Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה מס' שבועות שיש לי בעיה מוזרה במקצת.

הרכב רועד בזמן האצה רעידות קטנות במישור ורעידות גדולות ככל שיש שיפוע גדול יותר (בעליה)

הרעידות מורגשות בעיקר בהילוך רביעי בסל"ד נמוך של בין 1600-2000 , ולעיתים גם בהילוך שלישי, וכמו כן מורגש מחסור בכוח

בסלד זה.( הרעידות מזכירות קצת רעידות של נסיעה ברכב ידני בהילוך חמישי במהירות 30-40 קמ"ש )

כידוע מדובר במנוע טורבו ולכן עלה החשש שזו הבעיה, נכנסתי למוסך אור-חי באור עקיבא (מורשה ) שהתחבר למחשב ועשה

מספר נסיעות שלא העלו שום תקלה ,לאחר התעקשותי, מנהל המוסך עשה אף הוא נסיעה עם מחשב מחובר לשקע וחזר ללא תוצאות.

זרימת אוויר תקינה וכל הפרמטרים תקינים ללא קריאות תקלה כלשהן.

התנהגות הרכב: אם לפני כן הרכב היה מגיע לעליה חדה ומאיץ ללא קושי מ70ל-110 ברביעי,כעת הוא מתקשה לעשות זאת ונראה שאינו מגיב בסל"ד זה(1600-2000)

החלפתי פילטר אוויר בתקווה שאוליי יעזור ( היה סתום משום מה) לא עזר.

חבר אמר לי לבדוק צינור וואקום בטורבו -עדיין לא יצא לי.

אין שום סימפטומים נוספים לבעיה למעט הרעידות וחוסר הכוח.

כדי להבין :אם אני אאיץ ואמשוך הילוכים לסל"ד שמעל 2000 לא יהיו רעידות.

אם אאיץ רגוע ואהיה בטווח המדובר -כן יהיה רעידות והעליה בסל"ד נראית לי לא ליניארית אלא בקפיצות קטנות 1800 אין רעידה, 1900 רעידה , ומטפס אט אט בקפיצות קטנות.

אשמח לשמוע רעיונות לפתרון הבעיה , או מה צריך לבדוק(מיהם החשודים) כדי לגלות אותה.

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

צריך לבדוק אם יש ברכב פילטר סולר יתכן והוא סתום /מלוכלך.

תקלה כזו- גם בעוד 200 שנה מחשב לא ימצא,חבל על הזמן.

אם הפילטר הזה לא הוחלף לאחרונה יש להחליפו.

אפשרות נוספת היא תקלה באחד או יותר מהמזרקים /בעיה במשאבת הסולר עצמה- שוב אלו דברים מכניים שכנראה בבדיקת מחשב אין מגלים אותם.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תלך למוסך מקצועי שיעשה אבחנה כי רק ככה אתה תדע.

אם תקרא שוב את ההודעה תראה שכבר הייתי במוסך פולקסווגן והם לא מצאו את הבעיה/טוענים שאין בעיה

אבל הרעידות עדיין ישנן והן באות בדיוק מת שתיארתי +חוסר כוח בטווח סל"ד זה (1500-2000)

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

מגיב #1 צודק. זה שהלכת למישהו עם מחשב, גם אם הוא מורשה, לא מבטיח שהוא יודע מה עושים עם המחשב, וגם אם הוא כן יודע מה עושים עם המחשב, יכול להיות שהוא פיספס משהו. קורה. אולי בפעם השנייה הוא יזהה ואולי עדיף לנסות את מזלך במקום אחר.

נסה להיות הפעם מעורב יותר, ולא מעורבות ברמה של לבקש ממנהל המוסך להסתכל על המחשב. רוב הסיכויים שהוא מבין את הנתונים מהמחשב פחות מהמאבחן שלו. נסה להבין בעצמך את הנתונים ואת מה שנכון להסתכל עליו.

שים לב ללחץ הגדישה בסל"דים המדוברים, בעומס מלא וחלקי, והשווה לנתוני היצרן.

