Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרינת ממל"ז

gadik6
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק הבהרה קטנה... הממל"ז לא יורה קרן כל חצי שניה, אלא בפרק זמן של כחצי שניה או כשליש שניה הוא יורה הרבה קרני לייזר (ככה יש לו מספר רק של מהירויות על מנת לחשב את המהירות הממוצעת...

בכל מקרה אני בעד לחזור לדיון על הנזק לביצים... :-P

פורסם
בכל מקרה אני בעד לחזור לדיון על הנזק לביצים... :-P

קראתי לפני שבועיים על כך שאם תשים ביצה מספיק זמן ליד טלפון סלולרי עובד, היא תהפוך לביצה קשה.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בא נרד לסודף דעתו של גדי 6 קילו

נגיד והאקדח פולט קרינה בעוצמות שמגמדות מיקרו גל של שארפ

אבל אם כך הוא לא יורה עליך את הקרינה כאשר הוא לוזר אותך.

ופה נכנס העניין שמזמן מוחם העסיסי של השוטרים היה מתבשל

בקשר לביצים FORGEDABADET זו לא קרינה שמבשלת דברים, היה כבר במנפצי המיתוסים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
צביקה, אם זה אכן כך, האם אתה מוכן שכל היום יכוונו לעברך קרינת לייזר ? אם זה רק אור, אז מה זה משנה אם אתה מואר בתאורת ניאון או בלייזר שמוקרן עליך יום ולילה ?

מה שנפלט אחורה זה קרינה אלקטרו-מגנטית, שנפלטת מכל מכשיר חשמלי.

אגב, גם כשאתה עומד בשמש אתה חשוף ל"לייזר" שמגיע מהשמש.

קראתי לפני שבועיים על כך שאם תשים ביצה מספיק זמן ליד טלפון סלולרי עובד, היא תהפוך לביצה קשה.

היה גם פרק בbrainiac בו ניסו לטגן ביצה בעזרת כמה מאות טלפונים סלולריים. זה לא עבד להם...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מה שנפלט אחורה זה קרינה אלקטרו-מגנטית, שנפלטת מכל מכשיר חשמלי.

אגב, גם כשאתה עומד בשמש אתה חשוף ל"לייזר" שמגיע מהשמש.

צביקה, ידידי...

ראשית, תודה על ההסבר... אני חושב שהגענו להסכמה שהממל"ז פולט לסביבה קרינה אלקטרומגנטית כמו כל מכשיר חשמלי אחר שזורם בו זרם, כלומר קרינה שלא ממש מזיקה...

השאלה היא נגיד אם מכוונים את הממל"ז על אדם ו"מממלזים", הרי מדובר בקרינה אינפרה אדומה, אז יוצא שזה כמו לכוון שלט טלויזיה עליו... יש בזה משהו?

פורסם
גם אולטרה-סגול זה "כולה אור", והוא עדיין עלול לגרום לסרטן :idea:

gadik6, אפשר להגיד בוודאות כמעט מוחלטת שהממל"ז פולט קרינה כזאת או אחרת גם אחורה. סביר להניח שהיא אינה מסוכנת יותר מהקרינה שפולטת המדפסת הבייתית שלך.

אולטרה סגול זה ממש לא "כולה אור" - מדובר בתדר גבוה יותר מאשר אור נראה (בניגוד לאינפרא אדום, מיקרוגל, גלי רדיו וכו' שהם תדרים נמוכים יותר מאיר נראה) שמהווה קרינה מייננת - כלומר לכל פוטון בטווח הנ"ל יש מספיק אנרגיה כדי לנתק אלקטרון מאטום שהוא פוגע בו, וכך לגרום שינויים כימיים בחומר המוקרן (=מוטציות, אם החומר הנ"ל הוא במקרה דנ"א)

קרינת רנטגן היא גם כן מייננת ולכן אנשי צוות רפואי יוצאים מהחדר כאשר מבצעים צילומי רנטגן.

לקרינה בתחום הנראה (אור) ותחומים נמוכים יותר (אינפרא אדום, רדיו מיקרוגל וכו') אין מספיק אנרגיה ע"מ לגרום שינויים כימיים ולכן האפקט העיקרי שלה כאשר היא נבלעת בחומר הוא העלאת הטמפרטורה שלו.

ולגבי אפקט דופלר - קיים בכל סוגי הגלים לרבות אור (מישהו ציין כאן נכונה את ההיסט לאדום של גלקסיות מתרחקות)

בשימוש ע"י מכשירי מדידת מהירות על בסיס רדאר (מולטנובה, הדבורה)

לא בשימוש ע"י אקדח הלייזר - השינוי בתדר בטווחים האלה (אנפרא אדום) הוא כ"כ מיניאטורי שזה קשה למדידה במהירויות שרלוונטיות למדידת רכבים. לכן שיטת המדידה היא אחרת ומתבססת על שליחת כמה עשרות פולסים ומדידת הזמן שלוקח להם לחזור, וביצוע חישוב של המהירות על פי המרחקים המתקבלים חלקי הזמן בין הפולסים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

השאלה היא נגיד אם מכוונים את הממל"ז על אדם ו"מממלזים", הרי מדובר בקרינה אינפרה אדומה, אז יוצא שזה כמו לכוון שלט טלויזיה עליו... יש בזה משהו?

בגדול, כן. אני מניח שיש כאן נתונים שאני ואתה (וסביר להניח שגם שאר האנשים שקוראים את השרשור הזה) מפספסים. אם זה באמת מעניין אותך, זה שום דבר שאיזה 30 שנה באקדמיה לא יוכלו לסדר :wink:

אולטרה סגול זה ממש לא "כולה אור" - מדובר בתדר גבוה יותר מאשר אור נראה (בניגוד לאינפרא

קרינת רנטגן היא גם כן מייננת ולכן אנשי צוות רפואי יוצאים מהחדר כאשר מבצעים צילומי רנטגן.

לקרינה בתחום הנראה (אור) ותחומים נמוכים יותר (אינפרא אדום, רדיו מיקרוגל וכו') אין מספיק אנרגיה ע"מ לגרום שינויים כימיים ולכן האפקט העיקרי שלה כאשר היא נבלעת בחומר הוא העלאת הטמפרטורה שלו.

ה"כולה אור" שלי היה ציני לחלוטין, אם זה לא הובן.

לגבי מיקרוגל ושאר החברים - אני שמח לשמוע שאתה בטוח כל כך בטענתך. יש עדיין כמה מדענים (ומחקרים) שחולקים על דעתך. אני מניח שרק בעוד כמה עשרות שנים נדע בוודאות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...