Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין זה הכיף של אנשים פה בפורום להיתפס על כל מילה,בלי קשר לתרד עצמו?

בתרד הזה דובר על איזשהו רמקול קואקסלי מעפן, וניסיון לשפר אותו על ידי הוספה של קרוס אליו.

תאמין לי שאני מודע להשפע של קבלים על הסאונד של הרמקול ואם אתה חושב שהבחור הולך להזמין קבלים של Jantzen Audio , ו MUNDORF כדי לבנות קרוס לאיזה רמקול ב 500 ש"ח,ואלו רכיבים שעולים בסביבות 30 50 איורו ליחידה אז ממש לא נירא לי.

אני לא מבין את מטרת התגובה שלך, ואיך אתה מסיק מסקנה על הידע שלי?

פורסם

מחזק את בורקה. לאנוס, אתה סתם רוצה להראות שאתה יודע יותר.

לשואל - יש אפשרות לבנות קומפוננט (לי יש אחד שבניתי, עם קרוס אקטיבי), אבל בתקציב שלך אין טעם להתחיל להתעסק בזה, קנה מוכן.

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

אני לא בא להראות שום ידע ושום דבר - אבל לדבר שטויות זה לדבר שטויות.

להגיד שלשנות לרמקול את הקרוס לא ישנה את האיכות שלו בשום דבר זה לא ממש נכון.

זה שהרמקול הוא רמקול לא איכותי זה דבר אחד.

זה שע"י הוצאת הקרוס מהאלמנטים של הרמקול הקואקסיאלי והרכבת רכיבים אחרים במקום לא ישנה את התוצאה - לא נכון בעליל!

לקחתי רמקול קואקסיאלי של פיוניר ושמתי לו קבל של בניק (נפוץ מאוד ברמקולים של מורל דרך אגב) - הבאס נהיה שונה לגמרי - הרמקול נהיה נעים יותר.

לקחתי קבל של חברה אחרת - הבאס נהיה שטוח, חסר אופי לחלוטין.

אפשר לקחת רמקול באיכות נחותה יחסית אבל ע"י שינוי של רכיבי הקרוס שלו יש אפשרות להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות בחלק מהמקרים. ברור שלקנות רמקול איכותי יותר יהיה עדיף, אבל אל תצא בהצהרות לא נכונות ששינוי רכיבי קרוס לא ישיגו תוצאה שונה.

עכשיו - בוא נחזור רגע למה שאמרת ונראה אם אתה יכול לאמר לי שלא דיברת שטויות!

"קומפוננט יותר איכותי לא בגלל שיש לו קרוס!

כל רמקול שתקנה יהיה לו כבר חיתוך בין הטויטר למיד.

אין לך מה להתחיל לעשות את זה לא תשיג שום שיפור.

פשוא תקנה קומפוננט איכותי וזהו. "

קומפוננט יותר איכותי לא בגלל שיש לו קרוס? - הקרוס זה החלק שקובע לרמקולים איך הם מתנהגים! קרוס לא טוב = סט גרוע - לא יעזור כמה הרמקולים יהיו איכותיים.

כל רמקול שתקנה יהיו לו כבר חיתוך בין הטוויטר למיד - נכון, אבל בסט של דוטק שנקודת החיתוך היא 3.2 (זאת דוגמא כמובן) והטוויטר בסט הזה יכול לנגן הרבה יותר נמוך (בייחוד בדוטק החדש שזה כבר MT22) - אתה חושב שלא יהיה שום שיפור אם אתה תשנה את נקודת החיתוך של הטוויטר לערך יותר נמוך??? זה אחת משתי הסיבות שבגללן עושים בי-אמפינג.

אין לך מה להתחיל לעשות את זה לא תשיג שום שיפור - ש ט ו י ו ת ! ! !

פשוט תקנה קומפוננט איכותי וזהו - זה נכון רק בהקשר לזה שהוא קנה כנראה רמקולים ממש נחותים - כל השאר, בבל"ט.

