Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם פורום יקר ואיכותי,

ההורים שלי מתלבטים לאחרונה נמרצות איזה רכב לרכוש,בהתחלה הרכב שהיה לאבא שלי על הכוונת היה היונדאי טוסון 2008,ההינו כבר קרובים לביצוע עסקה כי אנו מודעים לעובדה שמדובר ברכב מעולה,אבל לבסוף מה שהרתיע את אבי היא העובדה שמדובר ברכב עם מנוע 2.8 שטוחן יחסית הרבה דלק(בהשוואה לפרייבט חסכוני)ככה שזה לא אידאלי לנסוע עם רכב ששותה ליטר כל 8ק"מ ומאכסן בתוכו טנק מלא שעולה למעלה מ500ש"ח.

לכן התחלנו לחפש רכב פרייבט חסכוני,ושיהיה מרווח וחדשני והכי חשוב שיהיה לו שוק טוב(כי אנחנו מתכננים למכור אותו בעוד 5שנים בערך).

על כן הרכב שהתמקדנו בו הוא ה"טויוטה קורולה 2008 החדשה" שנחשבת לאיכותית מאוד(גם מבחינת מרווח ושמירת ערך שוק)הרכב משלב גם תיבת הילוכים רובוטית(אני מניח שאתם יודעים מה זה ולכן אין טעם להמשיך לפרט)הקיצור הרכב הזה חזק על הכוונת.

אני פה כדי לשאול אותכם האם אתם חושבים שקיים רכב אחר בשוק בטווח המחירים של 130>140 אלףש"ח שמציע נתותנים טוביםן יותר משל הטויוטה?(מבחינת שמירת ערך שוק,ומרווח פנימי של הרכב)מיותר לציין שב130אלףש"ח ניתן לקנות את הדגם היוקרתי ביותר של הקורולה.

ממתין לתגובות,ניר.

פורסם

יש הרבה מכוניות ברמה של הקורולה החדשה. פרט דרישות נוספות ונוכל לעזור יותר (טוב תעשה אם תתן עוד דוגמאות של מכוניות שנמצאות על הכוונת). בגדול חשוב מאוד לבצע נסיעת מבחן לפני קנייה, ובמיוחד בקורולה, שהתיבה הרובוטית שלה איננה מהמשובחות ועשויה לעצבן אתכם לא מעט.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מחזק את מה שרוני אמר לבי נסיעת מבחן!

חובה ולא מומלץ, לערוך נסיעת מבחן מקיפה בקורולה טרם הזמנה!, הגיר עלול להפתיע ולשנות לחלוטין את ההחלטה בנוגע לרכישת הרכב!

אופציות משפחתיות טובות נוספות:

1. הונדה סיביק, 1.8 אוטומטית ולא רובוטית.

2. פורד פוקוס עם עדיפות גבוהה מאד למנוע ה- 2.0 ברמת גימור "גאיה".

בהצלחה

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

ההורים שלי ערכו נסיעת מבחן-והתלהבו...

מיותר לציין שהם מעדיפים את היונדאי טוסון,אבל בגלל המחיר הגבוה יותר(40+ אלף ש"ח)ובגלל הערך שוק,ותחזוקה(דלק)הם ירדו מהעניין.

אנחנו מתמקדים בקורולה בגלל שהוא נחשב לרכב בעל הערך שמירת שוק הכי טוב בארץ(ככה שהנזק בעוד 5שנים יהיה לא גבוה במיוחד)כמובן שהאמריקאיות הרבה יותר מפנקות ועצמתיות,אבל השמירת ערך שוק שלהם לא משהו.

מישהו מכיר רכב בסדר גודל של הטויטה שיכול לשמור על השוק שלו בדומה לטויוטה?

ונ.ב

לנו דווקא הסבירו שתיבת הילוכים רובוטית(שבעצם משלבת אוט' וידני)נחשבת לאמינה וחסכונית הרבה יותר מתיבת הילוכים ידנית או אוט',בעניין התרגול,אין מה לעשות מתרגלים לזה,בסה"כ הרכב יהיה על אוט' כל הזמן ורק בירידות/עליות נעביר להילוכים...

