Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

יש לנו 5 סקסו במשפחה (וגם לעוד כמה מחבר הטובים...),

לכן יצא לי להכיר את הרכב הזה לא רע...

אגב, אחד הרכבים החביבים עלי ביותר!

כפתורי נעילה אחוריים שנתקעים:

להציף עם WD40 דרך החריץ של הנעילת ילדים בדלת,

לשחק עם כפתור נעילת הילדים הרבה תוך כדי השימון וכנ"ל עם כפתור הנעילה,

בסוף זה משתחרר ועובד כמו חדש,

אגב כדאי שהחלון יהיה סגור (כלומר למעלה) כדי שלא יתלכלך.

החלפת משאבת מים כל החלפת רצועת טיימינג שניה (120,000 ק"מ):

עד היום עשיתי כבר 5 פעמים החלפת טיימינג לסקסו (אגב, שעה אם עובדים לאט... בלי ליפט),

ב- 3 מהפעמים זה היה כבר הזמן למשאבה חדשה (רואים לפי נזילה קלה שמתחילה מחור קטן ליד ציר המשאבה שמשאירה שם טיפה קורוזיה).

תיקתוקי שסתומים:

כוונו יניקה למרווח של 0.35 מ"מ (ולא 0.4 מ"מ כמו שמומלץ) כוונו פליטה ל- 0.18 מ"מ (ולא 0.2 מ"מ כמו שמומלץ),

די מדהים איזה הבדל יורגש.

מתזי מים שנסתמים:

לפתוח את הסתימה עם גיד נחושת מחוט חשמל שזור גידי נחושת,

לאחר מכן השתמשו לסירוגין פעם במים מסוננים (בריטה למשל) ופעם במי וישר קנויים (מכילים גם סבון ואלכוהול),

בדרך זו הסתימות לא חוזרות.

שבוע טוב,

אלעד.

פורסם

הטיפ לגבי כפתור נעילה מרכזית אחורי עובד גם ב 205? לא ראיתי שם נעילת ילדים.

והכפתור הימני עושה לי בעיות, הצפתי אותו מלמעלה עם חומר שמנוני, עזר רק לזמן מוגבל.

בכל מקרה יפה שאתה משתף.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
תיקתוקי שסתומים:

כוונו יניקה למרווח של 0.35 מ"מ (ולא 0.4 מ"מ כמו שמומלץ) כוונו פליטה ל- 0.18 מ"מ (ולא 0.2 מ"מ כמו שמומלץ),

די מדהים איזה הבדל יורגש.

יש איזה משפט אמריקאי חכם שאומר, בתרגום חופשי, ש"אם אתה לא שומע את השסתומים, הם נשרפים" .

שסתום שלא נצמד באופן מלא לתושבת שלו לא יכול למסור אליה את החום שלו והוא נשרף, שלא לדבר על אובדן ההספק שעלול להיגרם כתוצאה מפגיעה בקומפרסיה.

גם אם הצלחת להגיע למצב שהבאת את מרווח השסתומים לאפס והשסתום נצמד באופן מלא לאחר הכיוון, אתה לא יכול לוודא שזה יהיה המצב גם בהמשך הדרך, עד לטיפול הבא, אם בתושבת או בשסתום תהיה שחיקה, ולו קטנה ביותר. הטולרנס שהיצרן קבע נועד לפצות על מצבים כאלה.

זו עצה לא טובה, לעניות דעתי. צריכה להיות סיבה מאוד טובה ומבוססת בשביל לחרוג מהוראת יצרן, והפרעה באוזן היא לא סיבה כנ"ל.

פורסם

חנן שלום,

אשתדל שלא לחרוג ממנהגי ולכן לא אכנס כאן לויכוח,

עובדה קטנה - כיוון מרווח שסתום = כיוון הרווח (אויר) בין קצה גבעול השסתום לטלטל,

כלומר יש מגע מצויין בין השסתום לתושבת.

אגב המסה הטרמית של השסתום אפסית, הולכת החום שלו מעולה (מתכת) ולכן הקירור שלו כמעט מיידי באויר.

לא הייתי כותב משהו שלא עשיתי בעצמי וחקרתי לעומקו,

בכל מקרה אילו הן עצותי, בחינם, למי שרוצה.

פורסם

כשאתה מודד את המרווח אתה לא עושה את זה במנוע לוהט. כשהמנוע מתחמם השסתום מתארך והמרווח קטן או נעלם כליל. בדיוק בגלל העובדה הזו ההנחיה היא לכוון למרווח כלשהו ולא למרווח אפס.

אתה לא מפעל, ואתה לא יכול לחקור כזה דבר לעומק. במקרה הטוב ביותר אתה יכול לבדוק את זה ברכב הפרטי שלך על מחזור חיי מנוע אחד, וגם זה בספק אם עשית. בדרך כלל מנוע לא מתחיל את חייו ומסיים אותם אצל אותם בעלים ולכן כמעט כל סטטיסטיקה פרטית בהקשר הזה היא שגויה.

גם עצה חינמית, לפעמים עדיף שלא תינתן.

אני לא מבקר אותך בצורה שלילית ולכן אין לך סיבה לפחד מ"ויכוח". טבעו של פורום הוא שכשאתה משמיע דעה, גם עלול להיות מישהו שיחלוק עליה, ובלבד שיעשה את זה בצורה מכבדת. הדרך לכתוב דעות ללא אפשרות לקבלת ביקורת היא בכתיבת כתבה, לא פתיחת שרשור בפורום.

פורסם

אמנם השינויים הם קטנים במידת כוון שסתומים שנתת אך יתכן כי הם בגדר הטולרנס המותר. אם לא העיצה באמת לא לעניין.

פורסם

יוסי שלום,

מה שכתבתי נוגע למנועי ה- 1.4 ליטר (TU3),

5 דלתות...

חנן,

אני מתאפק... זה לא קל...

אלעד.

פורסם

חברים שלום,

עדכון לגבי מרווחי השסתומים:

המינימום המותר לפי הגדרות פיז'ו סיטרואן הוא:

שסתומי יניקה 0.15 מ"מ

שסתומי פליטה 0.25 מ"מ

מזכיר את המלצתי לגבי תיקתוקי שסתומים:

כוונו יניקה למרווח של 0.35 מ"מ (ולא 0.4 מ"מ כמו שמומלץ)

כוונו פליטה ל- 0.18 מ"מ (ולא 0.2 מ"מ כמו שמומלץ).

שסתומי היניקה לא צפויים להתארך ביותר מ- 0.1 מ"מ

שסתומי הפליטה לא צפויים להתארך ביותר מ- 0.2 מ"מ

אלעד.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום אלעד

רק עכשיו יצא לי לקרוא את המלצותיך בעניין כוון שסתומים,אך דבר אחד נותר בגדר שאלה,האם יש מצב ויתכן שהתבלבת בין פליטה ליניקה בטווחים המומלצים,אולי התכוונת ליניקה-0.18 ופליטה-0.35

המלצתך מאוד רלוונטית לגבי כי אני הולך לבצע כוון בזמן הקרוב וממש לא הייתי רוצה להתבלבל

תודה...

• תוכן חדש...