Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 16V 100 סוסים? חוות דעת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפולו אכן מאובזרת, נעימה, ידידותית לנהג ואולי אפילו בטיחותית, אבל מי שקונה כזאת (או כל אחות אחרת ממשפחת VAG) צריך לקחת בחשבון את הרומן שלו עם מוסכי הרשת ומחירי התיקונים שלהם. האמינות לא בשמיים, אבל עם תחזוקה טובה וקצת מזל לא יהיו בעיות מיוחדות.

אישית? לא הייתי קונה או ממליץ. יש אופציות עדיפות ממנה בכל סגמנט.

שמת לב לסתירה במשפט המסומן? אז רק רכב שלא מתוחזק טוב יעשה בעיות...

יש לנו כרגע במשפחה קורדובה 1400 100 כ"ס, איביזה 1600 75 ואיביזה 1600 100 כ"ס והיתה גם קורדובה 1400 75 כ"ס, כלומר הכל מכל כל. .

ועם כל הכבוד, בכל הרכבים אין רומן ואין בטיח למעט טיפולים שוטפים. אז אין לנו טענות למוסכים, מי שרוצה איכות בטיפול, שישלם.

מי שמחפש מכונית מרוץ בצורת פולו 1400 100 כ"ס, אז יהיה לו רומן, אבל זה עם כל רכב שבבסיסו הוא רכב לנסיעה ולא ל"פתיחות"..

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סולל הדרך כל ההבדלים במחיר שמשלמים על רכבים מקונצרן VAG ובמיוחד פולקסוואגן ואודי זה על איכות החומרים וההרכבה שלהם כנראה אתה נתקלת ברכב שעבר התעללות קשה מאד אם אתה אומר את זה... כל רכב מקונצרן VAG שישבתי בו הרגיש איכותי ונעים.

אפילו ג'רמי קלרקסון שעשה מבחן דרך לפולקסוואגן פוקס או לופו (אני לא זוכר איזה מבין השתיים) אמר שתא הנוסעים פשוט מקום כלכך נחמד ליהיות בו ומדובר על הדגם הפשוט ביותר של פולקסוואגן

פולקסוואגן - על איכות לא מתפשרים.

פורסם
שמת לב לסתירה במשפט המסומן? אז רק רכב שלא מתוחזק טוב יעשה בעיות...

אני מתנצל על הניסוח העילג משהו. במילים אחרות, אפשר להגיד שלדעתי הפולו לא מזדקנת בכבוד, ולאו דווקא מבחינה מכנית. טיפול במוסכי היבואן יקר מאוד, מה שגורם להרבה אנשים לטפל במוסכים קצת פחות קפדניים, ותהליך ההזדקנות של הרכב הופך למואץ.

זה לא חוכמה להכות עם שרשור כזה,

כי על כל אחד כזה יש 100 על פיג'ו-סיטרואן....

נכון, אבל במקרה של פיג'ו-סיטרואן זה באמת נכון :lol:

בכל אופן, מדובר באחד השרשורים החזקים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תשמעו זה נכון שהפולו יקרה יותר להחזקה מהיפניות ובכלל פולקסוואגן זה מותג "עממי יוקרתי"

אבל אתה משלם כסף ומרוויח משהו תשבו בפולו כמו שלי ובסוזוקי סוויפט מקבילה מאותה שנה ותגידו אם לא מרגישים תהבדל.

השאלה אם ההבדל הזה שווה את הכסף לדעתי כן מכיוון שההבדל בכסף הוא קטן יחסית ואתה מקבל תמורה יותר טובה.

היתרונות של הפולו עולים על החסרונות שלה.

הפולו המדוברת כאן היא 16V שנת 97 אתה מקבל רכב שנראה טוב זריז חסכוני ויחסית מאובזר עם ג'אנטים וסאן רוף מבנה קופה "ספורטיבי" אומנם טיפולים וחלקים יקרים אבל כל עוד שומרים על הרכב כמו שצריך ההוצאות יהיו שפויות ומטה

פורסם
אבל אתה משלם כסף ומרוויח משהו תשבו בפולו כמו שלי ובסוזוקי סוויפט מקבילה מאותה שנה ותגידו אם לא מרגישים תהבדל.