הבנתי את הכוונה שלך - אבל רשמת 3 משפטים מתוך 4 שהם פשוט לא נכונים ואין להם שום צידוק.

להתפס לכל מילה - בטח שכן כשכל מילה שאתה רושם מטעה.

אני מבין שאתה רצית לאמר שרמקולים ברמה כזאת אין טעם לשפר אותם כי השיפור הכי גדול שיתקבל לא שווה את ההשקעה - אבל תרשום את זה ולא את הבולשיט ותסלח לי על השפה, שרשמת מלכתחילה.

בן אדם שואל איך הוא יכול לשפר את הסוסיתא שלו ואתה אומר לו "עזוב אותך, תחסוך לפרארי" - לא עזרת לו בכלום.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

באמת שלא צריך לספר לי מה זה בי אמפ, ולמה עושים אותו.

אני לא יודע יודע על איזה רמקול אתה מדבר ספציפית, אבל אני עוד לא נתקלתי ברמקול קואקסלי זול (ולא רק, לרוב הקרוס הפנימי בקוקאקס הוא 6 DB ומורכב מקבל לטויטר, וסליל לוופר ) שיש לו קבל שקשור לבאס :shock:

ברמקולים הזולים יש קבל אחד 6DB שאמור לחתוך את הטויטר מלמטה ולא קשור בכלל לוופר, אז אני לא יודע איך קיבלתה דאווקה שינויים בבאס. אז או שהשינוי היה פסיכולוגי או שאתה פשוט אומר שטויות כדי להצדיק את עצמך.

היתי מבין אותך אם הבחור היה שואל בת'רד על סט קומפוננט איכותי שהוא רוצה לבנות לו קרוס חדש,ואז התגובה הראשונה שלי היתה שונה.

הלוואי ורוב המערכות בארץ היו במצב כזה שכל מה שנשאר הוא לשפר את הקרוסים.

אבל יש כל כך הרבה דברים שמשפיעים על סאונד שאני בטוח שיש לפותח הת'רד לשפר

HU

RCA

מגברים

חוטים לרמקולים

קומפוננט והמיקום שלהם.

פורסם

אני מתייחס נקודתית לנושא הקרוס אובר והרמקול.

רמקול קואסקיאלי ניתן לשפר ע"י זה שאתה תבנה לו קרוס אובר בצורה ידנית

וזה שלטוויטר יש קבל שחותך אותו לא אומר שאתה לא יכול לחבר קבל גם כן לוופר של הרמקול הקואקסיאלי ולשפר את התגובה שלו וגם לשנות לו את תדר החיתוך.

ברמקולים קואקסיאליים - לרוב המיד והטוויטר (או רק הטוויטר) יושבים על תושבת שעוברת במרכז הסליל ומחוברת בבורג למגנט - מתחת לטוויטר אתה תמצא את הקבל שחותך אותו בHPF - אתה יכול לשנות את סוג ואת ערך הקבל וככה אתה תשנה את נקודת החיתוך של הטוויטר.

בנוסף לזה אתה יכול להוסיף גם סליל לוופר ואז אתה משנה גם את נקודת החיתוך בין הטוויטר לוופר עצמו.

אתה יכול לשפר בצורה משמעית מאוד אפילו רמקול נחות - זה שסף האיכות נשמר נמוך זה דבר אחד.

אבל זה לא נכון לאמר שאתה לא יכול להשיג שיפור או לא יכול לשנות ושלא תקבל מזה שום דבר - ניסית? אני כן.

שינוי פסיכולוגי? ממש לא - תזמין עכשיו ממדיסאונד קבל אחד של בניק וקבל אחד של מילר באותו הערך - אני אפילו אתן לך את ערך הקבל (500 מיליפארד לחיתוך ב6 DB ב80 הרץ) - ותחבר אותו על רגל הפלוס של רמקול 6.5 אינטש ותקשיב בעצמך להבדל באופי הצליל. זה פיזי, זה מדעי - לא קשור לפסיכולוגיה בכלל.

