Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא יודע על מה נהגת בעבר, אבל בליאונה שלי ההגה היה ממש כמו הגה כוח במהלך נסיעה.

במקום היחיד שבו הורגש חסרונו זה בחניות, וגם אז לא שום דבר היסטרי.

כדאי לך לבדוק את מצב ההגה לפני שאתה מתחיל להתעסק עם הגה כוח. תיקון אחד של 500 ש"ח + כיוון פרונט יכול לחולל פלאים.

ההיסטרי שלי זה החניה, איפה שאני גר אני חייב להכניס ת'אוטו לחניון וזה אומר המון סיבובי הגה על המקום, כי לא כל השכנים שלי למדו חניה...

כיוון פרונט אני מבין, אבל מה זה תיקון? מוסכניק רגיל עושה את זה? מה אני אומר לו , בדוק/תקן לי ת'הגה?

לירוי1 סליחה על הבורות, מה זה ציריות? איפה ממוקמות? ואיך שומרים עליהם שלא יהיו להם בעיות?

מה שנכון נכון...

subaru leone מחזירה את הכבוד לכביש :cool:

ESTK מחזיר את הכבוד ל"לאונה"!

פורסם
לירוי1 סליחה על הבורות, מה זה ציריות? איפה ממוקמות? ואיך שומרים עליהם שלא יהיו להם בעיות?

ציריות זה האלמנט שמחבר את המנוע לגלגלים הקדמיים למעשה הלאונה היא הנעה קדמית אז כשאתה נותן גז ועושה סיבוב, פרסה לדוגמה אז אל תסובב את ההגה עד הקצה ותתן גז כי אז את מרסק את הציריה, אחת כזו עולה בסביבות ה250 ש"ח .

שים לב כשאתה פותח מכסה מנוע , ותפתח כל יומיים בממוצע, ובין שאר הבדיקות (שמן מים שמן גיר וכד') תבדוק שהגומי שלהן לא קרוע ואין סימני גריז , אתה תראה בחיבור של הגלגל למנוע מין גומיה בצורת אקורדיון, עם כפלים, שים לב הייטב שהיא לא קרועה, ואם כן אז מהר להחילף אותה כי אז יברח הגריז וללא שימון הציריה תתחיל לדפוק בסיבובים , וזה אומר להחליף אחת. וחבל!

(אל תדאג אני בטוח שאתה תשמע אותה כשהיא מתחילה לדפוק, אז אל תפתח שרשור כשזה יקרה, חסכתי לך כבר את השאלה "יש רעשים מכיוון הגלגלים בסובארו לאונה, מישהו מכיר את הבעיה?" )

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם הבעיה שלך היא בחניה - שים שלט יפה של "למכירה" על האוטו, לפני שאתה מתחיל לשים כסף על תיקון החלודה.

מהכסף שתקבל תלך ותקנה קאיה ספיה. זה אוטו יותר טוב בשבילך - יש בו חלונות חשמל והגה כוח.

פורסם
אם הבעיה שלך היא בחניה - שים שלט יפה של "למכירה" על האוטו, לפני שאתה מתחיל לשים כסף על תיקון החלודה.

מהכסף שתקבל תלך ותקנה קאיה ספיה. זה אוטו יותר טוב בשבילך - יש בו חלונות חשמל והגה כוח.

למה אתה מבעס את הבחור?

נכון החיסרון הגדול ברכב שלו זה חוסר בהגה כח , אבל לא יפה לבעס ככה.

פרטים בה"פ .

פורסם
למה אתה מבעס את הבחור?

:mm_yeah:נגמרו לי המילים, כל מילה פנינה, תודה ESTK

מה שנכון נכון...

פורסם

אני יתחיל לחפור ברכב בעצמי

בעקרון יש לי חוש טכני אבל מעולם לא נגעתי ברכבים, עם כזה פורום תומך, ותשובות מהירות מדויקות ומקצועיות, בהחלט יש מקום לקחת את הענינים בידיים.

שוב תודה לכולם.

מה שנכון נכון...

פורסם

טוב אז אני אנסה לעזור לך קצת, קודם תוודא את עניין הניקוזים של מי הגשמים, מה שפרטתי לך בהודעה הקודמת,

עכשיו תור המכניקה.

אם הרכב לא עבר טיפול אז תעשה לו טיפול במוסך טיפול 10 , בגדול קודם תבדוק שמן מנוע , המדיד נמצא איך שאתה פותח מכסה מנוע תסתכל בקדימה של המנוע בדוק צבע , כמות וריח (מיותר לציין בדיקה כשהרכב במישור והוא קר אחרי כמה שעות שהוא עמד במקום), פתח את בית פילטר האוויר הוא ממוקם בדיוק מול הפרצוף כשעומדים מול הרכב אתה תראה שלושה שייבות על מכסה שחור שכתוב עליו סובארו באנגילת (מתחת למכסה המנוע) ותראה אם הפלטר מלוכלך וסתום אז תריך להחליף , ועל הדרך תבדוק אם פילטר הדלק שלך בצבע כהה , אם כן זה אומר שהוא ג'יפה וצריך להחליף רק במוסך ,ועל הדרך שיחליף גם את הפילטר התחתון, הלבן שמיתחת לרכב .

