Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני, אתה שולל מה שאני אומר אבל בעצם מסכים איתי!

אז היו משתמשים בקלאץ', היום יש גיר סינקוונסיאלי. ההבדל הוא גדול כפי שאני נוכחתי הקיץ ואתה בטח כבר יודע! ביחוד לנהגים ברמה גבוהה שמשתמשים כל הזמן ברגל שמאל לבלימה!

אתה אמרת, 205 T16 מלחמה... היום הרכבים לא מלחמה... יש גיר נוח יש הגה כוח הכל מדוייק.

הגובה של הרכבים, אני שמעתי אנשי מקצוע מדברים על הכמה הרכבים מונמכים עם השנים וכמה מערכות המתלים השתפרו.

שלא לדבר על מערכות הנעה (דפרנציאלים וכ"ו) שגם השתפרו.

מה שאני אומר בקצרה זה שאם תבנה היום רכב עם 700 כ"ס(אולי אפילו יותר) ומשקל של 600 -700 קג' (כמו אז) וכל הטכנולוגיה של היום הוא יהיה יותר מהיר מכל רכב WRC שמתחרה היום. עם זה אי אפשר להתווכח, הבעייה תהיה של מי שיהיה מוכן לכנס לרכב הזה.

אגב, אם אינני טועה לרכבים בכל הקטגוריות היום יש מגבלת משקל מינימום שבעצם מונעת פיתוח של רכבים קלים יותר.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואני בוחר לחשוב כמו נדב (דגש על בוחר).

תן לי 206WRC ואני אשמח. תן לי 205T16 - ולא תראה אותי....

גם אם תרדוף אחרי ב 206...

:wave::roflmao::roflmao::roflmao::onfire::evilbat::bad-word:

זה מה שעובר לי בראש כשאני רק חושב טורבו 16....

הרי רק מרעש המנוע אתה יכול לקבל סיפוק כמו סטייג' שלם ברכב אחר.

ואם זה חלום,

אל תהרסו לי אותו - תנו לי לחלום!

אלון חלווה.

פורסם

דובי החלום שלך היה וישאר חלום

הMG היתה כשלון מהדהד בראלי ובראלי קרוס נהג עליו וויל גאלופ האנגלי שתמיד הזדנב אחרי החיות המטורפות של פיגו ולנצייה

אפילו הרנו (אתה זוכר עם דגל ארה"ב על המכסה מנוע)היתה טובה ממנה.

אבל הרכב שהכי הטריף אותי ב1990 היה סיטרואן BX 4X4 טורבו מנוע של פיגו 505 אורכי, נפח 2300 סמ"ק כ400 כ"ס

נהג עליו פלייה הצרפתי (היום עם C4 ) בראלי קרוס.

בזמנו השתעשעתי ברעיון לקנות את הרכב ולהביא אותו לארץ.

חייה נוספת שראינו בסדנה של סיטרואן היתה AX 4X4 טורבו 2000 סמ"ק עם הגה אחורי 500 כ"ס משקל 740 ק"ג

למות פשוט למות.

ואהוד לביא שהיה איתי באליפות אירופה 1988 השתגע לראות וויזה 4X4 מנוע 1480 סמ"ק עם סופר צ'רג ,הרכב יצא בזינוק כקליע תותח.

אכן היו ימים

מירוצי מכוניות

פורסם

נדב

מבחינה מקצועית אתה טועה ובגדול

תיבות ההילוכים של אז היו ונקראו תיבות לנצח ביחוד בצרפתיות

ל2 הויזות שלי ושל מישל היו מורכבות תיבות DOG BOX

בחיים לא שיפצנו או פתחנו גירים.

אז בנו מסיבי בהת,אם לכוחות המנוע של אז

היום חוסכים במשקל וזה חביבי נשבר

בולמים? לא השתנו מאז חוץ מהמשקל מנסיון ,

אוהלינס? היום זה בפורמה, אז היו בילשטיין.