לא היתה לי סוויפט אבל היתה לי קולט ושתיהן יפניות בינוניות

אני עברתי מקולט 94 ידנית לפולו 98 16V. (כי באותו שנתון הקולט החדשה היתה פחות יפה ופחות חזקה)

עברתי כי נגנבה לי הקולט (למי שגנב לי את הספויילר היה חסר אוטו 8))

אז אם נתעלם מעניין האמינות שהרי ברור לכולם שנפלתי על לימון :wink:

אז לפחות בהשוואה בין הקולט היפנית לפולו הגרמנית אני הרגשתי ירידה באיכות תא הנוסעים.

הפלסטיקים בפולו זולים יותר, למרות הצבע הזהה (אפור) הם פשוט נראים רע יותר. הריפודים הרבה פחות יפים מאשר בקולט (סוגים שונים של בד) וגג השמש הוא בכלל ידני (שזה מעצבן).

מחינת עיצוב שתיהן יפות והדגמים של הפולו צויידו (לא כולם) בגלגלי סגסוגת (הרכבה מקומית) שהפכו אותו לאוטו ממש חמוד.

בנוגע לשילדה, השילדה של הקולט היא זוועה אבל של הפולו היא לא הרבה יותר טובה.

המנוע יחסית לקולט הרבה פחות חזק והרבה פחות נעים (וגם פחות חסכוני)

אז אם אתה חושב שיהיה הבדל של שמיים וארץ בין סוויפט לפולו...אני לא מסכים עם הטענה הזו.

ושוב אם נתעלם מהעניין של האמינות עדיין רכב "יפה" אבל סתמי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני יכול לדבר רק על הדור שלי מכיוון שאני נוסע בו כל יום ובדור הקודם ישבתי פעם אחת

http://img72.exs.cx/img72/229/polo56vw.jpg

לעומת http://www.yad2.co.il/Pic/200706/15/o1_1_2_79023_20070615210613.jpg

תגיד לי שזה לא נראה איכותי (איך זה מרגיש אני יודע אבל אתה לא ואני לא יכול לתאר לך דרך תמונה)

וכן ישבתי בקולט 94 האמת שחבר שלי קנה רק השבוע אחת והיא נראית שמורה מאד וגם ישבתי בהונדה אצ'בק 93 וגם בסוויפט 00 שנת 2000 וגם בסובארו של אבא שלי (אימפרזה 98) וגם ב B4 2007

והתחושה בפולו שלי הרבה יותר נעימה ואיכותית אפילו מה B4 לדעתי (אבל אני משוחד)

פורסם

סולל, החישוקים שהגיעו על ה 16V הם מקוריים.

ב97 הן הגיעו רק עם סגסוגת.

ב98-99 זה הפך לאיבזור לא סטנדרטי אלא בתוספת תשלום.

בקשר לסאן רוף הידני : יש לי רק דברים טובים לומר עליו : פחות מנועים חשמליים = פחות תקלות יקרות.

בקשר לכסאות : מסכים שהם מכוערים.

בקשר לקולט : רכב עם כוכב וחצי במבחני ריסוק , ללא כרית אוויר וABS הוא בכלל לא בר השוואה.

אל תשכח שהקולט נמצא בקטגוריה מעל , הוא לא סופר מיני.

הרכב הנכון להשוות למיצובישי קולט היא הגולף.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא קל, לא קל השרשור הזה, אני עדיין מנסה להבין מה הולך. מחד השאלה היא, האם סביר לשלם מעל המחירון עבור פולו 16V? מאידך יש לנו כישרון מבוזבז ברמה בין לאומית עם תסביך אדיפוס לפולו של אמא שלו...

אני אומר:

סביר לשלם מעל המחירון עבור רכב שהינו פחות שכיח בכבישי ארצנו עם "נגיעה" ספורטיבית כגון הרכב הנ"ל, אם הרכב במצב שמצדיק זאת מבחינה טכנית וחיצונית.

ובקשר לתסביך- גם אני חולה על האוטו שלי אבל בסופו של יום זה עדין רק אוטו....

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כאלו שרשורים אני אוהב!

לפותח השרשור, אני חושב שעידן סיכם הכל, הרכב לא כ"כ נפוץ בארץ, מצאת אחד במצב מעולה? אכן שווה לשלם עליו מעט מעל המחירון.

