Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה :-)

אשמח לשמוע מהם היתרונות ומהם החסרונות בהתקנת Xenon (שאינו מקורי, אלא אפטרמרקט)?

אני מתלבט בין 4300K לבין 6000K - יש הבדל משמעותי בגוונים? (אני מעדיף שיהיה כמה שיותר לבן... כחול נראה רע ומאוד מסנוור).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני יכול להגיד לך שלי יש קסנון מקורי וזה פשוט אחד הדברים שהכי מוסיפים לרכב- גם יפה, גם יותר חזק שווה כל שקל

לגבי קסנון לא מקורי, אני הבנתי שזה יכול לפגוע במערכות החשמל ברכב ובמחשב הדרך

לדעתי אתה חייב לבצע כמה בדיקות ובאמת לראות שאין סיכון כי כנראה שהוא קיים

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

למה זה עולה כל כך הרבה?:shock:

מה טוב בזה, ברצינות אני שואל, אין לי מושג מה הרכיבים שכוללת ערכה כזאת.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

בן, אתה יכול להסביר לי ממתי יש באיביזה סטלה/סיגנו Xenon מקורי? הבאת מחו"ל?

עריכה: למביני הקסנונים - איך איכות הקיטים הבאים (שידוע לי שהם נמכרים בארצנו הקטנה):

http://www.brightstar-hid.com/index_e.php

http://www.cixp.com/

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לירן, תתעדכן - לא רק אתה מחליף מכוניות כל הזמן :-P

הוזמנה לה הסיאט שבחתימה (במקום הפביה שהושבתה, לצערי הרב) :-)

ואכן, לאיביזה אין פנסים עם עדשות (פרוז'קטור), אלא עם רפלקטורים סטנדרטיים.

בדקתי ומצאתי שיש נורות יעודיות לרכבים עם רפלקטור - D1R/D2R, האם הם ימנעו סינוור?

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
למה זה עולה כל כך הרבה?:shock:

מה טוב בזה, ברצינות אני שואל, אין לי מושג מה הרכיבים שכוללת ערכה כזאת.

מי דיבר על מחיר?

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

כפי שציינתי במספר תגובות בפורום, רוב הקיטים ה"גרמנים" שנמכרים בארץ הם בכלל מהמזרח באיכות ירודה שאולי במקרה הטוב עברו ליד גרמניה :-)

יש כמה חסרונות שמהם סובלים רוב הקריטים הנמכרים כיום בעולם. ואגב גם קסנונים שמגיעים כמקוריים ברכבי היוקרה.

1. הפרעות אלקטרומגנטית - רכב שמגיע עם קסנון במקור, יצרם הרכב ממכם את הבלסטים בנקודה ה כי פחות "רועשת" ולכן אין כמעט השפעה. בהתקנה של קיט, ישנה סבירות בגובהה שיהיו הפרעות ברדיו, הפרעות למערכות המחשב של הכרכב וחלילה גם בגיר ובמערכות הבלימה כמו ABS.

2. בעיות טמפרטורה - הבלטסים מגיעים לטמפרטורות גבוהה במיוחד. אחרי חצי שעת עבודה לא ניתן לגעת במוצר מרוב החום. יצרן רכב במקור ממקם את הבלסט מתחת לפנס ודואג להעביר דרכו חריץ אוויר לקירור.

3. בעיות של בטיחות - להזכירכם, התקנה לא נכונה, חוטים חשופים, נגיעה בנורה יכולה לגרום למוות. מתחי העבודה של הקסנון גבוההים במיוחד 25 אלף וולט, וממש לא נעים להתחשמל ממנו, ברכב שמגיע מותקן קסנון מהחברה אפשר להבחין במדבקות ענק שמזהירים מפני הסכנה.

אבל מנגד, קסנון הוא מוצר בטיחות בראש וראשונה, מה שטוב למרצדס ול BMW טוב לכל רכב בעולם.

1. תאורת יום - תחום העבודה של האור 4500K - 6000K יקנה לנהג איכות נהיגת לילה גבוהה ביותר.

2. נורת הקסנון פולטת מעט קרינת UV, קרן ה UV היא הקרן שחוזרת אלינו מכל מיני עצמים שבדרך ולכן ניתן להבחין בשלטים רחוקים, רוכבי אופנים, הולכי רגל, תמרורים ומה לא?

3. ישנו שטף אור של כ 120 מטר, וכן שוליים מוארים כ- 12 מטר - נתונים אלו כמובן במידה והרכב , מגיע עם עדשות המתאימות לקסנון או מגיע עם קסנון במקור.

אין ספק שנהיגת לילה עם קסנון זו איכות נהיגה אחרת לגמרי ומי שלא נהג עם קסנון לא מבין על מה מדובר.

רוב הקיטים שתמצא מיובאים (ללא יתר כמובן) לישראל מהמזרח הרחוק, רובם באיכות מאד ירודה ומי שחושב שמצב מציאה במחיר של 800-900 ש"ח לקיט פשוט טועה. כמו כן ישנה חשיבות עליונה לאיכות ההתקנה, רוב המתקינים בארץ אינם מבינים מאומה בקסנונים לצערי, ושוכחים לרגע שלא מדובר בעוד מערכת סטראו לרכב אלא במוצר בטיחות .

אשמח לסייע לכל מי שזקוק לעזרה. אפשר לפנות אלי ישר לאימייל שלי [email protected]

חג שמח

ברוך -

פורסם

BAR87 - קבל ח"ח על סקירה מקיפה ומדויקת.

עניין קטן נוסף - בקסנון ישנם גם פנסים עוקבי פניה שלפי מהירות הרכב וזווית ההטיה של ההגה נקבעת מידת ההפניה של הפנס.

צריך לנהוג בדבר כזה כדי להבין איך מקומות חשוכים הופכים להיות מוארים באור יום... שווה כל פרוטה שזה עולה (וזה עולה !).

פורסם

ועידן למה נראה לך ולאחיך שהקסנון שיש לאבא שלך בלאון זה מקורי?

הקסנון שמותקן אצלכם בלאון זה 6000K קוריאני שהותקן ברדיו מילאנו.

לגבי פותח השרשור,אתה לא תמצא קיט אפטר מרקט בעל גוון של 4300K אלה 6K,הסיבה הפשוטה? זה לא קיט אורגינלי,הקיטים היחידים שהם 4300-4750K זה למשל פיליפס,אוסרם וכ'ו מה שבא עם רכבים שהקיט בא מהמפעל.

Got To love It

פורסם

אפשר למצוא גם קיטים 4100K. קשה יותר.

הנה קישור למדריך המלא והמעודכן - http://www.motori.co.il/content/view/224/10909/

הבנתי גם שבאמת הקסנונים בסיאט הם התקנה מקומית בארץ ולא באים אוריגנלים מהמפעל על מנת לחסוך כסף.

חבל.

בקיצור, אין לדעתי עילה לשום שוטר / בוחן לפסול קסנונים 6000K ומטה אם זה מה שעושים דרך היבואן!

RS - לך על 6000K.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

גלעד, קראתי את המאמר (המעולה) שלך :-)

אני הולך על 6000K של פיליפס (דרך רדיו מילאנו) :-)

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...