נ.ב.ב

תודה לעונים,אני אשמח אם תמשיכו להשתתף בדיון.

פורסם

אם שמירת הערך, הינו הפרמטר החשוב ביותר עבורך, הקורולה אכן צפויה להיות הקניה הרציונלית עבורך!

הונדה סיביק שומרתעל ערכה בצורה טובה, אם כי היסטוריית העבר מלמדת שעדיין פחות מהקורולה!

לגבי ההמלצות שקיבלת על גיר הקורולה, אני מניח שאלו המלצות שהתקבלו בסוכנות טויוטה, מאנשי המכירות?! תקן אותי אם אני טועה...

לגבי האמינות- ימים יגידו, הגיר חדש מכדי לחזות את רמות אמינותו...

לגבי צריכת הדלק- מפתיע, אבל במבחן שנערך בגליון "אוטו", בה השוו את הקורולה החדשה לישנה, עם הגיר הקונבנציונלי, להפתעת הבוחנים צריכת הדלק היתה זהה בשני הרכבים!

לגבי ביצועים- שוב, באותו מבחן השוו את ביצועי שתי הקורולות, הקורולה הישנה זריזה יותר ומאיצה באופן נמרץ יותר מאחותה הצעירה, אך החדשה מגיעה למהירות מירבית גבוהה יותר.

לדעתי, ובתור אחד שנסע ביאריס 2007 כשנה, יתרונות הגיר הרובוטי אינם מספיק בולטים, כדאיים ומצדיקים ויתור ברמה של הנוחות הפחותה לעומת הגיר הקונבנצינלי!

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

יש לי רק שאלה קטנה.

אתם קונים אוטו ל5 שנים ומה שמעניין אתכם זה רכב שישמור על הערך שלו?

זה לא שיש הפרשים גדולים בין המכוניות האלה אחרי 5 שנים, מילא עוד 3 שנים השוק יוצף בקורולות מהליסינג וזה יהיה בדיוק כמו למכור מאזדה 3\ קורולה ישנה היום.

תקנו רכב שיהיה נוח לכם, מרווח, חסכוני, נראה טוב - אבל שומר ערך? ל5 שנים? נו באמת, בימינו אתה לא יודע מה יהיה בעוד שנה..

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מתחילים מרצון על קניית ג'יפ קוראני בזבזן.

ואז עוברים לקמצנות מוחלטת ושמים את עניין שמירת הערך שראש מעיינכם, נו טוב.

כל מה שאני ממליץ זה לבדוק טוב טוב את הפוקוס 2 ליטר.

ולבדוק עוד יותר טוב את הקורולה, אם היא באמת טובה.

לך תדע אם פתאום עם ישראל יתעצבן מהתיבה הרובוטית והיבקוש ירד.

לקנות מכונית בגלל שמירת ערך נטו היא מעשה מטומטם לדעתי.

פורסם
מתחילים מרצון על קניית ג'יפ קוראני בזבזן.

ואז עוברים לקמצנות מוחלטת ושמים את עניין שמירת הערך שראש מעיינכם, נו טוב.

כל מה שאני ממליץ זה לבדוק טוב טוב את הפוקוס 2 ליטר.

ולבדוק עוד יותר טוב את הקורולה, אם היא באמת טובה- הקורולה טובה, השאלה העומדת על הפרק, היא האם הגיר מתאים לפותח השרשור..

לך תדע אם פתאום עם ישראל יתעצבן מהתיבה הרובוטית והיבקוש ירד-הסיכוי שזה יקרה מאד נמוך, הקורולה תמשיך לשמור על ערכה יותר מכל משפחתית אחרת גם עם הגיר הנ"ל.

לקנות מכונית בגלל שמירת ערך נטו היא מעשה מטומטם לדעתי- יש אנשים שהפרמטר הנ"ל חשוב מאד עבורם. פרט לכך, לטויוטה ולקורולה בפרט מעלות נוספים רבים, ולא לחינם מוניטין האמינות שלה נמצא היכן שהוא נמצא כיום .[/quote]

לגבי פוקוס 2.0, מצטרף להמלצה, עם סייג קטן- הפוקוס הולכת לעבור מתיחת פנים ולהגיע לארצנו עם פנים מחודשות בעוד מספר חודשים. לתשומת ליבך.

