Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חודש מאוחר יותר...
  • תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לשאול שאלה, לאחר שקראתי את כל הכתוב...

ראיתי רכב מכונס שאפשר לראות אותו במגרש X ולהציע במשרדו של העו"ד עם צ'ק של 10% מסכום ההצעה.

הלכתי לעו"ד והצעתי, הצעתי בערך 50% מערך הרכב אולי קצת פחות...הרכב עם קילומטרז' גבוה ועוד כמה ריג'קטים אבל זו לא הנק'.

לפי העו"ד הוא יפרסם/ידע/יתחיל להתמקח או לא יודע מה ב31 לחודש. אני אישית מוכן לעלות את ההצעה שלי בכמה אלפי שקלים, ורשמתי לו את זה על ההצעה שנתתי לו, אבל השאלה שלי היא איך אני אדע בכלל איפה אני נמצא ביחס להצעות אחרות? אני מאוד רוצה את הרכב, מצד שני העו"ד לא יפנה אליי בכלל אם מישהו הציע 60-70% מערך הרכב. נכון? או שהוא כן יפנה בכל מקרה לנסות להוציא עוד?

כל העסק קצת חדש לי, וכל מה שמתואר בטרד על ממן...זה ללכת לשם ולראות את כל תהליך המכירה, במקרה שלי אני לא חושב שיש תהליך כזה, כל אחד מציע ואז מה קורה? העו"ד מתקשר לכולם? להכי גבוהים? מנסה להוציא עוד?

והאם כדאי לי להתקשר אליו לפני ה31 בכדי לעלות את ההצעה? או לומר לו שאני מוכן לעלות? שיתקשר אליי בכל מקרה?

בתודה מראש,

דימה

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם

דימה אחד מהחברים פה נתן לך הצעה חכמה והיא להציע וזהו.

עצם זה שכתבת לו שאתה מוכן להוסיף וגם החששות שלך שמא לא תזכה ברכב עלולים לעלות לך בהרבה כסף.

יש המון רכבים מכונס נכסים ומיד שנייה בכלל, גם כשאתה קונה רכב מאדם פרטי אתה כל כך להוט?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

מדובר ברכב ספציפי שאני מאוד להוט ונמכר בד"כ מעל המחירון.

לכן אני חושב על כך...מעבר לזה אני מוכן לשלם עד 70% מהמחירון אולי אפילו 75% לאור ריג'קטים של האוטו אבל הצעתי רק 50% .

כל מה שאני רוצה לדעת אם העו"ד יתקשר אליי להתמקחות בכל מקרה ואני לא רוצה שזה יתפספס כי מישהו אחר הציע הצעה ראשונית של 60%.

פורסם

העו"ד לא חייב לבצע התמחרות, הוא יכול אבל לא חייב.

יש מקרים שבהם העו"ד מודיע מראש שתתבצע התמחרות וגם מפרסם את היום והשעה שהיא תערך.

יש מקרים שהעו"ד לא מודיע מראש, אבל אחרי שבדק את ההצעות מחליט לבצע התמחרות ואז הוא מודיע למשתתפים מתי תערך ההתמחרות. מצד שני הוא לא בהכרח חייב להזמין את כל המשתתפים, הוא מתקשר אליך מודיע לך שיש הצעה גבוהה יותר שעומדת על 70 אחוז מחירון ושואל אם אתה מוכן להוסיף, אם כן, הוא יזמין אותך להתמחרות, אם לא, ממילא לא תוסיף אז אין טעם שתבוא.

אתה צריך לקחת בחשבון שלעו"ד יש איזה אינטרס קטן שהרכב ימכר במחיר גבוה יותר ולכן הוא מנסה להשיג בהתמחרות מחיר גבוה יותר. מה שאומר שיכול להיות שבכלל אין לו הצעה גבוהה יותר, אבל הוא זורק פתיון ומנסה לראות אם מישהו מוכן לתת עוד. בדרך כלל יש כאלה שמוכנים לתת עוד, כך שהתרגיל משיג את מטרתו.

