Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא במנוע שחוק יכול להיות קשר.

תוסף שמכיל MOS2 משאיר שכבה על חלקי המתכת ולכן אם קודם היו דליפות ברינגים הוא יקטין אותם ויעלה קצת את הדחיסה.

לדעתי טיפול באינפוזיה לניקוי פיח מתאי השריפה יפתור את הבעיה.

גם החור באוזון והתחממות כדור הארץ והלחץ הברומטרי עלולים להשפיע על יחס הדחיסה ?

התוסף MOS2 אולי יכול להשפיע אבל זה לא יהייה מורגש.

איזה כייף לי :)

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק, במחשבים אתה מבין הרבה יותר ממני אבל הנדסה ובמערכות מכניות אני עדיין מבין קצת יותר.

תפקיד ה MOS2 הוא להיבנות על דפנות הצילינדר ועעל חלקי המתכת תוך סתימת חריצים ומרווחים ולתת מקדם חיכוך יותר נמוך. פעולה זו תקטין את הדליפות ברינגים ותעלה את לחץ הדחיסה.

כאיש PDFים מאוד מוכשר שיודע לאתר כל דבר (ואני כותב את זה לא בציניות) אתה אמור ללמוד לקרוא נכון את מה שכותבים. לא הזכרתי בשום מקום יחס דחיס אלא דחיסה. המונח דחיסה מתיחס ללחץ ולא ליחס נפחים שהוא אחד האמצעים להשיג דחיסה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מרק, במחשבים אתה מבין הרבה יותר ממני אבל הנדסה ובמערכות מכניות אני עדיין מבין קצת יותר.

תפקיד ה MOS2 הוא להיבנות על דפנות הצילינדר ועעל חלקי המתכת תוך סתימת חריצים ומרווחים ולתת מקדם חיכוך יותר נמוך. פעולה זו תקטין את הדליפות ברינגים ותעלה את לחץ הדחיסה.

כאיש PDFים מאוד מוכשר שיודע לאתר כל דבר (ואני כותב את זה לא בציניות) אתה אמור ללמוד לקרוא נכון את מה שכותבים. לא הזכרתי בשום מקום יחס דחיס אלא דחיסה. המונח דחיסה מתיחס ללחץ ולא ליחס נפחים שהוא אחד האמצעים להשיג דחיסה.

למה אתה חושב שאתה מבין יותר ממני בנושא הנדסה ? במקרה זה המקצוע שלי :roll:

אני נוהג לצרף קבצי PDF בכדי להקל על-עצמי בכתיבה ובהסברים שכבר נכתבו על-ידי מהנדסים שמבינים בנושא רכב יותר ממני.

כול אחד יכול וגם הרבה עושים זאת על-ידי חיפוש בגוגל ותרגום לשפה העברית עבור הפורום (וזה נראה אמיתי כאילו הבנאדם מומחה לרכב:idea:)

בכול מקרה נסחפת קצת עם עניין התוסף והקשר שלו לתופעת הצלצולים ואתה מנסה להסביר את העניין, בתאוריה הכול אפשרי כפי שכתבתי קודם לכן.

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תשכח שזה מנוע עם נטיה לצלצל כך שגם שינוי קטן יכול לגרום לתחילת התופעה.

אתה אולי מהנדס בהכשרתך אבל למיטב זכרוני אתה איש מחשבים בפועל ואני איש תעשייה בפועל. אני משתמש בMOS2 כדי להקטין ולבטל דליפות בבוכנות הידראוליות והוא מאוד יעיל לזה.

פורסם

הוספת תוסף כשאין בעיה, מתוך הנחה שהוא ישפר משהו בביצועי המנוע, היא טעות. תוסף הוא דטרגנט חריף שמשנה את משטר החומרים בתוך המנוע. לא מעט מערכות דלק נסתמות בשל התוספים, למרות שמטרתם הפוכה. במיוחד נכון הדבר במנועים ישנים, עתירי ק"מ שלא היכירו קודם תוספים.

