Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 147 בעד ונגד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

האלפא 147 שנתונים 02-04. מישהו מכיר? שמע?

נטען באחד השרשורים שהטיפולים שלה יקרים מהטיפולים של הגולף - יש בכך אמת?

הסחירות באמת גרועה כמו שמספרים?

מהנה לנהיגה? הכוונה לדגם הרגיל, 1.6.

אופציות נוספות שאני שוקל, כפי שכבר ציינתי בשרשור אחר - פונטו HGT, גולף GTI, ושאר האצ'ים חמימים לסוגיהם...

עצות? (תקציב - +-60K).

תודה!

It's a golf GENERATION...

like no other!

פורסם

אלפא 147 עם מנוע 1.6 אתה משווה לHGT וגולף GTI? זה רכב נחמד, אבל זו לא מכונית ספורט. דגמים יותר ספורטיביים באים גירסא TI עם מנוע 2 ליטר.

מה הדרישות שלך?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על התגובה המהירה!

אתה פוגע בנקודה רגישה - האלפא היא לא ספורטיבית במיוחד, אך מחירי הדלק העולים + מחירי הטיפולים המפחידים מעט הורידו לי את החשק לאוטו ספורט נטו.

וכאן בדיוק השאלה - האלפה - זולה יותר בטיפולים? אין לה נטיות ספורטיביות כלל?

יותר חשוב לי האמינות מהספורטיביות, אך אשמח אם היא תוכל להחזיק פניה בלי לסבול מתת היגוי (קצת נמאס לי מזה בסוזוקי שלי!).

like no other!

פורסם

אוטו יפה לאללה, וטוב אבל יקר מאוד לאחזקה, לא מצדיק את המחיר, וכמו שבעל האלפא אמר אין מה להשוות לדגמים האחרים שהבאת- שהם יותר טובים בכל פרמטר מבחינת כוח. הדגם של המנוע 2.0 הוא כבר חיה רעה אבל מן הסתם גם המחיר בהתאם.

פורסם

ושוב אותה השאלה -

הוא יקר יותר לאחזקה מהפונטו HGT? יקר יותר לאחזקה מגולף?

בהנחה ויש רכב ספציפי לא יקר (ביד 2 - שנת 2004 ב 63 אלף. מוזר מאוד...) אפשר להתעלם מסוגיית המחיר.

like no other!

פורסם

הצד הבעייתי באלפא הןא הבטיחות- 2 כוכבי ריסוק בלבד אם אינני טועה...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אין לה נטיות ספורטיביות כלל?

נטיות יש לה, אבל המנוע מאפשר דינאמיקה כמו לרכב משפחתי.

שאלה - האלפה - זולה יותר בטיפולים?

אוטו יפה לאללה, וטוב אבל יקר מאוד לאחזקה

האוטו לא זול בטיפולים. אבל גם לא יקר. מבחינת חומרים מתכלים (שמנים, פילטרים וכו'), המחירים בערך כמו לשאר מכוניות +-.

רכב שמטופל כמו שצריך ולא שחטו לו את הצורה, אין שום סיבה שיהיה צורך בהשקעה מעבר לעלות טיפולים. נכון אומנם שבמידה ויש תקלה, לא כל מוסך יודע לטפל והחלקים לא זולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אלפא 147 עם מנוע 1.6 אתה משווה לHGT וגולף GTI? זה רכב נחמד, אבל זו לא מכונית ספורט. דגמים יותר ספורטיביים באים גירסא TI עם מנוע 2 ליטר.

מה הדרישות שלך?

בחייך, עשה טובה: אם אתה לא יודע, אל תייעץ ותטעה סתם אנשים. היתה ל-147 גירסת TI, אך היא מעולם לא יובאה לארץ ועל כן אינה רלבנטית לשאלת פותח השרשור. אולי תרצה לייעץ לו גם על גירסת ה-JTD או GTA AUTODELTA?

מנוע 2 הליטר, כמו גם אחיו הקטנים יותר, הוא מנוע TS.

נטיות יש לה, אבל המנוע מאפשר דינאמיקה כמו לרכב משפחתי.

האוטו לא זול בטיפולים. אבל גם לא יקר. מבחינת חומרים מתכלים (שמנים, פילטרים וכו'), המחירים בערך כמו לשאר מכוניות +-.

מעניין: היתה לך פעם 147? כי לי יצא לנהוג ברכב בצורה תובענית כמה וכמה פעמים, גם ב-2 ליטר וגם ב-1.6 החלשה. למרות הניסיון המסויים שצברתי עליו, אינני מעז לחוות את דעתי, שכן הוא לא היה בבעלותי ואינני מכיר את עלויות אחזקתו ואת שאר הניואנסים הקטנים שלו על בוריים.

