Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

WRC - ראלי בריטניה - נרדמתם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראלי GB היה לא רק הסיום אלא גם השיא של העונה מבחינתי.

כל הכבוד להירבונן הבחור תותח אמיתי, ביום הראשון של הסופשבוע הזה נשארתי המום מול המסך למראה הפער שהוא פתח.

האם יש לסוזוקי איזשהו סיכוי להיות תחרותיים בעונה הבאה ?

(מתי היא מתחילה ד"א ?)

השיא של העונה? זה היה אחד האירועים הפחות מעניינים כשלעצמם. מרבית העניין בו היה בשאלה אם לואב יקח את האליפות. אני יכול לתת לך בקלות שמונה מרוצים מעניינים יותר העונה, למשל ניו-זילנד עם ה-0.3 שניות הפרש. הירבונן לא פתח פער בגלל שהוא תותח אמיתי (למרות שהוא באמת תותח אמיתי) - הוא פתח פער כי לואב וגרונהולם נסעו אולי ב-93% מהקצב הרגיל שלהם, כי הם לא רצו לסכן את האליפות (אצל לואב) או סתם להסתכן בתאונה (אצל גרונהולם).

אמנם לא קשור באופן ישיר לראלי, אך עם זאת,האם נראה את גרונהולם באליפות הנהגים שמתקיימת בתחילת ינואר?

אם אתה מתכוון ל-ROC - מרוץ האלופים, אז הוא מתקיים ב-16בדצמבר וכן - גרונהולם ישתתף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
השיא של העונה? זה היה אחד האירועים הפחות מעניינים כשלעצמם. מרבית העניין בו היה בשאלה אם לואב יקח את האליפות. אני יכול לתת לך בקלות שמונה מרוצים מעניינים יותר העונה, למשל ניו-זילנד עם ה-0.3 שניות הפרש. הירבונן לא פתח פער בגלל שהוא תותח אמיתי (למרות שהוא באמת תותח אמיתי) - הוא פתח פער כי לואב וגרונהולם נסעו אולי ב-93% מהקצב הרגיל שלהם, כי הם לא רצו לסכן את האליפות (אצל לואב) או סתם להסתכן בתאונה (אצל גרונהולם).

רוני

אתה רוצה להחליט בשבילי מה היה מעניין ?

הייתה אוירה טובה עם סיום העונה, הפרישה של מרקוס והתנאים הנוראיים של ויילש, תענוג.

היה ברור שהירבונן קיבל הזדמנות להתפרע ולהראות למה הוא מסוגל וכל הכבוד לו.

לואב לקח את האליפות ברגע שגרונהולם הפסיק להסתכל על המסלול והתמקד בקיר שהוא הולך להכיר מקרוב באירלנד (תראה את הסרט המלא על זה ב youtube, רואים מתי הוא מסתכל הצידה ושם זה נגמר...)

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

לא, אתה לא תגיד לי מה מעניין! אני אגיד לך! סתם :wink:

בשבילי זה היה יכול להיות הרבה יותר מעניין אם גרונהולם לא היה נופל באירלנד ולואב היה זה שצריך לרדוף אחריו. היינו רואים אז קרב עד הסוף מצד שניהם בבריטניה, ולא נהיגה בטור אחרי הירבונן...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני צודק...

היה די משעמם כי לואב וגרונהולם נסעו בנסיעה מגננתית ולא התקפית...:twisted:

מצד שני אני מאוד שמח על הניצחון של לואב וההוכחה החד משמעית על עליונותו המוחלטת, אולי בהסטוריה כולה של הראלי.

מישל, אתה מלך! וכמלך עליך להזמין אותנו (לפחות אותי) למשתה ניצחון פרוע (כולל נשים מפוקפקות:-P)!

זאב, מאיפה השמועות המטורפות האלו?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם
מצד שני אני מאוד שמח על הניצחון של לואב וההוכחה החד משמעית על עליונותו המוחלטת, אולי בהסטוריה כולה של הראלי.

לא הייתי משתמש במונחים כל כך חד-צדדיים. הבנאדם עילוי, זה ברור, אבל גרונהולם נתן לו פה חתיכת פייט לאורך כל העונה, ורק בגלל טעות קטנה (אפשר לומר) הפסיד את האליפות.

