Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברשותי מאזדה לאנטיס 323 שנת 95, לאחרונה מאוד מציקה לי העובדה שבזמן עצירה כאשר ההילוך על D הרכב רוטט בטירוף (אני מרגיש שאני בתוך טרקטור). חשוב לי לציין שהתופעה הזו לא קיימת בנסיעה או בעצירה שההילוך N.

העליתי את הטורים למקסימום ( 700-800 סל"ד , הם לא עולים יותר מזה ) והרעד עדיין ממשיך.

האם מדובר בתושבות ? למרות שבזמן נסיעה אני מרגיש במרצדס.

חברה לשיקולכם המקצועי ???

פורסם

לפי דעתי מדובר בתושבות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שלום חברים,

ברשותי מאזדה לאנטיס 323 שנת 95, לאחרונה מאוד מציקה לי העובדה שבזמן עצירה כאשר ההילוך על D הרכב רוטט בטירוף (אני מרגיש שאני בתוך טרקטור). חשוב לי לציין שהתופעה הזו לא קיימת בנסיעה או בעצירה שההילוך N.

העליתי את הטורים למקסימום ( 700-800 סל"ד , הם לא עולים יותר מזה ) והרעד עדיין ממשיך.

האם מדובר בתושבות ? למרות שבזמן נסיעה אני מרגיש במרצדס.

חברה לשיקולכם המקצועי ???

רוב הסיכויים שמדובר בתושבות מנוע (במיוחד התושבות הצדדיות שהן העיקריות).

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

רגע חבר אל תרוץ !, תושבות מנוע לא גורמות לרעידות בזמן עצירה בהילוך D , יש בעייה בייצוב הטורים בסרק ובעומס בו זמנית , הסיבות מנוע צעד או צינורית ואקום שואבת אוויר בזמן נטייה של המנוע בעומס העצירה.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
אם הסל"ד בסרק יציב הבעיה היא בתושבות מנוע.

דוד אם הסל"ד סרק יציב אז עדיין יכול להיות שיש קשר לצינורית וואקום?

כאשר המנוע עדיין בתהליך העצירה והגיר עוד משולב יש עומס על המנוע ונוצר בו גם מומנט תגובה והוא נוטה הצידה ועלול למשוך איתו צינור כלשהו ואז יש דליפה וזיוף וכאשר הרכב עוצר יורד העומס מהמנוע והוא חוזר למקומו על תושבותיו. גם מנוע הצעדים צריך לקבל מהמחשב אותות חשמל להרים את הטורים שירדו עקב העומס הנוצר עליו.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

רגע... ואם עוצרים, מחזיקים את הרכב על D, אבל הטורים קופצים, לא יציבים (עולים, יורדים) לא הרבה אבל לפחות 100/200... ממה זה יכול להיות?

מה שבטוח שזה לא סעפת, לא גיר, לא תושבת גיר. החלקים האלא הוחלפו...

Peugeot 106, XS, 1600

פורסם

יש כמה בעיות שגורמות לסל"ד להיות לא יציב.

אם יש נפילות סל"ד ז"א הסל"ד יורד במכה אחת ועולה(מורגש כאילו המנוע עומד להתכבות), ויש סל"ד שהמחוג "מרקד" לאט שזה המחוג עולה ויורד ממש לאט תופעה זו מעידה על בית מצערת מלוכלך ודורש ניקוי יסודי.

אם יש נפילות סל"ד אז הבעיה היא לרוב בהצתה (רוטור בפלג מחלה בדגם הזה) או פלאגים/חוטי הצתה.

אפשר בלהתחיל בניקויי חיישן MAF(כמות אוויר) שיושב על צינור האוויר למצערת, הניקוי מאוד פשוט.

מנתקים את הקונקטור של החיישן מפרקים את החיישן, מרססים ספריי קרבורטור/מגעים לתוך ה"לוע" של החיישן ממרחק 5-10 ס"מ כי בתוך הלוע יש נגדים זעירים ועדינים מאוד ויש חשש לפגוע בהם לכן לרסס מרוחוק, לתת לעסק להתייבש ולהרכיב חזרה, בזמן תהליך זה שהמפתחות יהיו מחוץ לסוויץ.

• תוכן חדש...