Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לקראת סוף החודש אנחנו הולכים להחליף לאבא את המכונית (פג'ו 307 1.6 XR ששירתה נאמנה והייתה לו נוחה במשך 3 שנים) לאחת מ-3 הבאות (בכולן ביצענו נסיעת מבחן למעט הTSI שתיתבצע בעוד שבועיים) וכרגע המצב הוא כזה:

1. B4- התנהגות כביש מעולה והגה מעולה אך אכזבה מהמנוע שלא מרגיש כמנוע שמייצר 165 כ"ס ומתעכב בהעברתם לגלגלים.

כמו כן, לא מרגיש בפנים כאליו אתה במכונית מנהלים אלה יותר במשהו זול ולא הולכים לקראתך יותר מידי בטרייד אין.

2. ג'טה- התנהגות כביש לא רעה בכלל והכח מיידי (מנוע 2.0 150 כ"ס), התרשמתי בעיקר מנוחות הפנים שהייתה הרבה יותר טובה ומפנקת מאשר בסוברו.

* ב2 הנ"ל הטיפול הוא כל שנה /15,000 ק"מ שהמשמעות לכך היא שהאוטו ייכנס למוסך כל חצי שנה בערך ולכן רציתי לשאול מה דעתכם איפה עלויות האחזקה יהיו זולות יותר מכל הבחינות( בלאי חלקים- באיזה אוטו הוא דורש החלפה מהירה יותר, מחיר חלקים וכו'), ובכלל מה דעתכם כי אנחנו במבוי סתום- הן בערך באותו המחיר - הB4 איכזבה קצת אך מהנה לנהיגה יותר מהג'טה

3. TSI- ברור שהיא מיוחדת במינה ותסב אוש רב אבל בבירור יותר יקרה (167.... על הכביש), יחסית מאובזרת אך השא' עם זה מה שצריך זהריי אנו לא מחפשים ספורטיבית אלה משפחתיית קצת יותר מיוחדת.

* כרגע יש לנו בבית גם איביזה FR משופרת ואיביזה רגילה עם שיפורים קלים

תודה לכל העוזרים

בן ממשפחת J.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

מישהו

האם שווה להתייחס גם למזדה 6, 407?

BENJ:

ROY:

פורסם

סטטיסטית לסובארו סיכוי נמוך יותר לראות מוסך, וכנראה שהטיפולים יותר זולים, אבל למי שנוהג 30K KM בשנה נינוחות הנסיעה חשובה מאוד מאשר עוד כמה מאות שקלים במוסך בכל שנה.

ה-VW בטוחה יותר ESP ויותר כריות אוויר ומשדרת יותר יוקרתיות בפנים הרכב ומחוצה לו.

אופציה נוספת היא הונדה אקורד למרות שבדגם ב-151K ש"ח היא ללא מערכת ESP.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

אני מזדהה עם תחושותיך לגבי ה- B4. גם לי היא לא נוחה (מבחינת תנוחת ישיבה וזה מה שקובע אצלי כי יש לי בלט דיסק בגב תחתון), ומבפנים היא ממש לא מדברת אלי. אני גם מבין על מה אתה מדבר שהכוח לא ממש מורגש. לאבי יש אימפרזה סטיישן חדשה עם אותו מנוע, ועליה יש לי יותר ניסיון - כמובן ששם הוא מורגש יותר אבל עדיין לא כמו ב- VW.

לגבי המחיר, זה כמובן שיקול שלכם בלבד, אבל:

גולף: איך TSI 167 על הכביש? היא כמובן זולה יותר משמעותית מה- 2.0, למרות שהיא זריזה ומיוחדת יותר.

הג'טה באמת זולה יותר, אבל רמת האבזור שלה נמוכה יותר (ללא סאן-רוף, למשל).

במזדה 6 לא הייתי מתעניין, במיוחד לאור העובדה שעוד מעט יגיע דגם חדש שלה. על כל פנים, הנוכחי לא יותר נוח מה- B4.

ה- 407 גם לא הרשימה אותי, מבפנים או מבחוץ (למעט הטריק היפה של מראות מתקפלות) אבל לא נהגתי בה.

