Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוף. כתבתי תגובה ארוכה והיא הלכה לאיבוד.

בקצרה: מצורף אופיין דיודה - גרף איכותי. יש לזכור כי עבור מתחים שלילים הזרם רוויה אחורי בסדר גודל של פיקו-אמפר (תחום זה לא מעניין כרגע - מבחינתנו זה נתק).

מרק, איך מתח גבוה יגן על הלד? אם 15-16V וולט יקחו את הדיודה לרווית זרם, אז היא תאפשר זרם גבוה דרכה, איך דבר זה יגן על הלד?

אני מרגיש שפספסתי אותך איפשהו

אופין דיודה - גרף איכותי.GIF

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה צודק אין לי פשוט כוח להתחיל להיכנס לויכוח.

לד זה בעצם דויודה.

אם מחברים את הלד הפוך לא יקרה כלום(מתוך נסיון).

תגיד אתה מבין משהו בחשמל/אלקטרוניקה ? או שאתה מעתיק תשובות של אחרים ?

אני מנסה ללמד אותך דבר או שתיים בחשמל ואתה ממשיך להתווכח איתי.

אסור לחבר לד בקוטביות הפוכה כאשר מתח האחרוני גבוה מ-5 וולט ! יש לבדוק בדף הנתונים את המתח האחרוני הנקרא Reverse voltage.

ייתכן (בעצם בטוח) שבמקרה שלך המתח לא היה גבוה לכן הלד לא נשרף.

איזה כייף לי :)

פורסם
אוף. כתבתי תגובה ארוכה והיא הלכה לאיבוד.

בקצרה: מצורף אופיין דיודה - גרף איכותי. יש לזכור כי עבור מתחים שלילים הזרם רוויה אחורי בסדר גודל של פיקו-אמפר (תחום זה לא מעניין כרגע - מבחינתנו זה נתק).

מרק, איך מתח גבוה יגן על הלד? אם 15-16V וולט יקחו את הדיודה לרווית זרם, אז היא תאפשר זרם גבוה דרכה, איך דבר זה יגן על הלד?

אני מרגיש שפספסתי אותך איפשהו

קבל תיקון, סעיף מספר 2 בתשובתי הקודמת לא מדוייק. רק במקרה של חיבור בקוטביות הפוכה ומתח האלטרנטור יעלה מעבר ל-16 וולט אז ייתכן שהלד יתפגר, שוב פעם הכול תלוי בתכנון המעגל והמתחים והזרמים.

מרוב שטויות שנכתבו אז אני מצטרף לחגיגה.

פורסם

או, עכשיו נשמע יותר הגיוני.

במקרה זה הדיודה תיפרץ, השאלה מה יקרה קודם, היא תנטרל את המעגל או שהלד יספיק "לחטוף" קצת על הראש.

ד"א, לאחר התייאשות טוטאלית מהיוניטים (חום) הלא מדויקים של היצרנים, אני חושב לבנות בעצמי חיישנים מקוזזי טמפ' שיחליפו את תפקיד היוניטים המזייפים. שמעת/נתקלת פעם בפרוייקט כזה?

אולי אתה גם יודע היכן ניתן לרכוש רכיבים חשמליים? בדגש על מגברי שרת , ובעיקר מתוצרת של analog devices

הנושא הזה (כמו אחרים רבים) לא הכי מפותח בדרום. (ראבק מת כבר לעוף מפה).

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הלד הוא לד רגיל שצריך 3.3V בתוך הכיסוי השחור הזה מתחת ללד מסתתר שם נגד שמתאים לעבוד ב12V.

בקיצור זה רגיל רק קונים את זה מוכן בימקום להלחים וכו..

פורסם

ואיזה נגד אני יכול לשים שהלד יאיר הכי הכי חזק?

ולאיזה רגל אני מלחים אותו? פלוס או מינוס?

נ.ב:

איך קוראים לדבר השחור הזה?

(ראיתי מבודד כזה ששמים ואת שורפים טיפה והוא ניהיה דק במקום לבודד עם אזורלירוונד.מישו יודע איך קוראים לזה? מבודד ניצמד?)

פורסם

בוקר,

1. לא משנה לאיזה רגל אתה מלחים את הנגד.

2. הבידוד נקרא בידוד מתכווץ או בשפה מקצועית שרינק. אתה צריך לרכוש בקוטר מתאים לקוטר החיבור, הבידוד מתכווץ ביחס של 1:2 (הפופולארים).

http://www.talmir.co.il/product.asp?p_id=502&c_id=236

3. על-מנת לחבר 10 לדים עליי לשרטט לך שרטוט שיתאים למטרה שלך מכיוון שיש מספר אפשרויות.(תמתין לערב).

4. מה לא הבנת ? להלחים נגד+דיודה ? אני אצלם לך חיבור כזה בערב אחרי שאני הלחים.

פורסם
או, עכשיו נשמע יותר הגיוני.

במקרה זה הדיודה תיפרץ, השאלה מה יקרה קודם, היא תנטרל את המעגל או שהלד יספיק "לחטוף" קצת על הראש.- הדיודה תנטרל את המעגל ובמידה ולא אזי ניתן להתקין דיודה מהירה מסוג 1N4148 שאני בדרך משתמש ברוב התיכנונים שלי.

