Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7027 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני עושה מעין עבודת מחקר קטנה מטעם הלימודים, ואני מחפש כתבות ומאמרים בנושא מעבר לא זהיר בין נתיבים, נהגים שנפגעו בעקבות חיתוך בין נתיבים, חוסר-איתות בין המעברים וכ'ו.

אשמח אם אולי אתם יודעים על מקרים שתוכלו לספר, שיעזרו לי לחפש באינטרנט, כי ביינתים אני לא ממש מוצא משהו.

תודה רבה לכל העוזרים וחג שמח!

פורסם

מעבר לא זהיר בין נתיבים לא גורם לתאונות. מהירות גורמת לתאונות! את זה כולם יודעים, כי זה מה שמכניסים לנו למוח מאז שאנחנו קטנים.

(כל המשפט הזה היה ציני, ואין להתייחס אליו כלל)

עכשיו ברצינות:

אני גם חיפשתי מאמרים על נושאים כאלו, ואני חושב שאולי אתה יכול ליצור קשר עם "אור ירוק". הם ישמחו לעזור.

עוד עצה היא, שתנסה למצוא מאמרים עם שמות יותר כלליים. למשל "בטיחות בדרכים", או פשוט על כל מני תאונות כלליות. עם מספיק סבלנות תמצא משהו.

הבעיה היא שלא כותבים בדרך כלל דברים כאלו בשם עצמו של המאמר, אלא רק בתוכן, ככה שלחפש בצורה כל כך ממוקדת לא יעזור. לי יש המון נסיון במציאת מאמרים, בין השאר בגלל שזו עבודה חלקית בשבילי. אני מאתר מאמרים למחקרים בסוציולוגיה באוניברסיטת חיפה.

אם זה לא בארץ באופן ספציפי, ויכול להיות באנגלית, תמיד יש את http://scholar.google.com

שם אפשר למצוא מאמרים רציניים.

בקשר לכתבות, תמיד אפשר לחרוש על האתר של YNET

בהצלחה!

פורסם

אתמול איזה אחד עם S500 נוצצת חתך אותי בכביש מהיר... עקף אותי מימין וחזר לשמאלי ממש צמוד וקרוב אליי.

מה לדעתך הגורם למעשהו הנבזה?

פרט, נמק והסבר והנה לך עבודת מחקר.

Xbox12341

פורסם

ומה עם כל אלה שלא "חותכים" אלא בטוחים שהנתיב פנוי כי הם אותתו?

קח לך נושא מעניין-"השפעותיו הפסיכולוגיות של האיתות- השימוש וחוסר השימוש בנהג הישראלי" או משהוא כזה.

כשצריך אף אחד לא מאותת. אני צריך לעצור לפני כל פאקינג כיכר או צומת לא מרומזרת ויש לי הרבה כאלה בדרך בגלל אותם חולרות שלא מאותתים. אה, ואלה שכן מאותתים לפעמים ממשיכים ישר.

וחוץ מזה, ברגע שנהג ישראלי מפעיל כבר(ותודה רבה שהוא ניזכר) את האיתות, הוא יודע בוודאות שהנתיב אליו הוא רוצה לעבור פנוי.כמה וודאות? מספיק בשביל לא לבדוק בראי או בהטיית ראש או שום דבר בסיגנון. פנוי וזהו. כל נסיעה שלי אני נתקל באחד, לפחות.מאותת ומתחיל לעבור נתיב.אני בנתיב שלו? -"מה הוא עושה שם?! הוא כניראה משוגע!לא אמור להיות פה אף אחד-אותתי!"-חושב לעצמו בוודאי הנהג השני.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
ומה עם כל אלה שלא "חותכים" אלא בטוחים שהנתיב פנוי כי הם אותתו?

קח לך נושא מעניין-"השפעותיו הפסיכולוגיות של האיתות- השימוש וחוסר השימוש בנהג הישראלי" או משהוא כזה.

כשצריך אף אחד לא מאותת. אני צריך לעצור לפני כל פאקינג כיכר או צומת לא מרומזרת ויש לי הרבה כאלה בדרך בגלל אותם חולרות שלא מאותתים. אה, ואלה שכן מאותתים לפעמים ממשיכים ישר.

