Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא 147 או אימפרזה WRX?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האחת מצטיינת מבחינת התנהגות והיגוי אך חלשה, השנייה חזקה ופראית אך פחות "שלמה". ניסיתי את האלפא בגירסת ה-2.0 ליטר, אך הסלספיד הוריד לי את רף החשק. ניסיתי את הסובארו ולא הרגשתי "וואו" למרות שהיא חזקה מאד.

ברור לי שזה עניין של העדפה אישית, אך תהיתי אם יש למישהו כאן דיעה מנומקת לגבי האחת או השנייה (למשל - שיקולים אחרים כמו צריכת דלק, אמינות, שוק יד שנייה, שמירת ערך, עלות אחזקה שוטפת, וכו')?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
האחת מצטיינת מבחינת התנהגות והיגוי אך חלשה, השנייה חזקה ופראית אך פחות "שלמה". ניסיתי את האלפא בגירסת ה-2.0 ליטר, אך הסלספיד הוריד לי את רף החשק. ניסיתי את הסובארו ולא הרגשתי "וואו" למרות שהיא חזקה מאד.

ברור לי שזה עניין של העדפה אישית, אך תהיתי אם יש למישהו כאן דיעה מנומקת לגבי האחת או השנייה (למשל - שיקולים אחרים כמו צריכת דלק, אמינות, שוק יד שנייה, שמירת ערך, עלות אחזקה שוטפת, וכו')?

לך יש דעה מנומקת?

כי "שלמה" זה שם תואר סובייקטיבי לחלוטין.

מכל בחינה דינמית הסובארו רומסת את האלפא בקלילות.

אם אין לך דעה אז אולי לפחות אתה יודע מה הם הצרכים והרצונות שלך. אם אתה מחפש מכונה לנהיגה, הסובארו היא WOW בריבוע. אם אתה מחפש עיצוב, אז האלפא נראית מצויין. אם אתה מחפש את שניהם, לפורשה יש מה להציע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש גם 147 2 ליטר ידנית. אם כוונתך למשומשת יש כאלה (אני מעריך שכ-20-25% מה-147 בנות 2 הליטר הן ידניות) אם חדשה אז אפשר להזמין אך יש לחכות כמה חודשים.

ה-WRX דווקא שלמה מאוד למטרותיה שלה אבל אני מבין את כוונת הכותב; אם אתה מחפש רכב רגוע ונוח ליום יום עם אפשרות לנהיגה ספורטיבית מזדמנת, אני לא חושב ש-WRX תתן מענה אופטימלי. ברוב המצבים היומיומיים ה-147 תהיה נוחה וידידותית יותר.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

גם אני הייתי במצב שלך, ואתה יודע מה אני עשיתי? תקנה 156 2 ליטר הרבה יותר מתנהגת מה147 והרבה יותר "שלמה" או אי שלא תקרא לזה, זה מה שאני עשיתי ואני מבסוט.

פורסם

אם אתה מחפש מכונה לנהיגה, הסובארו היא WOW בריבוע.

ידידי,

האמת שאני כלל לא בטוח.

מבחינת כוח ומשיכה אין ספק שהיא WOW,

תפעול הגיר מרגיש טוב והמושבים טובים מאוד.

אבל מבחינת ההתנהגות שלה זה מרגיש מאוד מתפשר,

כסטנדרטית היא רכה מידי, ופונה עם זווית גלגול מיותרת בציר הרוחב + נסיקת חרטום משבשת היזון-חוזר בציר האורך.

האחיזה האבסולוטית והמגבלות מאוד גבוהות, אבל עם החסרונות שציינתי מקודם, לא הכי כייף לשחק שם.

מה ש-WRX צריכה זה שדרוג מתלים+החלפת גלגל ההגה המקורי והענק במשהו קטן ונוח יותר + טיפול בבלמים המקורים שלא מיישרים קו עם יכולות יחידת הכוח.

אחרי כל אלו, היא מסוגלת להיות באמת WOW.

דבריי מתייחסים ל-WRX מהדגמים הראשונים, שנת מודל 01' וכנראה גם 02'.

הדגמים שלאחר מתיחות הפנים כנראה שופרו בתחום זה.

בדוק את העניין.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
רק אם התקציב כולל מעבר לגרמניה - כי אולי שם יש לך סיכוי לקנות אחת...

טעות בידך, יש לפחות 2 בארץ,אחת מהן הצטרפה לטיול פיאט האחרון לטפן,

קיבלה בראש, וחזרה הביתה

porsche 914,2.0,1970

פורסם

ב"שלמה" התכוונתי לאוטו שמכלול הרכיבים שלו - הגה, שילדה, בלמים, גיר, מנוע וכו' מחוברים טוב יותר ויוצרים תחושה הרמונית יותר, שבסופו של דבר מתבטאים בהנאה גדולה יותר מהנהיגה (ולאו דווקא בקוו ישר). אני מודה שאני ניזון בעיקר מעיתוני רכב ואני לא נהג מקצועי. גם לא נראה לי שאצליח להבדיל בין גיר עם יחסי העברה ארוכים, קצרים או עם "חור", אבל אני יודע שנהגתי הן על ה-WRX והן על ה-147, ונהניתי יותר באחרונה (למרות הגיר המוזר - סלספיד, שבגללו גם לא אקנה אותה, כנראה).

