Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו 79 ידני

shani120580
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6225 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

אני מעוניין לרכוש סובארו 79 ידני , רציתי לדעת האם רכב כזה מטופל יחזיק מעמד בנסיעה 3 פעמים בשבוע מראשון לשדרות

ואם לא אז איך ניתן להגיע למצב כזה עם האוטו (החלפת מנוע משופר יותר )

כמו כן האם יש בעיה קריטית להשיג חלפים שמעתי למשל שהמנועים מתאימים עד שנת 90

תודה

שני

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מומחה גדול לסובארו אבל רוב רכבי שנות השמונים והשבעים ידועים כאמינים מאוד ויקחו אותך לכל מקום בארץ.

הצרה תגיע ממקום אחר, אתה תצטרך לשלם בד"כ בנוחות, ביצועים ואיכות חיים (מזגן, אבזור וכו') לעומת רכב חדש יותר.

בעיה נוספת היא חלפים, אומנם הרכב היה יחסית נפוץ ומכאנית תוכל למצוא פה ושם חלקים אבל גם לי אמרו אותו הדבר על האסקורט וגיליתי שאפילו פילטר אוויר צריך להזמין במיוחד.

שורה תחתונה, האוטו יכול לבצע את המשימה השאלה האם זו החלטה חכמה לעשות את המהלך הזה ולא לקנות רכב חדש יותר (אני לא אגיד לך מה דעתי כי אני נוסע ברכב בן 35 שנה ביום יום).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף לקודמי ומוסיף- בוא נתחיל מהשורה התחתונה- מדובר ברכב בן 28 שנה , ואם הרעיו הוא חיסכון בכסף אז לפי ההוצאות והניסיון שלי זה כנראה לא יעבוד לך, ענין נוסף הוא הבלאי וכדי להגיע למצב שהאוטו יסע במצב נורמלי בלי להכנס כל שני וחמישי לתיקון צריך לעשות לו ישור קו רציני שכנראה יעבור את שווי האוטו... , אבל אם הענין הוא מעבר לכלכלי אז זה כנראה אפשרי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום בעיה. במיוחד אם מדובר על 1.6 של פוג'י.

דבר יחיד שאתה צריך לבדוק, זה נזילות שמן.

כמו כן, כדי לשים גיר 5 הלוכים במקום 4. עסק לא יקר, ותקבל מנוע יותר שקט ב100-120

Omnia mea mecum porto

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה הכוונה? האם היו סובארו שבהן לא היו מנועי פוג'י....?

יש גם כאלו עם מנועי קודאק, או אגפא, בכלל שמעתי שכבר יש מנועים דיגיטליים עם 12 מגה-פיקסל 8)

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גם כאלו עם מנועי קודאק, או אגפא, בכלל שמעתי שכבר יש מנועים דיגיטליים עם 12 מגה-פיקסל 8)

השאלה הנשאלת היא - האם יש בכלל סובארו שהיא לא פוג'י.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רציני בכוונך מצא אחת שמורה בבודי, המנוע עצמו מנוע אמין מאוד, תשתדל למצוא מנוע 1600, ישור קו טוב אצל בעל מקצוע, יקח ממך בין 4000-8000ש"ח בהתאם למצב הראשוני, ציריות קידמיות אוכלות את עצמן לדעת, התנהגות כביש בינונית

חלקי פח ופלסטיק קשים להשגה...בסך הכל הכללי יהיה טוב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחשוב טוב, כי בכסף שיעלה לך האוטו פלוס יישור קו תוכל לקנות רכב הרבה יותר מודרני. זה מה שההיגיון אומר.

אבל, במחשבה שניה, יעברו 20 שנה ואני כנראה גם אחפש סיטרואן ZX שנת 94 מאותן סיבות... מכונית שהדבר היחידי החשמלי בה זה האורות, והמילה שמתארת הכי טוב את ההתנהגות שלה היא "אינשאללה" 8)

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום שני.

