Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נושא כאוב ורעה חולה השוררת בכבישי ישראל הוא עניין האיתותים לפני פנייה, או בעצם אי איתות כמעט קולקטיבי של רבים מנהגי ישראל. ואין מדובר בנושא של מעבר מנתיב לנתיב.

זה קורה לנו בהרבה וריאציות שונות: אתה נוסע למשל על כביש ראשי בעל נתיב אחד ובו פניות שונות, ולפניך משאית (מקרה שקרה לי אמש) אך לפתע המשאית מאיטה בפתאומיות ללא סימן מוקדם, אתה בולם במהירות, ולפני שאתה מתעשת ומתכנן את צעדיך, המשאית מזגזגת לך לפנייה ללא שום איתות כאמור, ומשאירה אותך עם טעם מר בפה על חוסר התחשבותו של הנהג בך ובשאר הנוהגים אחריך.

דוגמא מקוממת לא פחות: אתה מגיע לצומת או לכיכר וברצונך לפנות לכביש. מהכביש שאליו אתה מתכוון לפנות מתקרב רכב, והינך ממתין בסבלנות עד שיחלוף על פניך, או אז תצא בבטחה לעבר הכביש, אך למרבה התסכול אתה מבחין כי הנהג שנתת לו זכות קדימה, אינו נוסע כלל לעבריך והוא בעצם פנה לימין, אל הכביש בו אתה נמצא, אך הוא עשה זאת ללא כל איתות או סימן אחר, שבאמצעותו הוא היה מקל עליך, וחוסך לך המתנה מיותרת ומייגעת בצומת הפנוייה.

המקרים האל חוזרים ונשנים ללא סוף, אין כמעט יציאה לכביש שבו אנשים לא חותכים ופונים מבלי לאותת, ובכך מסכנים ומתסכלים את הקולגות בכביש ללא צורך, ואני בטוח שבכך הם גם מפירים אי אלו חוקי תנועה.

במקרה של המשאית אמש, חשבתי להתלונן רק משום שהרגשתי מאויים במידה מסוימת, המשאית שייכת לחברה מוכרת ומאחוריה מדבקה עם כתובית סטנדרטית הכוללת את הפסקה הבאה: באם הנהג עבר עבירת תנועה נא להתקשר וכו'...

האם הייתם מתלוננים במקרה זה? או שמא פשוט לשתוק ולעכל, כפי שקורה עם עבירות תנועה רבות ואחרות שמתבצעים לנגד עיניכם יומם ולילה?

האם ישנם כלים נוספים בהם מומלץ לנהגים להשתמש?

פורסם
נושא כאוב ורעה חולה השוררת בכבישי ישראל הוא עניין האיתותים לפני פנייה, או בעצם אי איתות כמעט קולקטיבי של רבים מנהגי ישראל. ואין מדובר בנושא של מעבר מנתיב לנתיב.

זה קורה לנו בהרבה וריאציות שונות: אתה נוסע למשל על כביש ראשי בעל נתיב אחד ובו פניות שונות, ולפניך משאית (מקרה שקרה לי אמש) אך לפתע המשאית מאיטה בפתאומיות ללא סימן מוקדם, אתה בולם במהירות, ולפני שאתה מתעשת ומתכנן את צעדיך, המשאית מזגזגת לך לפנייה ללא שום איתות כאמור, ומשאירה אותך עם טעם מר בפה על חוסר התחשבותו של הנהג בך ובשאר הנוהגים אחריך.

דוגמא מקוממת לא פחות: אתה מגיע לצומת או לכיכר וברצונך לפנות לכביש. מהכביש שאליו אתה מתכוון לפנות מתקרב רכב, והינך ממתין בסבלנות עד שיחלוף על פניך, או אז תצא בבטחה לעבר הכביש, אך למרבה התסכול אתה מבחין כי הנהג שנתת לו זכות קדימה, אינו נוסע כלל לעבריך והוא בעצם פנה לימין, אל הכביש בו אתה נמצא, אך הוא עשה זאת ללא כל איתות או סימן אחר, שבאמצעותו הוא היה מקל עליך, וחוסך לך המתנה מיותרת ומייגעת בצומת הפנוייה.

המקרים האל חוזרים ונשנים ללא סוף, אין כמעט יציאה לכביש שבו אנשים לא חותכים ופונים מבלי לאותת, ובכך מסכנים ומתסכלים את הקולגות בכביש ללא צורך, ואני בטוח שבכך הם גם מפירים אי אלו חוקי תנועה.

