Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רוני. אתה באמת חושב שמרכז תל אביב פקוקה יותר ממרכז פריז, רומא, לונדון, ברלין או מוסקבה?

למה באירופה האוטומט לא טפס?

כי שם יש תחבורה ציבורית נהדרת בערים הגדולות, ואנשים לא חייבים לנסוע ברכב אם הם לא רוצים. יש שם גם מרחבים הרבה יותר גדולים, דרכים הרבה יותר הרריות (יתרון לידני), מנטליות שונה. זה לא חוכמה להתעלם מכל מה שכתבתי ולהצמד רק לדבר אחד - אני שייכתי את זה למספר רב של גורמים שהתקיימו במקביל. אני משוכנע גם שיש עוד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשתי אנגליה וכידוע שם האוטומט לא נפוץ, לכן אין ל הניסיון והיא מפחדת לנהוג במכוניות אוטומטיות. הקטע שהמכונית זזה לבד ומחליפה לעצמה הילוכים לא ברור לה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מסכים עם דעתו של רוני, זה כדור שלג שהזין את עצמו.

עד לפני 10-15 שנה נהגים חדשים היו נוהגים על גיר רגיל אחרי הוצאת הרישיון מכיון שהגיר היה נפוץ יותר. היום הסיכוי לכך נמוך יותר, ויותר מזה נהג שדורש להגיע מ A ל B לעולם לא ימצא את המסלול ההפוך (מאוט' לרגיל) כיתרון.

אחותי כשהוציאה רישיון נהגה על גיר רגיל כמה שנים ומאז ועד היום אין לה בעיה או סלידה מגיר רגיל.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

מה אתה רוצה מנשים?

נראה לי שיש יותר נשים בארץ שנוהגות על הילוכים מגברים.

מכוניות קטנות משומשות נמכרות יותר לנשים.

והם לרוב הילוכים.

אם מדברים על נהיגה של ישראלים באופן כללי.

מתדרדרים מיום ליום.

פעם הייתה פה תעשיית רכב.

אייל

פורסם

פעם יצאתי עם מישהי שהייתה בשוק מזה שאני נוהג על ידני.

היא אמרה "יש לך 3 מכוניות בבית ואף אחת מהן לא אוטומטית? אתה מטורף? מי נוהג על לא-אוטומט?".

לא היה דייט שלישי.

לדעתי זה יותר מרק כדור שלג, זה כדור שלג שתוכנן באופן די ראציונלי על ידי היבואנים.

כשהתיבות האוטומטיות התחילו להיות יותר ויותר אמינות (כמה רכבים אוטומטים מסוף ה80 אתם מכירים שנוסעים טוב כיום?) והיפנים נכנסו, החליטו לקבוע סטנדרט ולמכור את האופציה "החדשה" הזאת כסוג של לוקסוס.

כשהייתי קטן זה היה כמעט מוקצה לדבר על אוטומט. היו אומרים שזה רק למי שרוצה לזרוק יותר כסף.

כיום זה סטנדרטי, ובמקרים מסוימים זה עולה אפילו יותר לקבל תיבה ידנית, כמו בארה"ב.

פורסם

עוד פקטור חשוב שלא הוזכר הוא נושא הסחירות. הנהג/ת הממוצא/ת סבור (בצדק) שגרסה ידנית של רכב שיש לו גם גירסה אוטומטית, לא תהיה מבוקשת בשוק המשומשות. כך שגם אם הוא/היא אוהבים יותר גיר ידני הם חוששים שבעתיד יתקשו למכור את הרכב.

פורסם

"בצדק" כי זה מה שבנו היבואנים.

בחלקים גדולים של העולם לא קיים המושג של ירידת סחירות בגלל שזה ידני. יש מדינות שכמעט לא מייבאות אוטומט, ויש בהן פקקים הרבה יותר נוראיים מאשר כאן.

אני באופן אישי אוהב אוטומט רק עם מנוע גדול. 1600 אוטומט זה פשוט לא זה (יש לי 1600 אוטומט בבית, עדיין מעדיף 1400 ידני).

