Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום אלדד,

הצלחת לבלבל אותי.

אין לי דרישות ואין לי טענות אלא רק תהיות.

את כל התשובות לשאלותי יכולתי לקבל מהאינטרנט. חשבתי שמין הראוי להתקשר למועדון ה-5 כדי לקבל את האינפורמציה, זה אמור היה להיות שלב ראשון בדרך להכנס כחבר במועדון. לא ציפיתי לתגובות מהסוג הזה. הופתעתי והתאכזבתי.

ארז

ארז, כנס לאוטו שלך, תיהנה ממנו ,תראה מה צריך לסדר, וסע לשלום. תירשם כחבר, תבוא למפגשים- אם תזדקק לעיצה ,הצעה בקשר למרצדס -הפורום והחברים יעזרו לך.

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ההתנהגות המתוארת לעיל מזכירה לי את התקופה בה עבדתי בצמוד עם אנשי התעשייה האווירית.

נראה שההתנהגות האליטיסטית והשחצנית מתפתחת עם הגיל. גם הם היו עקשנים מסיבה לא ברורה,

מתכסים באצטלת המקצועיות והנסיון הרב שהם צברו ב-50 שנה שהם עובדים שם. כנראה שזה לא היה

מכבודם לחלוק את הידע עם חיילים שעבדו איתם על אותו מטוס. מעולם לא הבנתי את חוסר הבטחון הזה.

.

פסיכולוגיה ממש, אבל ממש בגרוש.

בני (בן 60)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

משום מה נראה לרוב מי שלא חבר מועדון כי הוא (המועדון) חייב מוסרית או לא,

זה לא משנה, לתת שרות מענה יעוץ הכוונה לכל דורש.

אתם שוכחים דבר אחד בהשוואה:

גופים ממשלתיים - שחייבים לתת שרות לציבור באשר הוא.

גופים מסחריים שמרויחים כסף מהציבור ויש להם אינטרס כלכלי לתת שרות למי שהם לקוחותיהם.

מועדון החמש - גוף שהוא מועדון חברים הנותן שרות לחבריו, שמממנים את הפעילות מכספם לעצמם - לחברים.

אין גבול לכל הדרישות בהצגה כאילו מועדון החמש חייב לתת שרות לכל דורש.

יש כל כך הרבה אופציות לקבל מידע היום - אינטרנט, הפורום, מפגשי שישי בהם ניתן לשוחח ולקבל מידע

חפשי חפשי.

עזבו את מזכירת המועדון לעשות את עבודתה למען חברי המועדון שהם חברים מרצון.

רוצים - בהבנה תהיו חברים. לא רוצים - אל תהיו, אבל את תצפו לקבל כל הזמן מידע, עזרה והכוונה (דברים שקורים כל הזמן) ממזכירת מועדון החמש, שממלא עמוסה בטיפול בחברים שמשלמים דמי חבר.

חברה, אתם שלא חברים, המועדון הוא שלנו, אנו דואגים לשרות הזה שאנו זכאים לקבלו,

פתוחים לחברים חדשים בהבנה את התנהלות המועדון.

אנו חברים טובים בינינו, מטיילים, מבלים, נפגשים, בחיי חברה טובים גם עם בנות הזוג - מועדון חברים אמיתי.

למטרות אלו ופעילויות כאלו המועדון פתוח לחברים נוספים.

לא רוצים להצטרף - אל תצפו לקבל תמיכה וכו'.

זו לא שחצנות כפי שהיו מי שהגדירו זאת כאן - אין במשרד 4 מזכירות ו-6 קווי טלפון לכל פניותיו של עם ישראל.

אנו מועדון שמחזיק את עצמו.

תבינו זאת.

דרור.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

אז אם זה מועדון חברים למה יש טיעון שהוא מייצג את רכבי האספנות בארץ בזמן שיש יותר בעלי רכבי אספנות מחוץ לשורות מועדון החמש . למה מועדון החמש מייצג מול משרד התחבורה ומול גורמים ממשלתיים הרי גם ממסי זאת עמותה ובכל זאת הם מקבלים את כל פניות הקהל בנושאים המגוונים והשונים.

