Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הטנדרים התרסקו במבחן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איסוזו די מקס, הטנדר הנמכר בישראל, קיבל 2 כוכבים מתוך חמישה. ניסאן נבארה קיבלה 1 בלבד!

יש ביננו כאלה שחושבים כי הנסיעה ברכב גדול וכבד מעניקה להם רמת בטיחות גבוהה-זו טעות.

לא שיש כאן הרבה חדש, אבל עכשיו יש לראשונה תוצאות של מבחני ריסוק, לפי הסטנדרט האירופי לאיסוזו די מקס (הטנדר הנמכר ביותר בישראל) וניסאן נבארה (הטנדר הנמכר ביותר באירופה.

שניהם טנדרים המשווקים בארץ והתוצאות אינן מחמיאות, בלשון המעטה.

NACP העניקו לטנדר של איסוזו שני כוכבים עם סימון אדום לכוכב השני, שמשמעותו שהדגם אינו זכאי אפילו לשני כוכבים מלאים.

אמנם הטנדר שנבדק צויד בכרית אויר לנהג בלבד, ללא כרית לנוסע, אך גם כך עיקר הבעיות התגלו בפגיעות אפשריות בנהג ולא בנוסע.

הנבארה זכה לציון של כוכב אחד, ואת אנשי NACP הטרידה במיוחד רמת הבטיחות שלו.

לדבריהם, בשל תכנון לקוי, תאונה שלו עלולה להיות קטלנית ליושביו. מתברר כי הבעיה העיקרית נעוצה בכריות האויר, אשר נפתחות לאט מידי.

כמו כן ישנן בעיות של התעוותות וקריסה, היוצרות רמת סיכון גבוהה לנוסעים במושבים הקדמיים.

ניסאן פירסמה אתמול הודעה לעיתונות, שבה היא מודה כי היא מאוכזבת מהתוצאות שהשיג הנבארה.

בעקבות תוצאות הריסוק ובהתייעצות עם NCAP, ביצעה ניסאן כבר בדצמבר עדכון לתוכנות ההפעלה של כריות האויר, אשר יושמה בטנדרים שיוצרו מאז, במקביל הוצאה קריאת שירות לבעלי טנדרים קיימים משנת הדגם הרלונטית 2008, כדי לעדכן את התוכנה במכוניותיהם.

"ישראל היום"

27/2/08

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קצת מצחיק שאת מצטטת את 'ישראל היום', מהיום, במקום את המקור לאותה ידיעה, מאתמול...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אני קוראת את העיתונם היומיים ומעלה לכאן מה שנראה לי שקשור לרכבים ומעניין את קהל הפורום.

לא מתעדכנת בעיתונות של האינטרנט.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מה שמדהים אותי זו התגובה המוזרה של UMI כפי שפורסמה ב- YNET:

מחברת UMI, יבואנית איסוזו, נמסר בתגובה: "מפרט הבטיחות של הדגמים שנבחנו שונה מהותית ממפרט הבטיחות של הדגמים המשווקים בישראל. מבחני הריסוק מתייחסים לשני דגמים, המציעים כרית אוויר אחת. בישראל נמכרו מתחילת 2007 רק יחידות בודדות בעלות כרית אוויר אחת. למעלה מ-95% מדגמי איסוזו ששווקו בישראל מתחילת 2007 מצוידים בשתי כריות אוויר"

אני לא בדיוק מבין איך כרית אוויר שניה (לנוסע!) תציל את נהג האיסוזו (בתמונה) מפגיעות קטלניות ? מה הקשר בין הדברים ?

