Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחשוב על זה ככה - אם אחת מהנשים התעצבנה מההודעה שלך, יכול להיות שבגלל זה קיבלת התרעה. אם אין לנו (לי לפחות) כוח להתעמק בדיעות המפגרות של חצי מהמשתתפים בשרשור הזה - זה לא אומר שזה יותר טוב...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלא תביני לא נכון, אני ממש לא שוביניסטת וזה לא הדעה שלי, רשמתי שם כמה דברים שקורים לי על בסיס יומי שקשורים לנהגות.

אני גם יכול להתעצבן על הרבה הודעות, אז מה כולם יקבלו הזהרה. לדעתי זה סתם שיקול לא הוגן של המנהלים. (שאגב בכלל לא מתייחסים לבקשות ששולחים לך.) אבל זה כבר משהו אחר. לילה טוב לכולם.

:-) just smile
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם

והשאלה המלאה היא :

האם לדעתכם לפני 20-30 שנה כאשר מכוניות משפחתיות ולבטח קטנות יותר - אוטומטיות - היו יחסית נדירות, האם פחות נשים נהגו על הכביש או שאותן נהגות היו יותר כישרוניות בתחום המוטורי ??

הסיבה לשאלה היא שאני נתקל בלא מעט גברים שמעדיפים רכב אוטומטי, אבל רובם היו מוכנים לנהוג גם על ידני.

אצל נשים אני מתקל בסירוב כמעט מוחלט לשמוע בכלל על התיבה הידנית, כשהתירוצים הנפוצים יותר הם : לא מעניין, מיותר, קשה לתפעול, מסובך, לא אוהבת וכיו"ב. מיותר לציין שתפעול תיבות הילוכים אוטומטיות מודרניות כמו גם דוושת הקלאצ' קלים משמעותית היום לעומת התקופה ההיא.

חשוב לי לציין שאני לא שופט אף אחד או אחת, ולא אתיימר לקבוע למישהו שנוהג המון בפקקים, שיסבול מדוושת הקלאצ' במשך שעות מדי יום. אני מדבר על האנטי העולה באופן מיידי ללא קשר לפרטים עצמם (כמו אצל נשים שנוסעות מדי יום 10 דקות נטולות פקקים ואין שום משמעות לתיבת ההילוכים).

אז מה דעתכם ?

דני G.

פורסם

דני, יש ויש.

אימי (לדוג') - בעלת רישיון מעל 35 שנה (כולל רישיון לרכב כבד - נהגת "אגד" בעברה הרחוק) ומאז ומתמיד נוהגת ברכבים ידניים (לא היו לנו רכבים אוט' במשפחה) והיא סולדת קשות מאוט'.

אצלנו כולם חובבי ידני וסולדים מאוט' - כנראה בגלל שאנחנו על ידני מאז ומתמיד ואולי גם בזכות העובדה שיש לנו אך ורק רכבים ידניים במשפחה. אין רכבים אוט' וגם לא רובוטים ושאר חרטות.

לסיכום - יחי הידני! 8)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יוצאים מן הכלל תמיד יהיו, לא אליהם כיוון דני את שאלתו.

עובדתית, רוב הציבור הישראלי מעדיף תיבה אוטומטית, ובחלוקה מגדרית אני מאמין (לא בדקתי) כי בקרב הנשים ההעדפה הזאת בולטת יותר.

האמת היא שזה חתיכת רעיון למחקר, ואישית גם הייתי שמח לקרוא את תוצאותיו, אולם לענ"ד מחקר שכזה נידון מראש לכישלון מכמה סיבות:

1. הקושי להגדיר "נהג טוב". מי הוא "נהג טוב"? האם ניתן לומר שמי שמימיו לא היה מעורב בתאונה הוא "נהג טוב"? ואולי מי שעבר טסט במכה הראשונה הוא "נהג טוב"? ואולי שילוב של כל אלה בצירוף תכונות נוספות?
  2. יש צורך לתקנן את הבדלי הנסועה שבין שני המינים.
  3. אופי הנתונים הוא כזה שיש יותר מידי השפעות מקריות אשר אינן קשורות ישירות (או לעתים אפילו בעקיפין) לתוצאות, אולם יש בהן כדי להשפיע עליהן באופן מכריע.

