Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שתי שאלות:

1. בפיאסטה שלי יש מערכת פשוטה כזאת עם טייפ, הרמקול השמאלי לא עובד, החלפתי בין R ו L בחיבורים והוא עדייו לא עובד, האם הבעיה ברמקול עצמו או שיש סיכוי שהבעיה בחיווט? איפה אני משיג רמקול כזה ומה החור בכיס?

2. אם אני רומה להחליף תרדיו והרדיו החדש יש לו פלג שונה, איך אני יודע איך לחבר ת'חוטים? מדובר בחתיכה של GROUNDIG אולי יש להם אתר או משהו?

[אין יאוש בעולם כלל!!!

פורסם

בדוק שהחוט באמת מחובר לרמקול - ברמקול עצמו...

אם החוט לא מחובר אז חבר אותו ותבדוק שוב...

אם החוט מחובר - נסה לחבר את הרמקול הימני לאותו חוט שמחובר לרמקול השמאלי (תחליף את המיקום של הרמקולים)

אם החיווט לא בסדר אז הרמקול החדש ששמת בצד שמאל (זה שהיה בימין) לא יעבוד...

אם החיווט תקין אז הרמקול החדש בצד ימין (זה שהיה בשמאל) לא יעבוד...

תוכל לבדוק את החיווט באופן יותר פשוט:

נתק את החוטים שמובילים לרמקולים מהרדיו,

קח בטריה של 9 וולט (המרובעות) או אפילו 6 וולט (הקטנות משלט של אזעקה)

תצמיד את כל אחד מקצוות החוטים לפלוס ולמינוס של הבטריה ותראה אם הרמקול מתקתק...

אם כן זה אומר שהחוט מגיע לרמקול ותקין לכל אורכו

אם לא אז שוב- או שהרמקול עצמו לא מחובר או שהרמקול דפוק...

דרך נוספת לבדוק -

קח חוט ארוך חדש,

חבר אותו לרדיו בצידו האחד ולרמקול שמאל בצידו השני (אין צורך להעביר עדיין בכל האוטו במסילות וכו')

אם הרמקול עובד - החיווט לא תקין

אם הרמקול לא עובד - הרמקול לא תקין..

את כל הבדיקות תבצע בכל מקרה על שני הרמקולים ועל שתי היציאות...

אם הגעת למסקנה שהרמקול לא תקין -

קנה זוג חדש... אל תשקיע ברמקול אחד - הסאונד לא יהיה מאוזן.

זוג חדש מחברה לא ידועה (אם האיכות לא חשובה לך) יכול לנוע בין 80 ל 200 ש"ח תלוי בגודל

זוג חדש מחברה מוכרת (לאיכות טובה) יכול לנוע בין 150 ל אינסוף... תלוי בחברה ובגודל

בד"כ על רדיו חדש כתוב את הצבעים של החוטים שלו ואיזה צבע מתפקד כאיזה חוט...

את החוטים הישנים לרמקולים - אתה בודק עם בטריה כמו שהזכרתי קודם

חוטים של + (מצבר/סוויצ') וחוט - זה כבר בד"כ לעקוב אחרי החוט ולראות לאן הוא הולך

(לא מומלץ לפי צבע כי יתכן ששונה בעבר...)

או לסלול חוטים חדשים למצבר ומינוס לאיזה נקודת הארקה ברכב...

פורסם

אז ככה,

קמתי בבוקר אמרתי לפני שאני הולך לסוע עוד נסיעה עם אוזן אחת מוזיקה אוזן שניה רעש של פיאסטה, ואתם יודעים מה זה רעש של פיאסטה...אני מסדר תענינים.

פרקתי ת'דלת הוצאתי תרמקול בדקתי עם 9 וולט ובאמת הוא מת, למזלי היה לי רמקול ישן מאיפה שהוא, הוא לא בדיוק אותו דבר ואני יודע שזה בעייתי אבל יותר טוב מכלום ובנתיים חסכתי כמה גרושים עד שאני אקנה זוג חדש ואיכותי.

תודה רבה, אחי :D

[אין יאוש בעולם כלל!!!

• תוכן חדש...