Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידת ערך עקב תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש להוריד מערך רכב מכיוון שהרכב ספג נזק קל לפח (ושופץ במלואו) אך לא נגרם שום נזק למרכב.

האם כדאי ליצור קשר עם חברת הביטוח של המוכר ולקבל מהם מידע על התאונות או שזה יתגלה כבר בבדיקה במוסך?

פורסם
האם יש להוריד מערך רכב מכיוון שהרכב ספג נזק קל לפח (ושופץ במלואו) אך לא נגרם שום נזק למרכב.

תלוי.

כשאתה המוכר זה ברור שלא מורידים.

כשאתה הקונה זה ברור שכן מורידים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תלוי מה נפגע.

אם מדובר בחלק פח שמורכב עם ברגים (מכסה מנוע, כנף קדמית), ההתייחסות בד"כ שאין ירידת ערך. כמובן שזה מותנה בתיקון מושלם.

כנף אחורית - ישנה ירידת ערך של כמה אחוזים. כמה? תלוי בגיל הרכב, ערכו וסחירותו. אין דין (באחוזים, באחוזים) פגיעה בכנף אחורית, בפיאט פונטו שנת 95 כדין אותה הפגיעה במרצדס חדשה.

פורסם

ראיתי את הרכב היום ומדובר בכנף שאחליפו אותה (נפגה בחניה) ודלת עבודת פח ( תאונה קלה עם אופנוע ).

אם לא המוכר לא היה כנה לא הייתי שם לב.

פורסם

רנו קליאו 2003 מחירון

שאלתי אותו אם הייתה ירידת ערך בגלל התאונות והוא אמר ששמאי בדק ולא היתה ירידת ערך.

לפוצץ לא גם מסחרה ולהתמקח על שטויות לא, אני רק רוצה לוודא שאני לא הגיע למצב שאני צריך להוריד מחיר כשאני התצרך למכור את הרכב. השאלה היא האם להאמין לו שלא הייתה ירידה (עשה רושם שהוא בן אדם אמין) ולעשות את הטסט ולשכוח מכך או שבנושא של ירידת ערך יש לבדוק עם חברת הביטוח ?

פורסם

נסה לראות אם אתה יכול להוריד על זה משהו וסגור עניין.

לא נראה רציני, זכור כשתמכור את הרכב הוא יהיה ישן יותר ואז זה יהיה עוד פחות רציני.

מה שכן בדוק במכון שאכן זה מה שקרה לרכב ולא מדובר בסיפור כיסוי לאירוע חמור יותר.

פורסם

על פניו לא גילית פה שום דבר משמעותי הרכב 4 שנים על הכביש אפשר להבין נגיעה פה ושם

אבל קשה לי להאמין שהרכב הנ''ל מקבל מחירון בכל מקרה

porsche 914,2.0,1970

פורסם

כן אתה צודק אבל מכיוון ומדובר ברכב עם קילומטראז' נמוך מאוד והרכב מתוחזק , אני בהחלט מוכן לשלם מחירון מלא זאת כל עוד לא הייתה ירידת ערך (האם מכון הבדיקה יענה על כך) וכל עוד במבדק לא יהיו הפתעות לא נעימות.

פורסם

סליחה אבל מישהו יכול בכלל להסביר לי מה זה ירידת ערך שקובע השמאי, בתיקון שאינו מערב שילדה?

מדוע בשתי פגיעות שונות שלא מערבות שילדה, ותוקנו במקצועיות ללא נזק נראה לעין ו/או פוטנציאל חלודה, ייתכן שבאחת תקבע ירידת ערך ובשניה לא?

ממילא עניין הערך נקבע בין המוכר לקונה... אם אני מעוניין ברכב ומעריך שלא יהיו לי שום הוצאות על תיקוני פח לפי מצבו, מה אכפת לי אם שמאי קבע שיש לו ירידת ערך של 2%? ומצד שני כמובן, אם יש פגיעות בפח שלא נקבעה להן ירידת ערך, אבל אני מעריך שחייבים לתקן אותן וזה הולך לעלות 2K, אז אני מוכן לשלם פחות 2K על הרכב, לא?

(לעניין הדוגמאות נניח ש"אני" מספיק מבין בעניין כדי לא להעריך שטויות).

להבנתי, אם הרכב הוחזר למצב שלא פוגע בהתנהגות, בטיחות, עלויות עתידיות ו/או מראה, ולא דורש תיקונים נוספים, לא צריכה להיות ירידת ערך...

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

עוד פעם אני לא שם ... אם פעם סבתא בת 70 בעטה בצמיג לפני שנתיים או שמשאית נכנסה בו מאחור ב100 קמ"ש (הגזמה ) .

מה שכן מעניין אותי זה שאני הגיע למצב שכשאני ארצה למכור את הרכב, ואני לא אאלץ להוריד כמה אלפים בגלל ששמאי הביטוח החליט כך.

ממש לא אכפת לי אם הרכב עבר קצת עבודת פחחות, אין שום סימן לתאונות ואין לי שום כוונה להתמקח במקום שבו אין לי שום צידוק הגיוני לעשות ככה, זאת הסיבה שאני שואל אנשים שמבינים בנושא ולא מסמך על הידע המוגבל שלי בנושא.

• תוכן חדש...