בקיצור, בצער רב אני מאמין שאין תשובה אמיתית ומוחלטת לשאלה הזאת. ניתן כמובן להניח הנחות, אולם אי אפשר לסטור אף אחת מהן, ככה שהדיון הזה הולך להיות בעיקר על דעות ואמונות (הלוואי ואתבדה).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ויש כאלה שנוהגים בשמאלי ולפניהם מרווח שיכולים להכנס 5 אוטובוסים, הבהוב עם אורות לא עוזר.

יש אפילו יותר גרועים שאוהבים לשחק בכביש: נוסעים בשמאלי, לא נותנים לעקוף וכל פעם שנהג מנסה לעבור אותם מימין מאיצים עד לרכב הבא מימין, כך שלא יהיה לנהג הזה איך להכנס. :evil:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

א.קשה לעשות הכללות,אע"פ שבד"כ לנשים אופי פחות תוקפני על הכביש, האוטו הוא פחות כלי להפגנת תכונות אצלן,בין נשים לגברים. הוא יותר מה שהיה צריך להיות אצל כולם.- מעביר.זה ייאמר לטובתן.

ב. הפעלת אוטו היום לא יותר מסובכת ממכסחת דשא.ל-99% מהבעיות בנהיגה של פעם האוטו לא יכניס אותך גם אם אתה אידיוט מושלם.מישהו עושה עניין ממכסח דשא טוב או רע ?

פורסם

כי לרוב נשים מתייחסות לרכב כמשהוא פונקציונלי שאמור לקחת אותן מנקודה A לנקודה B כמה שיותר קל.

לכן גיר רגיל מסבך את העניין. לא שאישתי לא יודעת רכב טוב מהו. אבל היא לא מוכנה ללחוץ על עוד דוושה בשביל תוספת תענוג במשיכת הילוך לדוגמה. מצב SPORT בגיר מספיק לה. גיסתי נוהגת ברגיל (סיוויק שהייתה שלי פעם) אבל הייתה מעדיפה אוטומטי, למרות שמסתדרת עם שניהם. בת דודה שלי בארה"ב נוהגת ברגיל כי זה מגניב בעינייה אבל לא יותר מזה. עכשיו היא התחתנה ונראה לי תרד מS2000 לאיזה ג'יפ של פורד בלי סנטימנטים.

ניתן לראות מגמה דומה בעולם הצילום. ככל שצילום נהיה יותר אוטומטי ופשוט כך המקצוע שתמיד היה מקצוע גברי נהפך לנשי.

לא צריך לעשות הרבה כוונים ידניים. רק לכוון ולצלם.

פורסם

אני לא מתיימר לומר אם זה משהו גנטי או מגדרי, אבל אני נתקל באותו הדבר, בערך - לרוב הגברים בסביבתי אין שום בעיה עם הרעיון של לנהוג בידני, כאשר כמעט אף אשה לא תסכים לכך.

אני חושב שחלק גדול מהעניין אלו מוסכמות חברתיות ההולכות ומשתרשות. כמו ש-99% מהאנשים שישמעו שקנית רכב ספורטיבי יגידו "איפה כבר אפשר לנסוע עם זה בארץ", אותם אנשים גם יגידו "עם כל הפקקים, תיבה ידנית זה ממש עונש". אנשים הספיקו לשכוח את יתרונות התיבה הידנית, או שזה כבר לא ממש מעניין אותם. ואם את הגברים, שהם יותר מוכווני-טכנולוגיה, זה כבר לא מעניין, אז את הנשים?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אמא שלי במשך שנים נהגה על ידני ודי התנגדה לאוטומט, עד שקיבלה בהפתעה רכב אוטומטי ומאז לא מוכנה לשמוע על ידני.

מצד שני, יש לי חברים (גברים) שלא טרחו אפילו להוציא רשיון על ידני, אלה רק אוטומט, כיוון שיצאו מנקודת הנחה שאין להם בשביל מה להוציא רישיון על ידני.