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

עידן, איך אתה מרשה לעצמך להתחייב על השוק של הקורולה בעוד 5 שנים?

יש לך קישורים על-טבעיים?

שוב, שמירת ערך או לא - ההבדל במחיר בין הרכבים לא יהיה גדול - לא מספיק גדול בשביל להעדיף קורולה על משהו אחר, טוב יותר. לדוגמא - הסיוויק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
עידן, איך אתה מרשה לעצמך להתחייב על השוק של הקורולה בעוד 5 שנים?

יש לך קישורים על-טבעיים?

שוב, שמירת ערך או לא - ההבדל במחיר בין הרכבים לא יהיה גדול - לא מספיק גדול בשביל להעדיף קורולה על משהו אחר, טוב יותר. לדוגמא - הסיוויק.

אני מרשה לעצמי להתחייב, מהסיבה הפשוטה ששום דבר משמעותי (ואני מתכוון ברמה של רעידת אדמה בשוק הרכב), לא עומד להתרחש בשנים הקרובות! הקורולה תמשיך להיות יקרה בתור משומשת. הצרפתיות ימשיכו לאבד מערכן כמו קופץ בנג'י וכו'!

להתחייב "על ראשי" איני יכול, אך סביר מאד להניח שזה יהיה המצב (לשמחתך או למורת רוחך).

לגבי הסיביק, אני מסכים איתך במלוא מאת האחוזים, שההפרש בעוד מספר שנים לא יהיה כ"כ גבוה בכדי להעדיף את הקורולה על פניה. נסיעת מבחן בשני הרכבים תפתור את הסוגייה!

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

פורסם

גם אני ,לפני שעשיתי נסיעת מבחן על הקורולה ,הייתי די סגור על רכישת רכב זה.

ביום שישי עשיתי נסיעת מבחן ופשוט לא האמנתי עד כמה הגיר הורס את כל האוטו.

הרובוט מחליט בעצמו באיזה סל"ד הוא רוצה לנסוע ואז הסל"ד מתחיל לקפוץ ואיתו כל האוטו.(נסיעה במישור)

בעליה צריך לדעת מתי ובאיזו עוצמה להעביר את הרגל מהברקס לגז,ולא ,הרכב מתחיל להדרדר אחורה,מאוד מסוכן מבחינה בטיחותית.

בפקק אופן השימוש בדוושות והתנהגות הרכב זהה.

שחזרתי הביתה קראתי כתבה על הגיר הרובוטי ונכתב שם שהנהג צריך להתרגל לפעולות של הרובוט ולדעת מתי הוא מתכוון להעביר הילוך(לשנות סל"ד) ואז להרפות את דוושת הגז.

לדעתי הפעולה דורשת את ריכוז הנהג ברכב ולא בכביש וזו פעולה פסולה לכל הדעות.

חוץ מחוסר הנוחות שלו,הגיר גם מאוד מסוכן ליושבי הרכב והסובבים את הרכב,לכולם.

נ.ב

אגדיש כי זו היא רק דעתי האישית.

רציתי רכב חדש ובטיחותי (ESP בדגם GLI+) וגם חסכוני בדלק (לפני שניסיתי את הגיר הרובוטי,ראיתי רק את צדדיו החיוביים)

עכשיו אני אבוד ולא יודע איזה רכב לרכוש:-(

פורסם

לא ממש ברור לי המעבר מיונדאי טוסון לטויוטה קורולה,תוך פסיחה בלתי מובנת על שלבי הביניים כמו פורד מונדאו או אס-מקס, שניתן לרוכשן עם מנוע דיזל ואז יש להניח שנושא החיסכון הדלק ימצא את פתרונו. יש מכוניות רבות אחרות, בדרך הארוכה שעברתם, שלהערכתי יהיו בחירה טובה יותר מהקורולה, כמו חלק נכבד מתוצרי VAG או PSA ועוד. נכון שהיום הקורולה מצטיירת כשומרת ערך טובה, אבל החסכון של מספר אחוזים זעיר ביום המכירה, לא צריך להוות שיקול עיקרי, אם בכלל, ברכישת רכב.