ואחרי כל זה ייתכן והגיע תור הקרבורטור, שמתי שהוא תקין הרכב נוסע מצויין ,

עכשיו תור השמן גיר תוריד את הגלגל ספייר ותראה בצד של הגיר (איפה שהוא מתחבר למנוע) מדיד, תוציא ותבדוק שהשמן לא שחור ויש מספיק . תבדוק שיש אוויר בגלגל הספייר , ושאתה יודע הכין נמצא הג'ק ושהמפתח שיש לך תואם את הברגים של הגלגלים, הכלים ממוקמים בבגאז ,יש את השטיח אז תרים אותו ותראה תא כזה, תפתח, ושם הכלים אמורים להיות.

מים- יש מיכל עודפים בצד של הרכב תפתח ותראה אם יש מים ומה צבעם , שקוף או חום , מצב לא טוב גש לעשות ניקוי ראדיאטור ותדאג שימלאו מים ירוקים פרסטון, תבדוק רקבונות וחלודות בראדיאטור , אם אתה מגלה חלודות עמוקות, אז כבר מראש תחליף אחד כדי שלא יתפוצץ לך במהלך נסיעה (מניסיון זה מעצבן ומתסכל ).

אם אין חלודות ואתה רוצה לחסוך את עלות הניקוי , אז הפעולה היא פשוטה ביותר, נתק את צינורות המים שנכנסים לראדיאטור, ותדחף מצד אחד צינור גינה ותפתח בלחץ חזק, אם יתפוצץ הראדיאטור תדע שגם ככה הוא היה גמור , ותראה את צבע המים שיוצאים , אח"כ תכניס את הצינור מים לצינור שמימנו נתקתקת את הראדיאטור ותזרים מים ותראה שמהצינור השני שהיה מחובר לצד השני של הראדיאטור יוצא מים , מיותר לציין שאתה מפסיק להזרים מים אחרי כמה דקות כשהמים החומים יצאו.

בצורה כזו אתה גם מנקה על הדרך את הראדיאטור של החימום, אם החימום לא עבד עכשיו הוא יעבוד פיצוץ.

כשהמים החומים מפסיקים לצאת ויוצאים מים נקיים אז תתן להם לזרום החוצה ואח"כ תנשוף אוויר (מהפה) לצינור כדי להוציא את המים שנשארו.

חבר את כל הצינורות המננותקים, תניע את הרכב ותמלא לראדיאטור שבחזית מים ושים לב שהם נשאבים פנימה לתוך הראדיאטור, אחרי כמה דקות שהמערכת תתמלא , תן לה קצת לעבוד כדי שבועות האוויר יצאו, אתה תראה אותם בפתח של הראדיאטור

ואחכ" סגור את הפקק ומלא מים במיכל העודפים.

ובגדול זהו, אם אתה מפחד להרוס או להסתבך עם הניקוי ראדיאטור , אז תבקש שיעשו לך, או שאם הראדיאטור במצב גמור , אז תחליף חדש, אבל בכל מקרה תעשה בדיקה לראדיאטור לפני הקיץ, ואם יש לך מאוורר חשמלי , וגם מכאני אז שחבר יתפוס את המכאני ותניע וכשהרכב יתחיל להתחמם ויגיע לחצי סקלה חום אז שים לב שהמאורר החשמלי נדלק אם לא אז צריך לבדוק את היוניט שמפעילה את המאורר אולי היא מנותקת\מקולקלת. ואם יש מזגן אז תבדוק שכשאתה מדילק את המדחס המאוורר החשמלי נכנסלפעולה והטורים טיפה עולים, את תרגיש כאילו הרכב נותן גז לבד, זה אומר שמרים הטורים שלך (במידה ומותקן ) עובד כראוי,

בהצלחה

אם אתה צריך דברים נוספים או שיש לך שאלות נוספות תרגיש חופשי לפנות בה"פ

פרטים בה"פ .

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
למה אתה מבעס את הבחור?

דוקטור סוסארו וארז שלום רב!

לאחר נסיעת מבחן בסובארו של שלמה(הגשש), אני חייב לציין שההגה מרגרינה, מסתובב בקלות ללא מאמץ, גם עם אצבע אחת.

הדעה , שחוסר בהגה כוח בסובארו, הוא חיסרון בולט, הוא בהחלם לא במקומו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מנסיון של 3 סובארו DL אני ממליץ לך על דבר אחד בלבד :

טפל ברכב ביד אוהבת,טיפולים בזמן ובחלפים ברמה סבירה והרכב לא יאכזב אותך לעולם.

הקפד להחליף צינורות מים שהתייבשו,בצע נקוי לקרבורטור אם לא בוצע מה שיביא לשיפור בתחושת דוושה ולשיפור בצירכת הדלק (בעניין הזה יוכל לעזור לך צביקה),הקפד להחליף שמן+פילטר ופילטר אויר כל 10K .פלאגים ופילטר דלק כל 25K.

חוץ מזה - כל השאר הוא קוסמטיקה,כיסא תוכל באמת להחליף לאחד מפרוקיה (לא בעייה להחליף לבד) אני ממליץ לך לא להתקין הגה כח וח"ח זהו פתח לצרות.

תדלק וסע לשלום.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אני לא טענתי שהחוסר בה"כ הוא חיסרון בליאונה.

ההפך - אמרתי שאצלי הוא היה בסדר גמור, למעט בחניות ששם באמת היה צריך כוח.

בכל מקרה אם גם זאת נחשבת מעמסה גדולה מדי, עדיף כבר למכור את המכונית.

• תוכן חדש...