פורסם
כי שם יש תחבורה ציבורית נהדרת בערים הגדולות, ואנשים לא חייבים לנסוע ברכב אם הם לא רוצים. יש שם גם מרחבים הרבה יותר גדולים, דרכים הרבה יותר הרריות (יתרון לידני), מנטליות שונה. זה לא חוכמה להתעלם מכל מה שכתבתי ולהצמד רק לדבר אחד - אני שייכתי את זה למספר רב של גורמים שהתקיימו במקביל. אני משוכנע גם שיש עוד...

ומה תגיד על הולנד? אין שם אף הר, ולמרות שהרבה נוסעים על אופניים, הרבה מאוד ממשיכים עם הרכב ויושבים באותם פקקים כל יום, ולכ-ו-ל-ם יש גיר ידני.

לגבי הסיבות שציינת קודם לחדירת האוטומט לישראל - לדעתי זה יותר עמוק.

אומנם אני לא מבין כלום בפסיכולוגיה, אבל הנה השתי גרוש שלי:

לפני שאתה נולדת (וגם לפני שאני נולדתי), אנשי עסקים בישראל שהצליחו היו היחידים שנסעו במכונית אמריקאית "פול אוטומט".

ההורים של דור ההייטק בגרו כשהם יודעים שמי שהצליח נוסע על פול אוטומט, וכשלהם היתה הזדמנות לקנות סובארו/מיצובישי פול אוטומט במחיר שהמשכורת הממוצעת שלהם יכלה לממן, הם עטו על ההזדמנות להיראות כאילו הם הצליחו.

וכשדור ההייטק התחיל לקבל ליסינג, הם מימשו את אותו חלום של אבא שלהם לפול אוטומט, ואבא שלהם היה גאה בהם שהם הצליחו בגלל שיש להם פול אוטומט.

צעירים רווקים עם משכורות שיכלו לממן בקלות ב.מ.וו או קבריולט או אופנוע ספורט העדיפו לנהוג על 323 (לא הבימרית...) או אקסנט כי בעיני הוריהם זה סימל יותר את ההצלחה.

ולעניין נשים - אשתי תמיד נהגה על ידני עד שקיבלתי ליסינג, ואחרי 3 שנים עם ליסינג היא לא רצתה לשמוע יותר על גיר ידני, למרות שהיא מסתדרת היטב עם קלאץ' ולא צריכה לחלק קשב מיוחד לנושא העברת ההילוכים (היא לא חובבת רכב או נהיגה בשום דרך שהיא). אבל עכשיו בהולנד היא נוסעת עם גיר ידני ואין לה שום בעיה עם זה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
"בצדק" כי זה מה שבנו היבואנים.

בחלקים גדולים של העולם לא קיים המושג של ירידת סחירות בגלל שזה ידני. יש מדינות שכמעט לא מייבאות אוטומט, ויש בהן פקקים הרבה יותר נוראיים מאשר כאן.

אני באופן אישי אוהב אוטומט רק עם מנוע גדול. 1600 אוטומט זה פשוט לא זה (יש לי 1600 אוטומט בבית, עדיין מעדיף 1400 ידני).

יכול להיות שהיבואנים לפני עשור או שניים הפכו את הציבור ל"מכור" לאוטומט. נכון להיום, הדרישה לגיר ידני מצד ציבור הנהגים קטנה למדי. גם אם היבואנים יביאו לארץ גרסאות ידניות של המשפחתיות והמנהלים שלהם לא הרבה מהן ימכרו כאן.

פורסם

דבר ראשון, ולפני הכל, כיום, בישראל 99 אחוז מהמכוניות המשפחתיות החדשות נמכרות אוטומאטיות, וכך למעשה לא מותירים ברירה לצרכן, והיבואנים משרישים את התיבות האוטומאטיות בארץ באין ברירה, ממש כופים על הצרכן כי אין משהו אחר.