ד"א, לאחר התייאשות טוטאלית מהיוניטים (חום) הלא מדויקים של היצרנים, אני חושב לבנות בעצמי חיישנים מקוזזי טמפ' שיחליפו את תפקיד היוניטים המזייפים. שמעת/נתקלת פעם בפרוייקט כזה? - למה מפריע לך חוסר הדיוק ?

אולי אתה גם יודע היכן ניתן לרכוש רכיבים חשמליים? בדגש על מגברי שרת , ובעיקר מתוצרת של analog devices- רוב מגברי השרת ניתנים לרכישה אצל סימן טוב בת"א (ליד התחנה המרכזית).

או שאתה יכול להזמין בדואר מחברת אריהב.

http://www.arihav.com/

הנושא הזה (כמו אחרים רבים) לא הכי מפותח בדרום. (ראבק מת כבר לעוף מפה).

לא חסר לי פרוייקטים לניטור טמפ' המבוססים על חיישנים ומעגלים משולבים סטנדרטיים DS1621 או MAX6575.

השאלה מה אתה רוצה לבנות חיישן או מעגל ההתמרה/חישוב/התראה ?

לפי דעתי מוטב שתרד מהעניין מכיוון שאתה לא תצליח להגיע למעגל מדוייק יותר מאשר הייצרן מכמה סיבות:

1. אחרי שתתחיל לבנות תראה שתצטרך להשקיע הרבה כסף ברכישת חלקים ובניית מעגל מודפס בכדי שהפרוייקט יראה מקצועי ואמין.

2. חלק מהרכיבים ניתנים לתכנות ולכן תצטרך להשקיע גם בזה זמן.

אני מדבר מנסיון של בניית מספר פרוייקטים לתחום הרכב שאחד מהם פירסמתי כאן בפורום יש להשקיע המון זמן בכדי להגיע לתוצאות טובות.

אם תתחיל לבנות משהו אין לי בעיה לעזור לך בבניה וגם ייצור של מעגל מודפס.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140104

פורסם

תודה מרק, אשקול את דבריך בקפידה.

קודם עלי לברר מה צורת העבודה של היוניט ברכב שלי (בקרת זרם, התנגדות וכו') ואז אוכל להחליט טוב יותר האם ניתן לבצע זאת בקלות או שזה אכן כאב ראש נוראי.

פורסם

תודה מרק,

אתה יכול להסביר לי בבקשה איזה חלקים לקנות בשביל 10 לדים,

אני רוצה כמו בקישור שנתתי לך,ותסביר לי בבקשה מה לעשות

תודה רבה

פורסם

שלום,

עלייך לרכוש את הפריטים הבאים:

1. 4 נגדים של 330 אוהם 1/4 וואט

2. דיודה 1N4005 או 1N4004 או 1N4006

3. 10 לדים עוצמה גבוהה

4. בידוד מתכווץ בקוטר של 5 מילימטר (נמכר באורך של 1 מטר) ובידוד מתכווץ בקוטר 3 מילימטר

5. בדיל

6. חוטים שחור אדום בהתאם לאורך הרצוי.

שרטוט מצורף.

led.jpg

פורסם
שלום,

עלייך לרכוש את הפריטים הבאים:

1. 4 נגדים של 330 אוהם 1/4 וואט

2. דיודה 1N4005 או 1N4004 או 1N4006

3. 10 לדים עוצמה גבוהה

4. בידוד מתכווץ בקוטר של 5 מילימטר (נמכר באורך של 1 מטר) ובידוד מתכווץ בקוטר 3 מילימטר

5. בדיל

6. חוטים שחור אדום בהתאם לאורך הרצוי.

שרטוט מצורף.

תודה רבה אתה מאוד עוזר לי

אבל מה ההבדל בין הדיודה?אני רוצה שהיהיה האור הכי הכי חזק והכי מופוזר

עם אני משייף את הראש של הלד שיהיה שטוח יהיה פיזור של אור?

ולא הבנתי איך אני מחבר את הפלוס מינוס של ה12V לכבל לדים תסביר תודה רבה

פורסם

במעגל בצד שמאל יש לך את הדויודה לשם אתה מחבר + ובצד השני יש לך את העיגול לשם אתה מחבר -

רק שים לב שללד יש + ו - ואם מחברים הפוך הלד לא יעבוד.

גם לדויודה יש כיוון וצריך לדעת אותו. יש על הדויודה פס לבן בצד, אז הפס הלבן צריך להיות כלפי המעגל.

ואפשר לשייף את הראש של הלד האור יהיה יותר מפוזר, רק לא יותר מידי שלא תהרוס.

פורסם

אני רוצה לשים עשר לדים מתחת לאותו כיסא, ושיאיר על הנעליים,יש למישו אלי שיטה אחרת חוץ מלדים?

עם אני יקח נאון של מארז מחשב? יהיה בסדר?

או מנורת ''מוסך'' לבנה וישים צלופן?

או עם יש אולטרה לרכב?

• תוכן חדש...