Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתכוון בקרוב לקנות את הסאב הנ"ל ומבקש המלצה למגבר שיהיה מונו רק בשבילו. מתכוון להוציא בסביבות ה 1500 למגבר.

שאר פרטי המערכת בחתימה.

חשוב באמת לקיים את התנאים שצריך כדאי שהסאב יעבוד כמו שצריך ובצורה נעימה ולא ידפוק סתם.

הכיוון לסאב הזה הוא לאחר המלצות רבות בפורום זה ואחרי ששמעתי אותו בשני רכבים יפנים ללא איטום בתקווה שאצלי אוכל אפילו להרויח טיפה מהאיכות הגרמנית.

את התיבה אני מתכוון לבנות לבד ויש לי הרבה לבטים לאיך לבנות אותה אשמח אם תוכלו כבר עכשיו להתחיל לחצות את הגשר הזה.

התיבה תהיה אטומה וקטנה למינימום האפשרי לפי הנתונים.

למה לא לבנות מעץ סנדוויץ / בוק / אורן וכו' שהם הרבה הרבה יותר חזקים?

לשים איזשהוא בידוד בתוך התיבה (יש כבר הסכמה גורפת בעניין אם זה טוב או לא?)

זה משנה את הצליל אם אני אשנה את המידות יותר לגובה או לאורך במידה והתחלתי מריבוע מושלם?

איזה חיבורים (טרמינלים) לעשות כדי לא להתעסק יותר מדי עם בריחת אויר ועניינים?

ודבר אחרון - האם אני אצטרך קבל?

כרגע יש טיפ טיפה הבהובי אורות כשהמערכת בשיא העוצמה והיא מאוד מרוסנת מבחינת הגיין ( אני עדיין מנסה להגיע לצליל שאני רוצה) למי שלא הבין הכי חזק אצלי במערכת זה לא ממש חזק בכללי ביחס לרכבים אחרים.

תודה מראש וחג שמח

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

מונו - אין רבים וטובים , את הטובים תצטרך לקנות מאנשים ולא מחנויות , יד שניה .

תיבה - עץ MDF , היצרן ממליץ 1.00 cuft שזה יוצא בערך 28 ליטר מקסימום ל SQ , אפשר 23 , ואפשר 15 ליטר - לדיוק מקסימלי - לא מומלץ בכלל . לך על 28 ליטר אטום , ישמע הכי טוב .

לא משנה מה צורת התיבה כל עוד היא אטומה והיא בדיוק כמה ליטר שתבחר , היא יכולה להיות גם עיגול , משולש , מעויין ... לא משנה כל עוד אין בריחות אויר , השתמש בסיליקון .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

מונו- אשמח לכיוון של משהו

עץ- למה MDF? בנגרות זה נחשב סתם עץ שלא עושים איתו כלום(אני לא מדבר על נגרות של מיטה ב 200 שקל)

בטוח שזה לא משנה אם היא תהיה הרבה יותר ארוכה מאשר רחבה פרופורצינלית אני מתכוון.

אשמח להתייחסות לשאר השאלות שלי

יום טוב למי שעובד בחג

ולמי שלא תבואו לטייל בצפון

VW GOLF V5 2001

פורסם

לפי מה שאני הבנתי MDF נייטרלי מבחינה אקוסטית ומונע ויברציות, משהו כזה.

אבל אני ממש לא בטוח בזה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

mdf פירושו - MEDIUM DENSITY ומכאן המשמעות של סוג העץ לתיבת הרמקול. זהו סוג של עץ הבנוי משבבי עץ טחונים לאבקה (בעץ מסוג סיבית משתמשים בשבבי העץ ללא טחינה שלהם) המעורבבים עם דבקים מסוגים שונים ולבסוף הם נדחסים במכונה לקבלת פלטת עץ דחוסה בגודל סטנדרטי.

עצם הדחיסה של החומר הופכת אותו לאידיאלי מבחינת רזוננס לרמקולים (ופחות אידיאלי לרהיטים...)

קיים גם עץ מסוג HDF שהוא נדיר יותר בארץ ומשמעו HIGH DENSITY - וכשמו כן הוא - דחוס עוד יותר !!

מביקורות בעולם - תיבות מ HDF טובות הרבה יותר, גם לסאונד וגם לעמידות (ואולי גם לרהיטים...)

בהזדמנות זאת, אם מישהו כאן בפורום יודע על נגריה המחזיקה HDF - בעובי 25ממ או יותר - אנא עדכנו אותי.

...CASKA for life

פורסם

MDF- זול , נוח לעבודה, קל לציפוי, לא זקוק לשיופים, משתמשים בו בלי סוף בתעשיה.

נוח לעבודה, נוח לחיתוך. מאוד כבד יחסית לגודל שלו מה שאומר שהוא מאוד יציב וזה מה שחשוב לרמקול.

איזה IDQ אתה קונה? 2 סלילים של 2? 2 של 4 ?

12" , 10 " ?

יש 4 דגמים מי מהם אתה קונה?

אני ממליץ על 10".

פורסם

תודה על התגובות.

לגבי התיבה לא איכפת לי טיפה לשייף (לא שצריך להגיע ל 2000 GRIT בכל מקרה יהיה ריפוד) והמטרה זה בסוף סאונד טוב לא פשרה כל שהיא סתם כי זה נוח לעבודה.

הפשרות היחידות שאני מוכן לעשות זה מפאת תקציב וזהו.

לגבי הסאב הכיוון הוא 10" 2 סלילים של 2

VW GOLF V5 2001

פורסם

אני דיי סגור על 10" 2 סלילים של 4.

הנה קישור לפרטים http://www.imagedynamicsusa.com/manuals/iDQ/iDQ%2010%20D4%20V.3.pdf

אשמח אם מישהו יוכל להגיד לי מה ההבדל בין שלושת ההמלצות השונות לתיבות אטומות.

ואם הנפח שמומלץ שם מחושב כבר עם הסאב בפנים או שאני צריך להגדיל את התיבה ממה שמומלץ?

ובנוסף התייחסות לשאר הדברים ששאלתי כבר.

מתכוון בקרוב להתחיל לסגור עניינים

VW GOLF V5 2001

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אשמח לעוד תגובות בעיקר בנוגע לנפח התיבה- באתר היצרן רשום 1.1 Cu.

אז מה עדיף לדייק בדיוק לנפח התיבה או שאם ירד לי ליטר אחד אז זה לא יהיה מורגש?

VW GOLF V5 2001

• תוכן חדש...