במקרה של המשאית אמש, חשבתי להתלונן רק משום שהרגשתי מאויים במידה מסוימת, המשאית שייכת לחברה מוכרת ומאחוריה מדבקה עם כתובית סטנדרטית הכוללת את הפסקה הבאה: באם הנהג עבר עבירת תנועה נא להתקשר וכו'...

האם הייתם מתלוננים במקרה זה? או שמא פשוט לשתוק ולעכל, כפי שקורה עם עבירות תנועה רבות ואחרות שמתבצעים לנגד עיניכם יומם ולילה?

אני הייתי מתלונן, אם אתה זוכר את מספר הרכב, זה יהיה יותר מהיר. כי נהג כזה, מחר יפגע באוטו אחר. זו משאית זה לא אוטו, שיכיול לפגוע, ובנס לא יקרה כלום (תלוי בעוצמה כמובן, אבל זה יכול להיות לא קטלני), זו משאית, וכל נגיעה של משאית ברכב, האנשים יכולים להיהרג (תלוי בעוצמה ובמהירות, אבל משאית יכולה להרוג הרבה יותר מהר...)

פורסם

תשמע ידידי, אלו הם מקרים שקורים פשוט כל הזמן.

ביום רגיל אני יכול למלא לך פנקס שלם של מספרי רכב עם נהגים עבריינים, אז מה הטעם?

אני לא יודע להגיד לך אחוז מדויק אבל אני בלב שלם מאמין שלא יותר מרבע מהנהגים על כבישי ישראל דואגים לאותת תמיד.

לגבי המקרה בו אתה מגיע לכיכר ונאלץ להמתין, זהו מקרה קלאסי שאני מכיר היטב כי באזור הבית שלי יש לא מעט כיכרות ונדמה כאילו בכל 9 מתוך 10 פעמים בהם אני מגיע לכיכר אני נתקל בתופעה.

אתה יודע למה זה? כי הדבר האחרון שמטריד את הנהג ה"שני" זה אתה או ההמתנה שלך, זה לא קשור לנהיגה זה קשור לאופי ולתרבות של המדינה הזו, זה פשוט מתבטא מצוין בנהיגה. (ולא כדאי להיכנס לעוד דיון בעניין התרבות בארץ!)

לגבי יתר המקרים בהם יש סכנת חיים כתוצאה מנהג שחותך נתיבים בלי לאותת, אתה יכול להתלונן אתה יכול לא להתלונן, ככה נוהגים בארץ ותלונה אחת וגם לא 10 תלונות לא ישנו את זה.

פורסם
תשמע ידידי, אלו הם מקרים שקוראים פשוט כל הזמן.

ביום רגיל אני יכול למלא לך פנקס שלם של מספרי רכב עם נהגים עבריינים, אז מה הטעם?

אני לא יודע להגיד לך אחוז מדויק אבל אני בלב שלם מאמין שלא יותר מרבע מהנהגים על כבישי ישראל דואגים לאותת תמיד.

:mm_yeah:

פורסם
:mm_yeah:

מצד אחד אין למי להתלונן, כי בסדר, התלונה שלך מגיעה, אבל לא עושים איתה כלום, כמו במשטרה, ובוא אני אספר לך מקרה אבל שהענישו את הנהג, שבמקרה אני מכיר - נהג האוטובוס, בטבריה, ביצע כניסה לתחנה מרשימה ביותר, בלי להיכנס באף אחד - חתך אותי, אבל ממש ממש צמוד, נכנס לתחנה, וגם חסם את הדרך ל10 דקות. צילצלתי באותו הרגע לקונקס, והם השעו את הנהג לחצי שנה. יש מקרים ויש מקרים. לפחות שהם יידעו שיש מקרים של נהגים שלהם שעושים שטויות בכביש.

פורסם

אני חושב שלהסתמך על האיתות של הבנאדם זה קצת מסוכן, אני למרות שאני רואה איתות, אני מחכה לראות שזה באמת נכון כמו האטה או סטייה מהכביש.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

בחיים לא הבנתי את הקטע של האיתות. זה לא משהו שחושבים עליו, זה פשוט משהו שעושים. פעם אפילו קרה לי בסירת מנוע שעמדתי להכנס למפרץ וחיפשתי את הידית של האיתות, והתחילו לעבוד הווישרים.

אני לא הייתי מתלונן, כי זאת לא עבירה שעושים בידיעה, אלא דווקא קשור לתרבות ולהתחשבות באחרים. להעניש אותו לא יחנך אותו.

