Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה רכשתי רכב לאישתי היקרה (לרגל הולדת הבן הראשון בחודש הבא ...לי יש יונדאי מעפנה מהעבודה) סיטוראן C5 שנת 2002 .

מבקש לדעת איך אוכל לשדרג את איכות הסאונד בתקציב של עד 3000 שקל (גמיש) ?

האים ניתן להלחיך רק את הרמקולים ולחבר הגברה ולהשתמש ביחידת הראש המקורית שבאה עם הסיטרואן ?

אשמח לכול עיצה, תקציב, מקום להתקנה (אני מנתניה , אבל עובד בתל אביב).

תודה מראש , דרור.

פורסם
בעקרון ניתן להלחים יציאות או להוסיף מנחת ע"מ להשתמש במגבר.

בכל מקרה, למה אתה מעוניין להשאיר את הרדיו המקורי?

אולי הוא חושב (כמו שאני חשבתי) שהרדיו לא משפיע כל כך על איכות השמע כמו רכיבים אחרים ואפשר להסתדר עם הרדיו המקורי ולחסוך כסף לרכיבים אחרים.

מניסיון, רוב הרכבים מגיעים עם רדיו מקורי גרוע ביותר ואם אתה רוצה מערכת איכותית אתה חייב רדיו חדש ואיכותי.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

פורסם

אני לא חושב שב3000 שקלים אתה יכול לשפר את המערכת המובנת בC5 , ביחס למערכות מובנות המערכת בC5 לא רעה בכלל, אם כבר אז להחליף אותה בכלל בתקציב יותר רציני ולבנות מלכתחילה מערכת טובה יותר. חבל על הכסף שתבזבז על החלפת רכיב כזה או אחר.

בשיפוצים

פורסם
בעקרון ניתן להלחים יציאות או להוסיף מנחת ע"מ להשתמש במגבר.

בכל מקרה, למה אתה מעוניין להשאיר את הרדיו המקורי?

המחשבה בהשארת יחידת הראש היתה מ2 סיבות עקריות.

א. חיסכון .

ב. שליטה מההגה של הרכב ותצוגה יפה במרכב הקונסולה של הרכב.

אני מבין שלא מדובר באיזה מציאה (יכול להיות שיחידת הראש של של קלריון ? )

אם כך ובמידה והתקציב יעלה לסביב ה 5000-6000 שקל , מה ניתן להרכיב בה ?

אם אני אוריד את יחידת הראש ואשים במקומה יחידה אחרת לא יהיה מרווח גדול שם ? (זה לא ניראה לי כגודל סטנדרטי).

אשמח לשמוע כל המלצה .

תודה מראש,

פורסם

אתה יכול להוציא את הרדיו המקורי. יש מתאם (בוקסה) שאפשר להשיג אותה אצל לובינסקי, שבעזרתה תוכל לחבר הד יוניט בהתקנה מקומית ללא שום רווח או משהו כזה.

זה הפתרון הכי זול והכי יעיל. תנהסה לחפש אולי בפירוקיות מתאם כזה, אם אני לא טועה כל מכשירי הרדיו של פז'ו וסיטרואן הם זהים. על כן אתה יכול להוציא מתאם כזה גם מ206, שמאוד נפוץ בה מתאם כזה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

חברים יקרים.

מתאם הבנתי שניתן למיצוא, התקציב עלה ל 6000 שקל (כולל התקנה) אבל מה עם מפרט מומלץ ?

אשמח לכל עידכון.

תודה מראש , דרור.

פורסם

מפרט מומלץ:

HU טוב: קלריון 775, פיוניר 880, אלפיין 9855 (כ-2,200 ש"ח בממוצע ל-2 הראשונים, יותר לאחרון).

יש יותר פשוטים בסביבות ה-1,500 ש"ח או פחות.

קומפוננט: טוב. אבל זה נקבע רק לפי האוזן שלך. אני אישית רואה שהרבה נוהגים להמליץ כאן על הרץ. יש להם 2 סטים שייכנסו.

אחד בשם אנרג'י (800 ש"ח) ואחד בשם היי אנרג'י (1,500 ש"ח לערך), הבנתי שהשני עדיף בצורה משמעותית.

אבל בכל מקרה יש עוד מיליון סוגים, אתה חייב ללכת ולשמוע.

מגבר: בסכומים של עד 2,000 ש"ח יש לך ים מגברים. יש רוקפורד, יש את המאק Z4200 שנותן תמורה יפה. יש סאונדסטורם, בקיצור לא חסר. עדיף בכל מקרה מגבר 2 ערוצים לקומפוננט הקדמי או 4 ערוצים ובנוסף מונו לסאב.

עקב תקציב נראה לי שעדיף שתקנה 4 ערוצים יחיד וזהו.

שווה לך לערוף חיפוש.

סאב: בסכומים של עד 1,000 ש"ח יש המון סוגים ומינים.

כדגשים: הייתי הולך על 12", למרות המקום שהוא יתפוס בבגאז' וחשוב מאוד - לבנות תיבה מתאימה, לא סתם תיבה אויברסלית שהמתקין דוחף, אלא מותאמת לדרישות הסאב הספציפי.

אחוריים: אם נשאר כסף ואתה רוצה להשלים את במת הסאונד אתה יכול לקנות קומפוננט להתקין מאחור, או סתם זוג קואקסיליים.