נקודה חשובה להבהרה: גם אם הצעתך היא הגבוהה ביותר וגם אם היתה התמחרות והצעתך היא הגבוהה, זה עדיין לא אומר שזכית. כדי שתזכה, צריך את אישור ראש ההוצל"פ או בית-משפט שיאשר שאתה הזוכה. אם ראש ההוצל"פ יחשוב שההצעה שלך שהיא הכי גבוהה, היא עדיין נמוכה יחסית לרכב - הוא יכול להחליט שהרכב יפורסם שוב מתוך תקווה שיגיעו קונים שיתנו מחיר טוב יותר.

ונקודה נוספת: עקרונית, בעל הרכב תמיד יכול להשוות להצעה הגבוהה ולפדות את מכוניתו, כך שגם אם הצעתך היא הגבוהה, יתכן שבסוף הרכב לא יהיה שלך אלא ישאר של בעליו.

אני מכיר מקרה עם דירה שהוצעה למכירה בכינוס: מחיר השוק היה כ-115,000 דולר. ההצעה הגבוה ביותר לעו"ד היתה 50,000 דולר, היתה התמחרות וההצעה הגבוה היתה בסוף 79,000 דולר. ראש ההוצל"פ לא אישר את המכירה ויצא לפירסום נוסף. לאחר התמחרות נסגר מחיר של 95,000 דולר, ואת זה כן אישר ראש ההוצל"פ.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה אמיר!

ועכשיו לשאלה, האם אתה חושב שכדאי לי להתקשר ולשוחח עם העו"ד..?? כי אני מוכן להוסיף על ההצעה..אני רוצה להיות בטוח שהוא לא "ישכח" אותי. או שמא זו נק' חולשה מצידי והוא יתפוס על זה טרפמ ועדיף לשתוק ולחכות לתשובה ממנו ואולי היא לא תגיע

בתודה מראש

דימה

פורסם

זה שכתבת שאתה מוכן להוסיף, זה מספיק ויותר מידי.

עו"ד אמור להיות אינטרסנט להשגת מחיר טוב יותר ולכן, למרות שאינו חייב, הוא יעשה התמחרות כמעט תמיד.

סיבה לא לעשות התמחרות היא אם במקרה התקבלה הצעה שהיא שוות ערך למחירון או כמעט למחירון (נניח 95 אחוז).

ברור לעו"ד שזה מחיר טוב מאוד וגם אם מישהו נתן את המחיר בטעות, הוא אכל אותה ויהיה חייב לשלם או להפסיד את הערבות שנתן בכדי לסגת.

אם אתה מאוד רוצה לגשש, אתה יכול להתקשר ולשאול מתי ההתמחרות ואם תהיה. על זה יענו לך או שעוד לא החליטו או שיודיעו לך כשיתקיים או שיגידו לך מיד מתי המועד.

בכל מקרה, אם במקרה נבחר מועמד בלי שהזמינו אותך להתמחרות, אתה תמיד יכול לפנות לראש ההוצל"פ או לבית המשפט שמטפל בתיק ולהודיע בכתב שהיית מוכן לתת יותר, שכתבת את זה, ופשוט לא שיתפו אותך. מס' התיק לרוב מופיע בפרסום ובאיזה בית-משפט.

מה שטוב בכל התיקים האלה של כינוס נכסים ודומיהם, זה שעד שהרכב לא עבר יד, תמיד יכול לקפוץ מישהו מהצד ולתת הצעה טובה יותר, גם אם זה אחרי התמחרות ועבר להחלטת ראש הוצל"פ וכד'. (שהרי המטרה היא קודם כל להשיג כמה שיותר כסף כדי לכסות חובות של חייב).

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

תודה רבה אמיר,

אני אתקשר יומיים לפני התאריך שפורסם לפיו המכרז נסגר ואגשש מתי יש התמחרות.

לגבי פרטים על התיק, אין לי כל פרט על התיק ו/או באיזה בית משפט וכו'. האם אני יכול לבקש מהעו"ד לדעת מה גובה ההצעה שזכתה? ואיכשהו לאמת את זה?

פורסם

כשיש התמחרות המוזמנים יודעים מי נתן בסופו של דבר את ההצעה הגבוהה יותר.

אם אין התמחרות, לא סביר שהעו"ד יסתיר ממך מה היתה ההצעה הגבוהה - האינטרס שלו להשיג יותר, כסף ואולי תציע יותר אפילו שזה אחרי ההתמחרות.

