Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר נראה לי שיותר אנשים היו מגיבים ועוזרים כולל בעלי מקצוע , אני מתרשם כעת שהנכונות לעזור ירדה !! אני מאוד רוצה לקוות שאני טועה

פורסם

יש לי קסנטיה 96 לא אוטומטית אבל אין פה קשר לתיבת ההילוכים..

כשקניתי את הרכב גם הטמפ' היתה באיזור ה 70, זה לא תקין.

החלפתי את התרמוסטט, הטמפ' התייצבה על 85, לפעמים עולה ל 90.

אני במקומך הייתי מחליף תרמוסטט, שוטף טוב את הרדיאטור (כך גם תדע אם יש סתימה) ויוצא לדרך חדשה עם טמפ' עבודה תקינה של המנוע באיזור ה 85 מעלות. וזה מניסיון עם הקסנטיה שלי לאורך כמה שנים ועם קסנטיה של גיסי לאורך שנתיים.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

ערב רב

כבר היינו פה

גם אצלי כנל בלי מזגן מגיע ל90

מה שאני מתכנן לפני הקיץ

ראדיאטור חדש, צנור מים עליון,טרמוסטט, ובית טרמוסטט

185000 מספיקים לראדיאטור מקורי פשוט אחזקה מונעת

ב 165000 התפרקה משאבת מים בחניה של הבית

הוחלפה משאבה רצועת תזמון ומותחנים הכל מקורי

שאו ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
ערב רב

כבר היינו פה

גם אצלי כנל בלי מזגן מגיע ל90

מה שאני מתכנן לפני הקיץ

ראדיאטור חדש, צנור מים עליון,טרמוסטט, ובית טרמוסטט

185000 מספיקים לראדיאטור מקורי פשוט אחזקה מונעת

ב 165000 התפרקה משאבת מים בחניה של הבית

הוחלפה משאבה רצועת תזמון ומותחנים הכל מקורי

שאו ברכה

יש לך הערכת מחיר לחלקים שאתה מתכוון להחליף ??,אני מניח שרדיאטור חדש זה לא משהו זול במיוחד .מדוע שלא תנסה לנקות אותו לפני שאתה מחליף , סה"כ לא מדובר בהוצאה גדולה ? שאלתי ואמרו לי 250 שח + מעמ .

האמת שלא שאלתי את בעל המקצוע כיצד הוא מבצע הניקוי ע"י הורדת הרדיאטור מהרכב וניקויו או ע"י הכנסת חומרים כימיים למערכת המים והפעלת מנוע וכו' שאת זה אני ממש לא אוהב .

פורסם
יש לי קסנטיה 96 לא אוטומטית אבל אין פה קשר לתיבת ההילוכים..

כשקניתי את הרכב גם הטמפ' היתה באיזור ה 70, זה לא תקין.

החלפתי את התרמוסטט, הטמפ' התייצבה על 85, לפעמים עולה ל 90.

אני במקומך הייתי מחליף תרמוסטט, שוטף טוב את הרדיאטור (כך גם תדע אם יש סתימה) ויוצא לדרך חדשה עם טמפ' עבודה תקינה של המנוע באיזור ה 85 מעלות. וזה מניסיון עם הקסנטיה שלי לאורך כמה שנים ועם קסנטיה של גיסי לאורך שנתיים.

אלעד.

תודה אלעד עבור התשובה ,היום שטפתי בצורה יסודית את הרדיאטור מבחוץ , יש לי הרושם שהגומיה של מיכסה מיכל ההתפשטות זקוקה להחלפה , מחר אעשה נסיעת מבחן ונראה אם חל שיפור , האמת שאם רגילים לחום מנוע שמעולם לא עבר 80 ופתאום מגיעים ל 90 ומנורת stop נדלקת לשניה ונכבת זה ממש לא נעים . נראה לי שאני צריך שיבדקו לי גם את מערכת החשמל

הקשורה למאוררים כי לפעמים מאוורר מהירות גבוה נכנס לפעולה לזמן קצר מבלי שחום מנוע עבר 80 . אולי הכל ביחד קשור

לשינוי החום מנוע שהרגשתי .