פורסם

לעופר, תפסת אותי במילה, אכן טעיתי וכתבתי רנו אקספרס, והתכוונתי לרנו קליאו, שהמנוע 1400 אנרגי שלהם זהה לחלוטין.(לאחר קריאת עשרות שרשורים ביום, המוח טיפה משתבש).

לדביר , אנסה להתמקד בסיבות לצלצול אצלך והם: חשד לדלק מהול שהשפעתו ניכרת רק אחרי יומים, פיח רב בתא השריפה, וקרבורטור מכוון לתערובת ענייה.

צינורית וואקום בחוץ, תגרום לסיבה הפוכה, לירידה מסויימת בתאוצה, זיוף בסרק, והקטנת הסכוי של הרכב לצלצול.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שי , MOS2 לא יעלה לך את הקומפרסיה , אתה יכול לשכוח מזה כבר עכשיו , אמנם אני לא מהנדס , אבל יש לי הרבה ניסיון בשימוש בחומר הזה במנועים.

השיכבה שהוא יוצר על פני השטח קטנה מידי בכדי להשפיע באמת על הנתון הזה , זה שבחוברות של היצרן זה מוסבר תוך שימוש בהסברים צבעוניים ונחמדים לא אומר שזה באמת קורה במציאות.

אם תגיד שיש לחומר השפעה אף אחד לא יכול להגיד שאתה טועה , אבל השפעה ב0.006 אחוז לא נחשבת אולי בסטטיסטיקה אבל במציאות היא זניחה.

פורסם

ברור שההשפעה לא גדולה אבל עדיין קיימת. אם תוסיף לזה את העובדה שמדובר במנוע עם נטיות לצלצל אז גם ההשפעה הקטנה יכולה להיות הגבול בין צלצולים למנוע עם בעירה תקינה.

כמו שכתבתי, אני משתמש ב MOS2 להחיאת ציוד הידראול יותר זקן ממני שהנזילות בו מפריעות לתפקוד (מכבשים לגיפור בעיקר ששם אני צריך לשמור על לחץ). במדידות שערכתי הוא הכפיל את הזמן שעבר לירידה אל מתחת ל 150 BAR.

פורסם

אפרופו השמן האפור - האם צריכים להיות בו מעין גושים קטנים שטוחים שחורים כאלה - נגעתי בהם והם נמסים וצובעים את העור - האם זה התוסף ? כי אם כך הוא לא נמס טוב בשמן האפור ..ממש רואים "פיסות של חתיכות קטנות" צפות בשמן בתוך הקופסא האפורה .או שמא מדובר בשמן ממוחזר ? אגב כשנגמר השמן מצאתי בתחתית הקופסא "משקעים" שחורים שלא "זזו" כמו שמן 10 - 40 . הזכיר לי קצת זפת וזו קופסא חדשה.

פורסם
אפרופו השמן האפור - האם צריכים להיות בו מעין גושים קטנים שטוחים שחורים כאלה - נגעתי בהם והם נמסים וצובעים את העור - האם זה התוסף ? כי אם כך הוא לא נמס טוב בשמן האפור ..ממש רואים "פיסות של חתיכות קטנות" צפות בשמן בתוך הקופסא האפורה .או שמא מדובר בשמן ממוחזר ? אגב כשנגמר השמן מצאתי בתחתית הקופסא "משקעים" שחורים שלא "זזו" כמו שמן 10 - 40 . הזכיר לי קצת זפת וזו קופסא חדשה.

מישהו ?

פורסם

אני לא חולק פה על אף אחד לגבי יעילותו של MOS

אבל מניסיון אישי שלי ושל עוד כמה עם פיג'ו 106 ושמן LM האפור עם MOS, המנוע היה רועש משמעותית ביחס לשמן ESSO שמומלץ על ידיד היצרן וללא תוסף.

בנוסף עם LM המתוסף חום השמן היה גבוהה יותר.

אז כנראה שהתוסף הזה ספציפית לא מתאים לכל הרכבים

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תאמינו לי שאם תשתמשו בשמן איכותי ותחליפו בזמן אתם לא צריכים את כל התוספים האלו!

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...