Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפיגו 306 שהרדיאטור הפנימי של המזגן הולך בקלות ?

לפני כ 4 חודשים מילאתי גז ברכב עכשיו שמתי לב שהתרוקן לגמרי ככה שהמדחס לא נכנס לפעולה!

פניתי לחשמלאי שמילא לאחר בדיקה שהוא ערך נאמר לי שהוא לא מזהה שום בעיה בתוך המנוע ולעניות דעתו הבעיה היא בתוך הרדיאטור הפנימי הוא טוען שזאת "מחלה" של הדגם הזה ! האם עוד מישהו נתקל בבעיה דומה ?

הוא טען שיש לפרק את כל הדשבורד ולהחליף את אותו עלות הטיפול 2100 ש"ח !!!

האם המחיר סביר ?

אשמח לשמוע תגובות בעניין

נ.ב

ברשותי פיגו 306 נוספת שנת 95 שאצלי כבר 8 שנים ואף פעם לא הייתה לי בעיה עם המזגן !!

פורסם

כן זאת בעיה מוכרת גם לי היה את זה המחיר סביר. רוב הכסף הוא על עבודה ולא על החלק. אוטו על הפנים דרך אגב :) (יש לי כזה שנת 98 כבר 3 שנים ארוכות מאוד וכל חודשיים בערך הוא מבקר במוסך )

פורסם

בצע חיפוש בנושא דליפות גז. דובר רבות בנושא בעבר.

כעיקרון ברירת המחדל של המזגניסטים (לפחות חלקם) כשהם לא רואים את הדליפה להגיד שהיחידה הפנימית הלכה. ברור כי זה אחד המקומות הבודדים, אם לא היחיד, שלא ניתן להראות לך את הדליפה.

אל תפרק שום יחידה פנימית ללא הוכחה, ושוב דיברנו על זה בעבר. אם אין סימנים של שמן זרחני מניקוז המים של המזגן ניתן לפתוח את החיבור בקיר האש ליחידה הפנימית, לאטום אחד הצינורות ולהכניס לחץ מהשני. אם הלחץ ירד אז כמובן שיש דליפה ואז אין מנוס מלפרק את היחידה הפנימית.

לפעמים דליפות מיזוג קשות לאיתור, אל ייאוש. מצא מזגניסט לא עמוס ובעל סבלנות.

פורסם

מה לעשות, אבל יש הרבה מקרים של דליפות קטנות מאוד במאייד שלא ניתן לבדוק כל עוד הוא מורכב ברכב, לא דרך צינור הניקוז נוזלים ולא דרך פתחי האוורור.

אם יש דליפה מוכחת ולא מוצאים אותה בתא המנוע אין מנוס מלפרק את המאייד לבדיקה בלחץ כאשר הוא בחוץ. בדר"כ המזגניסט לא טועה ולא מפרק מאייד לחינם.

פורסם

דניאל מסכים לחלוטין לגבי הקושי באיתור דליפות קטנות מהמאייד באמצעים שהוזכרו בהודעה4 אך לא הבנתי מה הבעיה לבדוק אותו מבלי לפרק כמו שהצעתי?

פורסם

נניח שגם אם מפרקים את שסתום ההפשטות לא מצליחים להגיע לצינורות, וגם זה לא ברור.

מה הבעיה להתחבר לצינורות בחיבור הבא (כאשר מתרחקים מקיר האש)?

כמובן שזה דורש הכנה כלשהי לאפשרות להתחבר ישירות לצינורות, לא דרך הונטילים נו אז? בעלי המקצוע לא יכולים להחזיק מתאמים למטרה זו? לזה התכוונת ב"אין גישה"?

פורסם

תגיד, התחברת פעם עם מתאמי לחץ לשסתום ההתפשטות ברכב מסויים? לרוב זה בלתי אפשרי והחיבור הבא זה המדחס וזה בדיוק מה שכתבתי בתחילה , אם רואים ירידת לחץ, ולא חשוב איפה מתחברים והמערכת החיצונית צולחת בדיקה לפרק מאייד וזהו. לפעמים אין הוקוס פוקוס או בדיקות פלא רק פרקטיקה.

פורסם

אני רואה שלאחרונה אתה מרבה לנקוט בגישה של טיעון הנסיון (או חסרו לשיטתך).

