Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוזוקי סוויפט 91

הרכב במצב מצוין

הברקס הקדמי שמאלי ננעל

אני מרגיש כאילו אני לוחץ ברקס כאשר אני בעצם לוחץ גז

וכשאני עוזב את דוושת הגז הרכב נעצר בבלימה

כעבור כמה מטרים אני פתחתי מכסה מנוע וראיתי שמכיוון הגלגל השמאלי עלה עשן עם ריח של גומי משופשף

ככל הנראה הברקס ננעל

נתתי לרכב לנוח כמה שעות והכל חזר לקדמותו

זה היה אתמול

היום זה קרה שוב (אך במידה פחותה)

מה הסיבה ?

פורסם

קורה ברכבים ישנים שצינור הגומי של הברקס מתחיל להתפורר מבפנים וליצור סתימות, שבאות והולכות. קורה שהבוכנה נתפסת מחלודה ולכלוך. שהפינים שעליהם הקליפר אמור לצוף נתפסים מחלודה ולכלוך, ועוד. על מנת להבדיל בין תפיסה הידראולית שתוארה בהתחלה ובין תפיסה מכנית שתוארה בהמשך, אפשר לפתוח את פיטמת הניקוז על הקליפר, ולראות אם הבלם משתחרר מיידית. אם כן, זו סתימה הידראולית. אם לא, זה זמן לפרק ולבחון את מצב כל הרכיבים בקליפר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

"מחייה" את השרשור עקב בעיה דומה,אבל לא זהה.מדובר במגאן סדאן ידני 99 שנת ,1.6 דגם RT.

אתמול,בדרך לצאלים עברתי את גשר צאלים כאשר היתה בו זרימה של מים.הגעתי ללא כל בעיה לצאלים,החנתי את הרכב כאשר הוא משולב להילוך ובלם יד משוך.חזרתי היום אחה"צ וכאשר ניסיתי לנסוע התברר שהגלגל האחורי שמאלי תפוס.קצת אחורה,קצת קדימה וקצת באגרסיביות,והשתחרר.

לאחר שחרור בלם,מתחילת הנסיעה ועד לסיומה(בצפון הארץ-נסיעה ארוכה בכל חתכי הנהיגה כולל עצירות ביניים) לא הורגשה כל בעיה - כאילו הכל חזר לקדמותו.

לפני שמחר הרכב יכנס למוסך,רציתי לשאול שאלה:

אני יודע שקצת קשה לדעת דרך המקלדת,אבל האם למישהו יש רעיון מה יכול לגרום לבעיה? עד היום לא הורגשה כל בעיה בבלימה ולפני שנה וחצי(יולי 07) הוחלפו 2 משאבות בלם אופן אחורי אצל הבעלים הקודמים (ע"פ הסטוריית טיפולים מודפסת ממוסך מורשה).כמו כן הרכב עבר מבחן רישוי שנתי לפני 3 שבועות והבלמים נמצאו תקינים לחלוטין.

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

בגדול , אין כל סיבה לנסוע למוסך במאוחד בשביל זה. בטיפול הבא ללא שום קשר למקרה, בדוק מצבם של הדראמים. בגלל חדירת מים לתוכם, ולחיצתם ע"י בלם היד הם נדבקים. כך שני גופים, אם שטח מגע חלק, הרטב אותם, והחזק לחוצים מספר שעות. גם הם ידבקו. גם במאזדה שלי זה קרה, לאחר "צליליה עמוקה"

פורסם

בודאי שיש לנסוע למוסך, מצב של בלמים נתפסים, אפילו אם זה קרה פעם אחת, יש לבדוק ללא דיחוי.

יתכן כי הצלילה בנחל תרמה לכך אך יש אפשרות שחתיכות של רפידה ירדו ממנה וזה עלול לגרום להתפסות הבלמים שנית ובנסיעה.

פורסם

סיכום:

הרכב הוכנס למוסך "דייקנות די.סי." (מוני) מורשה רנו בעפולה.

הגלגלים והדרמים פורקו,הבלמים האחוריים נבדקו גם קרים וגם לאחר נסיעה (חמים) ונמצאו תקינים.

מוני (בעל המוסך) לא גבה תשלום עבור הבדיקה ועבור חיבור הרכב לסורק (מסיבות אחרות שאינן קשורות לבלמים).

לכל מי שיקרא את השרשור-למרות שההערכה שהבלמים יהיו תקינים התממשה, עדיין אני מסכים ותומך בגישה שלאחר אירוע נעילה שכזה חובה לגשת לבדיקת בלמים!

מקווה שמה שנכתב יהיה לעזר למשתמשים נוספים.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

• תוכן חדש...