בלמים לא השתנו בכלל גם ,אז היה גרפיט וקרבון, הלו זה לא ימי הביניים

אני דווקא נוטה להסכים עם נדב. עשרים שנה זה ה-ר-ב-ה זמן במונחים טכנולוגים. נצא מנקודת הנחה (וזה גם נכון עובדתית) שעל סטייג' מפותל המכוניות המודרניות יותר מהירות למרות שיחס ההספק משקל שלהן גרוע פי 2 בערך (315-300 כ"ס על 1230 ק"ג מול 480+ כ"ס על 970 ק"ג). הדרך היחידה להסביר את ההבדל היא בשיפורים טכנולוגיים כלשהם.

נסתכל על מערכות המתלים: מספיק לראות קובץ קפיצות מראלי פינלנד ואח"כ להשוות מול מכוניות הגרופ בי ממשיכות לקפץ לאחר הנחיתה. נוסף על כך מבחינת מבנה בסיסי מכוניות הגרופ בי היו טובות יותר מהWRC- לC4 של לואב ארבע תמוכות מק'פרסון מול מתלי עצמות עצה לרוב מכוניות הגרופ בי שאני מכיר. אם המבנה הבסיסי נחות ונראה על פניו שהמכוניות של היום עדיפות מבחינת מתלים (גם ויזואלית וגם מבחינת זמנים) כנראה שהשיפורים הם בגיאומטרית המתלה ובשילוב קפיצים\בולמים.

GR. B: http://video.google.com/videoplay?docid=-8354701043124036605&q=group+b+jump&total=179&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

WRC:

http://video.google.com/videoplay?docid=5842631305990018971&q=rally+finland+jump&total=30&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=6

על השיפור האדיר בגירים נדב כבר דיבר - למכוניות של אז לא היה את כל המנגנון הסיקוונסיאלי ומי חשב אז בכלל על שליטה אלקטרו\הידראולית בתיבה.

http://www.wrc.com/page/WRCAnalysis/0,,10111~658434,00.html

למכוניות של אז היו דיפרנציאלים מרכזיים נחותים בהרבה - שלל מוגבלי החלקה מכנים (טורסן וכדומה) וויסקוזים מול המערכות מפוקחות המחשב של היום (מוגבלי החלקה אלקטרו-הידראולים).

http://www.worldcarfans.com/2060907.008/2007-citroen-c4-wrc-revealed

כל הנושא האוירודינמי התקדם משנות השמונים בצעדי ענק. כנ"ל צמיגים.

פורסם

הBX אשר התחרתה כמה מרוצים בגרופ B היתה בגדר ניסיון כושל ,אך לעומת זאת הMG היתה בעלת פוטנציאל אדיר אשר נקטע עקב הופעתה המאוחרת .

המלכה הבלתי מעורערת אשר נערה את ה"אבק" ממרוצי הראלי היתה אודי משנת 1979 עם ההנעה הכפולה ,ועד גרסת הפייקס פיק

יגאל

פורסם

יש לי כמובן את הסרט המפורסם מפייקס פיק. מישהו יכול להעלות עוד סרטים משם (של רכבי גרופ B כמובן) חוץ מה - 405T16.

נניח:

האודי קוואטרו, הלנציה, הרנו 5, ה 205T16 וכו.

אפרופו הדיון שלנו לעיל:

מישהו יודע מה הזמן הטוב ביותר של רכב גרופ B במסלול הנ"ל לעומת רכבי WRC היום?

יש אולי סרטון של רכב WRC במסלול הזה?

תודה,

אלון.

(שמתעצל לחפש לבד).

פורסם

טעות

לגבי הBX לא מדובר על גרסת ה4TC שבאמת כשלה, אלא על הBX ראלי קרוס של סיטרואן שקירקסה את כולם.

לגבי הגיר אלון יש לנו אי הבנה.

אני התייחסתי למבנה הגיר המכני שלא השתנה כלל ועיקר, ולהפך.

מערכות הפעלה? אלקטרוניקה? בודאי שהשתנו.

גיאומטריית מתלים? על זה אין ויכוח ,דיברתי על ההשוואה של הבולמים, הם לא השתנו ומה שנקרא ונמצא במודה "אוהלינס" כיום

אז שלט "בילשטיין".