זה שיש לו דברים נוספים לשפר:

א. זה תלוי במה מספק אותו.

ב. זה לא קשור למה שרשמת קודם.

אני מדבר שטויות? תוכיח!

אני אהיה עוד יותר נחמד ואפילו אסביר לך איך להוכיח את זה:

תיקח רמקול קואקסיאלי פשוט - תקנה כמה סוגי קבלים וכמה סוגי סלילים (תתעסק רק בחיתוך של 6 DB - לא מבקש ממך יותר מזה) ותתחיל להתעסק בניסוי ותעיה.

אתה תמיד תקבל רמקול שבאופי שלו הוא מאוד נחות כי אכן המוצר נחות - אבל זה לא נכון שאתה לא תשמע שינוי בצליל אם אתה תשנה את הרכיבים ואת נקודות החיתוך בקרוס שאתה תבנה לרמקול במקום הקרוס המקורי שלו.

יתכן והתוצאה הכי טובה תהיה דווקא עם הרכיבים של היצרן - אבל זה עדיין מראה שזה שאתה אמרת שלא יהיה שום שינוי זאת אמירה לא נכונה מהיסוד.

נראה לי שאתה מפספס את מה שאני מנסה לאמר לך.

אני לא בא ואומר לך שזה שאמרת לפותח הת'רד שעדיף לו לקנות רמקול יותר איכותי זה לא נכון.

אני אומר לך שאמירה ספציפית שלך - ואני חוזר - אמירה ספציפית שלך היא לא נכונה ואתה לא יכול לבוא ולהגיד כזה דבר כי זה לא נכון מדעית.

אם אתה תיקח את הסט של האילייט שיש לי (סט איכותי לדעתי) ותגביר אותו על הקרוס המקורי שלו

ואחרי זה אתה תקיח את אותו הסט ואתה תרכיב אותו על קרוס פסיבי של סט אחר

הוא ישמע שונה, לפעמים כל כך שונה שאתה לא תאמין שזה אילייט.

אז לבוא ולאמר שלשנות את הקרוס ברמקול קואקסיאלי לא ישיג שום שיפור - תשמע, אתה יכול להגיד הרבה דברים, לא את זה. זה כל מה שאני רוצה, שאת הדברים הנכונים תאמר, את הדברים שהם לא נכונים - תימנע.

במקום זה אתה עוד בא ואומר לי שאני מדבר שטויות ושלא צריך ללמד אותך מה זה בי-אמפ ועוד ועוד... אני לא בא לתקוף אותך, אני לטובתך אם אתה לא מבין את זה ואני מנסה למנוע ממך לאמר דברים שהם לא נכונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מנהלי פורום - תסלחו לי על תוספת ההודעה במקום עריכת הקודמת אבל הקודמת כבר נערכה מספיק והיא ארוכה מידי גם ככה.

בורקה - אני אפרט לך בדיוק איזה ניסויים עשיתי טרם הרכבת הסט ברכב שלי.

שמעתי את הסט של האילייט על הקרוס המקורי והוא היה נשמע ממש זוועה - הטוויטרים פשוט הרגו אותי והחלטתי לא לרכוש אותו מראש.

אחרי זה - הרכבתי את הסט הזה ברכב שלי על קרוס 3WAY של חברת RCF - זאת חברת ציוד הגברה מקצועית - הקרוס נקנה בזמנו בתחנה מרכזית חדשה ומחירו 150 שקלים.

הסט נשמע אחרת לחלוטין, מרוח לגמרי אבל הטוויטר לפחות היה קצת יותר רגוע.

