Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

לפני שנה החלפתי ברכב רדיאטור עיבוי של המזגן ובדקתי נזילות ולא מצאו משהו מיוחד. כמו כן שמתי גז עם ואקום והמזגן עבד פיקקקס!:-)

העניין הוא שלפני כחודשיים החלפתי מנוע ברכבי וכשניסיתי היום להפעיל מזגן על קור, אז לא יצא קור בכלל!!!

יש מצב שהחלפת מנוע כרוכה בהוצאת הגז מהמיכל עיבוי?:? או שפשוט יש לי נזילה?:cry:

תודה לכל העונים גברים!!!

פורסם

כן. מרוקנים את הגז בעת החלפת המנוע ומשום מה נדירים המקרים שממלאים אותו בחזרה. זה מתוך נסיון שלי, של אחרים, וכנראה גם שלך...

פורסם

פולו- גולף, הבדיקה הנכונה היא לאתר את המדחס, ולהפעיל את המזגן. המצמד של המדחס אמור להיכנס לעבודה ולהסתובב יחד עם הפולי של המדחס.

לרוב, הממסר שמפעיל את המאוורר נפרד מהממסר של המדחס ועשוי להיכנס לעבודה גם ללא נוכחות גז במערכת (ברכבים מסוימים המאוורר פועל קבוע עם הפעלת המזגן ולא דרך פרסוסטט FC - Fan Control) בעוד שהמצמד של המדחס, שעובר דרך פרסוסטט HP/LP לא יפעל ללא לחץ גז מינימלי.

ערב נעים.

פורסם

שהחלפתי ברכבי מנוע לא רוקנתי את הגז ולא פירקתי את צינורות המזגן,פשוט פירקתי את המדחס מהמנוע הישן והרכבתי על החדש.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

לרוב כאשר מחליפים מנוע מפרקים את המדחס, וכאשר מפרקים את המדחס בורח כל הגז.

במוסך מורשה דואגים למלא גז לאחר החלפת מנוע.

פורסם
שהחלפתי ברכבי מנוע לא רוקנתי את הגז ולא פירקתי את צינורות המזגן,פשוט פירקתי את המדחס מהמנוע הישן והרכבתי על החדש.

נכון וגם מומלץ, לרוב המוסכים אין מכונת מיחזור לגז ולכן שיחרור הגז מתבצע לאטמוספירה שלנו. ובכך "תורם לאפקט החממה".

תוסיף לזה את מימד העצלנות לפרק את המדחס מהתושבת .

וגם את הטענה המוזרה : "המדחס סתם תלוי ומפריע לי בעבודה".

אלו 2 דוגמאות לאי המצאות גז במע' מיזוג לאחר הח' מנוע.

פורסם

לא נכון, יש רק גורם אחד: עצלנות (או חוסר מקצועיות אם תרצו).

אם אפשר לטפל בלי לרוקן גז (עם קצת יותר סבלנות), למה לא לעשות זאת? אז מה אם "הלקוח ישלם" :evil:

(בקליאו עליה השלום הוצאתי מנוע 3 פעמים , וגם פירקתי מאייד ממקומו , בלי לרוקן גז!)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הבדיקה הכי פשוטה תדליק מזגן .

תפתח מכסה מנוע . חכה שהמנוע יתחמם 5 דקות .

שים יד על הצינור של הגז תרגיש עם הוא קר

אם לא חסר גז!

מקווה שעזרתי

נתי.א

פורסם

וגם את הטענה המוזרה : "המדחס סתם תלוי ומפריע לי בעבודה".

.

אין זאת טענה מוזרה. אכן יש מצב בחלק מהרכבים הצפופים שזה מפריע, כבר קרה לי שלמרות פירוק המדחס מהמנוע ותלייתו נאלצתי להוציא את הגז ולפרקו. העלות 150 ש"ח לווקום ומילוי גז.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
מה לא נכון?

הכוונה שאין סיבות רבות לאי הימצאות גז במערכת לאחר טיפול , אלא רק סיבה יחידה, עצלנות (הכוללת את כל שאר התירוצים שהזכרת).

כמובן, רק מתי שהפירוק ללא שיחרור גז אכן אפשרי, אני לא מתכוון למקרים מסובכים כמו שדוד ציין, שבהם אין מנוס, בכ"ז מוסכניק הוא לא סופרמן.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אוקיי נאמר ואני שם גז מחדש.. אני אמור למלא עם וואקום או מילוי רגיל?

חוצמיזה אתם מכירים מישהו אמין באזור המרכז שימלא לי גז באמת עד הסוף? (ועדיף מישהו זול..):-)

פורסם

מה זה "מילוי רגיל" ?

כל מילוי גז אמור להיות אחרי וואקום עמוק למערכת. אל תתפשר ושים לב שאכן נעשה וואקום לפני הכנסת הגז.

בנוגע להמלצות, המתן לאלו שמכירים וימליצו (מי אמר רפי לין?).

• תוכן חדש...