שים לב ללחצי דלק רלוונטיים.

בקש שיבצעו בדיקת קומפרסיה יחסית.

שים לב לכמויות הדלק המוזרקות, אם יש את הנתון הזה. אם יש לך מכר אחר עם רכב כזה שתוכל להשוות ביניהם, זה יהיה מצוין.

שים לב לנתונים שמתקבלים מכל חיישני המנוע.

ואולי בכלל יש החלקה מהגיר? ביצעו בדיקה ממוחשבת שלו? תקלות? בדיקת STALL? בדיקה של המהירויות והלחצים בחיישנים השונים? בדקו לחצי שמן בכל הפורטים הרלוונטיים?

אני מסתייג ומציין שאני מכיר היטב את כל הבדיקות שציינתי, אבל אני לא מכיר את הרכב המדובר, אז ייתכנו שגיאות בסעיף זה או אחר.

פורסם

יכול להיות שהבעיה אצלך לא קשורה למנוע,אולי פעמון ציריה פנימי שסיים את חייו גורם לרעידות.

בכול מקרה שמדובר במנוע ולא נרשם קוד תקלה במחשב הרכב הבעיות שאני מכיר בדגם הנ"ל הן סדקים בצינור האויר בין האינטר קולר לטורבו,זיוף של מד כמות האויר וחיישן לחץ גידוש.בדגמים בעלי יוניט איג'קטור יכול להיות ליכלוך ברשתית חיישן לחץ הדלק או מזרק לא תקין.

פורסם

תודה על הגיבוי חנן.

בכל אופן התכוונתי שילך למוסך מקצועי ואמין.

זה שהמוסך מורשה לא עושה אותו מקצועי, זה קרה לי מנסיון אישי בהונדה, HRV הייתה לי בעיה שהאותו זורק בהתחלת נסיעה, במוסך מורשה הציעו לי להחליף גיר אמרו שזה הגורם, כמובן שסירבתי, הלכתי למוסכניק אחר, הוא ראה הסתכל, ואמר שצריך להחליף כולה קאמשאפט.. יצא שליש נזק מהמחיר שבמוסך המורשה רצו.

בשביל כבוד, צריך לעבוד!

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב!

היום נסעתי בפאסאט שלי ועברתי בדיוק את מה שאתה מתאר:

איבוד כוח בסל"ד שבין 1800-2200 בהילוך רביעי(מהירות בין 80-110 קמ"ש).

אם הרכב מוריד הילוך לשלישי והסל"ד גבוה- אזי אין את התופעה.

אני יודע שיש לי מזרק אחד שמזייף בסרק, אבל ממה שנאמר לי במוסך, אין לזיוף השפעה כלל על תפקודו בסל"ד גבוה יותר.

אשמח מאוד לדעת כיצד נפתרה אצלך הבעיה.

כמו כן, האם אתה יודע היכן ניתן למצא מזרק מתאים לרכב זה? דגם המנוע שלי הוא AVB - 100 כ"ס

לידיעה, הEGR שלי ברכב חדש, כך שלא נראה לי שהוא הבעייתי.

תודה ושבת שלום שי

פורסם

שלום לך,

רעידות כפי שאתה מתאר עלולות להגיע מכיוון הקונברטר (ממיר המומנט). במהירות המתוארת הוא ננעל ואם הקלאץ שלו מחליק תרגיש רעידות. בסל"ד קצת גבוה יותר לחץ השמן המסופק לנעילת הקונברטר עולה ולכן הרעידות נעלמות.

שווה לבדוק את הפרמטרים של הגיר תוך כדי נסיעה ולוודא שהבעיה לא נובעת משם.

אם אתה באיזור ת"א אתה מוזמן לקפוץ אלינו לבדיקה, כמובן ללא כל חיוב.

אשמח לעזור.

איל

פורסם

שמבקשים עזרה מציינים שנת יצור וקוד מנוע לכל שנתון ומנוע בעיות שונות , אם אלו רעידות

שמרעידות את כל האוטו בהאצה אלו הקרדנים

• תוכן חדש...