אז שרוצים זאת עמותה מייצגת ושרוצים זה מועדון חברים :roll: תחליטו אני מבולבל...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
אז אם זה מועדון חברים למה יש טיעון שהוא מייצג את רכבי האספנות בארץ בזמן שיש יותר בעלי רכבי אספנות מחוץ לשורות מועדון החמש . למה מועדון החמש מייצג מול משרד התחבורה ומול גורמים ממשלתיים הרי גם ממסי זאת עמותה ובכל זאת הם מקבלים את כל פניות הקהל בנושאים המגוונים והשונים.

אני בדעה של קובי.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

היי קובי

לדעתי, הוא מוכר כמייצג את בעלי רכבי האספנות, מאחר ויש בו יותר חברים משלמים רשומים

מאשר יש בכל התאגדות רכבי אספנות אחרת בארץ.

לאלו שמחוץ לשורות המועדון אין מי שמייצג אותם, שמדבר בשמם,

על כן דעתם אינה נשמעת במוסדות שציינת.

ממסי הינו "גוף מסחרי" שכאמור לאורך השרשור הזה ראייתו שונה.

למעשה אינך מבלבל בין הדברים, זהו מועדון שחברים בו בעלי רכבי אספנות, ואוהדי הנושא אשר אין להם רכב (כמוני בעבר),

ואשר התאגדו כעמותה, ונמצאים תחת ניהול והשגחה קפדניים של רשם העמותות.

אין כלל סתירה בין הדברים.

יום טוב

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

אני חבר במועדון ה-5 כי אני רוצה להיות שייך ולהרגיש שייך לקהילת אספני המכוניות העתיקות בארץ, ולדעתי מועדון ה-5 עם כל החסרונות שלו הוא הגוף המתאים והנכון (לדעתי) לייצג את האנטרסים של אספני הרכב בארץ ובהיותי חבר משלם אני שותף לגוף הזה ותומך בו.

העובדה שאני חבר במועדון ה-5 אינה אומרת שאני מסכים עם כל מה שקורה שם אך אני בחרתי לנסות ולהשפיע מבפנים בפעילות חיובית, ולא לזרוק בוץ מבחוץ - דבר שלא מקדם שום דבר ורק פוגע בקהיליית האספנים כולה.

ישנם לא מעט חברים אחרים במועדון שבחרו בדרך שלי (השפעה מבפנים למרות החסרונות) וחלקם גם הגיבו בשרשור הנ"ל

כמו"כ כפי שכבר הערתי קודם מידע נרחב בנושא (ומקיף יותר ממה שהיית מקבל ממזכירת המועדון) יכולת לקבל תוך שימוש בחיפוש פשוט בארכיב של הפורום ו/או ע"י פתיחת שרשור פשוט - כך שלדעתי מדובר בסערה בכוס מים לכל היותר...

אגב ללא הפעילות של מועדון ה-5 בעשרים השנים האחרונות (ובעיקר בתחילתן) הפורום הזה לא היה קיים כי לא היו רכבים עתיקים (כמעט) על הכבישים במדינת ישראל - אז תנו קצת כבוד ותמיכה במקום להטיל רפש.

אישית אמשיך לעזור לכל מי שיבקש מעל דפי פורום זה בלי לבדוק אם הוא חבר מועדון או לא...

בידידות,

צביקה תמרי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אוי לנו שהיגענו למצב שלא נעזור לאף אחד,סתם כדי לעזור.

סתם לגרום לזולת לחייך ולאמר תודה.

כמו הפקידים במישרדי הממשלה השונים שבהזזת אצבע,יכולים לפתור בעיה,אבל מתור עיקרון

יעדיפו ויכוח ויעמדו בסירובם לעזור.

אוי למועדון החמש שהפך ליהיר כל כך,צודק כל כך-אוי לכם שאתם כל כך צודקים ולא צנועים.

אני עדיין מתגעגע לימי אמנון אירמאי,הימים "היחפים"של המועדון,שהאבטומוביל היה בשחור לבן,

והחברים היו חברים לא רק של החברים במועדון.

עליך לטפח מוזרויותך מגיל צעיר,כדי שלכשתזדקן לא יחשבו שעף לך בורג.

פורסם

ידידי הנכבד ,

גם אני מתגעגע לאמנון אירמאי, אולם גם בימי אמנון אירמאי לא קיבלת תשובה על השאלה

כיצד לייבא רכב אספנות לישראל, כך שהיתה הפרדה והשרות ניתן לחברי המועדון.

כי אנחנו חברים שמחזיקים את המועדון הזה שכולכם רוצים להנות משרותיו.