לגבי אמינות, אני בהתחלה טיפלתי במוסך מורשה, עד שהבנתי שהם שמים חלקים סינים זולים :bad-word:וכל חלק שאיננו סיני יעלה לי פי כמה וכמה.

מאז היא טופלה במוסך שבו הבעלים הבין את הראש שלי ולא העיז אפילו להזכיר את המילה "סיני" לידי.

הפולו\איביזה, יראו אמינות גבוה רק עם יד אוהבת, תזניח? חבל לך על הזמן.

תשמור? תטפל בזמן ולא בחלפים זולים, יש לך רכב אמין מאוד.

עכשיו לחלק הכיפי!

פלוקסוואגן, לי הייתה איביזה (עד לפני חודש) שנת 99 מנוע 1.6 עם 75 סוסים צוהלים ושמחים.

הרכב הזה בהחלט הרגיש חזק יותר מ-75 כ"ס ובהחלט היה מהיר יותר מרכבי ליסנגומטיות, אם זה בגלל ההיכרות המעולה שלי עם הרכב ואם בגלל המצב המכאני המעולה שהאיביזה שלי הייתה.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם
תשמעו זה נכון שהפולו יקרה יותר להחזקה מהיפניות ובכלל פולקסוואגן זה מותג "עממי יוקרתי"

השאלה אם ההבדל הזה שווה את הכסף לדעתי כן מכיוון שההבדל בכסף הוא קטן יחסית ואתה מקבל תמורה יותר טובה.

היתרונות של הפולו עולים על החסרונות שלה.

הפולו המדוברת כאן היא 16V שנת 97 אתה מקבל רכב שנראה טוב זריז חסכוני ויחסית מאובזר עם ג'אנטים וסאן רוף מבנה קופה "ספורטיבי" אומנם טיפולים וחלקים יקרים אבל כל עוד שומרים על הרכב כמו שצריך ההוצאות יהיו שפויות ומטה

הסקת המסקנות לגביך נאמרים בהקשר לתגובות שלך שאפילו בפולקסוואגן לא ידעו עליהם. לפולו בשנים שלך אין מרכב קופה! אלא לכול היותר הצ'בק (ממש כמו הסוויפט-אלא אם בהגדרות שלך גם הסוויפט היא קופה) 3 דלתות. בהשוואה לשאר מכוניות הסופר מיני של אותן שנים, תבדוק את גרסאות ה1,6 של המכוניות המקבילות (פיזו' 106, רנו קליאו) ותגלה שלפולו יש את הנתונים החלשים ביותר וזאת מבלי לדבר על השילדה המאוד משעממת (שלא לומר בינונית) של הפולו. גם הטענות שלך לגבי איכות שזה שווה לעמידות (קצת מצחיק שאתה משווה את זה לB4 2007) מהנסיון שלי, מנגנוני החלונות, הפלסטיק של איזור הכפתורים (נוטה להישבר), ידית ההילוכים (יוצאת ממקומה), פתחי המיזוג (נוטים ליפול) אינם הוכחה אצלי לפחות, לאיכות גבוהה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

הייתה לי פולו 16V 75 כ"ס במשך שנה וחצי.

אני לא כ"כ יכול לספר על אמינות במשך שנה ווחצי, אבל אם זה עוזר, לא קרה שום דבר רציני (חוץ מהונטה).

לפולו יש יותר מדי מחלות ידועות, לדוגמא:

* חלונות נופלים - לא קרה לי ואני לא יכול להגיד לכם כמה זה הפחיד אותי, לחברים לא נתתי לגעת במתג של החלון.

* רטיבות מסוכנת לנעילה מרכזית, כיוון שהיא מתבססת על ואקום.

* מצערת רגישה - צריך לנקות מצערת פעם בשנה, לא שזה דבר נורא, אבל זה עדיין עוד 150 ש"ח לטיפול תקופתי.

* הונטה המקורית ברכב נהרסת - לי אישית זה קרה (1300 ש"ח כולל הרכבה אצל מורשה).

* ידיים הילוכים קופצת - לי היה כזה בלאי לאחר 70,000 והפיתרון היה להחליף תושבות מנוע (לא החלפתי, אבל פדנט כמוני באמת סבל).