לדעתי, נשים תופסות את הרכב כאמצעי תחבורה שיוביל אותן מנקודה A ל-B. מהעבודה הביתה. מהבית לקניון. וכו'.

גברים, גם אם כל מה שהם עושים עם הרכב אלו נסיעות מנהלתיות - הם מרגישים הרבה יותר "מחוברים" לרכב.

מאותה סיבה יותר גברים נוהגים עם יד אחת על ההגה ("מתחברים עם המכונה") או מרשים לעצמם לנהוג מהר יותר.

בשורה התחתונה, לדעתי, לא מדובר על יותר כשרון או פחות נהיגה, אלה על תפיסה פסיכולוגית של כל עניין הנהיגה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא מעט גברים מתייחסים לרכב כאל משהו שמעורר רגשות, הנאה וכו'. הם יעדיפו גיר ידני שאמור להקנות שליטה עדיפה.

מעטות הן הנשים שמתייחסות אל מכוניתן כאל מקור הנאה או רגשות כלשהן, לכן יעדיפו תפעול נוח ככל היותר (אגב, ככל הנראה הגברים שמתייחסים לרכב כמוצר שינוע ותו לא - יעדיפו גם הם רכב אוטומטי, זו הסיבה לפריחתו של הגיר האוט' בארץ. אחוז חובבי הרכב אפסי).

פורסם

אני גם חושב שמדובר בכדור-שלג שהתחיל את דרדורו במורד ההר סביב תחילת שנות ה-90 ומשם רק הולך ומתעצם. זה נבע מ:

1. כניסת היפנים לשוק - אשר הכניסו יותר ויותר מכוניות אוטומטיות, ראו כי טוב וכמעט והפסיקו להביא ידניות (למשל דלק מוטורס, שכבר ב-323 הביאה יותר אוטומטיות ובלנטיס כבר בקושי הביאה ידניות).

2. גדילתו המואצת של שוק הרכב הישראלי - יותר מכוניות = יותר עומסים = עדיפות לאוטומט.

3. בהמשך ל-2, אי-פיתוח תשתיות במרכזים העמוסים של הערים הגדולות הגדיל עוד יותר את הפקקים.

4. המנטליות הישראלית, של "אם לשכן יש..." וגם "אם הוא נהנה, למה אני לא?"

5. עוד במנטליות ישראלית - פחות התייחסות לאיכות הסביבה ולצריכת הדלק, עצלנות, פינוי יד אחת בשביל להוציא אותה מהחלון, לדבר בסלולרי או להתאפר... (והופ - הגענו לסיבה האמיתית למה נשים מעדיפות אוטומט! סתם... :wink: )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני. אתה באמת חושב שמרכז תל אביב פקוקה יותר ממרכז פריז, רומא, לונדון, ברלין או מוסקבה?

למה באירופה האוטומט לא טפס?

פורסם

אצלנו בבית הרכב המשפחתי תמיד היה רכב עם תיבת הילוכים ידנית.

בבית מלבדי לאף אחד אין זיקה למוטוריקה, ולכן כיום עם כל המשפחטומטיות שנכנסו לשוק המקומי, הוחלט לרכוש רכב עם גיר אוטומט.

אני לעומת זאת נשארת בעמדתי לנהוג ברכב עם גיר רגיל (הרכב בו אני נוהגת כיום), גם ברגע שאשתדרג, הרכב יהיה חייב להיות עם תיבה ידנית.

פקקים אף פעם לא היו בעיה, לא ברמה כזו שיגרמו לי לזנוח את התיבה הרגילה ולעבור לאוטומט.

הרכב לא משמש אותי רק להגיע מנקודה א לנקודה ב, הוא הרבה מעבר לכך.

אחותי לעומת זאת, לא אוהבת לנהוג, ההפך הגמור ממני אם אפשרי היא תעדיף אוטומט, ואם יש לה בחירה, היא אפילו תעדיף שיהיה לה נהג (אבא), או נהגת (אני) צמודה שיסיעו אותה לכל מקום.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2854 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...