פורסם

צודק, לא חסר אנשים ששוכחים לכבות איתות. גם אם אתה רואה רכב שמאותת עדיין תמתין לפני שתמשיך בנסיעה כי אם הוא שכח לכבות את האיתות ותקרה תאונה אתה תהיה אשם.

פורסם

איפה אתה גר,בערד?

ביום אני רואה בערך 10000 מכוניות שלא מאותתות.

אתה רוצה שבמקום להיות מרוכז בנהיגה שאני יעשה רשימות של רכבים ומספרי טלפון?

אתה תנהג כמו שצריך.

תדאג שכל מי שאתה מכיר ינהג כמו שצריך.

ובסוף נהייה מדינה נורמלית.

אייל

פורסם

למה אי אפשר להכניס את העבירה "אי איתות בפניה" לרשימת העבירות שמקבלים עליהם קנס 100 ש"ח+2נק'. רק כך הנהגים ילמדו לאותת.

שאלה תענו דוגרי: כביש ריק ואתם רוצים לפנות את מאותתים?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

כיום אנו ניתקלים ברכבי חברות רבים, שבחלק האחורי של רכבם מופיע מספר שבו ניתן להתלונן על התנהגותו של הנהג.

אני בדרך כלל משתמשת באפשרות הזו כאשר הרכב ביצע עברת תנועה המסכנת אותי רכבים נוספים, או נוסעים אשר נמצאים איתו בזמן הנסיעה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש! תפוס אותו ,שלח אותו לבית חולים לאיזה חודש וכמובן תסביר לו למה זה קורה לו תוך כדי שאתה שובר לו את הידיים!:twisted:

לנהג ישראלי לא יעזור כלום ! לא שוטרים לא קנסות ולא כלא! כי זה הטבע של נהג הישראלי: "על הז... שלי כוווולם" וטבע של בן-אדם אי אפשר לשנות ,טוב נו אולי אפשר ,אבל רק לאיזה חודש עד שיצא מהבית חולים...8)

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

תתלונן ומה? מה אתה חושב שיקרה? ינגבו את הת*ת עם התלונה שלך במשטרה.

לפני שבועיים בדרך לרחובות 4 מפגרים נכנסו לי לצומת באור אדום מלא בטויוטה אוונסיס, במזל הספקתי לבלום (הלב ירד לתחתונים באותו רגע). התקשרתי באותו רגע אמרתי שיעצרו אותו לפני שמישהו ימות וראיתי בדיוק לאן הוא פנה (מקום ללא מוצא). חזרו אלי? לא! עשו עם זה משהו? בטוח לא!

השוטרים מעדיפים לחלק קנסות על נסיעה בנתיב ימני או דברים דומים לזה.

פורסם
למה אי אפשר להכניס את העבירה "אי איתות בפניה" לרשימת העבירות שמקבלים עליהם קנס 100 ש"ח+2נק'. רק כך הנהגים ילמדו לאותת.

שאלה תענו דוגרי: כביש ריק ואתם רוצים לפנות את מאותתים?

הבעיה היא לאו דווקא העונשים אלא חוסר האכיפה.

לעניין שאלתך...לפעמים אני מגיע למצבים בהם בעת סיבוב (בד"כ חד) בכביש אני מאותת אינסטינקטיבית :oops:, אז בטח ובטח שתמיד מאותת גם אם אין אף אחד ליד.

פורסם
יש! תפוס אותו ,שלח אותו לבית חולים לאיזה חודש וכמובן תסביר לו למה זה קורה לו תוך כדי שאתה שובר לו את הידיים!:twisted:

לנהג ישראלי לא יעזור כלום ! לא שוטרים לא קנסות ולא כלא! כי זה הטבע של נהג הישראלי: "על הז... שלי כוווולם" וטבע של בן-אדם אי אפשר לשנות ,טוב נו אולי אפשר ,אבל רק לאיזה חודש עד שיצא מהבית חולים...8)

שטויות, גם אם תיתן לצרפתים,איטלקים,שוודים,גרמנים,רוסים וכד' משטרה כזאת מטומטמת וחינוך של "אל תדאג יהיה טוב","מה אני פראייר?" הם יעשו בדיוק אותו הדבר.

צריך לחנך מגיל צעיר שאם מישהו רוצה לעבור נתיב אז אתה לא תצא פראייר אלא נהג נחמד.

אם תאותת לא תצא פראייר אלא נהג המתריע לפני פניה הדואג לשלום אחרים ולא לא הכל יהיה בסדר אולי מישהו יתנגש בך.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...