תראו כמה בעיות ידועות ציינתי ואני לא בטוח שזה הכל.

בלי שום קשר לכוח או למכניקה, אני מאוד מאוד אוהב את העיצוב הסולידי של פולו. הוא הרבה יותר יפה לטעמי מהעיצוב של פיג'ו 206. בפולו יש איזושהי קלאסה שאין באף מתחרה, אני באמת לא יודע להסביר את זה, אבל אפשר לחוש את זה בנהיגה.

הרכב הוא לא מהיר, אבל הוא די זריז - עגלה הוא ממש לא.

ההשוואת שנעשו כאן ע"י משתמש בעל פולו זהה די תמוהות בפני, אבל אני מכבד כל תגובה. לי, אישית, לא הייתה בעיה להיות ראשון ביציאה מרמזורים עם 1600 אוטומטיות, אבל לא יותר מזה.

הרכב, כמו כל מנוע 1400, הופך להיות די עגלתי עם מזגן, המזגן חונק את האוטו (האמת שמעניין אותי איך המזגן משפיע במנוע של ה-100 כ"ס).

איך ניתן להגדיר את הבחירה בפולו? וסלחו לי על הפלצנות:

אדם שלא מעוניין בפונטו ולא מעוניין בקליאו B ייבחר בפולו.

נכון שאצלי זה הפך להיות רגשי, אבל הפולו באמת שבתה את ליבי, אך אני לא רואה בעתיד קונה אחת כזו פעם נוספת.

דרך אגב, במחיר של פולו עם 75 כ"ס, ניתן לקנות את אחותה הפביה 100 כ"ס1400 או אפילו איביזה 1600 100 כוחות סוס מאוד מאוד נחמדה, אני מצטער שבזמנו העדפתי את הפולו עליה.

ועוד לא דיברתי על מחיר הביטוח, בתור נהג צעיר, המחיר הכולל היה קרוב ל-7K.

פורסם

הרכב, כמו כל מנוע 1400, הופך להיות די עגלתי עם מזגן, המזגן חונק את האוטו (האמת שמעניין אותי איך המזגן משפיע במנוע של ה-100 כ"ס).

גם ב-100 כ"ס והמזגן מאוד מחליש אותו האוטו והפעלתו מורגשת מאוד.

פורסם
הסקת המסקנות לגביך נאמרים בהקשר לתגובות שלך שאפילו בפולקסוואגן לא ידעו עליהם. לפולו בשנים שלך אין מרכב קופה! אלא לכול היותר הצ'בק (ממש כמו הסוויפט-אלא אם בהגדרות שלך גם הסוויפט היא קופה) 3 דלתות. בהשוואה לשאר מכוניות הסופר מיני של אותן שנים, תבדוק את גרסאות ה1,6 של המכוניות המקבילות (פיזו' 106, רנו קליאו) ותגלה שלפולו יש את הנתונים החלשים ביותר וזאת מבלי לדבר על השילדה המאוד משעממת (שלא לומר בינונית) של הפולו. גם הטענות שלך לגבי איכות שזה שווה לעמידות (קצת מצחיק שאתה משווה את זה לB4 2007) מהנסיון שלי, מנגנוני החלונות, הפלסטיק של איזור הכפתורים (נוטה להישבר), ידית ההילוכים (יוצאת ממקומה), פתחי המיזוג (נוטים ליפול) אינם הוכחה אצלי לפחות, לאיכות גבוהה.

1.דיברתי על הפולו 16V mk4 שנת 97 שכולם הגיעו במרכב קופה (3 דלתות) לא על הדור שלי למרות שגם בדור שלי (2001) יש קופה (GTI)

2. השוותי את איכות החומרים בדור שלי לB4 לא בדור שלפניי

3. מזכן אכן מוריד את הביצועים באחוזים גבוהים .

פורסם

מר פולקסוואגן, שוב פעם, מרכב שלוש הדלתות של הפולו הוא לא קופה. מאיפה הבאת את זה?!? סוג המרכב הזה (אם אתה רוצה לדעת) הוא הצ'בק. לדוגמא אופל טיגרה היא קופה, אופל קורסה 3 דלתות נקראת האצ'בק.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

• תוכן חדש...