Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1) שלום אני שמעתי שיש רכבים שעושים טסט כל שנה ויש רכבים שעושים טסט כל חצי שנה. אבקש לשאול על אילו רכבים מדובר? האם מדובר בשנתונים מסויימים?

אבקש לשאול בנוסף מהי עלות טסט?

2) הבנתי שרכבים משנת 95' ומעלה נדרשים לערוך בדיקת זיהום אוויר. מדובר בבדיקה בזמן הטסט? האם כדאי לקנות שנת 94' ומטה כדי להימנע מהבדיקה או שמדובר בעניין פשוט ולא יקר?

3) נניח אני מתלבט בין כמה שנים מסויימות של רכב. וקיימת שנת 94' שהיא בעלת הזרקת דלק ויש את שנת 93' שהמנוע מוזן קרבורטור. נניח הרכב של 93' שמור יותר ומצא חן בעיניי יותר. האם אמורה להפריע לי העובדה שזה קרבורטור ולא הזרקה? במה העניין יתבטא ביום-יום, בנהיגה, טיפולים ואחזקה? [ממה שהבנתי עד כה: קרבורטור שותה יותר דלק, בבוקר לוקח יותר זמן להניע]

תודה

פורסם

רכב עד גיל 20 שנה עושה טסט פעם בשנה,מעל 20 שנה מחלקים את האגרה ל-2 והוא עושה טסט פעמיים בשנה.

רכב מגיל 15 שנה ומעלה חייב אישור מוסך מורשה על תקינות מע' הבלמים ומעל 20 שנה חייב אישור נוסך שהרכב תקין ובטיחותי לנסיעה.

בדיקת זיהום אוויר-משנת 1995 בדיקה מחמירה ועד 95 יש בדיקה פחות מחמירה.

אני לא הייתי קונה רכב 95 רק בגלל בדיקת זיהום אוויר כי לפחות לדעתי רוב הרכבים בקבוצה הזו מצויידים בקרבורטור הוא טכנולוגייה די מיושנת יחסית למערכת ההזרקה אבל זה כבר לשיקולך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אני לא הייתי קונה רכב 95 רק בגלל בדיקת זיהום אוויר כי לפחות לדעתי רוב הרכבים בקבוצה הזו מצויידים בקרבורטור הוא טכנולוגייה די מיושנת יחסית למערכת ההזרקה אבל זה כבר לשיקולך.

קרובטור ב-95 :shock: לאיזה אוטו? רוב מכוניות מאותן שנים היו מצויידות בהזרקה רב נקודתית והזולים מבינהם בחד נקודדית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמובן שהכוונה לשנתונים מתחת ל-95 ,שרובם מצויידים בקרבורטור

למרות שיש גם שנתונים כמו 94 שגם בהם כבר הייתה הזרקה:דייהטסו אפלאוז למשל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

כמה תיקונים :

שני טסטים בשנה לרכב מעל גיל 19 ולא מעל גיל 20.

עלות אגרת טסט שנתית תלויה בשנת היצור של הרכב ובקבוצת רישוי. רכב יותר ישן- אגרה קטנה יותר, קבוצת רישוי גבוהה יותר - אגרה גדולה יותר.

אגרת טסט לרכב מקבוצת רישוי 2 (שזה רוב המכוניות הקטנות והקומפקטיות) בגיל 5-10 שנים היא בערך 1000-1100 ש"ח.

תשלום למכון טסטים בזמן בדיקה - 62 ש"ח + עוד כ 20- 30 ש"ח (לא זוכר בדיוק) עבור בדיקת זיהום אוויר למודל 95 ומעלה. הבדיקה היא בזמן הטסט.

בשנת מודל 1994 99% מהמכוניות הפרטיות בישראל היו עם הזרקת דלק

בשנת 1993 80% מהמכוניות עם מנועים בנפח עד (כולל) 1600 סמ"ק היו עם קרבורטור.

בבחלק מהדגמים בשנים 92-93 אפשר היה לבחור בין קרבורטור להזרקה (לדוגמא סובארו ג'אסטי, דייהטסו אפלאוז, פיאט אונו)

מנועים בנפח 2000 סמ"ק ומעלה - הזרקה וממיר משנת 1992.

מנועים בנפח 1800 סמ"ק ומעלה - הזרקה וממיר משנת 1993

כל שאר הנפחים משנת 1994.

לשאלתך האחרונה - אם אתה משווה בין מכוניות בשנים 93-94, שיטת הזנת הדלק לא אמורה לשנות לך שום דבר.

תבחר את הרכב השמור והמתוחזק ביותר, לא משנה אם זה הזרקה או קרבורטור.

לדעתי אפילו קרבורטור עדיף - פחות בעיות פוטנציאליות.

פורסם
כמה תיקונים :

.

