Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חשבתי לקנות אוזניית בלוטות' מכמה סיבות:

האחת היא שזה נראה לי מאוד נוח,

והשניה היא שאני (כמו הרבה אנשים שפויים לדעתי..) מעוניין להפחית את הקרינה

שהראש שלי סופג עד כמה שרק אוכל,

וכאן נשאלת השאלה: האם נכון שרמת הקרינה באוזניה כזו נמוכה משמעותית מהקרינה שנפלטת מפלאפון

או שמא העובדה שהיא תקועה לך עמוק בתוך האוזן בעצם מאזנת את רמות הקרינה ובעצם לא עשינו בזה שום דבר??

אין ספק שיש בה קרינה כי הרי היא אלחוטית אבל האם באמת הקרינה היא הרבה יותר נמוכה מהפלאפון עצמו גם אם היא

יושבת בתוך האוזן כמו שהרבה טוענים?

מישהו יכול לומר באופן ברור ונחרץ מבסיס מהימן ומוכח האם נכון הדבר או להיפך?

תודה רבה מראש לכל העוזרים.

יום טוב ושבוע טוב.

"And Justice For All..."

פורסם

אוזניית בלוטות' לא בדיוק מקטינה את הקרינה אלא יותר מעבירה את נקודת הקליטה של הקרינה.

משמע הקרינה מתפזרת על פני מרחק רב יותר,ועל ידי כך אתה חווה קרינה ברמה נמוכה יותר.

ישנם מספר אוזניות בשוק,היום המחירים הם ממש זנות.

לך על אוזניה שתומכת בתקן 1.2 לפחות,השיפור מורגש.

בהצלחה :)

פורסם
אתה יכול להסביר את מה שכתבת בעניין הקרינה? לא ממש הצלחתי להבין.

כן גם אני לא ממש ירדתי לסוף דעתו.

"And Justice For All..."

פורסם

רק כי שמר ביקש אני אסביר כוונתי :)

אז ככה:

ברגע שאתה מחזיק טלפון נייד ביד,ומצמיד אותו לאוזן על מנת לקבל שיחה.

הקרינה מתפזרת על פני כל הנייד,כן כן.

מדוע? מכיוון שהחומרים שמכילה הסוללה של הנייד הם כאלה "הנמשכים" לקרינה של ניידים.

משמע: שמת אוזניה? הגדלת את המרחק בין האנטנה של הנייד שלך לבין הראש- האנטנה של הנייד היא זאת שסופגת את מכת הקרינה הראשונית.

פורסם

מקסי, ההסבר שלך לא מדוייק. אני אנסה לחדד.

הקרינה שמכשיר הפלאפון פולט היא בעוצמה כזו שהוא צריך לתקשר עם אנטנות הרחוקות ממנו מספר ק"מ, לכן היא חזקה יחסית (אבל עדיין לא מסוכנת. בכל אופן מיליון מחקרים שנעשו בנושא עדיין לא נתנו מסקנה חד משמעית).

הקרינה של אוזניית בלוטות' היא נמוכה בהרבה מכיוון שהיא צריכה לתקשר מול הפלאפון שרחוק ממנה עד 10 מטרים, עוצמת הקרינה אם כך נמוכה בהרבה.

עריכה: מקסי, קראתי עכשיו את ההסבר השני שלך.... הוא כבר לגמרי רחוק מהמציאות.

פורסם

לדעתי אתה יכול לשכוח את עניין השותפ/ה לחדר.:shock:

במקומות בהם מאכסנים מקרים כמו שלך, הרופאים לא ממש מאפשרים לך לבחור את השותפים... :lol:

פורסם

הקרינה של אוזניית בלוטות' היא נמוכה בהרבה מכיוון שהיא צריכה לתקשר מול הפלאפון שרחוק ממנה עד 10 מטרים, עוצמת הקרינה אם כך נמוכה בהרבה.

אבל הבלוטות' עצמו זה הרי גלי רדיו משל עצמם אז מזה בעצם הקרינה היחסית או

שבעצם מהקרינה שהפלאפון "מעביר" לאוזניה?

"And Justice For All..."

פורסם

שמר יקירי מה לא ברור...? דווקא נורא השתדלתי.

הכל שידורי רדיו, זה נכון, ההבדלים הם בעוצמות השידור. בוא ננסה לדבר במספרים:

אוזניית בלוטות' משדרת לדעתי בעוצמה של 2.5 מיליוואט, לעומת זאת עוצמת שידור של מכשיר פלאפון יכולה להגיע גם ל-0.25 וואט (שזה פי מאה מהאוזנייה). הסיבות לירידה המשמעותית בעוצמת השידור הן מרחק מהאובייקט המשדר/קולט ורוחב הסרט המכיל את המידע (אודיו הוא צר סרט יחסית).

היתרון שאתה מקבל בשימוש באוזנייה הוא להרחיק את המכשיר הנייד מרחק נוסף מהמוח/גוף שלך, גם אם קצר הוא משמעותי יחסית מכיוון שדעיכת שדה אל"מ היא ריבועית למרחק.

פורסם
אוקיי.. יש לך משהו להציע..? :wink:

למקסי, כדורים כחולים 3 פעמים ביום, ואחד ירוק לפני השינה.

לגבי V6, עקרונית זה נכון (בע"מ. עוצמת השידור של הטלפון מול התא הסלולרי משתנה על פי עוצמת הקליטה של האתר המרוחק), אבל לא רק עוצמת השידור קובעת את היותו מסוכן לאדם (אם בכלל), אלא גם תדר השידור. תדרים מסויימים מסוגלים "לטגן" רקמה חיה (כמו מיקרוגל, לדוגמא), בעוד תדר אחר ישפיע הרבה פחות, אם בכלל (באותה עוצמת שידור).

מה שחשוב להבין, הוא שאין שום קשר בין השידור ברשת הסלולרית לבין שידור ה-BT. יכולים להיות לכם מחשב נייד ו-GPS\ לדוגמא - שאין להם ולו דבר עם רשת סלולרית, ועדיין הם ישדרו אחד אל השני.

בטלפון הסלולרי יש מקמ"ש אחד לסלולר ואחד ל-BT. אין ביניהם קשר מבחינת שידור RF , ולכן כל השטויות שנאמרו לגבי הרכב הסוללה ואנטנה כזו או אחרת, הן עדיין שטויות.

פורסם
מה השאלה ? (אחרי מה שכתבתי. לא המקורית).

אגב, אין לי ידידים, רק יזיזים. שקול זאת לפני שאתה מצטרף אל החוג.

תשובה מוחלטת וברורה לשאלה המקורית שלי, זה מה שאני מבקש..

"And Justice For All..."

• תוכן חדש...