לגבי אאודי? 'היא שלטה במסלולי הראלי עד שהושפלה בגדול ע"י פיג'ו שהדיחה אותה בקלילות ב1984

אגב רק לידיעה בקרוב יאסרו כל הדיפרנציאלים נשלטי המחשב והאלקטרונים, בFIA מתרקמת והולכת החלטה לחזור לדיפרנציאלים המכניים.

מקפרסון אלון היו לפיג'ו עוד בשנות השמונים.

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
דובי החלום שלך היה וישאר חלום

הMG היתה כשלון מהדהד בראלי ובראלי קרוס נהג עליו וויל גאלופ האנגלי שתמיד הזדנב אחרי החיות המטורפות של פיגו ולנצייה

אפילו הרנו (אתה זוכר עם דגל ארה"ב על המכסה מנוע)היתה טובה ממנה....

דני

ה-MG בחסות וויל גולופ זכתה להצלחות אבל סבלה גם מבעיות מכניות רבות.

בזירה המקומית בבריטניה היא הצליחה מאד וזאת מכיוון ששם זכתה להמשך פיתוח, לאחר שהוצאה מאליפות העולם.

הגימיק היפה מבחינת המטרו הוא השתתפותה של קבוצת וויליאמס מהפורמולה-1 בבניית המכונית.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דבר נוסף לגבי הMG ,שלמעשה הרכב היה היחידי שנבנה עבור הגרופ הספיציפי ,כאשר המתכננים התעקשו על מנוע בנשימה טבעית ,מול כל מפלצות הטורבו ומדגשי העל ,יומרני משהו .

פיג'ו כבודה במקומה מונח על כל גרסאותיה,אך אני אוהב "חלומות מציאותיים" האודי קרובה יותר

אל לנו לשכוח כי אודי נחלה ניצחונות גם בזירת הDTM וכנל בראלי ,והיתה האחרונה אשר עברה לשלדת חצי טובולרית וקרבון קבלר

יגאל

פורסם

דובי

מי נהג בזמנו בראלי קרוס האירופאי על הרנו 5 טורבו?

אני זוכר תחרות שהיינו ב 1988 בצרפת עם אהוד לביא

בגריד עמדו

פרנקלן(הבוס של סיטרואן היום) 205 טורבו 16

ברונו סאבי לנצ'ייה S

גאלופ עם המטרו

ובשורה השנייה עמדה הרנו (עם דגל אמריקאי על המכסה מנוע)

ולידו אאודי עם נהג שבדי מפורסם

שורה שלישית זינק המטורף שקאנקה עם פורד.

לא אתם לא מבינים, אתם פשוט לא מבינים ,מה נהייה בזינוק

נשים הפילו מהרעש באנגלייה

איזו צמרמורת

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

דני

באאודי נהג טומי קריסטופרסון , לגבי הרנו 5 טורבו...כנראה שהזדקנתי, אני לא זוכר אבל יש לי את זה בוידאו אז אני מאמין שבשבת אעשה בדיקה.

לגבי האאודי קוואטרו, אנקדוטה קטנה - אשקלון 1986 - ז'אן מארי פירנה עם הקוואטרו ותצוגת התכלית שלו שהודגשה עוד יותר לנוכח היריבות הקפריסאית שהיתה מולו.

אני הייתי שם במקצה הספציפי גם את הויזות...

אגב- הימים הכי יפים של הויזות בהסיטוריה של הראלי-קרוס היו באשקלון וב...אליפות הראלי-קרוס על הקרח בשאמוני , צרפת.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

וואללה אני נזכר

בשמוני ראיתי 3 מפלצות

הראשונה סמבה ראלי עם מנוע מרכזי,קוסוורת

השניה

205 מנוע מרכזי גם קוסוורת הנעה אחורית

שלישית

חיפושית 2 מנועי טורבו ,קדמי ואחורי 800 כ"ס

מקווה למצוא את התמונות מאז

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...