הבעייה היא שגרונהולם היה היחיד שעמד באמת ראש בראש מול לואב. בשנה הבאה יכול מאוד להיות שלא יקום נהג כזה, ואנחנו נזכה אמנם לשיאים חדשים, אבל גם לעונה הרבה פחות מעניינת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לא הייתי משתמש במונחים כל כך חד-צדדיים. הבנאדם עילוי, זה ברור, אבל גרונהולם נתן לו פה חתיכת פייט לאורך כל העונה, ורק בגלל טעות קטנה (אפשר לומר) הפסיד את האליפות.

הבעייה היא שגרונהולם היה היחיד שעמד באמת ראש בראש מול לואב. בשנה הבאה יכול מאוד להיות שלא יקום נהג כזה, ואנחנו נזכה אמנם לשיאים חדשים, אבל גם לעונה הרבה פחות מעניינת.

רוני

יה מבאס אחד...:-D

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

רוני

לדעתי , אני צופה מאבק צמוד בין לאוב והירבונן . נראה לי שהפוטנציאל שטמון בנהג הצעיר לא נופל (לצערי :cry:) מזה של לאוב !!!!

הבחור מאוד כישרוני עם דם קר ומאוד מחושב ויודע לעמוד בלחצים .

ימים יגידו ....

אני דווקא צופה עונה מעניינת !!

מישל

פורסם

מישל, הלוואי ותהיה צודק, אבל לפחות לפי העונה הנוכחית נראה שהירבונן עוד לא באמת שם. מאוד קרוב - אבל עדיין לא ברמה של לואב וגרונהולם. ביותר מדי מרוצים הוא נמצא דקה-שתיים מאחור, בעוד ששניהם צמודים מאוד אחד לשני. ייאמר לזכותו שהוא עקבי אפילו יותר משניהם - העונה הוא נפל רק פעם אחת, כאשר גרונהולם נפל פעמיים ולואב שלוש.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הגדולה של לואב היא היכולת שלו לשלוט על הקצב בצורה מעוררת השתאות, ולהנפיק זמנים מהירים בדיוק בזמן, שלא לדבר על היכולת שלו להתאים את הרכב ואת הצמיגים בצורה לעיתים מופלאה..

הירבונן עם כל הכבוד עדין לא שם.., גם פסיכולוגית, לחץ מסיבי של לואב יכול לערער את הירבונן ולגרום לו לטעות.

יש לזכור שהשנה לא היה לחץ ממשי על הירבונן , כל הזרקורים הופנו למאבק של גורנהולם \ לואב, אין לדעת מה יקרה כאשר הירבונן יהיה על הכוונת.

העונה הבאה תלויה בעירא בלואב \ סיטרואן, וכמה הם יגיעו מוכנים ונחושים .., במידה והם יגיעו מוכנים ונחושים, המאבקים יתמקדו על המקום השני..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

טוב, חזרתי לעניינים אחרי הטריאתלון באילת ועוד כמה אימונים מאז...המרתון מתקרב.

נקודה ראשונה - שכולנו שכחנו לרגע - הפורד פוקוס מול הסיטרואן C4 שגם שיחקה תפקיד .

בשנה שעברה לואב עדיין התחרה עם הקסארה המיושנת לכאורה בעוד פורד כבר הריצו את הפוקוס והספיקו לעדכן אותה שוב השנה .

סיטרואן לעומתם, למרות האימונים הרבים והמבחנים שעשו ל-C4 אין כמו מרוצים בכדי לבדוק את הדבר האמיתי ולמרות זאת לא נראו תקלות מיוחדות בסיטרואן, מה שנשאר זה כנראה לשפר את המהירות כי הפער מפורד הצטמצם.

נקודה נוספת - אני לא זוכר עונה שבה לואב "פיספס" כל כך הרבה מיקומי 1-2 כמו השנה , כמובן בלי לקחת בחשבון את הפציעה משנה שעברה ואת הנהיגה הטקטית השנה בבריטניה.

נקודה נוספת - לגבי העתיד - באין גרונהולם לסבסטיאן לואב אין ממש תחרות והירבונן צריך לצבור עוד הרבה ניסיון בכדי להגיע לרמה של האלוף הצרפתיץ מה שכן, הירבונן לא יצטרך לנהוג ב-2008 טקטי בכדי לא להלחיץ את בן-קבוצתו, הוא פשוט יהיה הנהג המוביל בקבוצה, בזכות כמובן.