מבין הבחירות שלך, אני הייתי הולך על הג'טה, או אם אתם רוצים לקבל גם את הסאן-רוף + ג'נטים + קצת יותר KICK, ולא צריכים את הבגז', על ה- TSI. במיוחד עם שיטות המימון שיש היום ב- VW (ביררתם?)

גילוי נאות: הכותב הינו בעלים מאושר של TSI :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

[

quote=bar72;1386556]אני מזדהה עם תחושותיך לגבי ה- B4. גם לי היא לא נוחה (מבחינת תנוחת ישיבה וזה מה שקובע אצלי כי יש לי בלט דיסק בגב תחתון), ומבפנים היא ממש לא מדברת אלי. אני גם מבין על מה אתה מדבר שהכוח לא ממש מורגש. לאבי יש אימפרזה סטיישן חדשה עם אותו מנוע, ועליה יש לי יותר ניסיון - כמובן ששם הוא מורגש יותר אבל עדיין לא כמו ב- VW.

לגבי המחיר, זה כמובן שיקול שלכם בלבד, אבל:

גולף: איך TSI 167 על הכביש? היא כמובן זולה יותר משמעותית מה- 2.0, למרות שהיא זריזה ומיוחדת יותר.

הג'טה באמת זולה יותר, אבל רמת האבזור שלה נמוכה יותר (ללא סאן-רוף, למשל).

במזדה 6 לא הייתי מתעניין, במיוחד לאור העובדה שעוד מעט יגיע דגם חדש שלה. על כל פנים, הנוכחי לא יותר נוח מה- B4.

ה- 407 גם לא הרשימה אותי, מבפנים או מבחוץ (למעט הטריק היפה של מראות מתקפלות) אבל לא נהגתי בה.

מבין הבחירות שלך, אני הייתי הולך על הג'טה, או אם אתם רוצים לקבל גם את הסאן-רוף + ג'נטים + קצת יותר KICK, ולא צריכים את הבגז', על ה- TSI. במיוחד עם שיטות המימון שיש היום ב- VW (ביררתם?)

גילוי נאות: הכותב הינו בעלים מאושר של TSI :-)

בר, תודה רבה על ההתייחסות העיניינית וכן אני יודע שאתה בעלים גאה של TSI.

לגבי הגולף אני עוד לא הרגשתי אותה על הכביש כי הנסיעת מבחן היא רק עוד שבועיים אך היא ללא ספק דווקא היקרה ביותר- אומנם מאובזרת מאוד אך יקרה ב15K מהשאר וזה משמעותי מאוד.

לגבי הג'טה- דווקא רמת האיבזור טובה, נכון שלא מקבלים סאן רוף ומגנזיום אבל היא מפנקת מאוד והתרשמתי בעיקר מהפנים ו

בסופו של דבר הB4 והג'טה מאוד דומות ונותנים בערך אןתם דברים, מבחינת נהיגה הB4 טובה בהרבה יש לה היגוי מעולה

מבחינת נוחות הג'טה לא רואה את הB4

האמת שההחלטה הופכת קשה מאוד

BENJ:

ROY:

פורסם

לגבי אבזור הג'טה - ניתן להוסיף 15K עבור חבילת Executive ולקבל גג נפתח מקורי, מגנזיום, פנסי ערפל וגלאי רוורס (התקנה מקומית).

לי הייתה התלבטות קשה בין ה-TSI לג'טה 2.0. לקחתי נסיעת מבחן בשתיהן. מאחר וחיפשנו רכב משפחתי, הבגאז' הכריע ובחרנו ג'טה. עם חבילת Executive היא מעט יותר יקרה מה-TSI. דבר שהיה חשוב לנו - הג'טה מגיעה ברמת גימור קומפורטליין בעוד שה-TSI מגיעה טרנדליין, כלומר בגולף ריפוד המושבים הוא מבד זול ופחות נעים, יש פחות תאי אחסון, ועוד. ה-TSI מרגיש יותר "מהיר ועצבני" ממנוע ה-2.0 ה"רגיל". ביומיום, במידה ואינך רוצה לאבד את רשיון הנהיגה שלך, מנוע ה-2.0 הותיק והאמין יותר מעונה על כל צורך סביר. נסענו כבר לאילת ולירושלים - תענוג. הסחירות של 2 הרכבים הנ"ל תהיה בעייתית בבוא היום. בהצלחה בבחירה.

