Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

המרים שמשות הפסיק לעבוד ברכב, החלון עולה טיפה ומפסיק, יש 2 קופסאות כאלה שהם המרימי שמשות כל מרים שמשות אחד שולט על 2 חלונות.

אני רוצה לתקן בעצמי את המרים שמשות.

פתחתי את הקופסא שלו וראיתי שיש 2 חלקים שקוראים להם לפי החיפוש פה, בשם פיוז קרמי או בי-מטאל.

בקיצור בכל מרים שמשות יש 2 כאלה והם מפוצצים.

עכשיו אני רוצה להחליף את הפיוזים הקרמיים האלה בכוחות עצמי.

התקשרתי לחנויות אלקטרוניקה, ואמרו לי שיש להם את הרכיבים האלה, אבל נגד קרמי יש להם מ12אמפר ומעלה.

כמה אמפר צריך למרים שמשות?

כתוב על הפיוז קרמי nz8b

אז אני חושב שהנגדים המולחמים והתקולים הם 8 אמפר.

מה דעתכם איזה נגד קרמי לשים?

תודה

פורסם

לא ברור על איזה נגד קרמי אתה מדבר. המרימים הזולים מבוססים על בי-מטל שלפי מה ששמעתי ניתן להשיגו בחנויות אלקטרוניקה.

בכל מקרה ישנו שרשור ישן בפורום הכולל תמונות של תיקון, תיאור הרכיבים ואליי גם איפה הרכיבים נקנו. מצא אותו, אני מניח שהוא יעזור לך.

בכל מקרה תוכל ללכת עם הרכיבים, לטייל לאורכו של רחוב שדרות הר-ציון בדרום ת"א ולסרוק את חנויות האלקטרוניקה. כנראה שתמצא שם את מבוקשך.

פורסם

קניתי בי-מטאל (רכיב עם 2 רגליים שטוח בצבע כתום)

על התקולים כתוב nz8b 30V

ועל מה שקניתי כתוב:

jk30

400

זה יתאים?

בחנות אפילו לא יודעם מה זה בדיוק אמרו לי שזה 30V...

פורסם

החלון מצד הנהג עולה משמעותית יותר לאט מחלון הנוסע, וכאשר הוא מגיע לקצה העליון הוא אף נחלש עוד יותר.

כשפירקתי את העסק ראיתי שחלק מהחוט ברזל שמחובר למנוע בקצה דק לפחות בחצי.

השאלה אם אפשר להחליף רק את חוט הברזל או שמחליפים את כל המנוע קומפלט?

פורסם

האמת שהמספר לא אומר כלום (לפחות לא לי, אך למען האמת לא יוצא לי לעבוד עם הרכיבים הללו). לגבי ה- 30v סביר שזה המתח המקסימאלי המותר שם.

נסה לפי שם יצרן אם רשום לחפש ולהגיע לתשובות. אם מלבד מה שרשמת לא כתוב כלום יהיה קשה להבין מה ההבדלים.

פורסם

טוב הלחמתי את הרכיבים החדשים והכל עובד מצויין!

אחרי שהחלונות נסגרים אז רק אחרי 10 שניות המנועים מפסיקים לקבל מתח האם זה בסדר 10 שניות?

אם אני יבטל את הפוליסוויץ מה יקרה אני פשוט יגשר את הרגליים שלו?

פורסם
טוב הלחמתי את הרכיבים החדשים והכל עובד מצויין!

אחרי שהחלונות נסגרים אז רק אחרי 10 שניות המנועים מפסיקים לקבל מתח האם זה בסדר 10 שניות?

אם אני יבטל את הפוליסוויץ מה יקרה אני פשוט יגשר את הרגליים שלו?

יש השהייה מסויימת בפיקוד מהאזעקה

פורסם

אמור להיות עד שלוש שניות ולא יותר מארבע , 10 שניות יחממו את המנוע החשמלי של החלון החשמלי. נזק מיידי כמעט בטוח שלא יהיה, אך לאורך זמן, אורך חיי המנוע יתקצר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אין ספק ש-10 שניות זה המון זמן. גם הורס את המנוע, גם צורך זרם אדיר וגם יהרוס את המנגנון המכאני לאורך זמן.

Polyswitch או PPTC הוא המונח המקצועי של המתג התרמיים. בכל מקרה לדעתי כדאי לך להשקיע ולקנות מרים אלקטרוני (היותר יקרים) שלא מבוסס על פוליסוויץ'.

פורסם

המרים האלקטרוני מחזיק יותר טוב ולא מתקלקל מהר?

איך המנגנון האלקטרוני ידע שהחלון עלה עד הסוף כי מנוע אחד בחלונות עובד חלש אז אולי זה יצור בעיה והמרים ירגיש שהוא נסגר עד הסוף לא?..

פורסם

אתה חושב שמרים בי-מטאל טיפש יודע שהחלון נסגר? אם תפעיל התנגדות מספיק חזקה הוא גם יעצור.

מרים אלקטרוני מודד את הזרם ומפסיק אותו כשיש עלייה מעל סף מסויים (יתכן והסף ניתן לכיוון במרימים מסויימים) או חריגת זמן.

היתרון במרים אלקטרוני הוא שהמדידה מהירה מאד והפסקת הזרם נעשית בזמן הקצר ביותר שניתן מבלי לגרום למצב של אי-עלייה עד הסוף. לעומתו המרים שמבוסס על בי מטאל עוצר רק כשהאלמנט הבי-מטאלי מתחמם מספיק, וזה הרבה זמן יחסית.

כמובן ששני המרימים אלקטרוניים, שמות שאני שמעתי ממתקינים הם- "ממיר אלקטרוני מבוסס תוכנה", "מרים מסוג יקר", "מרים בלי בי-מטאל". אני לא יודע איך להסביר לך לזהות מרים איכותי, אני מקווה שחשמלאי הרכב שבאתר יוכלו לעזור.

• תוכן חדש...