נקודה אחרונה לכרגע - שווה בדיקה, אבל העונה יותר מתמיד מכוניות נפגעו והוצאו מהתחרות בגלל תאונה שעיקמה את כלוה הבטיחות במכונית. אני זוכר מקרה אחד של הירבונן, אחד של הנינג סולברג ואחד כמובן של גרונהולם ואני בטוח שיש עוד...

מה זה אומר על הכלובים ? מה יקרה בתאונה באמת קשה ? בבדיקה אקראית - כל הפגיעות היו באותו מיקום בדיוק , החלק התחתון שמאחורי הנהג או הנווט... נקודה למחשבה .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

נקודה אחרונה לכרגע - שווה בדיקה, אבל העונה יותר מתמיד מכוניות נפגעו והוצאו מהתחרות בגלל תאונה שעיקמה את כלוה הבטיחות במכונית. אני זוכר מקרה אחד של הירבונן, אחד של הנינג סולברג ואחד כמובן של גרונהולם ואני בטוח שיש עוד...

מה זה אומר על הכלובים ? מה יקרה בתאונה באמת קשה ? בבדיקה אקראית - כל הפגיעות היו באותו מיקום בדיוק , החלק התחתון שמאחורי הנהג או הנווט... נקודה למחשבה .

דובי

לצערנו,זה כבר קרה עם מייקל פארק.

פורסם
מאז התאונה של מייקל פארק בראלי בריטניה שופרו הכלובים במכוניות ועברו שינויים מסיביים, נוסף למשל עוד מוט הגנה בצדדים.

בכל זאת עדיין כלובים התעקמו...

בעונה הבאה ישופרו הכלובים שוב (עדיין לא סגור 100% לידיעתי) שאחד השיפורים העיקרים הוא הוספת מוטות חיזוק לדלתות, שתפקידם לספוג אנרגיה לפני שהעץ/עמוד/סלע מגיע לכלוב עצמו.

אזור הצד הוא בעייתי למיגון מכיוון שאין כמעט מרחק בין החלק החיצוני של הדלת/קורה B לבין הנהג/נווט. חלק גדול מהפאן הבטיחותי של רכב ראלי (ורכב כביש רגיל) מבוססים על ספיגת אנרגיה ו"ניתובה" מסביב לצוות, כאשר הפגיעה היא קדמית או אחורית (פחות רלוונטי בראלי) קל יחסית למהנדסים לנצל עקרונות אלו, בפגיעה צידית, כמו שהסברתי הנושא יותר בעייתי, מה גם שבפגיעה צידית לרוב כל עוצמת הפגיעה מרוכזת באיזור קטן.

הפרישות הרבות העונה (הפרישה של הירבונן הייתה בראלי בריטניה 2006 - כלוב ישן) שהוזכרו כאן לא נבעו מכשל בכלוב הבטיחות, להפך! הכלוב מילא את תפקידו בדיוק כפי שהיה אמור לעשות, וספג את הפגיעה מבלי שנפגע הצוות (למעט התאונה של מרקו מרטין מייקל פארק - 2005), בחלק מהמקרים כאשר הפגיעה מספיק חזקה הכלוב מתעקם, מה שגורם לפרישה של הרכב, כי כלוב שהתעקם כבר לא יכול להגן מפגיעה חוזרת באותו מקום (ולפעמים גם במקומות אחרים), ולכן ה-FIA קבע (ובצדק!) שרכב שכלוב הבטיחות שלו התעקם חייב לפרוש ולא יכול לחזור גם תחת "סופר-ראלי".

המקרה המצער שבו מצא את מותו "ביפ" (מייקל פארק) הוביל לתוצאות טראגיות מכיוון שאותה פגיעה (עץ מול דלת הנווט בכ- 200 קמ"ש) הייתה הרבה מעבר למה שהכלוב היה יכול לספוג...

הנושא של פגיעות צד הוא בעייתי גם ברכבי נוסעים רגילים ולכן הומצאו בין היתר וילונות צד מתנפחים ואחד ממבחני NCAP הוא מפגש צידי עם עמוד.

• תוכן חדש...