Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום להלן פרטי הרכב שברשותי :

צרן רכב : דייהטסו

דגם רכב : שרייד

תת דגם : cs 16v

שנת יצור :1993

נפח מנוע :1300

תיבת הילוכים :אוטומטי

יד :5

קילומטראז :120 אלף

מזגן : תקין

הבעיה היא שכאשר אני במצב drive והרכב בעצירה,כל הרכב מתחיל לרעוד,וכשאני משלב לניוטרל או פארקינג זה עובר.

האם זוהי בכלל בעיה?? הרי כשאני במצב עצירה מוחלטת במצב דרייב תיבת ההילוכים לא צריכה להיות מנותקת?(כמו שדוחפים את הקלאץ עד הסוף).

ככל הנראה זה לא מתנתק בצורה מוחלטת כי הרכב אכן רועד,וכאשר הרכב קר הוא גם עלול להכבות מרעידות אלו.

ועוד בעיה קטנה היא שלפעמים בעת נסיעה יש ריח של דלק

האם יכולה להיות בעיה באגזוז?

תודה רבה מראש

פורסם

בקשר לרעידות,כניראה שהגיעה יומם של התושבות מנוע.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

הבעיה היא שכאשר אני במצב drive והרכב בעצירה,כל הרכב מתחיל לרעוד,וכשאני משלב לניוטרל או פארקינג זה עובר.

זה רגיל (לפחות בהמון רכבים אוטומטיים שבהם אני נהגתי)

האם זוהי בכלל בעיה?? הרי כשאני במצב עצירה מוחלטת במצב דרייב תיבת ההילוכים לא צריכה להיות מנותקת?(כמו שדוחפים את הקלאץ עד הסוף). לא...

ככל הנראה זה לא מתנתק בצורה מוחלטת כי הרכב אכן רועד,וכאשר הרכב קר הוא גם עלול להכבות מרעידות אלו.

זה כבר נושא אחר, זה יכול לקרות גם ברכב ידני. תקפיד לחמם אותו טיפה יותר.

ועוד בעיה קטנה היא שלפעמים בעת נסיעה יש ריח של דלק

האם יכולה להיות בעיה באגזוז?

במכוניות קטנות בדרך כלל יש בעיות בגומיות שסוגרות את הדלת של הבגאז'. ממליץ לבדוק ולהחליף אם צריך. אם הגומי נאכל או שלא במצב טוב, זה יכול לגרום לדליפה פנימה.

מצד שני זה יכול גם להיות האגזוז...

תודה רבה מראש

על לא דבר

12345

פורסם

בקשר לאוטומט, ממליץ בעצירות שנמשכות יותר משני דקות לשים ניוטרל. גם חוסך בדלק וגם בריא יותר לגיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תושבות מנוע אכן , גש למוסך הסמוך בהקדם האפשרי ותקן את זה . אומנם לא זול אבל חוסך הרבה כסף בשלב מאוחר שתחליט להתעלם מזה

פורסם

...

מזגן : תקין :?(מה הקשר למזגן?!)

...

תודה רבה מראש

לגבי המנוע - אמרו לך כבר. בקשר לדלק - מאיפה הריח בא? מהחלק הקדמי של האוטו, או שמא מחלקו האחורי? אם זה מחלקו הקדמי, יכול להיות שיש נזילת דלק מאחת התחנות של הדלק במנוע (אם בקרבורטור, או אם מזרקים, או צינורות הובלה של הדלק למנוע). אם מחלקו האחורי, כנראה שהלכה גומיית אטימה של מכסה משאבת דלק, ומשם הריח. מומלץ להיכנס למוסך, ושיבדקו שהמשאבה, המכסה והגומיה בסדר, על הדרך שיבדקו נזילות, וגם על הדרך שיבדקו מה קורה עם האגזוז.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם
בקשר לאוטומט, ממליץ בעצירות שנמשכות יותר משני דקות לשים ניוטרל. גם חוסך בדלק וגם בריא יותר לגיר.

אם אתה יכול לפרט, את הרעיון הזה למונחים טכנים,

אגב, בעצירה ברמזור, והידית על N או P, השמן ממשיך לזרום? יש בלאי גדול יותר?

----

פורסם
אם אתה יכול לפרט, את הרעיון הזה למונחים טכנים,

אגב, בעצירה ברמזור, והידית על N או P, השמן ממשיך לזרום? יש בלאי גדול יותר?

כאשר אתה עומד על D השמן ממשיך לזרום תחת לחץ ומזה מתחמם. כמובן מנוע עובד תחת עומס, צורך יותר דלק ויש מזה בלאי גבוה יותר. על N השמן יותר לא זורם ולכן לא מתחמם, אבל לא מומלץ על N לנסוע/להגרר/להתדרדר כי בגלל ששמן לא זורם אין שימון לחלקים בגיר.

