Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני כפחות משבוע נסעתי לקנות רכב סיאט איביזה עם אחי.

הרכב עצמו לפי ראות עין ראשונית נראה במצב סבבה לגמרי,שנת 96 דגם לטינו אם אני לא טועה, 140,000 ק"מ, יד 3(היה אצל דתי לפני שאמרו לי שהוא טיפל ברכב בצורה טובה ואצל הבחור שממנו אני קונה שנראה ונשמע סבבה, טיפל באוטו השתמש במי נוזל קירור(ירוקים), טיפל מתי שצריך וכו').

התלהבנו מהרכב(אחרי נסיעת מבחן והכל כמובן)והחלטנו לקחת אותו לבדיקה מקיפה אבל במקום ללכת לקומפיוטסט כמו שרציתי מלכתחילה, אחי הזמין את שירותי "המומחה" למי שמכיר את זה(לא ידענו אם זה פחות או יותר טוב מהקומפיוטסט, כמובן היה עדיף את הקומפיוטסט לחוות דעת אמינה יותר. כמובן זול יותר מהקומפיוטסט, 300 ש"ח לעומת 450).

לא חשוב, הבדיקה הגיעה והיינו בטוחים שהאוטו במצב טוב ויעבור תבדיקה בלי משהו רציני ונוכל לצאת שמחים ומאושרים כל אחד לדרכו.

עכשיו המומחה שבדק לנו את הרכב, בדק שלדה, מצב מכני, מערכות למינהן, צמיגים, בלמים וכו' כל מה שצריך.

והוא הגיע למסקנה עם התוצאות הבאות:

מנוע: רעש שסתומים, רעש מיסבים, רעש גלגליות, רעשי תיזמון, הפרשי דחיסה, שריפת שמן, תצרוכת שמן בנסיעה, נזילות שמן.

מערכת דלק: כיוונים ומילה ממש לא ברורה שנראת משהו כזה: ת לומים.

מערכת קירור: צינורות קירור פגומים, לבדוק מע' בלחץ(קורוזיה גבוהה).

מערכת חימום: ניקוי והחלפת צינורות חימום.

מערת פליטה: בלאי.

מערכת היגוי: חופש משיכה, נזילות נקישה, זוית היגוי.

קפיצים: פגומים.

מערכת בלמים: לבדוק במוסך מורשה בפירוק גלגלים.

מערכת תאורה: חיבורי חשמל לא מקוריים.

העברת כח: חופש בידית ההילוכים, שילוב הילוכים לקויי, נזילות שמן, לבדוק גיר במוסך מורשה, בעיית מסיבים.

שילדה ומרכב: סימני תיקון וצבע בגוף הרכב, סימני פתיחת ברגים, הוחלפו חלקי פח ומרכב תאונה חזיתית, הוחלף גשר עליון, פח חזית, תוקן כיפוף בקורות, תוקנה דופן אחורית, שמאלית וימנית, כיפוף בפח אחורי, דלתות תוקנו סימני חומר וצבע.

הערות כלליות: תושבות פגומות, לבדוק גיר ומערכת מים במוסך מורשה.

כל ההערות הללו המומחה רשם על הרכב.

אני יודע שחלק מן הדברים הם דברים שאפשר להסתדר ולא בעיה לתקן אז אני שואל רק בקשר לדברים הרצינים.

מה באמת הולך בבדיקות כי אני יודע שכל רכב אפילו חדש מהסוכנות יהיה עם בעיות אצל הבודקים אז אני רוצה לדעת מה הנזק המוערך, הדברים היותר רצינים כמה הם יכולים לעלות במקרה ויהיה שווה לקנות את הרכב ולתקנם בהמשך.

ומה לעשות בנידון?

תודה מראש.

אה שחכתי להגיד משהו, בקשר לשלדה הוא אמר שמה שיש עליה זה דבר קטן ואפשר להתעלם מזה.

מישהו מוכן להגיב ולעזור בבקשה?

Subaru DL 1.6 93.

פורסם

א. אני משקיע קצת יותר והולך לדינמומטר או קמפיוטסט מקבל דוח סופי ממוחשב ולא שנכתב ולא מובן .

ב. הבדיקה א ממחשבת ולא מתחברת למערכות חשמל של הרכב כמו בבדיקת מכון .

ג. "המומחה" ממליץ לקחת את הרכב לבדיקה במכון ,זה גם כתוב בסוף הבדיקה .

ד. יש קצה שילדה ברכב ע"פ מה שכתוב הוחלף גשר עליון וכיפוף בקורה ,אולי קורת רוחב או אורך (מה שלא צויין ע"י המומחה ).

ה. שאר דברים אפשר לתקן ,חלקם לא משמעותיים .

ו. נשאר רק להתמקח על המחיר לגבי התיקונים וקצה שילדה שאני בטוח שהיה נכתב בתוצאות מכון בדיקה שציינתי .

• תוכן חדש...