100px.giflegend-adultoccupant.gif

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

לא רק בריסוק גופא (אני מחמיא לעצמי על השנינות), בעיית הטנדרים ורכבי השטח מתחילה עוד לפני כן עם נטייה וסבירות רבה יותר להתהפכות בשל מרכז כובד ומשקל גבוה, צמיגים גבוהי חתך, שלדה אלסטית ומתלים א ר ו כ י מהלך. למרות שמערכות בקרת היציבות פותרות חלק מהבעיה, אבל מדובר רק באלו מהשנים האחרונות. באחרים, יידרש נהג בעל מיומנויות נהיגה מאוד גבוהות או השגחה אלוהית כדי לצאת טוב מהעסק, ע"ע מקרה ההיי-לקס במבחן האייל של מגזין Teknikens Värld בשוודיה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

טוב שפורסמו המבחנים האלו, ובתקווה שרק מי שבאמת צריך טנדר כזה ירכוש אחד. אבל בכל זאת, בהתיחסות לתאוריה של יתרון המשקל: מבחן NCAP לא נותן כל יתרון או חסרון למשקל הרכב, בגלל הריסוק מול חתיכת בטון ששוקלת כמו ג'מבו. במציאות, לעומת זאת, אם טנדר ששוקל 2 וחצי טונות ייכנס ברכב קומפקטי ששוקל חצי מזה, חלק ניכר מאנרגית ההתנגשות תעבור לרכב הקטן, והחלק שיופנה למעיכת שלדת הטנדר יהיה קטן יותר מאשר בניסוי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
אני קוראת את העיתונם היומיים ומעלה לכאן מה שנראה לי שקשור לרכבים ומעניין את קהל הפורום.

לא מתעדכנת בעיתונות של האינטרנט.

ל'

לא הסברתי את עצמי היטב. למיטב ידיעתי, הידיעות ב"ישראל היום" מופיעות עם קרדיט למקור (במקרה המדובר, היה אמור להופיע "טל שביט, מגזין אוטו"), ובמקרה כזה הייתי מצפה ממך להביא את הידיעה עם אותו קרדיט מקורי. אם לא הופיע קרדיט כזה ב"ישראל היום", הרי שאני לוקח את דברי חזרה ויש לי בעיה איתם, לא איתך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
טוב שפורסמו המבחנים האלו, ובתקווה שרק מי שבאמת צריך טנדר כזה ירכוש אחד. אבל בכל זאת, בהתיחסות לתאוריה של יתרון המשקל: מבחן NCAP לא נותן כל יתרון או חסרון למשקל הרכב, בגלל הריסוק מול חתיכת בטון ששוקלת כמו ג'מבו. במציאות, לעומת זאת, אם טנדר ששוקל 2 וחצי טונות ייכנס ברכב קומפקטי ששוקל חצי מזה, חלק ניכר מאנרגית ההתנגשות תעבור לרכב הקטן, והחלק שיופנה למעיכת שלדת הטנדר יהיה קטן יותר מאשר בניסוי.

לפי התאורייה שלך,טנדר ויליס משנת 59' לא פחות בטוח ממכונית חדשה,אולי ההפך.

יחסית,הטנדרים האלו לא כל כך כבדים,ושוקלים כמו מכונית סאלון גדולה.

נושא הבטיחות הוא די בעייתי במכוניות בעלות שילדה ניפרדת,מאחר והשילדה אמורה להיות חזקה מאד,ועליה למעשה "מולבש" המרכב,שכולל את אזורי הקריסה.

בנוסף,מרוץ החימוש של היצרנים היפניים גרם לטנדרים האלו להציע ביצועים מצויינים,אך שאר מיכללי הניהוג נישארו תקועים בשנות ה 70',לכל היותר.

התוצאה-טנדר מהיר וחזק בעל היתנהגות כביש מחפירה ברמה של סכנה בטיחותית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, ברור שיש חשיבות רבה לתכנון מודרני של אזורי ספיגה, כריות אוויר וכו'. אבל גם למשקל יש משקל (pun intended).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

מעיון זריז באתר NCAP מתגלה שבריסוק חזיתי הנבארה קיבל נקודה אחת! (שימו לב, לא כוכב אחד, אלא נקודה אחת, מתוך 30 אם אני לא טועה). עוד 16 נקודות הוא קיבל בריסוק הצידי וזה מה ש"העלה" אותו לרמה של כוכב אחד. אחרת הוא לא היה מקבל אפילו את זה.

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...