Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום,בעוד מספר ימים אני יצטרך לכתוב חיבור שהוא בעצם ציון המגן של לבחינה בהבעה,אני בעברית לא ממש מצטיין וכך גם השיעורים שקיבלנו בבית ספר[כול השנה 5 שיעורים].

אז רציתי לבקש ממכם כמה טיפים לבחינה הזו,כיצד לכתוב או לא לכתוב באילו מילות קישור להשתמש וכו..

בבקשה עזרו לתלמיד שרוצה לעבור בציון טוב את הבחינה:wink:

פורסם

אל תתחיל משפטים עם אני.

תשתמש במילות קישור שונות. גיוון.

נקודות.

פסיקים.

תשמור על פיסקאות.

תעשה הגהה.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

בתור אחד שיש לו את זה מחר - תתאמן, ותתן לחברים\הורים שמדברים עברית טובה (ולא שפת "אח שלווווווו") לקרוא.

בכל אופן תזכור אתה צריך לכתוב הרבה - וכל הקטע זה למרוח נושאים בטירוף בלי לחזור על עצמך :).

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא ממליץ להסתמך על עצות בענייני הבעה בעברית, ממישהו שכותב מילות ציווי ומשתמש ב-ת' תחילית. צבור לך שעות שינה, עדיף. מה שלא למדת ב- 16 שנים או יותר, לא תלמד בכמה שעות. :-S

פורסם

כינוי מושא חבור וכינוי קניין המתייחסים לנקבה תמיד מסתיימים ב-ן', ולא ב-ם' כפי שרבים נוטים לחשוב.

דוגמה: ראיתי אתמול את הבנות = ראיתיהן אתמול, ולא ראיתיהם אתמול.

לא לשכוח להתאים אות אית"ן לגוף אליו הפועל מתייחס. גוף ראשון (אני) תמיד יקבל אות אית"ן א'.

בנוסף, כדאי לכתוב את צורת העתיד לרבות (נוכחות+נסתרות) בצורת המקור ולא לפי צורת העתיד המותאמת לרבים. על כן, הן תלכנה לעבודה ואתן תעבודנה ולא הן ילכו לעבודה ואתן תעבדו (המילים "ילכו" ו"תעבדו" הן צורת העתיד של רבים, ולא רבות).

ידוע סמיכות יעשה ע"י הוספת ה' הידיעה לסומך (סמיכות מורכבת מנסמך וסומך, או בראשי תיבות: נ"ס), כך שהמשפט "ראיתי את הבית ספר" הוא שגוי, ויש לומר: "ראיתי את בית הספר".

סתם לידע כללי: הנסמך מיודע ע"י הסומך, והסומך מיודע ע"י ה"א הידיעה. אם אתה מיידע סמיכות על הוספת ה"א הידיעה לנסמך, נוצר מצב בו אתה מיידע את הנסמך פעמיים (פעם אחת ע"י הסומך ופעם נוספת ע"י ה-ה"א), ומכאן מקור הטעות.

הנה ההודעה המקורית שלך

ערב טוב לחברי הפורום. בעוד מספר ימים אני אצטרך לכתוב חיבור שהוא בעצם ציון המגן שלי לבחינה בהבעה. אני בעברית לא ממש מצטיין וכך גם השיעורים שקיבלנו בבית ספר[כול השנה 5 שיעורים].

רציתי לבקש מכם כמה טיפים לבחינה הזו, כיצד לכתוב או לא לכתוב, באילו מילות קישור להשתמש וכו'..

בבקשה עזרו לתלמיד שרוצה לעבור בציון טוב את הבחינה. :wink:

תיקונים שלי באדום.

בהצלחה.

נ.ב.:

לאחר פניה יבוא פסיק. דוגמה: "גבירותיי, אני זקוק לעזרתכן" ולא "גבירותיי אני זקוק לעזרתכם" (שים לב שאפילו יותר נוח לקרוא את זה עם הפסיק, זה יוצר סדר ונותן למשפט את ההגיון שלו).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם אני מצליח לדלות ממעמקי זכרוני המעומעם, יש מבחן אחד נפרד להבעה ואחר לדקדוק. פתרון בעיות הדקדוק לא מבטיח הצלחה בהבעה.

פורסם
לא ממליץ להסתמך על עצות בענייני הבעה בעברית, ממישהו שכותב מילות ציווי ומשתמש ב-ת' תחילית. צבור לך שעות שינה, עדיף. מה שלא למדת ב- 16 שנים או יותר, לא תלמד בכמה שעות. :-S

שמר, הכיסא שלך הפוך. תחזור מיד לעבודה.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

מצורפות הערות לכתיבת חיבור מאת אהובה לוי *כל הזכויות שמורות*.

הערות לכתיבת חיבור – לקראת בחינת המתכונת

א. סטייה מן הנושא

יש להקפיד ולכתוב על הנושא כפי שהוא מנוסח במבנה השאלה, ולא לסטות מן

מן הנושא. לדוגמה: בחיבור העוסק ב "תפקידה של ישראל במאבק באנטישמיות

אפשר לכתוב כרקע לנושא כי במאה ה-21 עדיין קיימת אנטישמיות בעולם

ולהביא מספר דוגמות לכך), אך עיקר החיבור אמור לעסוק בשאלה כיצד על

ישראל להתמודד עם גילויי אנטישמיות אלה (באילו אמצעים עליה לנקוט) –

מי שלא התייחס לכך או שכתב פסקה אחת בעניין – החמיץ את נושא הכתיבה.