פורסם
האמת שלא שאלתי את בעל המקצוע כיצד הוא מבצע הניקוי ע"י הורדת הרדיאטור מהרכב וניקויו או ע"י הכנסת חומרים כימיים למערכת המים והפעלת מנוע וכו' שאת זה אני ממש לא אוהב .

ניקוי רדיאטור אצל בעל מקצוע מחייב פירוק. אם הוא אומר לך שהוא רק מעביר חומר במערכת, עדיף לך לעשות את זה כבר בעצמך, או בתאכלס, לעבור לבעל מקצוע אחר. תברר גם איזה נוזל קירור הוא שם לך.

פורסם

אם אתה מרגיש 'יכול', פתח את הצינור התחתון של הרדיאטור, תן למים לצאת, פתח את הצינור העליון, תכניס צינור גינה ותפתח את המים בלחץ. תן לג'יפה לצאת עד שתקבל זרם של מים נקיים שיוצא החוצה.

אח"כ תוציא את התרמוסטט, ותנסה לזהות האם הוא פתוח באופן קבוע (גם אם ממש פתח צר). אם כן אז תחליף אותו.

בסוף תסגור הכל (את צינור התרמוסטט עם קצת סיליקון עמיד לחום מרוח בכמות שווה) ותכניס מי קירור חדשים - אני ממליץ על פרסטון, לא שווה לחסוך 20 ש"ח ולקנות מי ביוב. אל תשכח לנקז אויר - צריכים להיות פתחי ניקוז בחלקי הצינור הגבוהים ומאחור בכניסה לרדיאטור פנימי.

בכל מקרה יכול להיות שהבעיה העיקרית שלך היא אויר במערכת שגורם למערכת להשתגע קצת (כמו נועם בהישרדות..).

בריאות לכולם!

פורסם

נראה לי פשוט לביצוע , יש סיכוי שבסוף שבוע אעשה זאת , הבעיה היחידה היא שיש לי טראומה מבורג של טרמוסטט שניסית לפתוח פעם ברכב אחר ובורג אחד נגזר , יש איזה המלצה לפתיחת ברגים , פותחים שהאוטו קר/חם מתיזים חומר ??

לאחר השטיפה החיצונית והיסודית של הרדיאטור שעשיתי אתמול בערב , בבוקר נסעתי לעבודה כ 20 דקות נסיעה כולל רמזורים , ולא הייתה שום בעיה , הנסיעה הסתיימה כשמד החום מראה 70 .

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סוף הסיפור הוא כדלקמן : אחרי שעברתי בין כל מיני רמאים למיניהם שרצו מיד להחליף רדיאטור

עברתי ליד מכון רדיאטורים עצרתי , פגשתי אדם שעשה רושם אמין וישר שהציעה לי שיפרק את הרדיאטור

ויבדוק עם הוא סתום וינקה אותו . מאוד חששתי להיתקע כי כל מיני רמאים הפחידו אותי שתוך כדי פירוק

חלקי הפלסטיק של הרדיאטור עלולים להיסדק להתפרק וכו' ,שיתפתי את האיש בחששותי והוא הרגיע אותי

ואמר שלפי מה שהוא רואה יש סיכוי מאוד גבוהה שהוא מפרק ומחזיר את הרדיאטור בלי נזקים .

וכך אומנם הייה האיש בצורה מקצועית ומהירה פירק את הרדיאטור מהרכב ,פתח אותו גילה סתימה של

חומר דביק בחלק העליון כך שרק 2 מעברים פעלו כ 2/3 מהרדיאטור היה מושבת עקב הסתימה

ניקה את כל המעברים עם חוטר הרכיב בדק עם לחץ אחיר שאין בריחת לחץ מהרדיאטור הרכיב אותו חזרה

מילא נוזל + ניקוז אויר , שילמתי לו 150 שח כפי שביקש ,ומאז הרכב שכח מה זה להתחמם .

כעבור כשבועיים עברתי באזור עצרתי נתתי לו מתנה קטנה , האיש הייה מאושר .

כל האמור קרה בטירה ...

• תוכן חדש...