ביחס למי שיש לו 164 (ומבלי חלילה לזלזל ברכב), לפי מה איך שאתה מדבר... אתה מינימום המהנדס שתיכנן אותה. חלאס! :evil:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
הצד הבעייתי באלפא הןא הבטיחות- 2 כוכבי ריסוק בלבד אם אינני טועה...

עידן

3 כוכבים. עדיין נמוך.

פורסם
אוטו יפה לאללה, וטוב אבל יקר מאוד לאחזקה, לא מצדיק את המחיר, וכמו שבעל האלפא אמר אין מה להשוות לדגמים האחרים שהבאת- שהם יותר טובים בכל פרמטר מבחינת כוח. הדגם של המנוע 2.0 הוא כבר חיה רעה אבל מן הסתם גם המחיר בהתאם.

א) הרכב אינו יקר לאחזקה. אולי יותר יקר מ hgt אך זול יותר מגולף. (טיפולים).

ב) לא מצדיק את המחיר? גולף כן מצדיקה את המחיר?

ב) האלפא יותר "מתנהגת" משני הרכבים האחרים, כוח זה לא הכול.

ג) כוח זה רק פרמטר אחד- שים לב.

ד) ה 2.0 ליטר הוא אולי הרבה דברים, אבל ממש לא "חיה רעה", הגיר המעצבן מסרס אותו.

פורסם
מידע לגבי ה-HGT

הם מיוצרות עד שנת 2002, והמחיר שלהם 40 וקצת מקסימום, וזה לא רכב כל כך יקר לאחזקה.

הרשה לי לתקן אותך - עד 03. יש האומרים שיש גם יחידות בודדות ביותר של 04...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
ד) ה 2.0 ליטר הוא אולי הרבה דברים, אבל ממש לא "חיה רעה", הגיר המעצבן מסרס אותו.

ה-2.0 ל' לא חיה רעה כי ההספק שלו רגיל לנפח (150) והמשקל הלא קל של האוטו לא מאפשר ביצועים באמת מרשימים. דווקא גיר הסלספיד לא מוריד מכוח המנוע כמו אוטומטי רגיל, והביצועים דומים לשל הגיר הידני.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

147 - נסיון עם 2 ליטר ידני.

האוטו מדהים, נוחות, התנהגות, תא נוסעים איכותי, צליל מנוע.

אני מאוהב. בע"ה בקרוב תהיה עוד אחת.

2 ליטר, ידני - האוטו לא חלש אבל בהחלט לא מפלצת.

מנגד -

לא יעזור לאף אחד כלום - האחזקה יקרה, הטיפולים והחלקים יקרים ואם לא מצאת את המוסך הנכון לטפל בו - מצבך רע.

צריך להיות בקשב מתמיד למנוע (צריכת שמן גבוהה [טבעי למנוע הזה] וטיימינג שאוהב לסיים את חייו) ועם היד מוכנה על הארנק.

לא תהיה לך אמינות יפנית, אבל שוב - כמעט ואין מכוניות עם TOUCH מיוחד כמו לאלפא.

שבת שלום,

דניאל.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אספתי עבור פותח השרשור קצת מהמידע הרב שיש בפורום אלפא רומיאו על הדגם. עם נבירה קצת יותר משמעותית, ניתן לקבל כמעט כל תשובה לכל שאלה אפשרית על הרכב הזה.

1

2

3

4

5

6

ולהתרשמותי מהרכב:

דגם 2 הליטר נמרץ ביותר, ההגה הכי חד שיצא לי אי פעם להכיר, עיצוב משגע, הנדסת אנוש מעולה (באופן אישי, לא ממש הפריע לי מיקום כפתורי ה-ASR וה-CITY של הסלספיד). טיפולים חובה אך ורק במוסכים שמכירים את הרכב, וניתן למצוא כאלה שגם יהיו הוגנים במחיר. כפי שנכתב, הטיימינג מעט רגיש ואסור להמתין עם החלפתו מעבר ל-60K ק"מ, אחרת תכין את עצמך להוצאה גדולה מאוד.

התנהגות הכביש מענגת, בקרת הייצוב (VDC) אינה מתנתקת, אולם גם אינה ממהרת להתערב כך שבפועל היא לא ממש תציק לך.

למי שזה קריטי עבורו, במבחן הריסוק היא השיגה ציון של שלושה כוכבי בטיחות בלבד.

ביום מן הימים גם אני מתכנן להגשים את החלום ולרכוש אחת לעצמי. אני מכוון לאחת 2 ליטר, רצוי ידנית (אבל מוכן להתפשר גם על סלספיד - כשיודעים איך לעבוד איתו הוא לא כזה נורא, ואפילו די נחמד).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...