Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן ELF 10w40 , היכן לקנות???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3851 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי רבות פה בפורום על השמן של ELF 10W40 ורציתי לקנות אך לתדהמתי נאמר לי שזה עולה 100 שקל ב"דור חלפים" בפ"ת , וזאת לאחר שחבר שלי קנה ב70 שקל בצפון את אותו שמן.

האם מישהו מקום במרכז שאוכל לקנות אותו ? - אני מאיזור רמת-גן......

נ.ב-

דיברתי עם היבואן והוא מוכן למכור רק 4 ומעלה...

בתודה מראש,

ליאור

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם מרווח החלפות של 30,000 ק"מ חובה! להשתמש בשמן סינטטי. בלי שום קשר, אני מחליף שמן+פילטר בתכיפות גדולה יותר, וגם אז אני מעדיף להשתמש בשמן סינטטי בגלל התכונות העדיפות שלו. אני מעדיף לשלם 50% יותר על השמן (כ-120 ש"ח למיכן של שמן סינטטי של ELF) ולחיות בלב שקט על כך שנתתי למנוע שלי את הטיפול הטוב ביותר האפשרי.

פורסם

אני יודע שבמורשי רנו הם ממלאים 10W40 של פז.

אני מחליף כל 5K. אתה ממליץ לעבור ל- 5W40 לרכב עם 125K ק"מ בן 5 שנים ?

Veni Vidi Vici

פורסם

אני מאמין שלא תהיה בעיה לעבור ל-5W/40 ברכב לאחר נסועה בסד"ג כזה, במיוחד אם השמן הוחלף בתדירות גבוהה. אם מדובר בשמן סינטטי גם 5W/30 יהיה טוב, ואף יתרום במידה מסויימת לחיסכון בדלק.

פורסם

החלפת שמן בתדירות של 5K מתבצעת מאז 90K ק"מ ויותר משנה.

עניין הכסף לא משחק פה עניין. גם החיסכון בדלק פחות עקרוני.

מה שאותי מעניין זה חוסר מוחלט בצלצולים, עבודה שקטה של המנוע (כמו שיש לי כבר עכשיו) וביצועים.

אם אין לדעתך בעייה לעבור לסינטטי, לא בעייתי מבחינתי להחליף בטיפול הקרוב.

השאלה, מה יתרום לי הסינטטי מלא מעבר לעכשיו ?

Veni Vidi Vici

פורסם

אני יכול להביא מיעקב היבואן 4 גלונים במחיר של 60-70 לאחד ....

מישהו מעונין להשתתף בקניה? (כי אני לא צריך 4)

פורסם

- עמידות יותר גבוהה לשחיקה של השמן והמנוע בתנאי stop and go (מאוד רלוונטי במקרה שלי, שכן אני נוסע לעבודה וחזרה בפקקים).

- יכולת הולכת חום טובה יותר של השמן - מכאן הארכת חייו המועילים של המנוע.

- עמידות טובה בהרבה ליצירת בוצה - Killer ידוע של מנועים מודרניים, במיוחד בתנאי S&G, שוב חשוב לי במיוחד.

- עבודה שקטה יותר של המנוע - נובע מהצמיגות הנמוכה יותר של השמן.

- עליית סל"ד קצת יותר מהירה, שוב נובע מצמיגות נמוכה יותר.

- צלצולים אינם קשורים ישירות לשמן, אלא לאיכות הדלק, לטמפרטורת המנוע ולתקינות מערכת ההצתה, כך שזה לא רלוונטי לדרישות שלך מהשמן.

ובשורה התחתונה: אני לא עשיר מספיק בשביל לקנות מוצרים זולים (כולל שמן...).

פורסם

אני לא קונה 10W40 על מנת לחסוך וגם אני בדעה שעדיף פעם אחת יקר מאשר 10 פעמים זול.

אני איישם את ההמלצה שלך בטיפול הקרוב.

נ.ב.

יש בעייה אחרי ריקון, לשים ישר 5W40 או שצריך לשטוף את המנוע בהתחלה ?

Veni Vidi Vici

פורסם
אני יכול להביא מיעקב היבואן 4 גלונים במחיר של 60-70 לאחד ....

מישהו מעונין להשתתף בקניה? (כי אני לא צריך 4)

ציין את סוג השמן המדוייק. אם מדובר בשמן סינטטי מלא כגון SOLARIS LSX או EXCELIUM XLL אני מעוניין.

פורסם
אני לא קונה 10W40 על מנת לחסוך וגם אני בדעה שעדיף פעם אחת יקר מאשר 10 פעמים זול.

אני איישם את ההמלצה שלך בטיפול הקרוב.

נ.ב.

יש בעייה אחרי ריקון, לשים ישר 5W40 או שצריך לשטוף את המנוע בהתחלה ?

אין צורך לשטוף את המנוע. אם ישנם משקעים (ואני בספק שיש כאלו, אם אתה מחליף שמן כל 5K ק"מ) השמן החדש כבר ימיס אותם בהדרגה.

פורסם

בתור בור בתכונות השמנים, מה ההבדל בין ELF EXCELLIUM LDX 5W-40 שאני ממלא כרגע בפאסאט (והדבר כנראה לא טוב כי ספציפית את השמן הנ"ל - המנוע "אוכל") לבין ELF EXCELLIUM XLL 5W-40 ?

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...