בזמנו לקחתי רמקול אובלי ובעצם חיברתי אותם לקרוס הזה אחרי שפירקתי ממנו את ה"קרוסים" המקוריים שהיו על הרמקול והתוצאה של הרמקול השתפרה פלאים בגלל שהוופר היה תחום בנד-פס וכך גם המיד שלו וגם הרמקול היה יותר מדוייק מאשר קודם. אני מדבר איתך על רמקול 6*9 3WAY של BOSS ב180 שקל!!!

עדיין היה ברור שזה מוצר נחות - אבל יחסית לעצמו הוא היה נשמע פי שתיים יותר יקר.

אח"כ ניסיתי לחבר את הסט אילייט שלי בעזרת חיתוך מטורף בשימוש של הHU והמגברים ושני קרוסים חיצוניים - תא המטען שלי היה נראה כמו משהו שישלח אותי למעצר ברגע הראשון שאני אעבור בידוק בטחוני בכניסה לקניון מצוי.

והסאונד היה בסדר, נשמע טוב.

ואז קיבלתי את ה4XS שגם בו ניסיתי כמה וכמה חיתוכים ובסוף הגעתי לתוצאה שאני מזיל ריר כשאני יושב ברכב - מבחינתי כמובן.

תשים לב כמה ניסויים עשיתי ותשים לב כמה שינויים אתה יכול לקבל מרמקול פשוט שעולה 180 שקל בעזרת שינויים קטנים.

ועשיתי עוד הרבה שימוש בקבלים וסלילים שאני בכלל לא רושם כאן - בכל פעם זה היה מורגש מאוד!

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מודה שלא טרחתי בכלל לקרוא את הוויכוח בין לאנוס לבורקה ואחרים . כי האמת היא שלבוא ולומר שנגד וקבל זה קרוס אובר , זה פשוט כמו לבוא ולומר ששילדה וארבעה צמיגים זה מכונית . אז נכון במכונית יש ארבעה צמיגים ושילדה , אבל יש עוד הרבה יותר , כנ"ל גם בקרוס . וכמות המחקר ופיתוח ובחירת הרכיבים שיהיו בקרוס כדי להגיע לתוצאה מסויימת שהמתכנן רוצה להגיע אילה , היא אדירה . את הקרוס של גנסיס לשלושה ערוצים שלהם מוכרים ב1000 דולר אם אני לא טועה . אז יבוא "מומחה" מהפורום ויגיד לגורדון "שמע אני יכול לשים לך נגד וקבל ולקבל את אותה תוצאה וזה יחסוך לך הרבה כסף " נכון שאתם מסוגלים ?!!!

אני מציע שתפסיקו כבר לקשקש שטויות בפורום הזה . ואם לא יודעים לא חייבים לענות

בברכה יהודה

פורסם

יהודה אני מקווה שהבנת שאני נותן כאן תשובה עקרונית בלבד.

לפותח הת'רד - הנושא כבר גלש מעבר אבל אתה שאלת לגבי קרוס אובר

זה בגדול הרבה ניסוי וטעיה כמו שאומרים - נסיון גם כן מוסיף כאן פלפל ומלח

אני אומר לך שכל שינוי של רכיב וערך יתן לך תוצאה שונה, לפעמים זניח לפעמים מורגש בקלות.

תיכנס לאתר www.bcae1.com מומלץ.

בטווח המחירים שאתה מחפש כמובן לא מומלץ להתחיל להסתבך עם בניה של קרוס אובר אלא לקנות סט שיתאים לאופי הצליל שאתה אוהב במסגרת התקציב הנתון. זה בעצם מה שהיה צריך לאמר לך כאן ואף מילה מעבר לזה.

בהצלחה.

Pioneer TS-X150

פורסם

קראתי את כל ההודעות (כולל תוויכוח שלכם).

והאמת שזה רק עשה לי סלט במוח, זה נראה לי פתאום משהו ממש מסובך.