כרכב משפחתי אני אישית מאוד אוהב מאזדה 6 ולא מזמן קניתי אחת, הייתי מעדיף בלי שום ספק שהגיר ברכב יהיה רגיל אבל מה לעשות שהיבואן החליט להביא לארץ רק גרסא אוטומאטית.

בעניין הנשים.

רוב הנשים, לא אוהבות לנהוג, ממש חד משמעית, ולכן הם גם מעדיפות כמה שפחות לטרוח בנהיגה ומתרחקות מגיר רגיל.

אם לא הייתה ברירה ורוב הרכבים היו גיר רגיל הם היו נוסעות עליו בלי שום בעיה.

פורסם

אני מאמין שהתגובות של שמר ורוני די מסכמות את העניין, אבל רק כאשר מדובר בנשים ישראליות.

המיצוב של האישה בישראל הוא כשל יצור נחות שאינו מסוגל להנות מנהיגה, ובקושי מסוגל לנהוג בכלל.

הקשר בין זה לתופעת הסלידה מגיר ידני שקול למצב הביצה והתרנגולת. לא ברור מה קדם למה, אבל

התוצאות נראות לעין.

למעשה, המצב גרוע בהרבה כשמסתכלים על תחומי התעסוקה הטיפוסיים של נשים ישראליות לעומת נשים

באירופה או ארה"ב. מי הייתה מעלה בדעתה לנהוג באוטובוס, משאית או רכבת בישראל? מי הייתה הולכת

לעבוד בזבל? לחילופין, איזה גבר שמכבד את עצמו היה הולך (מרצון) לעבוד בקופה בסופרמרקט?

ישראל היא מדינה מצליחה בתחום ההיטק והחקלאות, אבל בענייני שיוויון עוד יש לה מה ללמוד. על זה ועל

עוד כמה תופעות סוציולוגיות שקיימות בארץ ניתן לכתוב ספרים שלמים. בכל אופן, לשאלת פותח השרשור

קשה לתת תשובה ודאית, כי מדובר בניואנס של התרבות הישראלית ולא בתופעה כלל עולמית גורפת.

פורסם

גם השוק האמריקאי דומה לנו בהעדפתו לגיר אוטומטי באופן מובהק ולכן אולי ניתן ונכון לעשות הקבלה כלשהי בין שורש הסיבה לחיבתם לבין שורש הסיבה לחיבתנו.

פורסם

אני חושב שכל עניין הפול אוטומט הגיע מכיוון של הרבה נכי צהל ואנשים מוגבלים שקנו רכבי אוטומט עם הגה כוח וזה חלחל הלאה.

נהגתי 4 שנים על ידני ואת האמת בחיים לא אחזור לגיר ידני.ברחתי מזה כמו מאש.

היה נחמד כמה פעמים לנהוג על רכבים של חברים כמה שעות בגיר רגיל,אבל באופן קבוע-לא ולא!

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
אמא שלי במשך שנים נהגה על ידני ודי התנגדה לאוטומט, עד שקיבלה בהפתעה רכב אוטומטי ומאז לא מוכנה לשמוע על ידני.

לדעתי, נשים תופסות את הרכב כאמצעי תחבורה שיוביל אותן מנקודה A ל-B. מהעבודה הביתה. מהבית לקניון. וכו'.

גברים, גם אם כל מה שהם עושים עם הרכב אלו נסיעות מנהלתיות - הם מרגישים הרבה יותר "מחוברים" לרכב.

מאותה סיבה יותר גברים נוהגים עם יד אחת על ההגה ("מתחברים עם המכונה") או מרשים לעצמם לנהוג מהר יותר.

בשורה התחתונה, לדעתי, לא מדובר על יותר כשרון או פחות נהיגה, אלה על תפיסה פסיכולוגית של כל עניין הנהיגה.

ממש התחברתי לתשובה שלך ומסכים איתך ב-100%, ככה גם אני חושב (וזה מה שקרה להורים שלי).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...