Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בקניה --->ראלי 1300

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי פיג'ו 205 GR רגילה ואני מעוניין להחליף אותה.

בזמן שאני חשבתי בימים האחרונים על וולקן חברים המליצו לי על 106 ראלי 1300.

אני הייתי בשוק מההצעה כי חשבתי שאין לי תקציב לזה, התקציב שלי הוא עד 20K ש"ח.

אבל שבדקתי במחירון של לוי יצחק נדהמתי לגלות כי המחירון של ראלי 1300 שנת 94 הוא 15,000!!! וכך גיליתי שאני יכול להרשות לעצמי אחת.

אני מודע לכך שרוב הראלי הם משופרות וכו' וכך המחיר שלהם עובר את ה20K וכאן באה השאלה.

האם אני יוכל למצוא ראלי עד 20K ש"ח , ואם לא , כדאי להתפשר על פגיעת שאסי קלה שתוריד את המחיר אולי?

תודה רבה לכל העוזרים! :D

פורסם

שלום ,

האם תקציב של 20K הוא לרכישה בלבד ? או שהוא כולל רכישה + תיקונים מיידיים לאחר הקניה?

ושאלה שנייה :

מדוע אתה מוכן לקחת סיכון של פגיעת שלדה ברכב שכל המהות שלו זו נהיגה?

לפי 2 ההודעות שלך בקניה/מכירה ביומיים האחרונים , ניכר שאתה לא בקיא בשוק הספורטיביות המשומשות.

פורסם

בנוסף , לדעתי ראלי 1300 שנת 94 היא בועה המהווה נקודת ייחוס למחירון.

מעולם לא שמעתי על מישהו שיש לו ראלי שנת 94 , וגם לא נכנס כזה בן אדם לפורום אף פעם, ככה שאם יש , אז זה בודדות בלבד...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

א. תודה על התשובות המהירות...

ב.התקציב הוא לרכישה.

כאן ההתלבטות, אני חושב ש20K לא יספיקו לי כדי לקנות ראלי במצב טוב עם שאסי נקי.

ומה עוד כדאי לי לדעת בנוגע לשוק הספורטיביות המשומשות בארץ?

וציינתי את הראלי 94 כי זה היה הכי זול ומשך את עיני, יכול להיות גם משנתון אחר.

שוב, תודה.

פורסם
א. תודה על התשובות המהירות...

ב.התקציב הוא לרכישה.

כאן ההתלבטות, אני חושב ש20K לא יספיקו לי כדי לקנות ראלי במצב טוב עם שאסי נקי.

ומה עוד כדאי לי לדעת בנוגע לשוק הספורטיביות המשומשות בארץ?

וציינתי את הראלי 94 כי זה היה הכי זול ומשך את עיני, יכול להיות גם משנתון אחר.

שוב, תודה.

שוק המשומשות הספורטיביות סביב 20K :

1. בד"כ יד גבוהה

2. בד"כ עם שאסי

3. בד"כ מוזנחת מאד ובמצב מכני רעוע

4. עלות החזרה של אקסמפלר סביר למצב מצויין היא בערך מחיר הרכישה.

זה הכלל. על רכבים יוצאים מן הכל -ז"א רכבים עם שלדה נקיה ומצב מכני וקוסמטי טוב, (ולרבים מחברי הפורום יש מכוניות ב20K שמצבם יוצא מן הכלל )

נסחרים במחירים מעל "מחיר המחירון" .

ולגבי אחת ההודעות שלך בקניה מכירה - וולקן 1.9 ידנית קיימת רק ב92'.

פורסם

לדעתי , הוולקן 1.9 עדיפה בהרבה על הראלי 1300 מכל הבחינות - ביצועים עדיפים , התנהגות ואחיזה לפחות כמו הראלי , גדולה ונוחה יותר , עומדת בתקציב שלך וקלה יותר להשגה . אז אני לא רואה פה שום סיבה להעדיף את הראלי , בטח שלא את ה-1300 , אלא אם כן אתה אובססיבי כלפיה ...

מעבר לזה , כפי שנאמר לפניי , להקצות סכום כסף שיספיק רק לקנייה כשמדובר ברכב (לאו דווקא ספורטיבי) זה דבר מאוד לא חכם לעשות . מעבר להוצאות הכרחיות נוספות כגון טסט וביטוחים , תמיד יהיו נחוצים שיפוצים קטנים פה ושם לאחר הקנייה ואל תשכח שמדובר בספורטיבית צרפתייה שתמיד עלולה להיזכר שכבר מזמן לא ביקרה במוסך ותאותת לך שתיקח אותה לביקור שיסתכם בלא מעט מרשרשים\מתקפלים .

הקיצר , נראה שאתה חייב לעשות עוד קצת חושבים מה באמת אתה רוצה\צריך ולדעת מה זה דורש ממך .

