Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6859 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי בFAQ מאמרים על הקרוס-אובר, וכפי שהבנתי תפקידו הוא "לחלק" את התדרים בין המיד באס-מיד והטוויטר

בעזרת LPF ו HPF.

השאלה שלי היא בעצם אם אפשר נניח לקנות את הסט הזה:

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=507645

ו"לחתוך" לו תטוויטר והמיד ידנית עם קבל ונגד (ליצור LPF ו HPF)

כמובן עם נגדים וקבלים כאלו שיתנו את התדר הרצוי.

זה יתן את אותו האפקט כמו קרוסאובר קנוי? או שזה לא עובד בצורה שתיארתי?

פורסם

זאת הייתה סתם דוגמא לרמקול

לא שאני מתכוון לקנות אותם....

אז מה שאתה אומר זה שזה לא יעבוד ואני בכל מקרה אצתרך קרוס אובר?

עריכה:

השאלה היא בישביל מה?

אני צריך סט רמקולים 6.5" וכפי שהבנתי קומפוננט יותר טוב מסתם סט רמקולים רגיל.

אז אני רוצה לדעת אם אפשר לקנות סט רגיל ולעשות בעצמי קומפוננט כפי שתיארתי.

זה יכול לעבוד?

פורסם

קומפוננט יותר איכותי לא בגלל שיש לו קרוס!

כל רמקול שתקנה יהיה לו כבר חיתוך בין הטויטר למיד.

אין לך מה להתחיל לעשות את זה לא תשיג שום שיפור.

פשוא תקנה קומפוננט איכותי וזהו.

פורסם

אתה יכול להמליץ לי על אחד טוב?

אני מתכוון לחבר גם מגבר בהמשך(עוד כמה חודשים), לא סגור עדיין איזה.

אני רוצה משהו טוב עד 600 ש"ח.(6.5 אינץ')

נ.ב

יש לי רכב מסוג passat דגם 2002

אני רוצה לשים את זה מאחורה, לא תיהיה עם זה שום בעיה נכון?

פורסם

קודם כל תודה על התגובות ועל העזרה :)

ועכשיו לעניין

זה לא חלש מדי? (50W)

מצאתי כמה קומפוננטים שנראים לי בסדר גמור (עם הספק גבוה יותר)

תגידו לי את דעתכם עליהם.

http://www.vt-audio.com/Product.asp?Pid=4585&Cat2Cat1ID=1&Cat2ID=5&aff=zap

http://www.lecar.co.il/index.php?action=product&productid=883

פורסם

מה זה משנה כמה וואט הם? כשתשמע רמקול איכותי 50 וואט על מגבר איכותי של 45 או 50 וואט אז אתה תבין שאין קיימת ביטוי לנתון קסם הזה שמעסיק פה חצי מהאנשים.

ולעניין, הפולסים חביבים, ואפשר בהתקנה טובה להגיע לתוצאות די טובות. אני אישית לא אוהב בהם את הטויטר וקצת נמאס לי מהם, כל רכב שני בערך בארץ מותקנים בו הפולסים.

פורסם
או לקנות קרוסים + 6*9..

אני לא סגור על זה שתשמע אותו דבר אבל שווה לנסות חח

יכול ליהיות שהנוסה עבר כבר אבל בכל זאת.

כאשר יצרן בונה רמקול, הוא חושב על הרבה דברים לפני זה. לקחת רמקול 6על9 ולשפר אותו, זה לא הפיטרון, כי כבר יש קרוס. אם תשים לב אז מתכת לכל טוויטר ברמקול קואקסיאלי שבא אם טוויטר ביחד, לא רק 6על9, יש קבל שעובד קקרוס הכי פשוט שם. ודוחה את התדרים הנמוכים שבאים לטוויטר. להתחיל עכשיו לחשב את הקרוס זה סיפור ערוך מאוד.

בגלל זה אמרתי בישביל מה, ארי הרמקול מוכן כבר. וגם הוא לא יהיה מקדימה, זה מפחית את הסיכו לישמוע הבדל בין קרוס בילת אין לאחד בניו בבית.

פורסם
קומפוננט יותר איכותי לא בגלל שיש לו קרוס!

כל רמקול שתקנה יהיה לו כבר חיתוך בין הטויטר למיד.

אין לך מה להתחיל לעשות את זה לא תשיג שום שיפור.

פשוא תקנה קומפוננט איכותי וזהו.

למה? למה!?!

למה אתה כותב דברים בלי לדעת. למה אתה מדבר בלי להבין.

הקרוס אובר לא עושה רק "חיתוך" - זה לב המערכת מבחינתך כשאתה מביט בסט קומפוננט.

קרוס אובר עם קבל X יכול לגרום לצליל רך ועמוק בעוד שאם אתה תחליף את הקבל הזה לסוג Y אתה תקבל צליל חד ונקי יותר - ברור שהכל במגבלות הרמקול אבל יש הבדל, שימוש ברכיב אחד בקרוס יכול לשנות את התוצאה הסופית לחלוטין לטוב ולרע.

הסלופ שבו הקרוס אובר חותך משפיע גם ישירות על הרמקול - משחקי פאזות, שמעת על הפטנט? איך משיגים אותן - מחליפים את הקטבים בקרוס אובר... אז זה ממש לא רק חיתוך.

אם לקרוס אובר לא היתה שום משמעות אני לא הייתי מחבר את האילייט שלי ל4XS פשוט הייתי קונה אותם כ"סט איכות" עם הקרוס המקורי שלהם (שכדרך אגב זוועתי).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...