פורסם

אין ספק שהגיר הרובוטי בקורולה פוגע בצורה קשה מאד בחווית הנהיגה ברכב.

בעוונותי ,נהגתי עם הקורולה החדשה מאזור המרכז עד החרמון ובחזרה ויש לציין שחוץ מהמנוע שההספק שלו יפה והוא נותן תחושה זריזה ,לא מצאתי שום דבר אטרקטיבי ברכב.

לעניין הרכישה העתידית שלך,כדאי לעשות חשבון ולבדוק כמה קילומטרים אתם עושים בשנה ,ובמידה ומדובר על ק"מ נמוך עד ממוצע ,אין שום סיבה לא להינות מקניה אטרקטיבית כמו היונדאי טוסון שאין כל ספק שתיתן הנאה הרבה יותר גדולה ותתבטא אולי במאה או מאתיים ש"ח יותר לחודש (לפעמים על הנאה כדאי לשלם עוד כמה שקלים ולא לחפש רכב חסכוני על חשבון נוחות )

ודרך אגב ,הטוסון לא יעלה יותר לתחזוקה שוטפת מבחינת ביטוח או טיפולים,יתן מקסימום הנאה ,ואין ספק שלא תהיה לו שום בעיה בסחירות עתידית (אם אני מתבסס על השוק כיום).

מספר המשתמשים המחוברים הרב ביותר אי פעם היה :-D1963 1/4/08 ב- 17:54.

פורסם

תודה לכולכם...

עזרתם לי, בנתיים אנחנו עדיין עם הטויוטה(ההורים שלי ערכו נסיעת מבחן והתלהבו מאוד)היונדאי טוסון יחכה בנתיים(העלות גבוהה מדיי)

ורק שאלה אחת:

הבנתי שבסוף השנה(עוד חודש-חודשיים)צפויים להגיע דגמי 2009(של כל הרכבים,וכמובן של הקורולה גם)האם המחיר של הקורולה 2008 יירד?(או שקיים סיכון אפילו שיעלה)האם הסוכנויות ימשיכו למכור את דגמי 2008,או שהם ישווקו רק את ה2009?

והאם ה2009 מהפכנית בהשוואה ל2008?(אני מתייחס לטויוטה)או שאין הבדלים משמעותים?

תודה והמשך יום טוב לכולם,ניר.

פורסם
תודה לכולכם...

עזרתם לי, בנתיים אנחנו עדיין עם הטויוטה(ההורים שלי ערכו נסיעת מבחן והתלהבו מאוד)היונדאי טוסון יחכה בנתיים(העלות גבוהה מדיי)

ורק שאלה אחת:

הבנתי שבסוף השנה(עוד חודש-חודשיים)צפויים להגיע דגמי 2009(של כל הרכבים,וכמובן של הקורולה גם)האם המחיר של הקורולה 2008 יירד?(או שקיים סיכון אפילו שיעלה)האם הסוכנויות ימשיכו למכור את דגמי 2008,או שהם ישווקו רק את ה2009?

והאם ה2009 מהפכנית בהשוואה ל2008?(אני מתייחס לטויוטה)או שאין הבדלים משמעותים?

תודה והמשך יום טוב לכולם,ניר.

שנתון 2009 יתחיל להיות משווק החל מינואר 2009 בלבד! זו רפורמה מבורכת שהחלה זה עתה! המחירים לא צפויים לרדת, ואם תיהיה ירידה (עקב הפחתחת מס הקניה הצפויה), היא תיהיה בסדר גודל של אלף-אלפיים ש"ח בלבד!

לגבי הקורולה, ממש לא צפויים שינויים, הרכב זה עתה יצא מהתנור! לגבי דגמי 2008, אני לא מאמין שישארו במלאי דגמים מהשנה הקודמת, עקב לחץ ההזמנות של הרכב (מברור שלי זמן ההמתנה לקורולה נכון להיום הינו בין חודשיים לארבעה חודשים ויותר, תלוי בצבע ובגימור הרצוי).

עידן

Black Nissan JUKE TEKNA

• תוכן חדש...