Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה.... אתמול נסעתי לירושליים (4 אנשים + ציוד).

האוטו שלי לא מגיע לטמפרטורת עבודה אף פעם (נראה לי שאין לו טרמוסטט אני אף פעם לא מצאתי אותו).

בכל מקרה בעליות האוטו התחמם לי יותר מהרגיל. (בד"כ הוא מתחמם מתחת לחצי הפעם הוא הגיע לחצי בעלייה)

לאחר שהגעתי לירושליים נתתי לאוטו להתקרר ואח"כ גיליתי שנוזל הקירור הפך חום (צבע שלשול). והיה מוקצף. בכל מקרה אני מתכוון להחליף מחר את נוזל הקירור לגמרי (לא מצאתי פתח ריקון לרדיאטור ככה שאני מתכוון לפתוח את הצינור התחתון לרוקן את הג'יפה שבפנים ולשים נוזל חדש).

לדעתי נוזל הקירור מלא חלודה אבל אני לא בטוח. הוא בטוח לא התערבב עם השמן כי שמן המנוע נקי.

רקע:

קניתי את האוטו לפני כ8 חודשים וגיליתי שהבחור שמכר לי השתמש במי ברז. כששאלתי אותו למה הוא ענה לי שהוא לא שותה מים מינרלים אז האוטו לא צריך מי קירור... (אם נמשיך את הבדיחה הייתי צריך לשאול אותו למה הוא לא שם מים במקום שמן כי הוא לא שותה שמן...) בקיצור לקחתי את האוטו לבדיקה והמנוע היה בסדר ללא אובדן כוח וללא אובדן דחיסה היה קצת צלצולים בטורים ממש גבוהים אבל זה סביר לפיאט פונטו בן 8 עם 165000 ק"מ (אז היום הוא עם 178K ).

שאלותיי:

א. למה הנוזל הופך לכזה צבע? האם יכול להיות שנוזל הקירור ספח חלודה מהמערכת? (שמתי נוזל אנטי ראסט וורוד בהחלפה אחרונה).

ב. האם לרוקן את כל הרדיאטור ולשים נוזל קירור חדש יספיק או שצריך להוסיף בצורה מיוחדת (נגיד בהדרגה שהמנוע עובד)?

ג. איזה נוזל קירור הכי טוב לפיאט פונטו?

ד. האם כדאי להתקין תרמוסטט כמה תרמוסטט עולה(בערך)?

פורסם

לפי התיאור, אני מניח שלנוזל קירור חדר שמן. יש מצב לראש מנוע. גש למוסך לבדיקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שאמרתי השמן מנוע נקי... כנראה שאם היה חודר שמן מנוע הייתי רואה את זה בצבע השמן.

האוטו נוסע כרגע חלק ללא בעיות... אני אשמח לתשובות נוספות

פורסם

יכול להיות שהשמן חדש למים ולא ההפך ולכן נהיה לך צבע חום ומה שבעיקר מדאיג זה הקצף.

לפני שאתה מחליף מים גש למכון רדיאטורים ובדוק שאין בריחת לחץ במערכת קירור, אם הכל תקין החלף רק לנוזל פאראפלו.

פורסם

לאחר שהייתי אצל המכונאי החלפתי את התרמוסטט (קניתי חדש עלה לי 70 ש"ח) ואת נוזל הקירור.

הצבע החום בנוזל הקירור היה חלודה שהצטברה בראש המנוע עקב שימוש במי ברז... (מי שמכר לי את האוטו השתמש תקופה במי ברז) נוזל הקירור החדש הוא מים אדומים של דלקול (ד"א אחלה חברה גם המכונאי אמר שהמוצרים שלהם איכותיים).

ביצענו שטיפה של הרדיאטור והראש עם ברז כיבוי אש בלחץ גבוה.

פעם הבאה שאני יעשה עבודה על האוטו אני מקווה להגיש פרוייקט מצולם לטובת כל חובבי המכונאות.

כרגע לאחר כמה ימים והרבה קילומטראז' הנוזל קירור נקי כמו ששמתי אותו. והרכב הפסיק לסבול מהיפותרמיה.

פורסם

לפעמים אני לא מבין אנשים..

נוזל קירור מחליפים גם ככה רק פעם בשנתיים, מה הבעיה להשקיע קצת יותר ולהיות שקט ?

בפיאטים ושאר האיטלקיות , יש לשים אך ורק פראפלו !!!

זה הנוזל קירור היעודי המומלץ ע"י היצרן .

ובטח שלא נוזלי קירור של דלק , אמריקן איגל וכו'

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אם כבר פירקתה את העסק וניקיתה את המערכת ושאלתה פה בפורום, אז למה כבר לא שמתה טרמוסטת מקורי ונוזל פארפלו

שדי הכרחי למנועי פיאט ובכללי נחשב לאחד מנוזלי הקירור הטובים ביותר.

מערכת הקירור היא בין המערכות החשובות ברכב וכשל בה יביא אותך להוצאות די גבוהות אז חבל לחסוך בזה.

יבוא יום יתחמם לך הרכב ולא תבין למה , ואז תשאל פה בפורום , ובסוף תלך למכונאי שיפתח את המנוע ויגיד שטרמוסטת נתפס והלך הראש ובכלל כל המנוע שלך אכול מקורוזיה (וזה לא נדיר), ושלא תשאל אז למה.

נכון שזה נבואה שחורה אבל היא בהחלט ריאלית אם לא מטפלים ברכב כמו שצריך (ובמיוחד ברכב אירופאי).

• תוכן חדש...