אז לשאלתך- כן עשיתי זאת ואפילו יותר מברכב אחד ולכן אני אשמח אם תסביר מה הבעיה ולמה לרוב זה בלתי אפשרי, מלבד הבעיה של צורך במתאם שלא קיים off the shelf.

גם אם במקרה לא ניתן להתחבר ישירות לצינורות המאייד, עדיין אפשר להתחבר לפני שסתום ההתפשטות ושני הצינורות המובילים אליו. מה מרוויחים- מוציאים את המדחס, המעבה והמייבש מהתמונה. זה רווח עצום עקב העובדה שלעיתים רבות בגלל חוסר גישה קשה לאתר בהם דליפות וגם המדחס הוא לא פעם מושא להאשמות שווא.

פורסם

כי מה לעשות בנושא מיזוג אי אפשר לעבוד בבית ולכן מטפלים במערכות אלו רק במוסך, אז הפרקטיקה מדברת פה, והמתאמים האונברסליים לא מתאימים לחיבור של שסתום ההתפשטות בהרבה מאוד רכבים ואני אשמח אם תסביר לי איך עשית זאת.

בשיטה שלך לא מרוויחים ורק מפסידים (זמן).

הפרקטיקה אומרת שיש לבצע את המינימום הדרוש כדי לאתר דליפות ומקצוען פועל כפי שהסברתי ולא "נופל". מחברים לחץ גבוה רק פעם אחת, שעון לחץ יורד? יופי...מים וסבון על כל הרכיבים, אין בועות? היידה, מאייד בחוץ.

פורסם

אני רואה שזה הויכוח התקופתי איתך. זה בסדר התדירות יורדת (כמו החלפת רצועות הטיימינג) :-)

כמו שאמרתי אני לא מכיר שקיים מתאם Off the shelf ולכן מזגניסט חכם (או לא חכם כלכלית, תלוי איך מסתכלים) יכין לעצמו אחד. אני בטוח שאתה לא צריך שאני אסביר איך לוקחים חיבורים מצינורות ישנים ומחלקי מערכת מיזוג ישנים (ולמזגניסטים לא חסר כאלו), צד אחד אוטמים, צד שני מלחימים חיבור עם ונטיל והרי לנו דרך לחיבור המניפולד למאייד בלבד. ניתן להכין מתאם כזה אפילו על בסיס שסתום התפשטות ישן. אני עשיתי משהו יותר פרימיטיבי כיוון שהסתפקתי בלחץ נמוך יותר מאשר הלחץ שניתן להכניס בעזרת בלון חנקן.

לגבי הזמן, אני חולק כיוון שראיתי אנשי מיזוג אוויר יותר מפעם עמלים רבות ומפעילים את כל ארסנל הכלים, כולל גלאי אלקטרוני, כולל שמן זרחני ופנס UV, כולל בדיקת להבה, כולל מים וסבון, כולל חיפוש ויזואלי של זמן רב מאד ומה לעשות בסוף לא מוצאים. אז אומרים ללקוח- כנראה מדחס, כנראה מאייד וכו'. במקרה של מדחס מי שמבין יכול לדרוש הוכחות (כגון סימני שמן), במקרה של מאייד זה קשה יותר כי לא תמיד רואים שאריות חומר זרחני ביציאת ניקוז המים של המאייד.

תחשוב שהמזגניסט שקבע שהבעיה במאייד לוקח חיבור מוכן שהכין לעצמו, מפרק שסתום התפשטות, שם את החיבור שלו, דוחף חנקן פנימה ומקבל מהר מאד תשובה האם הלחץ יורד או שלא.

אם תגיד לי שהחיבורים שונים מאד מרכב לרכב יהיה קשה לי להתווכח כי אני אכן לא מכיר את צורות החיבור בכל הרכבים, אך הסטנדרטים דיי מקובלים לצורת החיבור ואין מיליון שיטות באפליקציה זו. כמובן שגם אפשר להיות חכם ולקמבן משהו שיהיה מעט יותר אוניברסלי.

אתה יודע מה, מספיק שהמזגניסטים היו מנתקים את הצנרת ואוטמים אותה בקצוות עם פקק שהוכן מראש ואז דרך הונטיל שעל הצנרת (או דרך פקק עם ונטיל שהוכן מראש) דוחפים לחץ ורואים מה המצב. במקרה זה יכלו לשלול הרבה אשמים שלפעמים קשה לאתר.

