Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלטתי לפתוח את השרשור הזה בעקבות תגובה לנושא אחר ששוב מעלה את נושא קיום אירועי ספורט מוטורי במדינות השכנות לנו והכסף הרב שזה מכניס להן.

רציתי פשוט להגיד שזה פשוט לא ממש נכון. בתור מי שביקר בראלי בטורקיה גם ב-2004 וגם ב-2006 אני יכול להגיד באופן חד משמעי שהתרומה של האירוע לתירות המקומית היא שולית וזניחה. אזור אנטליה עתיר תיירות מהרבה טעמים אחרים הוא עמוס בעשרות מלונות פאר המלאים לעיפה. בשני האירועים האחרונים שהייתי לא היו יותר ממאות בודדות של תיירי ראלי שאין ספק שלא כיסו את ההוצאות הכבדות של אירגון האירוע. ב-2006 אפילו הגדילו לעשות ולא גבו כסף על כניסה לאיזורי הצפייה כולל ה SSS על מנת שלפחות בטלויזיה יראה שיש קצת קהל אבל העסק לא הכניס גרוש לאף אחד.

גם מירוץ הפורמולה-1 הטורקי בנתיים לא מצדיק את ההשקעה האדירה במסלול וההתרשמות שלי שהיציעים די מיותמים.

ברור לי שיש מקומות שהדברים נראים אחרת וזלמן יוכל להעיד שוב על כמות הכרטיסים שנקנו לראלי נורווגיה השנה אבל לא צריך לקפוץ ולהצהיר עד כמה ספורט מוטורי יקדם את כלכלת המדינה.

גם במירוצים אחרים בסבב הפורמולה-1 יש מקומות מוצלחים יותר ומוצלחים פחות. למשל המירוץ במאלזיה שמתקשה למשוך קהל לעומת מירוצים בקנדה איטליה וגרמניה שעמוסים בקהל. לפעמים גם יש פיקציות כמו המירוץ בסין בו היציעים מתמלאים ב-200,000 איש, הסוד הקטן והפחות מפורסם הוא שהממשלה מכריחה עסקים גדולים לקנות את כל הכרטיסים לאירוע כדי שהוא יראה טוב בטלוויזיה.

יכול להיות שקיום אירוע כזה בארץ יהווה גם סוג של פרסומת תיירותית אבל גם את זה יהיה קשה למדוד בכדאיות כלכלית.

בקיצור לא הייתי ממהר למכור את נושא הספורט המוטורי בתור תרנגולת המטילה ביצי זהב כי יש סיכוי טוב שלא יהיה לזה כיסוי.

פורסם

זה מאוד משתנה ממדינה למדינה. אני משוכנע שכפי שיש מדינות שבהן זה לא מגביר את התיירות, יש מדינות בהן זה כן. באירוע האחרון בפורטוגל, למשל, הגיעו כחצי מיליון צופים, כש-20% מהם תיירים. יש לזכור גם שהתרומה לתיירות היא לא רק מעשית במזומנים אלא גם קונספטואלית. בנוסף, הרווחים הם לא רק מכרטיסים למרוץ אלא מהמון הכנסות צדדיות אחרות (גם למארגנים וגם למדינה). זכור גם שיש עניין של שידור לעשרות מיליונים בטלוויזיה.

אני לא חושב שזו תרנגולת שמטילה ביצי זהב, אבל בוודאי יש תרומה מסוימת לכלכלה מהספורט המוטורי, וזה גם לא דבר שקורה בין רגע - זה נבנה לאורך שנים רבות. במדינה כמו שלנו, בלי ספורט מוטורי, אנשים לא יודעים מה זה בכלל. יקח שנים עד שאירועי ספורט מוטורי יקבלו חשיפה נאותה וימשכו קהל רב, כי לבנות קהל אוהדים לוקח זמן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אינני מתכוון להכנס פה לפולמוס עם כל חברי הפורום ,אינני יודע מהיכן שאבתם את המידע מהתרשמות? חפיף!!!

אני יכול להגיד לכם בבטחון ומתוך ידע

קפריסין הכנסה של 20 מליון דולר לכלכלה המקומית ב3 ימים, זו לא המצאה, זהו תצהיר שנכתב ע"י שר התיירות הקפריסאי.

נמשיך

אנגליה 12 מליון פאונד פאונד אנגלי ב3 ימים (חטטו באינטרנט)ראלי בריטנייה

ירדן

15 מליון דולר צפי הכנסה 2008, בירדן הושקעו 8 מליון דולר בהכנת המסלולים בים המלח,

אז עם כל הכבוד למקישי המקשים, אין בעולם מדינה אחת שלא מעוניינת לארח את הWRC

ובלי פילסופים? אתם מוזמנים לעבר הירדן המזרחי בין ה10 ל 12 למאי לראלי ואין טוב ממראה עיניים.

