Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שתי שאלות למבינים - על איכות MP3 ועל כיווץ סרטון וידאו

sronis
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

1. נניח ויש לי סרטון וידאו על המחשב בן מספר דקות שתופס כמה עשרות מגה, ואני רוצה לכווצו כמה שניתן מבחינת גודל אבל להשאיר אותו באיכות סבירה. האם יש דרך לעשות זאת בצורה נורמלית? שימוש בתוכנה מסוימת?

2. אני רוצה לקחת דיסק של מוזיקה ולהפוך אותו ל-MP3. גם כאן אני רוצה מקסימום איכות במינימום מקום. אני יכול להעביר אותו ל-MP3 באיכות של 320 במקום 128, נניח. השאלה היא - האם זה נחוץ? האם מספיק 192? (מהניסיון שלי 128 לא מספיק לי) חיפשתי אתרים בנושא ולא מצאתי. אני מעוניין לדעת על איכויות קבצי MP3 ביחס לאיכויות CD, אבל בצורה כמה שיותר מדויקת. לא "זה כמעט אותו דבר, מה אכפת לך, שים 128".

ודבר אחרון - האם כדאי להשתמש בתוכנה מסוימת (ואיזו?) בשביל להפוך מ-WAV ל-MP3? מחיפוש בפורום נתקלתי באשכול שבו הומלצה MUSICMATCH וכן נתקלתי בעוד אשכול שבו נכתב שכמעט ולא מורגש הבדל בין 192 ואיכות דיסק.

תודה

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. נניח ויש לי סרטון וידאו על המחשב בן מספר דקות שתופס כמה עשרות מגה, ואני רוצה לכווצו כמה שניתן מבחינת גודל אבל להשאיר אותו באיכות סבירה. האם יש דרך לעשות זאת בצורה נורמלית? שימוש בתוכנה מסוימת?

2. אני רוצה לקחת דיסק של מוזיקה ולהפוך אותו ל-MP3. גם כאן אני רוצה מקסימום איכות במינימום מקום. אני יכול להעביר אותו ל-MP3 באיכות של 320 במקום 128, נניח. השאלה היא - האם זה נחוץ? האם מספיק 192? (מהניסיון שלי 128 לא מספיק לי) חיפשתי אתרים בנושא ולא מצאתי. אני מעוניין לדעת על איכויות קבצי MP3 ביחס לאיכויות CD, אבל בצורה כמה שיותר מדויקת. לא "זה כמעט אותו דבר, מה אכפת לך, שים 128".

ודבר אחרון - האם כדאי להשתמש בתוכנה מסוימת (ואיזו?) בשביל להפוך מ-WAV ל-MP3? מחיפוש בפורום נתקלתי באשכול שבו הומלצה MUSICMATCH וכן נתקלתי בעוד אשכול שבו נכתב שכמעט ולא מורגש הבדל בין 192 ואיכות דיסק.

תודה

רוני

אני דוקא זוכר תגובה מאד ברורה של עומר (נדמה לי) שקבע חד משמעית שCD לא נמדד בסטנדרטים של MP3, לכן ההשואה בין האיכות של הCD לבין הMP3 היא לפי האוזן.

להגיד לך את האמת - רוב האנשים לא מסוגלים להבדיל בצורה וודאית בין 192KBPS לבין איכות של CD, ולכן אני ממליץ לך להישאר עם 192. אתה יכול גם לעשות 256 אבל זה יתפוס לך הרבה מקום (בטווח הארוך כמובן).

אני משתמש בתוכנה בשם אקוסטיקה (ACOUSTICA), מאד פשוטה ומאד בסיסית. ניתן להשיג במיטב החנויות (או ב- http://www.download.com :wink: )

לגבי כיווצים - הנושא די נטחן בפורום. אם אין לך כח לעבור בחיפושים גש לאתר - http://www.doom9.org יש שם את מיטב המדריכים והתוכנות שיסבירו לך איך לעשות את זה. בגדול - השאיפה היא לעבור לפורמט VCD או SVCD או לDIVX.

מקוה שעזרתי,

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה ראלימן, אני אנסה את מה שכתבת בנוגע לכיווץ וכנראה גם אעבוד עם 192 ולא יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תוספות מספר:

1. 128kbps הינו גבולי מאוד למע' ביתיות טובות, 192 אמור להיות בסדר לרוב האנשים, מעל 192 נדרש רק למע' ברמה גבוהה /DJים/שידורי רדיו. אני בד"כ דוחס ל192.

חבר שלי, בעל מע' מיקצועית ברכב ובבית, צורב ל320.

2. ישנה השפעה רבה על איכות הצליל ליכולת של הCD-ROM לבצע CDDA (קריאה דיגיטלית ישירה מהדיסק). ישנם מס' אתרים שניתן למצוא בהם המלצות לCD-ROMים מסויימים ותוכנות קריאה מוצלחות יותר (או פחות). לצערי, הלינקים על המחשב הביתי לכן יפורסמו רק בערב....

נושא זה חשוב בגלל אופן שבו מוזיקה נשמרת על גבי הCD, יכולת תיקון שגיעות בקריאה, מהירות הקריאה וכו'...

P.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעניין צריבת MP3 - מסכים עם הקביעה ש- 128 מצויין בשביל שמיעה במחשב, אבל 192 עדיף לשמיעה במערכת. ב- 128 יש לפעמים צליל מתכתי כשהוא מנוגן במערכת טובה עם רמקולים טובים.

טיפ לצריבה - צרוב לאט! דיסקים שמיועדים למחשב אין בעיה לצרוב מהר, אבל לשמיעה ברכב או במערכת סטריאו, דיסק שנצרב ב X8 הוא בעל סיכוי קטן יותר לקפוץ. והכוונה גם לדיסקים של MP3 וגם לדיסקים רגילים של מוזיקה.

אם אתה רוצה לכווץ סרטים כדי לראות על DVD, אז זה VCD או SVCD תלוי במה תומך המכשיר שלך. אבל אם זה לצפיה במחשב - DIVX נותן את הקבצים הקטנים והאיכותיים ביותר.

אתר מומלץ בחום רב רב רב העוסק בכל שיטות ההמרה ועם לינקים להורדת תוכנות הוא:

http://www.vcdhelp.com

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה אישפוז בנוגע לכיווץ הסרטים. אני לא רוצה בשביל DVD אלא סתם על המחשב. DIVX יהיה מצוין.

בנוגע לצריבה - ת'אמת, התכנון שלי בינתיים הוא לקנות הרדיסק חדש (120 ג'יגה עולה היום כ-600 ש"ח בממוצע) ולסדר עליו גם את סרטי המכוניות שיש לי על איזה מיליון CDs וגם את ספריית הדיסקים שלי של המוזיקה. אח"כ נראה כבר בנוגע לצריבה. ממילא הצורב שלי הוא עד כפול 4 ואפילו בזה הוא לא מצליח לצרוב (ת'אמת, גם בכפול 1 הוא לא מצליח לצרוב, רק בכפול 2, מוזר ביותר)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איאפשר להשוות בכלל בין 128 ל192, אבל אני לא אכנס לזה..

אם אתה הופך שירים לאמפי, תוריד את LAME CODEC, תכוון לאיכות הכי טובה (RIPPING QUALITY) ו192KBPS.

audiograbber + lame codec = :D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...