Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם אני מחבר 4 נאון 3V כל אחד,אני יכול לחבר 12V?

בעיקרון למי שלא הבין,יש לי 4 נורות נאון כל אחד היא 3V והן מופעלות כל אחת על זוג סוללת כל אחד 1.5V

אז בירצוני לחבר אותן למצת באוטו שמוציא 12V.איך אני יכול לחבר את כולן יחד ושיקבלו 12V?

אבא שלי אמר שעם מחברים בטור או משו כזה לא יודע,הוא לא ממש זוכר הוא למד שהיה קטן

ישמח לקבל תשובה של איך לחבר את כל ה 4 נאונים למצת ללא נגד

תודה

יניב

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באופן כללי:

חיבור בטור של רכיבים גורר זרם זהה בכולם , ומתח שונה על כל אחד מהם בהתאם. (לצורך העניין, חבר כמה נגדים זהים בטור והזרם בהם יהיה שווה , ולמעשה גם המתח, כי מתח נגד הוא הזרם הזורם בו כפול התנגדותו, המתח יתחלק ביניהם שווה בשווה).

חיבור במקביל של רכיבים גורר מפל מתח זהה עליהם, אך זרם שונה (שוב, לא בהכרח. אם נחבר נגדים זהים במקביל הזרם יתחלק ביניהם שווה בשווה).

כל זה יפה נכון ועובד מבחינת תיאורטית, עם רכיבים מדוייקים.

לכן מבחינה תיאורטית, תוכל לעשות את החיבור שאתה רוצה. אבל התיאוריה לא תמיד עובדת יפה.

אם הנורות לא יקרות, תנסה, מה כבר יש להפסיד?

מנסיון שלי, עוצמת התאורה תיפגע, כאשר עיקר ההבדל בתאורה (מי ש"נפגע" הכי הרבה) הוא הרכיב/מנורה האחרוה בטור.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

חיבור בטור ללא נגד כל הלדים(ניאון) ישרפו מהר מאוד.

כי שהמנוע פועל יש 14V בערך ושהמנוע כבוי יש 12 לכן חיבור בטור יהיה אפשרי רק שהמנוע כבוי אבל שתתניע הלדים ישרפו.

צריך נגד אחד לכל ניאון והם יאירו יפה ולא ישרפו.

פורסם

זה זניח 14 או 12, חוץ מזה שמצבר מעולה מוציא באזור ה13.8 ולא 14.

בזמנו במגאו הישנה חיברתי בטור אחד אחרי השני והכל דלק, הבעיה היא שהלד האחרון באמת דלק חלש יותר מהקודמים.

:-) just smile
פורסם

בכדי להסביר לך כיצד לחבר את הניאון עלייך לצרף דף נתונים של המנורה.

יש נורות ניאון שיש לחבר בטור נגד טורי לשם הגבלת הזרם ויש כאלה שיש להם נגד אינטגרלי.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה נאון כחול שקניתי בחנות אלקטורוניקה (לב דווקה של מכוניות)

עלי לי בערך שלוש -5 שקל משו כזה.(למי שפעם ניתקל יש במיציתים שיש להם נאון כזה מאוחרה)

עם מישהו יכל לעשות בבקשה בצייר או משו.ואיזה נגד לקנות,

נ.ב:קניתי שתי מנורות נאון מוכנות בשלושים שקל היה נגד והם דלקו יחסית יותר חלש.

ועכשיו אני בניתי אותם.

פורסם

נגד של 560אום 1/2 וואט צריך לכל לד בטור.

אפשר גם 470אום זה ידלק יותר חזק אבל אני לא יודע אם זה היה יותר טב.

בחנות אלקטרוניקה תסביר שאתה רוצה להפעיל את הלד עם 12V ותבקש נגד שיתאים ויביאו לך מה שאתה בדיוק צריך.

פורסם

זה לד.

אני בעיקרון רוצה לשים אותם מתחת לכיסא,ושיאירו אור כחול לכיוון הדוושות והסביבה כולה.

עם למישו יש עצה אחרת אני ישמח.נגיד נאון של המארז מחשב וכ' תודה

צירפתי תמונה של הלד סליחה על האיכות זה מהמצלמה של הפלאפון:

20-11-07_1856.jpg

פורסם

תודה על העידכון !

אתה צריך להלחים נגד של 560 אוהם לאחד הרגלים של הלד. בכדי להאריך את חיי הלד ולהתגבר על ספייקים ועליות מתח שמקצרות את חיי הלד (ראה תלונות של חברים בפורום שהלדים נשרפים להם מהר) יש לחבר דיודה בטור לנגד.

אתה יכול לחבר כול דיודה מסוג 1N4004/5/6 בעלות של 1 שקל.

צירפתי לך שרטוט.

חיבור לד  ברכב.jpg

פורסם

שים לב למה שכתבתי "בכדי להאריך את חיי הלד"

אתה רוצה ללמד אותי אלקטרוניקה ?

1. הדיודה תגן על הלד גם בפני חיבור בקוטביות הפוכה.

2. הדיודה תגן על הלד במקרה שמייצב המתח של האלטרנטור יתפגר ומתח המוצא יעלה ל-15-16 וולט דבר שייקצר משמעותיית את חיי הלד.

3. הדיודה תגן על הלד בפני מתחים זמניים גבוהים.

כול מי שעוסק קצת באלקטרוניקה יודע מה הם המגבלות של לדים, לידיעתך גם ייצרני אור בלם אחורי המבוססת על אשכולות של לדים מתקינים דיודה מיוחדת לצורך הגנה על הלדים.

אתה רוצה עוד הסברים ?

פורסם

לד בעצמו זה סוג של דיודה פולטת אור

ככה שאם תחבר קוטביות הפוכה ללד הוא פשוט לא ידלק (הלד לא ישרף)

אלא אם כן תחבר לו מתח הפוך מעל מתח הפריצה של הלד ואז הוא ישרף

• תוכן חדש...