אתה יכול גם להשאיר את המקוריים, אם הם מספיק טובים.

את אלו אני הייתי מחבר ישירות לרדיו דיסק ולא למגבר.

זהו, התפקיד שלך הוא ללכת ולשמוע.

ככה תוכל להחליט מה אתה אוהב.

תגיד לנו מאיפה אתה בארץ ונפנה אותך לחנויות שיש בהן הרבה מוצרים.

אחרי שתשמע ותחילט מה אהבת תחזור לפה ונמשיך לכוון אותך.

בכל מקרה אתה לא חייב לקנות מאיפה ששמעת, יש בד"כ מקומות יותר זולים ממתקינים, אבל לפעמים מתקין יכול לחבר לך עסקת חבילה יפה.

בהצלחה.

פורסם
מפרט מומלץ:

זהו, התפקיד שלך הוא ללכת ולשמוע.

ככה תוכל להחליט מה אתה אוהב.

תגיד לנו מאיפה אתה בארץ ונפנה אותך לחנויות שיש בהן הרבה מוצרים.

אחרי שתשמע ותחילט מה אהבת תחזור לפה ונמשיך לכוון אותך.

בכל מקרה אתה לא חייב לקנות מאיפה ששמעת, יש בד"כ מקומות יותר זולים ממתקינים, אבל לפעמים מתקין יכול לחבר לך עסקת חבילה יפה.

בהצלחה.

ואואו תודה תודה תודה על התשובה המפורטת ,

אני מתגורר בנתניה (עיר השינה שלי) אבל עובד בתל אביב כך שאין לי שום בעיה לגשת על פי המלצתכם לשמוע במקום כל שהוא.

שוב תודה, דרור.

פורסם

ראשית - מזל טוב ושתהא לידה קלה, בריאות לאם לעתיד ולרך שיוולד בעזרת השם ובשעה טובה!

מנסיון עם ה- C5 של אבי - הHU טוב מאוד וניתן להמנע מהחלפתו.

בכך תרוויח את השליטה מההגה והתצוגה וגם כמה שקלים שתוכל לנתב לרכיבים אחרים איכותיים יותר.

במידת הצורך, תמיד ניתן להוסיף אח"כ.

אגב - ישנם מתאמים של יצרני ה-HU השונים שמאפשרים שליטה מההגה על ה HU.

בארץ קשה עד בלתי אפשרי למצוא אך ב- Ebay ניתן למצוא או בהזדמנות שתהיה באירופה תמצא תרכוש אחד.

פורסם

דרור,

הייתי מציע לך להגיע לאחד ממפגשי הפורום. אין כמו לשמוע רכיבים כאשר הם מותקנים כבר בתוך הרכב ולא על סמך קריאת המלצות או המלצות מתקינים.

אחרי מפגש אחד אני די משוכנע שתהיה סגור על מה לקנות ומאיפה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה חברים.

תאמת אני די פעיל בתחום האודיו לביית וכול נושא האודיו לרכב די חדש עבורי .

עולם שאני מגלה בו הרבה הרבה ידע ומגוון עצום !

תודה על כל העזרה, מבטיח לעדכן בהקדם.

פורסם
אתה יכול להוציא את הרדיו המקורי. יש מתאם (בוקסה) שאפשר להשיג אותה אצל לובינסקי, שבעזרתה תוכל לחבר הד יוניט בהתקנה מקומית ללא שום רווח או משהו כזה.

זה הפתרון הכי זול והכי יעיל. תנהסה לחפש אולי בפירוקיות מתאם כזה, אם אני לא טועה כל מכשירי הרדיו של פז'ו וסיטרואן הם זהים. על כן אתה יכול להוציא מתאם כזה גם מ206, שמאוד נפוץ בה מתאם כזה.

לא ממש הבנתי לאיזה מתאם היתקוונתה בסוף המשפט שלך אבל איך מתאם יכול להתאים מ206 או כל רכב אחר. אפילו רכבים מאותו דגם אבל לא אותה שנה שזה לא יתאים.

לפותח התרד... אני כבר הייתי בדילמה כזאת, ועכשיו אני גם איתה אם המכונית החדשה. שליטה מהגה זה דבר מאוד נוח וחבל עליו. כמו שאמרו כבר יש מתאם (אלקטוני) מיוחד לדוגמה של חברה "אלפיין" שמיצרים ללהרבה רכבים את המתאמים לשלטים של הגה. כמובן רק למכשירים של "אלפיין" ו עולה דבר כזה קרוב ל 100$ בחו"ל. מכשיר בעל כניסה למתאם הזה גם לא יהיה מהדגמים הפשוטים ויעלה גם איזה 2000 ש"ח, חדש. תעשה את השיקולים.

אני הייתי מנסה לבנות משהו אם ה HU המקורי. אולי זה יספיק לך. אם לא אכפת לך מקריאת קבצי MP3 וכל השליטה של הרדיו דיסק. פילטרים שליטה של סאב וופר, שליטה על מגבר. זה לא רק השינוי זניח באיכות השמע! אז תתחיל אם רמקולים אכותיים. ואז תמשיך אם מגבר שיגביר אותם אחרי זה סאב וואפר. אם אתה לא מרוצה אז תתחיל לחשוב על HU חדש. בהצלחה.

ומזל טוב על החידושים בחיים.:wink:

• תוכן חדש...