Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחקר חדש- הממיר אכן מפחית מזהמים , אך מייצר אחרים! מסוכנים!!

:evil:

(המידע מתוך "אתר רכב ותחבורה" תוך תימצות ושינויים שלי)

( עריכה: עולה שמפורסם גם ב Y_NET כפי שהעלה OFIR בתגובתו בתרד' הזה).

ברוב רובם של הרכבים המוזרקים בעלי מערכות ניהול מנוע (ולא רק) משנת ייצור 1994 (יש גם לפני) ומעלה קיים ממיר קטליטי כחלק מהמערכת שייעודה הינו הפחתת פליטת תוצרי בעירה מזהמים מהרכב.

לאחרונה בוצעה בדיקה מדעית באנגליה, ממנה עלה כי הממיר אכן מפחית ומטפל במזהמים הנפלטים מסוג תחמוצות חנקתיות והCO מחד, אך נוצרים תרכובות גזים מזהמים חדשים!

:-( מסוג פחמן דו-גופרי ומימן גופרתי.

שני הגזים האלה נחשבים כרעילים לאדם ואשר בריכוזים גבוהים שלהם עלולים לגרום לבעיות בריאותיות כמו מחלות בדרכי הנשימה, ופגיעה אפשרית במערכת העצבים, ואף חלילה לא עלינו , לסרטן.

בשורה התחתונה, המלצת החוקרים כפי שעולה מן המאמר (מה שממילא קורה בפועל! בצורות מסוימות

:-P) הינה שיש לעבור לרכבים מונעים טכנולוגית במערכות חסכוניות ופחות מזהמות בבסיס הטכנולוגיה שלהן, ואשר יפחיתו באופן משמעותי את כמות פליטת הגזים בכלל, והמזהמים בפרט, מה שיתרום בין היתר לפחות נזקים לסביבה, (כולל האדם) כמו גם יתרום להפחתת התחממות כדור הארץ, לצורך כך ראה תקני יורו המוחמרים מעת לעת (ואשר תקני יורו החדשים והמתקדמים ואשר מביאים לרכבים בעלי תוצאות פליטה טובות מרכבים שבהם מותקנות מערכות גז (ככל שידוע לי בכל אופן) שלכאורה ידידותיות יותר לסביבה, ובנוסף, הרכבים ההיברדים, משולבי מנועי חשמל ובנזין.)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ומכאן הדרך נורא קצרה לחוק הבא במדינתנו הקטנה.. כל רכב יחליף ממיר כל X שנים.... ללא קשר לתקינותו....

אולי אני פסימי אך ימים יגידו.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

דני שלום,

מחקרים וחוקרים לא חסר (כולם צריכים להתפרנס) לכן לפי דעתי יש להתייחס למאמר שהתפרס בספקנות, בל נשכח שרכבים ממונעים בעזרת מצברים עצם ייצור המצבר מחומרים רעילים וטיפול במצברים ישנים (עופרת) זהו זיהום בפני עצמו.

אני קראתי מאמרים שבמדינות שכבר יותר מעשר קיים חוק בנושא ממירים דווח על ירידה ניכרת בזיהום האוויר בערים מסויימות.

איזה כייף לי :)

פורסם

זהו, השאלה מה בדיוק בדקו שם..

נראה שזיהום מסוג פחמן דו-גופרי ומימן גופרתי לא בדקו שם.. אלא, איך אם לא, את הזיהום כתוצאה מתחמוצות חנקתיות וCO בלבד..

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מצברי עופרת ממוחזרים, גם בארץ. החומרים הרעילים (מאוד) שבתוכם לא נזרקים סתם ככה לביוב, לפחות בדרך כלל.

טויוטה מצהירה שאת המצברים של הפריוס ניתן למחזר כמעט לחלוטין.

לגבי ממירים זו אכן בעיה - אלפי רכבים ישנים עם ממיר זרוקים בפירוקיות והחומרים שבממיר יגיעו בסופו של דבר לקרקע אחרי מספיק זמן, ואלו חומרים מאוד לא סימפטיים.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• תוכן חדש...