Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המכונית המהירה בעולם

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן..כן.. בשנת 1971 זכתה בתואר המכונית בעלת הנעה קידמית המהירה בעולם הסיטרואן sm. המכונית היתה תולדה של רומן

בין סיטרואן ומזרטי, וכך נולדה מכונית עם מיתלים הידאוליים, הגה מתמרכז הידראולית, ומנוע מזרטי 3 ליטר, 3 קרבורטורים כפולים, מערכת הצתה משוגעת, וכל זה נתן הספק של 200 כ"ס. המכונית יכלה להתמיד לארך זמן במהירות של 200 קמ"ש.

קניתי אותה לפני כמה שנים לאחר שבעליה התיאש מנסיונות להניע אותה.

אבל אני לא התיאשתי...זה לקח הרבה זמן, אבל הנה היא לפניכם זקופה וגאה.

אריה

ds72

טרקסיון 55

ועכשיו גם sm 73

sm.jpg

פורסם

בעוד שקאדילאק מחזיקה בשיא של המנוע הגדול ביותר לרכב בעל הנעה קדמית (ויש לי רכב כזה בחצר)

ובעוד שדודג' אס אר טי 4 מחזיקה בשיא העולמי להאצה לרכבים בעלי הנעה קדמית מייצור סדרתי.

סיטרואן אס אם מחזיקה עד היום בשיא העולם למהירות לרכבים בעלי הנעה קדמית בקטגורית הג'י טי.

ובל נשכח כי זהו רכב של תחילת שנות השבעים!לפני שלושים וחמש שנים!

אם יכולת לשייט ללא בעיה במשך שעות במהירות של 200 קמ"ש מבלי שהרכב יצייץ הרי שבשנת 1987 הגיעה רכב זה למהירות המדהימה של 325 קמ"ש! במישורי המלח של בונוביל (כן הפונטיאק הידועה נקראת על שם המקום) במדינת יוטה בארה"ב, וזאת לאחר שבמנוע ה 3 ליטרים הותקנו שני מגדשי טורבו. מהירות של פורמולה אחת ברכב נוסעים משנות השבעים שיכולת להיכנס לסוכנות ופשוט לרכוש לעצמך ללא בעיה.וכדי שכל המאצ'ואים יירגעו קצת אז ברכב נהגה אשה!

רכב סרבן זה, שבעליו המקוריים הרים ידיים לאחר שהרכב סירב בכלל להניע, נכנע לאחר כשלוש שנים(כן, שלוש שנים) של מאבק ממושך מול אריה והאריה גבר. ותפרשו זאת כיצד שתרצו: גבר=זכר או גבר=ניצח.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

רכב מדהים, תתחדש!

מישהו יודע האם ה-SM הזהובה מהכתבה עדיין בריאה ושלמה? כבר חודשים שלא ראיתי אותה במקום שבו היתה חונה בעבר.

עידו.

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם
ישנה sm זהובה במוסך בפתח תקווה לצורך עבודות קוסמטיקה

אריה

ה-SM נמצאת בארץ או בחו"ל כי אני רואה שיש לה לוחית לבנה. זה נכון שהיא בארץ?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מכונית עוצרת נשימה, שכל כולה אומרת "חדשנות והעזה".

גם היום.

למתעניינים - מידע על הבית שבתמונה פה:

http://www.afgh.ch/

citroen_sm_andreas_schweiz.jpg

house_zurich-afgh_%2818%29.jpg

house_zurich-afgh_%2820%29.jpg

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אריה שיהיה המון מזל והצלחה עם המכונית

איפה אתה מוצא את המכוניות האלה ?! :shock:

אני מלא הערכה, התפעלות וקנאה.

דרך אגב, SM על שום Serie Maserati. לא Sport.

ארנון קבל :

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Citroen-SM-Maserati-1973-Citreon-SM-Maserati-stored-for-20-years_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ6183QQihZ016QQitemZ260151881343QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

אילן

פורסם

הפרדוקס הגדול במיוחדות של סיטרואן, הוא שכל עוד הן נסעו, לא היו להן מתחרות בשום תחום, בנחות, באחיזת הכביש, בחידושים ובפריצות הדרך, לטעמי הן גם תמיד ניראו נהדר, הסיטרואן מציבה אתגר ענק לבעליה ולבעלי המקצוע המטפלים בה ולא תמיד זכתה ליחס הנדרש, בכדי להמשיך ולהרשים. רבות הוזנחו וננטשו, ואני שמח שדווקא זו מצאה את הבעלים הראוי, שידע להעריך ולטפל בה כראוי-שניכם זכיתם-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

טוב, איביי גם אני מכיר. :-)

אני מבין מהדברים שאריוס כתב שהוא מצא את הפלא הזה כאן בישראל.

הלוואי והייתי יכול להביא את ה- SM בלינק שנתת לישראל. נראה שמצבה הפנימי לא רע, למרות שכמכונית שעמדה 20 שנה, סביר להניח שהמערכת ההידראולית תצטרך החלפה גורפת של כל צינור ומחבר.

שים לב שמדובר בדגם האמריקאי, עם זוג פנסים בכל צד ולא שלושה.

התקינה האמריקאית עשתה לסיטרואן חיים קשים בשנות ה-70, כשסירבה להתגמש עבור היצירתיות והחדשנות של המכוניות הללו.

ראשית סיטרואן אולצה לתכנן את יחידות התאורה של ה- SM מחדש, כיוון שהתקינה האמריקאית סירבה להכיר בפנסים ראשיים שאינם מאירים לאותו הכיוון.

כמה שנים אחר כך, חוק פדראלי שדרש שהפגושים של הרכב ישמרו על גובה אחיד היווה מכת מוות לשיווקה של סיטרואן בארה"ב.

כידוע, מכוניות סיטרואן שוקעות כשהמנוע כבוי, וזה היה בלתי מקובל לחלוטין על האמריקאים.

• תוכן חדש...