אנחנו נהיה שם

מירוצי מכוניות

פורסם

דני, נראה לי שלא הבנת את הכוונה השלמה של הדברים של דרור ובטח שלא את הדברים שלי. אני לא חושב שדרור טען, ואני בטח לא טענתי, שאין שום תוספת לכלכלה ורווח למדינה. אני טענתי שיש מקרים לכאן ולכאן, ובוודאי לא ניתן לטעון שבאופן מוחלט הכלכלה תקבל דחיפה רצינית מהימצאות ספורט מוטורי במדינה. שים לב שגם המספרים שאתה ציינת הם לא סכומי ענק לכלכלות שמרוויחות מאות מיליונים מתיירות בשנה. בכל מקרה, הטענה שלי היא שבמדינות עם גישה לספורט מוטורי ותרבות עניפה בתחום, התרומה לכלכלה של אירועים כאלו היא גדולה יותר מבמדינות חסרות אג'נדה ודרך מוטורית - כמו ישראל. בוודאי שכל מדינה תרצה לארח את ה-WRC ואירועים מוטוריים אחרים - מלבד ההכנסה הכספית האפשרית, מדובר בכבוד, יוקרה ומעמד לא מבוטלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אכן נכון הסכומים אינם גדולים בהשוואה להכנסות מענף התיירות בכלל, אבל סכום זה נכנס בזמן קצר מאד

ומעבר לכך זו חשיפה ענקית לאותה מדינה מארחת.

פוגשים תרבויות שונות,היסטורייה,הכנסת אורחים,הגלגל מסתובב תרתי משמע.

מירוצי מכוניות

פורסם

ואללה דני, אני מצטרף לראלי בירדן !!!

בנוסף, הכנסות כספיות מכזה אירוע לא נמדדות ישירות, יש המון הכנסות "עקיפות" כמו שדרוג התרבות המוטורית, קניית רכבים חזקים יותר, שידרוגים טכניים שעולים הון, ובכלל התפתחות מסחרית סביב התחום המאד מכניס הזה למדינה (גם במיסוי על חלפים, רכבים ודלק, וגם מקנסות לצערינו) והן תחום מכניס לעוסקים בו (יבואנים, מוסכים ועוד)

דני, גם המכביה לא מכניסה כסף, אבל מקדמת את הספורט, גם משחקי הכדורגל לא מכניסים כסף (פרט, אולי, למעט בעלי קבוצות) אף אחד לא מפסיק לשדר כדורגל ואף אחד לא שוקל לבטל את המכביה, ועוד עשרות תחומי ספורט "לא מכניסים" למדינה.

חג שמח

ליאור ב.

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

זה לא שאני אוהד כדורגל, אבל בהחלט אי אפשר להגיד שכדורגל לא מכניס כסף למדינה.

מעבר לתעסוקה הקבועה שהספורט הזה מספק (תחזוקת המגרשים, לדוגמה), יש לזכור כמה בעלי עסקים שאין להם כל קשר לכדורגל נהנו מהעובדה שהאוהדים הבריטים באו לעודד את קבוצתם במשחקה האחרון נגד נבחרת ישראל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ספורט מוטורי ורווח למדינה...נושא קשה כי הכל שאלה של נקודת מבט.

מבחינת נקודת ההשקפה שלי לפחות ספורט מוטורי כן מביא הרבה קהל לארוע חד-פעמי או חד-שנתי בין אם זה פורמולה-1 או ראלי .

כמובן שלקחת מרוץ שמתקיים בסין או בכל "חור" אחר על הגלובוס זה יותר בעייתי מאשר לקחת מרוץ אירופי ולו רק בגלל שהגישה למרוצים באירופה קלה יותר ברכב, רכבת או טיסה קצרה.

כאשר היינו בראלי קפריסין 2001 ו-2002 למשל וטורקיה 2003 גם אזור הטיפולים בעיר (לימסול וקמר) היה עמוס בתיירים מכל רחבי אירופה וגם מהמזה"ת .

אבל הנקודה מבחינת הקידום היא לאו דווקא לגבי הארוע הספציפי כי כאשר תיירים מגיעים לארוע אחד ונהנים הם יגיעו בעתיד גם בתור תיירים כאשר לא יהיה מרוץ.

משרד תיירות חייב להשתמש בארוע הזה בכדי לקדם את התיירות הנכנסת למדינה שלו ולנצל את המרוץ בתור מנוף.

שימו לב למספר הפירסומות היורוספורט למדינה כזו או אחרת כאשר מתקרב ראלי או גראן-פרי , פתאום רוב פירסומות התיירות ממוקדות במדינה ספציפית מה שאומר שמשרד התיירות שם מודע לעניין .

ספורט מוטורי בינ"ל בישראל יכניס קהל למדינה ? אני לא בטוח שזה יקרה בשלב הראשוני אבל כאשר הכל יושרש כאן גם העסק הזה יתחיל לרוץ קדימה.