דומה הדבר לביניין שבו חלק מהדיירים משלמים עבור חיבור לכבלים וכמה אחרים

רוצים להתחבר דרכם מבלי לשלם, אבל רק לראות את החדשות, לא כל התכניות...

אני עוזר לחברים ואפילו אם הם אינם חברי מועדון החמש, לי אישית יש את הזמן לעזור

ובהתאם לזמן הפנוי שלי אני אעזור לכל מי שרכב אספנות יקר לליבו.

אולם עזרתי כאדם בודד לא יכולה להתפרש כי משרד המועדון חייב לעשות כן לאלו שלא חבריו.

משום מה למישהו (או לכמה) לא נוח להשלים או להבין את המצב הזה שנראה ברור והגיוני.

דרור.

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

לדעתי, הוא מוכר כמייצג את בעלי רכבי האספנות, מאחר ויש בו יותר חברים משלמים רשומים

מאשר יש בכל התאגדות רכבי אספנות אחרת בארץ.

לאלו שמחוץ לשורות המועדון אין מי שמייצג אותם, שמדבר בשמם,

על כן דעתם אינה נשמעת במוסדות שציינת.

אבי,אתה טועה ומטעה.

תתפלא,אבל יש גוף שקם לא מכבר שיש בו חברים שלא משלמים,ומועדון ה 5 כבר לא מונופול בתחום הייצוג מול הרשויות,כך שגם לאלו שמחוץ לשורות המועדון יש ייצוג מלא ויש מי שמדבר בשמם,וקולם נשמע גם נשמע בכל המוסדות שצויינו.

לגוף קוראים IVC והוא מאגד בתוכו אספנים רבים שברשות כל אחד מהם עשרות כלי רכב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אם מועדון ה 5 רואה את עצמו כגוף הראשי לייצוג מול הרשויות, האם זה אומר כי הוא מייצג אותנו האספנים גם אלו שאינם חברים?

אם כן ואם לא האם מטרתו היא קידום הענף או משיכתו אחורה?

אם מטרתו קידום הענף, האם קידום הענף רק מול הרשויות? ומה עם מי שרוצה סתם מספר טלפון של סוכן ביטוח, זה לא נקרא לקדם את הענף? עוד מישהו ייהנה מסוכן ביטוח? ואם מישהו צריך עוד איזה פרט מידע קטן שיעזור לו להשלים שיפוץ ברכבו זה לא נקרא לקדם את הענף?

זו לא שחצנות כפי שהיו מי שהגדירו זאת כאן - אין במשרד 4 מזכירות ו-6 קווי טלפון לכל פניותיו של עם ישראל.

אנו מועדון שמחזיק את עצמו.

תבינו זאת.

דרור כמדומני שזה סתם תירוץ עלוב (מבלי לפגוע באיש) כי הרי למועדון ה 5 יש גם אתר אינטרנט, מה הבעיה לחשוף באתר פירטי מידע פשוטים כאלה? נראה כי זאת מדיוניות ולא תוצאה של מה שתארת.

כן חבר לא חבר זה לא משנה, מה עם לעזור איש לרעהו? או שמה יש כאן תחרותיות? אף אחד לא ביקש ממועדון ה 5 שום דבר שעולה לו כסף, רק קצת מידע זה הכל, עם כאלה חברים יששמרו רבים הרחק משאר פעילויות המועדון, לדעתי חבל.

פורסם
אבי,אתה טועה ומטעה.

תתפלא,אבל יש גוף שקם לא מכבר שיש בו חברים שלא משלמים,ומועדון ה 5 כבר לא מונופול בתחום הייצוג מול הרשויות,כך שגם לאלו שמחוץ לשורות המועדון יש ייצוג מלא ויש מי שמדבר בשמם,וקולם נשמע גם נשמע בכל המוסדות שצויינו.

היי חן

ייתכן ואני טועה, ולכן כתבתי "לדעתי".

ואם נבדוק הלכה למעשה, האם יש יותר חברים רשומים משלמים בגוף אחר שמייצג את בעלי רכבי האספנות?

למיטב ידיעתי לא. אם אני טועה - תקן אותי.

אני בכוונה מדגיש את נושא התשלום, מאחר ולדעתי יותר קל לאסוף חברים למועדון שבו לא צריך לשלם כלום עבור ההצטרפות. אולם, בהתארגנות בה החברים משלמים דמי חבר התשלום מעיד על יתר רצינות ורצון להשתייך לאותו ארגון.