וחוץ מזה, ברגע שנהג ישראלי מפעיל כבר(ותודה רבה שהוא ניזכר) את האיתות, הוא יודע בוודאות שהנתיב אליו הוא רוצה לעבור פנוי.כמה וודאות? מספיק בשביל לא לבדוק בראי או בהטיית ראש או שום דבר בסיגנון. פנוי וזהו. כל נסיעה שלי אני נתקל באחד, לפחות.מאותת ומתחיל לעבור נתיב.אני בנתיב שלו? -"מה הוא עושה שם?! הוא כניראה משוגע!לא אמור להיות פה אף אחד-אותתי!"-חושב לעצמו בוודאי הנהג השני.

כן. זה הכי מעצבן... הם מאותתים לך ימינה, אתה חושב שהם פונים אבל פתאום באים לכיוונך.

אבל אתה לפחות עוצר. יש כאלה שממשיכים לנסוע ובסופו של דבר אשמים בתאונה כי לא עצרו.

אם המניאק היה מבטל את האיתות, היה טוב.

ולי יש מסר חשוב לאלה שמאותתים 4 פעמים בכיכר: תפסיקו לאותת 4 פעמים בכיכר!!!!!!! אני נתקל באנשים שמאותתים בכל פעם שמסובבים ת'הגה לכיוון השני. בכניסה לכיכר ימינה, בהתיישרות שמאלה.. אח"כ שוב כשהם עוברים לנתיב הפנימי ואז מאותתים ימינה כדי לצאת מהכיכר. זה רק מבלבל!!!!!

Xbox12341

פורסם
אתמול איזה אחד עם S500 נוצצת חתך אותי בכביש מהיר... עקף אותי מימין וחזר לשמאלי ממש צמוד וקרוב אליי.

מה לדעתך הגורם למעשהו הנבזה?

פרט, נמק והסבר והנה לך עבודת מחקר.

הגורם הוא שאתה לא היית אמור להמצא על הנתיב השמאלי. אם הוא עקף אותך מימין אז זה אומר שהיית יכול לרדת לנתיב הימיני.

אם מה שכתבת נכתב בציניות בשביל להבהיר את הנקודה הזו, אז לא להתייחס.

בקשר לאיתות, הכי יפה זה אלה שעוברים נתיב וכשהם כמעט כבר עברו הם מאותתים, בשביל הפרוטקול.

קרה לי מליון פעם שאני בא לעקוף מישהו (לרוב מישהי) והם עוברים גם שמאלה וכשאני נזרק לשוליים הם נזכרים לאותת.

ואחרי זה ברמוזר צועקים עלייך למה אתה עצבני עלייהם, לך תבין.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם
אבל אתה לפחות עוצר.

פעם אחת לא עצרתי.

הייתי בעצירה על פס עצירה של זכות קדימה, רוצה לפנות שמאלה.רחוב אחד מתחת לרחוב שאליו רציתי לפנות יוצא אופנוע ומאותת שהוא רוצה לפנות לאותו הרחוב.תיזמנתי את זה כך שהוא ייכנס לפניי לרחוב, ואני עדיין אתן לו את זכות הקדימה. אני מתחיל לנסוע והוא המשיך ישר.

קילל אותי הבן זו*ה כמו שלא קיללו אותי הרבה זמן.חבל שלא זרקתי לו את האופנוע לשיחים:x:evil: .

קרה לי מליון פעם שאני בא לעקוף מישהו (לרוב מישהי) והם עוברים גם שמאלה וכשאני נזרק לשוליים הם נזכרים לאותת.

ואחרי זה ברמוזר צועקים עלייך למה אתה עצבני עלייהם, לך תבין.

לא קרה לי הרבה אבל זה קורה. מלא מטומטמים שנמצאים בנתיב השמאלי כי הם רוצים לפנות ימינה.אז הם גם נוסעים לאט כדי לא לפספס את הפנייה. ואז כשיש לך אפשרות לעקוף- זו בדיוק הפנייה שלהם.

צריך לעשות בדיקת איי-קיו כתנאי לרישיון נהיגה:roll: ...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...