לא נכון, 2 טסטים החל מהשנה ה21, אם הרכב הוא שנת 86 אז בשנת 2007 הרכב יבצע 2 טסטים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
כמה תיקונים :

עלות אגרת טסט שנתית תלויה בשנת היצור של הרכב ובקבוצת רישוי. רכב יותר ישן- אגרה קטנה יותר, קבוצת רישוי גבוהה יותר - אגרה גדולה יותר.

אגרת טסט לרכב מקבוצת רישוי 2 (שזה רוב המכוניות הקטנות והקומפקטיות) בגיל 5-10 שנים היא בערך 1000-1100 ש"ח.

תשלום למכון טסטים בזמן בדיקה - 62 ש"ח + עוד כ 20- 30 ש"ח (לא זוכר בדיוק) עבור בדיקת זיהום אוויר למודל 95 ומעלה. הבדיקה היא בזמן הטסט.

בשנת מודל 1994 99% מהמכוניות הפרטיות בישראל היו עם הזרקת דלק

בשנת 1993 80% מהמכוניות עם מנועים בנפח עד (כולל) 1600 סמ"ק היו עם קרבורטור.

בבחלק מהדגמים בשנים 92-93 אפשר היה לבחור בין קרבורטור להזרקה (לדוגמא סובארו ג'אסטי, דייהטסו אפלאוז, פיאט אונו)

מנועים בנפח 2000 סמ"ק ומעלה - הזרקה וממיר משנת 1992.

מנועים בנפח 1800 סמ"ק ומעלה - הזרקה וממיר משנת 1993

כל שאר הנפחים משנת 1994.

לשאלתך האחרונה - אם אתה משווה בין מכוניות בשנים 93-94, שיטת הזנת הדלק לא אמורה לשנות לך שום דבר.

תבחר את הרכב השמור והמתוחזק ביותר, לא משנה אם זה הזרקה או קרבורטור.

לדעתי אפילו קרבורטור עדיף - פחות בעיות פוטנציאליות.

אוקיי מתגובותיכם הבנתי כי:

א. ברכבים מעל גיל 19 יש לעשות 2 טסטים בשנה. אבל זה לא שהמחיר לבעל הרכב כפול כי האגרה מחולקת ל 2. רק הטירחה מעט יותר גדולה. משלמים 1000 ש"ח אגרה על טסט (בדואר אם אני לא טועה) +100 ש"ח פחות או יותר בזמן הבדיקה.

ב. לגבי בדיקת זיהום האויר - רכבים משנת 95 ומעלה חייבים בבדיקת זיהום אויר בזמן הטסט. תוספת תשלום נמוכה (20-30 ש"ח). עדיין לא הבנתי עד כמה "בעייתי" מבחינה כספית לתקן רכב שלא נמצא עומד במבחן זיהום האויר. האם מדובר בטירחה יקרה?

ג. אין להעדיף הזרקה על קרבורטור בשנתונים נמוכים?

פורסם

א. האגרה אומנם מתחלקת לשניים, אבל תשלום למכון טסטים לא, ויש לשלם את ה 62 ש"ה האלו פעמיים בשנה.

בנוסף, רכב מעל גיל 19 חייב להגיע לטסט עם אישור מוסך. (המוסך בודק את המערכות הבטיחותיות ברכב, ומאשר, שהכל תקין). אישור כזה עולה כ 120-150 ש"ח, כמובן אם לא היו תקלות נוספות, וזה גם פעמיים בשנה.

ב. אם רכב נכשל בבדיקת זיהום אוויר, תיקון הבעייה יכול לנוע בין כמה עשרות שקלים לתוסף לניקוי מערכת הזרקה, לכמה אלפי שקלים להחלפת ממיר קטליטי או חיישנים שונים במערכת הזרקה.

ג. דוגמא קלאסית - פיאט אונו.

אונו מודל 93 קרבורטור מול אונו מודל 95 הזרקה.

אותו מנוע, אותו הספק, אותם ביצועים ואותה צריכת דלק.

למודל 95 יש ממיר קטליטי (1000 ש"ח במקרה של תקלה), משאבת דלק חשמלית (500 ש"ח), חיישן למבדה (גם בערך 500-600), מחשב הזרקה (לא יודע כמה עולה משומש, מעריך באיזור 600-700), חיישן טמפרטורה, ואולי שכחתי משהוא.

לאונו 93 עם קרבורטור אין את כל הנ"ל, ניקוי וכיוון קרבורטור עולה 300-400 ש"ח.

מה היית מעדיף ?

כמבון שאם מדובר, בנוסף למעבר מקרבורטור להזרקה גם בשינוי דגם הרכב (למשל מיצובישי לנסר מול סופר לנסר) המצב שונה.

• תוכן חדש...