ואם לארגון כזה יש מאות רבות של חברים - אי אפשר לבטל זאת כלאחר יד.

אם אתה מדבר על גוף שמייצג חברים שנרשמים ללא תשלום כלשהו, כמו מועדון הארצישראלי, מועדון 5-6, ומועדונים נוספים מסוג זה, איני בטוח שההשוואה מקבילה.

אגב, האם למועדונים אלו יש יותר חברים מאשר במועדון החמש? אני איני יודע.

בברכה

אבי נוף.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

שלום לכולם,

שמי רם, וברשותי MGB-GT משנת 1976 שכרגע בהליך שיפוץ.

אני אוהב רכבי אספנות, מגיע מדי פעם למפגשים (פחות ממה שהייתי רוצה), ונכנס מדי פעם לפורום. אני לא משתתף פעיל בפורום ועדיין לא חבר המועדון (מתכנן לעשות חברות, לפחות לשנה, כשאסיים את הליך השיפוץ).

אין לי שום כוונה לנקוט עמדה כאן בדיון/ויכוח. מבקש לחרוג ממנהגי ולהתערב בדיון, כדי לתת נקודה למחשבה.

האספנות היא תחביב שלנו, הנאה. נוסף ליופי של הרכבים, להנאה מהנהיגה בהם, ולסיפוק מהשיפוץ, יש (לפחות עבורי) הנאה וכיף גם מהאחווה שקיימת בין האספנים. האחווה הזו קיימת בין האספנים, בין אם חברים במועדון זה או אחר ובין אם לא. בשמחה אספר, כי מתוקף אותה אחווה וחברות, סייעו לי לא מעט אנשים (ביניהם גם חברי המועדון, וראשון בהם מי שמשמש אחד מראשיו), והקדישו - מרצונם הטוב ממש - את זמנם, את הידע הרב שצברו, השיבו לשאלות, הפנו לאתרים שונים באינטרנט, הפנו לחברת ביטוח (!), התלוו אליי ונסעו (מס' פעמים!) מרחקים לא מבוטלים, ועוד ועוד, והכל כאמור מתוך אחווה, חברות וללא תמורה (גם לא כ"שלח לחמך" כדי שאצטרף למועדון). לשמחתי, החברות הזו חוצה גבולות, וכך למשל בפורום MG בארה"ב בו אני מבקר מדי פעם, חולקים מידע אספנים ממדינות שונות (רובם אמנם מארה"ב), שולחים תמונות, תרשימים, ועוד, ולאחרונה אף שלח לי אחד החברים שם - ללא תמורה! - חלקים שהיו ברשותו, ושהיו דרושים לי לרכבי, שעלותם מאות ש"ח.

החברות הזו, כאמור, היא חלק מההנאה, ובלעדיה התחביב לא יהיה כמו שהוא.

בנוסף, לא נעים (ולדעתי, גם לא מעניין את האספן שנכנס לפורום רכבי אספנות) לקרוא שרשורים כמו זה כאן, וכמו אלה שהיו בעניין התנהלות המועדון, הן מבחינת הנושא שנדון בהם והן מבחינת האופן בו נעשה הדיון בהם.

בקיצור - האספנות היא התחביב שלנו. הכיף שלנו. אל "תלכלכו" אותו.

נ.ב. אותי הפנו בעבר לבטח את ה- MG שלי בסוכנות "כוכב שביט", ברח' לינקולן בת"א - 5611561 - 03 (מקווה שהמספר מעודכן).

פורסם
אבי,אתה טועה ומטעה.

אשמח אם תפרסם את מספר הטלפון של גוף ה-IVC, בכדי שידעו כולם לאן להתקשר כשיש להם שאלות כלשהן בתחום הרכב הקלאסי והאספנות, ללא אותה אפלייה שיש לטענת הנ"ל במועדון החמש לחברים משלמים או לא.

אדאג בעצמי לפרסם את מספרי הטלפון האלו אצלי באתר ובעוד מקומות ואברך בשמחה על השירות הניתן חינם לכל דורש, בכל זמן.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מה גן ילדים נפתח

תאמינו אני קורא את השירשור וזה נראה ממש לא טוב ,ולכן לא אכתוב את דעתי.

מנהלים תנעלו ויפה שעה אחת קודם.

שבוע חם לכווווווווולם.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

• תוכן חדש...