נראה לי עדיף פשוט לקנות סט טוב בתקציב שלי, ולא להתעסק איתו יותר מדי.

מצאתי כמה סטים שמתאימים לי מבחינת התקציב, ומבחינת העוצמה שלהם.

מה דעתכם עליהם?

איזה מהם לדעתכם עדיף לי לקנות? (אם זה משנה משהו אני שומע בעיקר Hip-Hop/RAP ו אלקטרוני)

הראשון (וההכי פופולארי לדעתי)

Pulse morel 6 6.5"

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=23401

השני: Planet Audio P6

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=129704

השלישי: Lanzar MAXMXKT6

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=399218

הרביעי והאחרון: Blaupunkt ODCA660

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=347324

פורסם

מדובר על זה שאין טעם לעשות שיפורים ב רמקול קואקסיאלי...

1. כי לרוב רמקול קואקסיאלי לא איכותי מבחינת רכיבים ו חומרים מהם הורכב הרמקול.

2. כי אתה חייב ליהיות בעל ידע רב ו לא נירא לי שהשואל הוא כזא, כי אז הוא לא היה שואל!

3. כי ביזבוז כסף יהיה לא רלוונטי, כי רכבים אכותיים,כמו קבל וסלילים, גם קשה לימצוא בארץ ו גם הם יקרים.

במילים אחרות אין טעם להיתעסק אם בניית קרוס , הוא כבר קיים, וסביר לרמקול שברשותו.

זה כל הסיבות.

פורסם

גם ללאנזר וגם לבלאופונקט יש טוויטרים מאוד צורמים ומאוד מתכתיים מההיכרות שיש לי עם שתי החברות האלה.

ההתלבטות שלי היתה נופלת בין הפולס לפלנט אודיו - שתי חברות טובות מאוד.

במקרה שלי הפולס תמיד היה מנצח כי אני פשוט אוהב את הצליל של מורל.

אבל לא יצא לי לשמוע אף פעם סט של פלאנט ככה שגם לא הייתי קונה אותם מהסיבה הזאת - רמקול שלא שמעת, אל תקנה.

אלא אם כן אתה מוכן להסתכן בהימור - רוב הסיכויים שזה יקלע בול לטעם שלך הם בדרך כלל נמוכים תיקח את זה בחשבון.

Pioneer TS-X150

פורסם
גם ללאנזר וגם לבלאופונקט יש טוויטרים מאוד צורמים ומאוד מתכתיים מההיכרות שיש לי עם שתי החברות האלה.

ההתלבטות שלי היתה נופלת בין הפולס לפלנט אודיו - שתי חברות טובות מאוד.

במקרה שלי הפולס תמיד היה מנצח כי אני פשוט אוהב את הצליל של מורל.

אבל לא יצא לי לשמוע אף פעם סט של פלאנט ככה שגם לא הייתי קונה אותם מהסיבה הזאת - רמקול שלא שמעת, אל תקנה.

אלא אם כן אתה מוכן להסתכן בהימור - רוב הסיכויים שזה יקלע בול לטעם שלך הם בדרך כלל נמוכים תיקח את זה בחשבון.

נמוכים הכוונה לתדרים נמוכים?(כלומר באסים)

נ.ב

אתה פשוט מלך, תודה על התגובות והיעוץ :!::mm_cool:

פורסם

נמוכים הכוונה לסיכויים - הסיכויים שהם ימצאו בעיניך אם לא שמעת אותם - רוב המקרים הסיכוי הוא נמוך.

Pioneer TS-X150

פורסם
נמוכים הכוונה לסיכויים - הסיכויים שהם ימצאו בעיניך אם לא שמעת אותם - רוב המקרים הסיכוי הוא נמוך.

קראתי עכשיו את המשפט עוד פעם והבנתי שהשאלה שלי הייתה מיותרת

אני כנראה אלך על הפולס של מורל

תודה רבה ושבוע טוב :)

• תוכן חדש...