דוגמה נוספת: בחיבור "דרך המוות" התלמיד נדרש להדגיש בכתיבה את הצורך

של המטייל לסכן את חייו במודע במסלולי טיולים הידועים מראש כמסוכנים.

תלמיד שהדגיש בחיבורו מדוע חשוב לצאת לטיולים במזרח ובדרום אמריקה

אחרי השירות הצבאי ולפני לימודים אקדמיים – שוב החמיץ את הנושא – זוהי

סטייה מן הנושא – ויש להימנע מסטיות מסוג זה.

ב. רכיבי מבנה

יש להקפיד ולהתייחס לכל רכיבי המבנה המופיעים בניסוח המטלה (ולא להתמקד רק באחד מהם). לדוגמה:

כתוב מאמר ובו תציג את חשיבות החינוך הגופני בבית ספרך. במאמרך תאר את מצב החינוך הגופני בבית ספרך עמוד על הבעיות בתחום זה, והצע דרכים לשיפור (כיצד היית רוצה שייראו השיעורים על-מנת שיושגו המטרות אותן הצגת) –

המבנה מאוד ברור: תיאור המצב כיום (הבעיות)

המטרות החשובות לדעתך

האופן שבו יש להשיג מטרות אלו (כיצד אמור להתנהל השיעור)

ג. לכידות

יש להקפיד כי לחיבור יהיה רצף רעיוני, כלומר שיהיה קשר בין פסקה לפסקה, וכן ליצור מבנה ברור לחיבור כולו. (אין "לקפוץ" מעניין לעניין או לכתוב "כתיבת טלאים").

ד. בהירות מבחינת התוכן

אין לכתוב משפטים "סתומים" (בלתי מפורשים) שלא אומרים דבר.

לדוגמה: "ישראל צריכה לנקוט בכל האמצעים העומדים לרשותה" (אחרי משפט כזה יש לציין מהם אותם אמצעים – על כך בדיוק נשאלתם). הקורא אינו יכול "לנחש" את האמצעים.

מאת אהובה לוי *כל הזכויות שמורות*.

ה. "קפיצה" בין גופים – אין לעבור מכתיבה בגוף שלישי לכתיבה בגוף שני – יש לשמור על אחידות. ברוב החיבורים הכתיבה תהיה בגוף שלישי. תלמידים רבים נוטים לסיים את החיבור בפניה לקוראים (בגוף שני) – יש להימנע מכך !

לדוגמא: תלמיד כתב בפסקת הסיכום:

"לסיכום, בתקווה שתדעו לטייל ליהנות, לחוות חוויות חד פעמיות ולהרגיש את החופש שבטבע בשמירה על עצמכם וחזרה בשלום הביתה.

וכמובן אל תשכחו לצלם את הרגעים היפים...

כי מה שיישאר מהטיול אלה התמונות כמו שנאמר: תמונה שווה אלף מילים..."

המעבר הפתאומי לגוף שני אינו מתאים שכן החיבור כולו כתוב בגוף שלישי.

כמו כן הסיכום המוצג לעיל אינו מוצלח (מבחינת התוכן) עניין התמונות אינו רלוונטי לנושא החיבור. בפסקת הסיום רצוי להדגיש את המסר החשוב / או הנקודה למחשבה שאתם מעוניינים להעביר לקורא.

ו. שימוש באינפורמציה המובאת בטקסט הנלווה

יש להשתמש באינפורמציה המובאת בטקסט הנלווה. בד"כ אינפורמציה זו תסייע לכם בכתיבה. יש לשאוב מן הטקסט מידע שיאפשר לכם להרחיב את הכתיבה.

עם זאת אין להעתיק את הטקסט כולו – המטרה היא לבחון את יכולת הכתיבה שלכם – ולא את יכולת ההעתקה.

לדוגמה: בחיבור העוסק בתרומת בעלי החיים לאדם מצויינים בטקסט מספר תחומים בהם תורם בעל החיים להתפתחות הילד – צריך היה פשוט לקחת מן הטקסט ולהרחיב / להסביר.

למשל: תרומה בתחום האישי-נפשי – ילדים הגדלים עם חיית מחמד בביתם מפתחים את הרגישות שלהם לצרכים של אחרים. מפתחים רגש של אחריות, מתמודדים עם רגשות שונים כגון אבדן (כאשר בעל החיים מת) – כל נקודה המובאת כאן ניתנת להרחבה.

ז. פסקת הפתיחה

בפסקת הפתיחה בד"כ יש להציג את הנושא. אין "ללכת" רחוק מידי. כמו כן אין לכתוב בפסקת הפיחה טענות / הסברים שאמורים לבוא בגוף החיבור.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
בתור אחד שיש לו את זה מחר - התאמן, ותן לחברים\הורים שמדברים עברית טובה (ולא שפת "אח שלווווווו") לקרוא.

בכל אופן זכור אתה צריך לכתוב הרבה - וכל הקטע זה למרוח נושאים בטירוף בלי לחזור על עצמך :).

יותר טוב אבשלום?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

על ראש הכובע בוער הגנב.

הודעתי לא נכתבה בתגובה לדבריך, אלא אל המשתמש במוכרח נעליים לעמידה ממושכת (כנראה עקב ישבן דואב).

פורסם

ואני תהיתי מה בוער פה למטה...

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...