פורסם

חבר'ה...

הB4 ממש ממש ממש לא מאכזבת מבחינת כח. משפחת "j" היקרה : או שנסעתם על אקזמפלר ישן יחסית מאיזור 2004-2005 בו המנוע הפיק פחות סוסים משמעותית (138 בערך, לא זוכר כרגע) , או שנסעתם על רכב "פרום" לחלוטין.

אני התרשמתי מאוד לטובה, ויוצא לי לנהוג בסופי שבוע על אחת כזאת שנת 2007 (מנוע 2.0) כמובן.

(בדרך כלל מרחקים גדולים)

איכות ההרכבה והגימור הפנימי מצויינים (עומר מנהל הפורום, יש ידיות משוככות כמו ב VW !!!)

האיבזור נדיב, התנהגות הכביש והעברת הכח מעולים.

הנוחות והכסאות בסדר גמור - גם בנסיעות ארוכות.

מבחינה בטיחותית : הרכב של אבא שלי הספיק לעבור לצערי תאונת צד קשה כאשר נכנס בו רכב שנסע 100 קמ"ש היישר לתוך הצד של הנהג, וכל הנוסעים יצאו בשלום (כריות אוויר צידיות גם בדגם הפשוט ביותר)

אז לא מעניין אותי NCAP, יש עובדות בשטח. (אפילו לא טרחתי לבדוק מה הציון במבחני ריסוק)

בתור אחד שמעולם לא חיבב את סובארו, גם לא את האימפרזות טורבו / STI , לדעתי זה הרכב הכי משתלם מכל מה שהוזכר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
(כריות אוויר צידיות גם בדגם הפשוט ביותר)

לפי מה שראיתי ב-NETCAR- ל-B4 הבסיסית יש 4 כריות אוויר ובתוספת של 2000 שח מקבלים 6 כריות אוויר.

פורסם

לצערי אני נאלץ להסכים עם הרוח השלטת בשרשור על האכזבה מהB4.

אני יודע שאני כבר נשמע כמו תקליט שבור בכל שרשור על B4, אבח אני ממש לא מבסוט מהרכב.

לרוב האנשים הרכב יהיה טוב כי בסה"כ הוא רכב מודרני ברמה טובה, אבל אם אתה חובב רכב או סתם אחד ששם לב לפרטים אין לי ספק שתתאכזב מהרכב.

תחפש הודעות שלי שנוגעות לB4 ותמצא מספיק תשובות, ועליהן עיוד יש לי להוסיף שבד הריפוד של מושב הנהג כבר מראה סימני בלאי כמו כן גם חלקים מהתפרים, והרכב רק עבר את ה15 אלף ק"מ ביולי.

זה חוץ מהפלסטיקים בתחתית הדש בורד שכבר רופפים (אבל זה כנראה מהתקנות מקומיות רשלניות), אבל אי אפשר להחזיר אותם למקום כמו שצריך!

אני הייתי ממתין עוד כמה חודשים למונדיאו ומזדה 6 החדשות.

פורסם

לא יודע מי פירק לך את ה B4 , אבל לאבא שלי יש B4 שעברה תאונה קשה שכללה פירוקים פלסטיקה, החלפת כריות אוויר, תפירת מושבים ומה לא, פלוס התקנות לא מעטות של אזעקה, דיבוריות וסטריאו ועדיין אין רעש ואין צקצוקים.

איזו שנה הסובארו המדוברת?

דרך אגב, בנוגע לעלות הטיפולים:

הרכב נכנס לטיפול 15 במוסך המרכזי בהרצליה , ויצא ב400 ש"ח כולל מע"מ.

תראו לי רכב אחר מהרשימה הזאת שייצא מהמורשה בסכומים כאלה

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הסובארו של אבי היא 07'. עלתה על הכביש בדצמבר האחרון.

ובוא לא נגיד שבאתי עם סטנדרטים גבוהים מידי בקשר לאיכות הרכבה, רוב המכוניות שלנו ב15 שנה האחרונות היו רנו.