גם זה לא מבטיח שתזכה, שהרי הוא יכול שוב לפנות טלפונית ל"זוכה" הקודם ולשאול אם הוא רוצה לשפר את הצעתו.

פורסם

שוב תודה אמיר,

אני מצטער שאני PAIN IN THE ASS

אבל אני מאוד רוצה את הרכב, ולכן אשאל שאלה נוספת ואחרונה, בקשר למה עליי לעשות באופן אופרטיבי....

האם עליי להתקשר לעו"ד ב29 לחודש (ב31 יש תוצאות) או לא להתקשר? או להתקשר ולשאול איפה תהיה ההתמחרות ומתי?

דימה

פורסם

להתקשר לשאול מתי תהיה התמחרות ואיפה היא תערך.

(לא אם תהיה, אלא מתי תהיה).

לפי התשובה כבר תבין את כיוון הדברים.

יש עו"ד שעושים התמחרות במגרש בו מאוחסן הרכב, ויש כאלה שעושים זאת במשרדם.

מה שכן, יכול להיות מצב שהעו"ד יודע שהרכב במצב טוב (יש לו קצת יותר נתונים מאשר לך), ואולי הוא המליץ לאיזה חבר שלו ללכת על זה במחיר טוב יותר. במקרה כזה מראש מצבם של מתמודדים אחרים הוא נחות יותר, כי העו"ד יכול להתחכם, עד שמישהו לא יתלונן בהוצל"פ/בית-משפט (והרוב לא מתלוננים).

פורסם

אמיר רוב תודות....

התקשרתי אליו ושאלתי מתי תהיה התמחרות, הוא שאל מי זה וכו'...ואז הביט בהצעה שלי ואמר לי שאני "חמוד אבל נמוך מדיי", הרכב שווה הרבה יותר..בכל אופן נתתי לו ריג'קטים וכו'.. הוא אמר לי שהוא לא בטוח שתהיה התמחרות אבל הוא יתקשר אליי ויגיד בתום המכרז. כלומר לדעתי הוא יעשה זאת טלפונית. ובמקרה כזה אין לי ממש מושג מה קורה..הוא יכול להגיד שיש לו הצעה ב30% וזהו.

פורסם

העו"ד רואה את ההצעות שמולו, אם נתת כ-50 אחוז ממחיר הרכב וההצעות האחרות נעות בין 70-80 אחוז ממחיר הרכב, שזה די סביר אם הרכב במצב טוב (וסוחרים מצליחים לדעת פרטים על הרכב, הרבה יותר טוב ממך ומאדם רגיל אחר, מה עוד שלסוחרים כבר יש קונה על הרכב אם מדובר ברכב עם ביקוש).

מה שהעו"ד יכול לעשות, זה התמחרות בין 2-3 ההצעות הגבוהות שיש לו, (כי לכאורה אלה הקונים היותר רציניים).

אחרי שתהיה לו את ההצעה המשופרת הגבוהה ביותר, הוא כנראה יעשה סבב טלפוני לברר אם יש מישהו שמוכן לתת עוד יותר.

לפעמים עוד 500 שקל עושים את ההבדל.

בכל מקרה, אם משהו יראה לך חשוד או לא סביר באופן קיצוני, אתה תמיד יכול לפנות לראש ההוצל"פ או לבית-המשפט שמטפל בתיק ולכתוב את השגותיך. בדרך כלל יש התייחסות רצינית לפניות כאלה, שהרי בית-המשפט מעוניין שיגוייס יותר כסף לחיסול חובות.

פורסם

אמיר, תודה לך על הכל...אני אפעל לפי ההמלצות..ואני אפנה לראש הוצ"פ במידה ויראה לי משהו חשוד...מבטיח לעדכן..:) תודה לכולם!

פורסם

לא אוסיף על כל העצות הטובות.

כדאי לנסות ולדבר עם מישהו קצת יותר תחתון בשרשרת המזון במשרד - מתמחה, מזכירה, פקידת הוצל"פ (איתן הכי טוב לדבר, בדרך כלל שמחות לשוחח).

• תוכן חדש...