שלא תבין לא נכון, אני לא מציע לעשות את זה מייד וברור שראוי לנסות לאתר הדליפה מבלי לפרק כלום. אך כשזה לא עובד בהחלט יש מקום לחסוך בזמן וכסף ללקוח ע"י טריקים כמו שהזכרתי אשר טרם נתקלתי בהם אצל מזגניסטים.

פורסם

שמע, אני לא מהנדס אלק' אבל אני כן, בין היתר, איש מיזוג אויר.

אם אתה עובד על סוג מסויים של כלי רכב אז תכין לעצמך מתאמים, אחרת חבל על הזמן, לא רק שיש הרבה אופציות של מתאמים, לרוב גם הגישה מאוד קשה לשסתום בקיר האש, ועד שאתה מפרק את הצינורות אתה בחצי דרך לפרק מאייד החוצה.

הבדיקה שהצעתי היא אבסולטית, לא דורשת שום מתאם אלא חיבור ישירות לוינטיל השירות ואם מבוצעת בדקדקנות אין מצב... שלא תעלה על נזילה.

פורסם

1. גם אני לא מהנדס אלקט'.
  2. שוב לגבי הגישה לשסתום ההתפשטות או הורסטיליות של החיבורים אני לא יכול להתווכח. לגבי התחברות לצינורות כדי לשלול חצי+ מערכת לדעתי זה שווה את הזמן של לשבת שעות לנסות לאתר, מונע לתת ללקוח ולעצמך תשובה לא בטוחה.
  3. ברוב הרכבים המרחק בין לפרק את כל המערכת לבין לפרק את המאייד רחוק. לפירוק המאייד יש משמעות שכולנו מכירים אותה, מבחינת עבודה, נזק היקפי וכספית ללקוח.
  4. הבדיקה הקלאסית שאתה מציע היא בהחלט אבסולוטית, הבעיה שהיא לא מאפשרת לשלול חלקים מהמערכת. אני מציע לקחת את השיטה האבסולוטית ולהכיל אותה על חלקי מערכת. ושוב אני מסייג את דבריי למקרה שלא התגלתה דליפה תוך נאמר חיפוש של 30 דקות עד שעה.

הדיון לדעתי מיצה את עצמו. אני אסכם באמרי שכאשר מזגנסיט חיפש וחיפש ולא מצא שום דליפה במקום אחר, אין סימני זרחן בניקוז המאייד והוא אומר לך שאין ברירה אלא לפרק מאייד לדעתי זאת שיטת עבודה לא נכונה. אני מודע לעובדה שיש אופן עבודה שאנשי המיזוג עובדים לפיו שנים ומה שהצעתי לא נכלל בו. עם זאת אני מוצא יתרון עצום עבור המקרים הקשים. כנראה שזה הגיע לאחר הרבה מקרים ששמעתי על החלפות לא מוצדקות של מאייד או מדחס לאחר שהתקשו לאתר דליפה.

פורסם

אני אפשט לך את הסיפור שתראה עד כמה זה פשוט, אם רק רוצים.

אתה יודע שיש נזילה כי לקוח חוזר כל חודשיים בלי גז. מה תעשה? תפריד חלק, חלק לבדיקה בלחץ? ממש לא.

השיטת הקלאסיות של UV או סניפר גז לא מצאו כלום אז מכיניסים חנקן בלחץ עם קצת גז מזגנים (כדי לאפשר לבדוק בכל זאת עם סניפר גז) ובודקים נפילות לחץ. יש נפילות? יופי מים וסבון או רגש ועוברים על כל הרכיבים בתא המנוע בסבלנות עד למציאת הדליפה. קח בחשבון שיתכנו מספר מוקדים. לא נמצאה דליפה או שהיא תקונה והלחץ עדיין נופל לאחר זמן? זהו - נגמר האבחון ויש לפרק יחידה מאייד.

יש רכבים זה עניין של דקות ויש של שעה שעתיים, לא נורא אם יודעים את העבודה ורוב אנשי המיזוג יודעים.

זמן בדיקה משוער - 30-45 דקות (לא כולל זמן המתנה לבדיקת נפילת הלחץ בשעון של 10-20 דקות). שזה הזמן שלוקח (+/-) להתחבר עם מתאמים לשסתום ההתפשטות או כל צינור אחר.

מקווה שעכשיו הדיון מוצה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...