חבל שתיפול !

בהצלחה ...

עידו.

...*106GTI*...

!!! That's The Way I Like It

פורסם
לדעתי , הוולקן 1.9 עדיפה בהרבה על הראלי 1300 מכל הבחינות - ביצועים עדיפים , התנהגות ואחיזה לפחות כמו הראלי , גדולה ונוחה יותר , עומדת בתקציב שלך וקלה יותר להשגה .

קלה יותר להשגה :shock: ?

1.9 שווקה רק ב92. מציאה של אחת כזאת שטרם הפכו אותה (מילולית או לMI) היא כמעט בלתי אפשרית.

אני ממליץ על חיפוש וולקן 2.0.

פורסם

על הקטע של הקניה הבנתי שאפשר למצוא משהו אבל הוא יהיה במצב לא הכי תקין שיש ויידרשו טיפולים והרבה כסף כדי להחזיר אותו למצב טוב.

כנראה שיותר מדי הושפעתי ע"י אנשים לחשוב כך כי גם לי לא נראה הגיוני ב20K לקנות ראלי שתהיה במצב טוב.

צריך לעשות עוד חושבים, בכלל בנוגע לקנייה הבאה.

בעניין הוולקן , תודה... שמתי לב לזה רק עכשיו.

בכל מקרה תודה רבה!

פורסם
אז אני לא רואה פה שום סיבה להעדיף את הראלי , בטח שלא את ה-1300 , אלא אם כן אתה אובססיבי כלפיה ...

עידו.

אתה פותח תיבה שאתה לא רוצה להיכנס אליה :?

למה לא 1.3?!?!?!?! ומה הקשר לאובססיבי!?!?!?! :evil:

אתה טוען שאנחנו (בעלי ה-1.3) אובססיבים?!?!?! :twisted:

דיר-באלק :lol: .

החיים הם סחיטה של המצערת.

פורסם
לדעתי , הוולקן 1.9 עדיפה בהרבה על הראלי 1300 מכל הבחינות - ביצועים עדיפים , התנהגות ואחיזה לפחות כמו הראלי , גדולה ונוחה יותר , עומדת בתקציב שלך וקלה יותר להשגה .

1.9 שווקה רק ב92. מציאה של אחת כזאת שטרם הפכו אותה (מילולית או לMI) היא כמעט בלתי אפשרית.

אתה מתכוון ש- 1.9 ידנית הייתה רק ב-92' . יש גם מ- 94'-93' אבל אוטומטיות ... תלוי מה הבחור מחפש .

חוץ מזה , אני לא בטוח בכלל שיותר קל למצוא ראלי 1300 מאותו שנתון (+ -) שהיא במצב שפיר עד טוב !

...*106GTI*...

!!! That's The Way I Like It

פורסם

אתה מתכוון ש- 1.9 ידנית הייתה רק ב-92' . יש גם מ- 94'-93' אבל אוטומטיות ... תלוי מה הבחור מחפש .

חוץ מזה , אני לא בטוח בכלל שיותר קל למצוא ראלי 1300 מאותו שנתון (+ -) שהיא במצב שפיר עד טוב !

גם אוטומטיות לא בדיוק מחכות בשורות לקונים, "רק לבחור צבע"...

פורסם

טוב אז ככה אני ינסה להבהיר את העניינים.....

התקציב:

20,00 ש"ח

ממה שזה נראה עד עכשיו....

המועמדות הייו:

א.ראלי 1300 שנת 94-95.....

ב.וולקן 2.0 שנת 93-94

ורד ידניות.........

לאור המצב בשטח... קשה מאוד להשיג ראלי טובה ב20K ככה שיאללה... face it... אין מצב להשיג אחת כזאת.... שאני לא יצטרך טיפול של 5000 שקל במוסך לפני שתראה כביש...

בנוגע לוולקן גם קשה להשיג אבל זה לא סגור לגמרי...

רק הזמן יגיד..........

ונקווה לטוב.

שוב, תודה...

פורסם

קח בחשבון - שרכב בגיל הזה, ולא משנה איזה, חייבים לרכוש עם רזרבות של כסף לתיקונים.

אם כל התקציב שלך מסתכם ב-20,000, תרכוש רכב ב-15,000 לכל היותר. אתה תתפלא איך בלי להרגיש יתרת הסכום נעלמת במהירות.

פורסם

דווקא כאן אני יכול לתקן אותך.... כי על היום הראשון שפירסמתי הודעת חיפוש על וולקן....

קיבלתי הפניה לזה:

שנת 94, 1.9, 70,000 ק"מ , יד ראשונה....

שמורה וכו'.... אדומה.... :lol:

אוטומט...

ככה שזה בא די בהפתעה.....

בגלל זה דווקא בנוגע לוולקן יש לי שביב של תקווה....

• תוכן חדש...