פורסם

אייל,

רכב ההדגמה הינו מודל 2007 ולא עשה שום רעשים מיותרים או קירקושים, לא הרגיש כמו 165 כ"ס, ציפיתי ליותר והתאכזבתי.

דווקא הג'טה הרגישה יותר חזקה, אולי בגלל המומנט העדיף...

שיקולי האחזקה בהחלט נותנים לכיוון הB4 למרות שהג'טה לא רואה אותה מבחינת עיצוב הפנים וטיב החומרים.

אכן התלבטות קשה.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לצערי אני נאלץ להסכים עם הרוח השלטת בשרשור על האכזבה מהB4.

אני יודע שאני כבר נשמע כמו תקליט שבור בכל שרשור על B4, אבח אני ממש לא מבסוט מהרכב.

לרוב האנשים הרכב יהיה טוב כי בסה"כ הוא רכב מודרני ברמה טובה, אבל אם אתה חובב רכב או סתם אחד ששם לב לפרטים אין לי ספק שתתאכזב מהרכב.

תחפש הודעות שלי שנוגעות לB4 ותמצא מספיק תשובות, ועליהן עיוד יש לי להוסיף שבד הריפוד של מושב הנהג כבר מראה סימני בלאי כמו כן גם חלקים מהתפרים, והרכב רק עבר את ה15 אלף ק"מ ביולי.

זה חוץ מהפלסטיקים בתחתית הדש בורד שכבר רופפים (אבל זה כנראה מהתקנות מקומיות רשלניות), אבל אי אפשר להחזיר אותם למקום כמו שצריך!

אני הייתי ממתין עוד כמה חודשים למונדיאו ומזדה 6 החדשות.

תשמע, צריך לכבד את דעתך האישית לגבי ה B4.

אבל אני מרגיש קצת הגזמה בנושא, פנים הרכב איכותי. לא שיא העיצוב אבל עוד לא נתקלתי ב B4 מזמזמת ומתפרקת.

של אבי עברה כבר 35000 ק"מ ואין רעשים או זמזומים מיותרים ברכב. יכול להיות כתוצאה מהתקנה לקויה של אביזרים בישראל האוטו של אבא שלך מרגיש כך.

לגבי הריפוד, יכול להיות שזה פגם מסויים אצלכם. אבל לאף סובארו שהיתה אצלנו (לאונה, אמפריזה, לגאסי) לא התפורר מושב גם אחרי נסועה אינטינסיבית של מאות אלפי ק"מ בכל דגם. במסגרת ההתנדבויות שלי יוצא לי לעלות על B4 (קודמת וחדשה) של המשטרה, ולא נתקלתי במושבים מתפוררים למרות השימוש האכזרי.

בסה"כ אף אחד לא טען שה B4 היא פסגת המוטוריקה. חסר לה הילוך אחד לפחות, ועם גלגלי ה 17" (שהופכים להיות אופנה כמעט בכל רכב) הרכב לא מרגיש נוח לפעמים. אבל לאחר שקלול כל המרכיבים + הופעה מכובדת + אמינות ראויה, ה B4 עדיין נחשבת לקנייה טובה. טובה מאוד אפילו. ד"א - גם ה B4 מוחלפת בתחילת 2008 בדגם חדש לגמרי.

מצד שני גם הג'טה אינה כזאת. היא אומנם מודרנית יותר אבל בסך הכל היא מבוססת על הגולף המאוד פושרת בהרבה בחינות - מרחב פנים, התנהגות כביש, הגה אילם.

הג'טה נראית טוב למרות שסרחי העודף של המרכב (היחס בין האורך הכללי לבסיס הגלגלים) מוגזמים לדעתי. וגם מבחינה החומרים המאוד מושכים - בדגמי VAG השונים יש חומרים מתקלפים, וגם פלסטיקים נשברים (ע"ע תריסי האוורור בפאסאט/גולף/בורה).

לכן - כל אחד בוחר את הרכב שלו - "השקעה" בשפת העם, לפי הקריטריונים המתאימים לו.

אגב, לדעתי אחזקת מנועי ה TSI צפויה להיות יקרה. שני מגדשי טורבו...

Mazda CX5

Škoda FABIA

• תוכן חדש...