עריכה:

צנגנון העברת הילוכים מתבלה, לכן מומלץ להעביר ל-N רק לצורך עמידה 2 דקות או יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מישהו יכול לאמת את זה שזה חוסך בדלק לשים N ברמזורים

כמובן במצב עצירה לגמרי ואז לעביר ל N ושמתחלף הרמזור לשים D שוב

כי אני נוסע המון בעיר יש המון רמזורים ואם זה חוסך אז למה לא

ודבר שני זה לא יפגע בתיבת הילוכים אם כל פעם אני יחליף ככה N , D , N , D

פורסם

אני מעוניין בפירוט טכני, לגבי התבלות מערכת ההילוכים, כי כמו שזה נראה, D בעצירה מלאה שווה לניוטרל בידני כל עוד הדוושה על הברקס,

לגבי N/P, אני יודע שבזמן עצירה השמן של תיבת ההילוכים רותח{:evil::evil::evil:} בגלל העצירה[לא יודע מה בדיוק המונח הטכני], אז להעביר ל-N/P בעצירה? זאת ועוד שאתה רוצה למנוע שימון מגלגלי שיניים רותחים?

למה המציאו מצנן שמן?

עוד פעם, אני לא אומר שאתה טועה, אני פשוט מעוניין בניתוח טכני של המקרים, מה קורה בדוגרי,

אגב, מה לגבי המצב הבא:

אני מגיע לרמזור, עוצר, מעביר לטיפטרוניק ומעלה להילוך 2, עוזב את דוושת הברקס, ובגלל שהכביש נמצא בזווית לגובה, האוטו עומד במקום, יש בלאי? אין בלאי? שווה ערך ל-D עם ברקס?

----

פורסם

בהילוך D בשמן ממשיך לזרום בלחץ עבודה. לכן תה"ל מתחממת מאוד.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

מאיפה הבאת את זה?

כמות הדלק הנצרכת נקבעת ע"י הלחיצה על דוושת הגז.

כל דבר אחר יש לו השפע מינורית אם בכלל

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
D בעצירה מלאה שווה לניוטרל בידני כל עוד הדוושה על הברקס

:shock: זה כמו להגיד שרוורס בגיר ידני זה כמו P באוטומט. D + ברקס זה כמו הילוך + קלאץ'.

לגבי N/P, אני יודע שבזמן עצירה השמן של תיבת ההילוכים רותח{:evil::evil::evil:} בגלל העצירה[לא יודע מה בדיוק המונח הטכני], אז להעביר ל-N/P בעצירה? זאת ועוד שאתה רוצה למנוע שימון מגלגלי שיניים רותחים?

למה המציאו מצנן שמן?

דווקא אני כל הזמן ידעתי ששמן רותח על D בגלל שיש סירקולצייה של שמן תחת לחץ. מבחינת קולר שמן, אני מניח שיש לו משאבה אוטונומית.

פורסם

אם D = לקלאצ לחוץ + ברקס,

גיר אוטומטי צריך למות ציקצק, כי לא מחזיקים קלאצ בעצירה מלאה.

אני חושב ש-1001 המהנדסים שחשבו על גיר אוטומטי היו מבטלים את המשאבה בעצירות, אם לא צריך,

אבל ההיגיון הבריא אומר שגלגלי שניים רותחים + שמן לוהט דורשים צינון, לפני שאחד מהם יגרום לפיצוץ.

----

פורסם
אם D = לקלאצ לחוץ + ברקס,

גיר אוטומטי צריך למות ציקצק, כי לא מחזיקים קלאצ בעצירה מלאה.

אין מקביליות מלאה בין גיר ידני ואוטומט. באוטומט ממיר מומנט הידראולי ובידני קלאץ' במתבלה ומתחכח.

אני חושב ש-1001 המהנדסים שחשבו על גיר אוטומטי היו מבטלים את המשאבה בעצירות, אם לא צריך,

אבל ההיגיון הבריא אומר שגלגלי שניים רותחים + שמן לוהט דורשים צינון, לפני שאחד מהם יגרום לפיצוץ.

בגיר ידני בד"כ אין קולר וגם שם גלגלי שיניים מתחממים, לא שמעתי על גיר ידני שהתפוצץ ואוטומט שהתפוצץ אפילו ראיתי.

ובקשר ל-1001 מהנדסים, קראתי לא מזמן על פיתוח חדש של קלאץ' באוטומט שינתק את המשאבה בעצירות - אז אתה רואה: המהנדסים חשבו.

• תוכן חדש...