לגבי שאר האופציות - 147 GTA לא מוכרים יותר בארץ לצערי, וגם לא מצאתי משומשת. כנ"ל גם לגבי ה-147 2.0 עם גיר ידני. היבואן בפירוש לא הסכים להביא אחת, למרות שביקשתי.

לגבי הצרכים שלי - אני בעל משפחה כך שמלכתחילה אני מחפש מכונית פרקטית (זו הסיבה שלא אקנה מיאטה, למשל, או מיני קופר S). מצד שני, מעבר ל-4 דלתות ותא מטען סביר אין לי שום דרישה פרקטית אחרת. הפרמטר החשוב ביותר מבחינתי הוא חדוות הנהיגה. כאמור, מהירות בקו ישר היא מדליקה, אך מעניינת אותי פחות מאשר התנהגות כביש מרגשת. גם היופי לא ממש חשוב לי (הרי במילא אני מתכוון לשבת בתוך המכונית ולא להסתכל עליה מבחוץ).

אז זהו, אני נשאר עם ההתלבטות. יש משהו מושך בסובארו ובכח שלה שפשוט גורם לי לחשוק בה, למרות שהיא לא "שלמה", ומצד שני אני לא יכול לשכוח את חווית הנהיגה ב-147. מה עושים??.. :conf:

פורסם

מצטרף לדעתו של ביטון מעלי - או לחילופין ממשיך ומחפש 147 2.0 ידנית- יש כאלה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
ידידי,

האמת שאני כלל לא בטוח.

מבחינת כוח ומשיכה אין ספק שהיא WOW,

תפעול הגיר מרגיש טוב והמושבים טובים מאוד.

אבל מבחינת ההתנהגות שלה זה מרגיש מאוד מתפשר,

כסטנדרטית היא רכה מידי, ופונה עם זווית גלגול מיותרת בציר הרוחב + נסיקת חרטום משבשת היזון-חוזר בציר האורך.

האחיזה האבסולוטית והמגבלות מאוד גבוהות, אבל עם החסרונות שציינתי מקודם, לא הכי כייף לשחק שם.

מה ש-WRX צריכה זה שדרוג מתלים+החלפת גלגל ההגה המקורי והענק במשהו קטן ונוח יותר + טיפול בבלמים המקורים שלא מיישרים קו עם יכולות יחידת הכוח.

אחרי כל אלו, היא מסוגלת להיות באמת WOW.

דבריי מתייחסים ל-WRX מהדגמים הראשונים, שנת מודל 01' וכנראה גם 02'.

הדגמים שלאחר מתיחות הפנים כנראה שופרו בתחום זה.

בדוק את העניין.

אני באמת מכיר רק את הגירסה אחרי מתיחת הפנים, וגם לא מספיק לעומק.

עם זאת, את האלפא 156 אני מכיר מצויין ומבחינת התנהגות היא סובלת מאותו חולי שאתה מציין בסובארו (רכות). זה לא הופך אותה למכונית רעה או לא מהנה וזו פשרה מובנית במכונית "ספורט-אלגנט" אבל האלפא רחוקה מהמצויינות של BMW או פיז'ו 306/106. כנ"ל לגבי הבלמים. אלו של האלפא נושכים מוקדם, אבל היכולת הכוללת לא משהו יוצא דופן (שוב, בהשוואה למתחרות מבית BMW).

לגבי גלגל ההגה, כבעלים של קליאו ספורט התרגלתי. יותר מזה, ההגה הקטן של ה-156, לו קשרו רבים סופרלטיבים, הוא לא ממש טוב בעיני. מהיר מדי (יש כזה דבר), רך מדי והפידבק שלו לא טוב מזה של מהגה-אוטובוס של הקליאו.

אני מניח שזה מה שקורה כשגודלים על פיז'ו 306. שומדבר עם הנעה קדמית מאז לא עומד בסטנדרט שלה (להוציא 106...). וגם אתה צריך לזכור את נקודת ההשוואה שלך. מבחינת יכולת "משחק" קשה להתחרות ביכולות הטבעיות של ספורטיבית קטנה וקצרה בכל הקשור להעינות להעברות משקל (ובלעז Responsiveness).

בכל מקרה, אם כל מה שצריך ב-WRX זה החלפת בולמים כדי להשלים חבילה, הרי זה ניתוח קל וזול יחסית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש מספר פתרונות, ביניהם קניית STI או EVO במקום ה-WRX, אז מובטח לך ה-WOW המצופה (WRX היא באמת רכה מדי, לא מערבת וניתנת למשחק מספיק ובעיקר עומדת בצילה הגדול של אסתי). אם אתה מחפש משהו קצת אחר אפשר להתפשר על גולף GTI חדשה ולהרכיב לה בולמים משופרים (כדוגמת קויל-אוברים כפי שעושים בסדנת ספוילד) - מניסיון, זה משדרג את הרכב משמעותית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מחמת חוסר זמן החלטתי לבסוף ללכת (בלב לא שלם) על ה-WRX. הגעתי למסקנה שכל אחד צריך שתהיה לו לפחות פעם בחיים מכונית עם כונס אוויר מפלצתי בקדמת הרכב!..

:oops:

בכל אופן, אלא אם כן אתאהב נואשות בסובארו, המכונית הבאה שלי תהיה אלפא (159?)!!

תודה לכולכם על העצות הטובות! :-)

• תוכן חדש...