Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניה עצמאית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם :

השאלה שלי היא איך בונים אינטרקולר בבית צ? איפה מרכיבים את זה ?

לאיפה זה מתחבר ? איזה חלקים צריך ? כמה זה באמת מוסיף?

תודה מראש על העזרה

פורסם
השאלה שלי היא איך בונים אינטרקולר בבית צ?

כמו שבונים רדיאטור. יש לך ציוד לבניית רדיאטורים בבית? ציוד לחיתוך מתכת? רתכת ארגון? מכופף צינורות? אם יש לך - הרווחת. כשבונים "לבד" זאת אומרת שלא קונים קיט מוכן של היצרן או מתאימים אינטרקולר של רכב אחר, אלא הולכים למומחה שבונה אותו לפי מפרט. יש כאלו בארץ.

איפה מרכיבים את זה ?

אינטרקולר צריך להיות במגע עם זרימת האויר, אז או ששמים אותו בקדמת הרכב, לפני או מתחת לרדיאטור, או ששמים אותו מעל המנוע ומתעלים אליו אויר דרך כונס.

לאיפה זה מתחבר ?

בדרך כלל מתחבר אחרי יציאת המגדש ולפני המזרקים.

איזה חלקים צריך ?

מיני צינורות ולוחות מתכת.

כמה זה באמת מוסיף?

הרבה. המגדש נוטה לחמם מאוד את האויר הזורם דרכו ולהפחית בכך את יעילות הבעירה. אמנם זה מתקזז עם כמות האויר הגדולה יותר, אך אינטרקולר בהחלט שווה שיפור ניכר בביצועים.

תודה מראש על העזרה

תבוא כל יום!

פורסם

רגע,רגע רגע!

אתה מדבר על אינטרקולר לשיפור ביצועים, או על קולר שמן?

קולר שמן נועד לסייע לקירור השמן ובכך להוריד במעט את הטמפ' של המנוע ולעזור לשמן להשאר בטווח טמפ' בו הוא שומר על תכונותיו.

אינטרקולר למגדש הוא בדרך כלל דבר גדול ובולט עם צנרת עבת קוטר מחוברת אליו. קולר שמן הוא פלטה בגודל של, נניח, 15X30 ס"מ גג שמחוברת בצינורות דקים.

אם התכוונת לקולר שמן, זה לא בעיה. צריך מתאם שיושב בחיבור של פילטר השמן, שני צינורות בקוטר המתאים (קצת יותר מצינורות דלק), ורדיאטור קטן. אפשר להשתמש ברדיאטור של גיר אוטומטי או בקיט ייעודי, בכל מקרה כאן מדובר על כמה מאות שקלים.

אם התכוונת לאינטרקולר בבנייה מיוחדת - זה סיפור של כמה אלפים לבניית קאסטום.

למה התכוונת?

פורסם

אני התכננותי לקולר של שמן ששומר על השמן ותכונותיו

מה זאת אומרת רדיאטור של אוטומט ? יש לך אולי תמונה של זה ? זה עוזר או שזה סתם בזבוז כסף ?

פורסם

אז אם כך כל תשובתי הראשונה לא רלוונטית.

קולר שמן הוא רדיאטור קטן שמתחבר למערכת השמן. הוא מוריד את טמפ' השמן ובהחלט עוזר לשמן לעשות את העבודה שלו טוב יותר. יש לו חיסרון אחד, והוא שהתקנה חובבנית יכולה להוריד את לחץ השמן בגלל התנגדות הצינורות.

הקולר מתחבר למערכת השמן דרך תושבת הפילטר. מה שאפשר לעשות זה או להוסיף מתאם בין הפילטר לתושבת, או להעביר את הפילטר למקום אחר בתא המנוע. שתי השיטות מתוארות בתמונה המצורפת. המנוע בשחור והפילטר בצהוב.

לגבי תמונות של פילטרים, חיפוש מהיר של "oil cooler" בגוגל יניב מליון סוגים.

oilcooler.jpg

פורסם

רדיאטור קטן של אופנוע 50 סמ"ק יספיק לעשות את העבודה ?

במה מתבטע שיש ירדיה של לחץ שמן ? זה מזיק למנוע ? אי אפשר לעשות קומבינה שהלחץ לא ירד ? מה עדיף מפצל או האפשרות השניה ?

איזה סוג צינורות אני צריך לחבר ? הצינור הרגיל של הרדיאטור של ה50 סמק יספיק ?

תודה על העזרה ומצטער על שאני משגע אותכם ......

פורסם
איזה סוג רכב בכלל מדובר??

דרך אגב אני בניתי אינטרקולר ואת כל הצנרת מנירוסטה בבניה עצמית יצא חבל"Z

בדקת הספק לפני ואחרי על דיינו?

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם
הרכב הוא פונטו וגבר מאיפה קנית את צינורות הנירוסטה ?

איזה רדיאטור יש לך?

אני בניתי לאימפרזה שלי

ולגבי הצינורות תפתח דפי זהב בצינורות ושם תמצא..אבל הם לא מוכרים ליחידים

ולגבי הרדיאטור בהתחלה חיפשתי של וולוו..וזה לא התאים.

אז לקחתי אינטרקולר של משאית ובניתי ...האינטרקולר היה בגובה 1 מ' ורוחבו 70 ס"מ.

נכנסתי לכל מיני אתרים לגבי הגודלים שמתאימים לאימפרזה .ולבסוף מצאתי אחרי שעות מרובת של חיפושים.

את האינטרקולר של המשאית חתכתי ל3 יחידות..

הלכתי לאדם שיבדוק את המעברים שלא נפגמו. ושיעשה לי שתי כניסות של צינורות.

tamirbike אם אין לך רקע בדבר הזה אתה תסתבך.

אני ואחי ישבנו על הדבר הזה שבועים.וכמעט הגענו לסף של יאוש.

זה דפק לי כמה דברים באוטו

זה הקישור

/http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=97513#97513

אבל זה בסוף משתלם..

פורסם
תודה רבה על ההסבר

עוד שאלה לי אליך

רדיאטור של 50 סמק יהיה טוב ?

אני לא יודע אם זה מתאים.

אבל אולי אני יוכל לעזור לך ,אם תוכל לעדכן אותי בקשר למידות של האינטרקולר שאתה צריך.

• תוכן חדש...