אני נוסע בסובארו מבציר 1979 (תמונה: http://img299.imageshack.us/my.php?image=pa09529420mediumdn3.jpg) ובעיות אמינות אין לי. משאבת מים, אלטרנטור, מנוע ועוד מספר חלקים שהמשיכו עם הלאונה עד 1993. אין בעיה להשיג.

סטארטר וחלקי פרונט קשה מאוד למצא, אבל, ניתן לשפץ בבתי מלאכה המתמצאים בכך. כנ"ל לגבי כבל גאז וכבל קלאץ'. גומיות אטימה מקוריות, אין למצא, אבל ניתן למצא חלופיות.בקליות קדימה לא קל למצא וכן גם חלקי פח ופלסטיקה.

בקליות אחוריות יש לי ספר ואתה מוזמן לירכוש במחיר עלות. בקליות צד תמצא כמעט בכל חנות ח"ח וגם פנסים ראשיים אוניברסאליים..

תוכל לבצע חידוש ריפוד הרכב אצל רפד איכותי.

הרכב מאוד אמין. מאוד נוח ובשימוש יומיומי אצילי ב 5 שנים האחרונות. (יש לו גם אקוסטיקה מדהימה!!!)

למה הכוונה? האם היו סובארו שבהן לא היו מנועי פוג'י....?

ועכשיו קצת היסטוריה.

מקור השם סובארו:

סובארו (plaeides בעולם המערבי) הוא שמה של קבוצת כוכבים במערכת כוכבי הטארות. ששישה מהם ניתן לראות ללא עזרי ראיה, ואילו בעזרתם ניתן לראות כ 250 כוכבים בעלי גוון כחלחל. קבוצת כוכבים זו אהודה על העם היפני.

משמעות השם סובארו (בתרגום חפשי) הוא לאחד. מה שמהווה משמעות נוספת עבור היצרן שנוצר ממיזוג של 6 קבוצות שונות.

תמונות של קבוצת הכוכבים:

thumb_M57-subaru-1.jpg wp02s-subaru.jpg

היסטוריה:

צ'יקוי נאקאג'ימה שהתפעל מהישג האחים רייט בתחום התעופה, התגייס למכללה של הצי היפני. והשתתף בייצור ופיתוח תעופתי לצבא יפן. מאוחר יותר פרש צ'יקוי נאקג'ימה מהצי היפני, והקים את "המעבדה לחקר תעופה בע"מ". שלימים היתה ליצרנית המטוסים המובילה ביפן.

ב 1945 הסתיימה מלחמת העולם השנייה וייצור המטוסים הופסק, שם החברה שונה לפוג'י סאניו, והידע והנסיון שנצברו הועוברו לענפים אחרים הפועלים תחת תאגיד פוג'י סאניו.

ב 1946 נכנסה פוג'י סאניו לעולם הרכב והציגה את ה"ראביט", הקטנוע הראשון מבית פוג'י כשנה לאחר מכן החל הייצור. פוג'י גם עסקה בייצור מרכבים לאוטובוסים. שני מרכיבים אלו סללו את הדרך לרכב הראשון של החברה: ה P-1 שהוצג ב 1954.

קטנוע הראביט:

rabit.jpg

מכונית סובארו P-1:

geschichte-foto-1954.jpg

פרטים נוספים באתר מועדון "סובארו קלאסי": http://www.tipo.co.il/zone/index.asp?zone=12352550906229

מקוה שנתתי תגובה ממצה. אשמח לענות על עוד שאלות...

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לכל מי שהיסתלבט על הפוג'י , לפי מה שאני יודע בשנות ה- 70 סובארו נסעה עם מנוע של דאטסון שכיום ניקראת ניסן , וזה נכון מאוד שהמנוע של הסובארו די אל הוא מתוצרת פוג'י , לא רואה שום דבר מצחיק , יש מכשירי חשמל גם של מיצובישי , דייהו ויונדאי וכו'.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 10 חודשים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...