הדוגמאות שאני תמיד אוהב לתת זה מהמדינות שמסביבנו ומה לעשות שהם עולות עלינו בכל מה שקשור לספורט מוטורי ותירות שקשורה לזה , ואל תגידו שלהם יש הרבה כסף , זה נכון אבל גם לנו יש כסף , צריך רק לדעת לנצל אותו.

אבו-דאבי חתמה על חוזה עם הפורמולה-1 לקיום פסטיבל מוטורי שם .

בכל מדינה במפרץ הפרסי מוקם מסלול מרוצים שמטרתו אולי בעתיד הרחוק מרוץ פורמולה-1 אבל מסביבו מוקמים גם בתי-מלון ופארקי שעשועים שמטרתם תיירים והרבה .

להביא לפה מרוץ WRC או F-1 זה חלום וקשה להאמין שזה יקרה , בגלל פוליטיקה ובגלל כסף .

יותר טוב יהיה למשל להקים מסלול מרוצים ברמה גבוהה ביותר (ובבקשה שלא טילקה יתכנן אותו) ולהזמין סדרות מרוצים שונות לאימוני חורף, בזמן שבכל מקום אחר יש גשם ושלג , הם ישמחו על הרעיון.

השנה אימוני טרום-העונה בפורמולה-1 היו בבחריין.

כאשר הם יגיעו גם המודעות לתיירות נוספת בישראל תגדל. זה בטוח !!!

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

שאלת תם (אני לא יכול לראות מירוצים , אין לי טלוויזיה ) האם כשמשדרים מירוצים או מירוצי טרום עונה משדרים גם את הסביבה של המסלול ? והיכן המירוץ קורה ?

כי אם כן , להכניס לתודעה של העולם שכאן יש גם מירוצים ולא רק פיגועים ,יעשה המון כסף מתיירות שתלמד שהשד לא נורא כ"כ .

סוף כול סוף ידועה האימרה ביחסי ציבור , לא משנה מה תכתוב עליי העיקר שתאיית את שמי נכון .

פירסום חיובי כמו מירוצים זה פרסום שנחוץ מאוד לכלכלת ישראל ומה שיותר יותר טוב

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
סוף כול סוף ידועה האימרה ביחסי ציבור , לא משנה מה תכתוב עליי העיקר שתאיית את שמי נכון .

פירסום חיובי כמו מירוצים זה פרסום שנחוץ מאוד לכלכלת ישראל ומה שיותר יותר טוב

דבר ראשון מסכים לגבי כתיבת השם נכון. זה חשוב...

אני חושב שלפני שאנחנו קופצים ישר למסלול F1 או WRC צריך להסתכל יותר בקטן. אם יקימו מסלול קטן ומקצועי בסטייל של המסלול באיזמיר, טורקיה, שבו יתקיימו מרוצי CUP למיניהם, קורסי מרוץ, ימי מסלול התנסויות נהיגה ותחרויות קטנות יותר הרווח יגיע גם למדינה ובמיוחד לעיר הקרובה למסלול.

ברגע שהמסלול יוכיח רמה בינלאומית, מקצועיות ורמת ניהול גבוהה גם יגיעו שכנינו להתאמן ולהתחרות, התהליך הוא ארוך, רווחי ומבורך, העיקר שיתחיל כבר.:-)

גידי קרונין

פורסם
דבר ראשון מסכים לגבי כתיבת השם נכון. זה חשוב...

אני חושב שלפני שאנחנו קופצים ישר למסלול F1 או WRC צריך להסתכל יותר בקטן. אם יקימו מסלול קטן ומקצועי בסטייל של המסלול באיזמיר, טורקיה, שבו יתקיימו מרוצי CUP למיניהם, קורסי מרוץ, ימי מסלול התנסויות נהיגה ותחרויות קטנות יותר הרווח יגיע גם למדינה ובמיוחד לעיר הקרובה למסלול.כן אבל לא מתיירים , אל אם כן אתה מדבר על תיירות פנימית . הענין הוא שאתה צריך עכשיו להוכיח שזה גם שווה מבחינה כלכלית , כי עם כול הכבוד הפוליטיקאים שנלחמו על זה עזבו/הועזבו את הכנסת , ויש היום המון אינטרסים בחלונות הגבוהים שלא רוצים מירוצים

ברגע שהמסלול יוכיח רמה בינלאומית, מקצועיות ורמת ניהול גבוהה גם יגיעו שכנינו להתאמן ולהתחרות, התהליך הוא ארוך, רווחי ומבורך, העיקר שיתחיל כבר.:-)

גידי קרונין

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

כן אני מדבר בעיקר על תיירות פנים בהתחלה.

כבר היום לפני שיש ספורט חוקי אנשים משקיעים המון כסף בספורט מוטורי אם זה בארץ או בנסיעות לחו"ל. ברגע שהנגישות תהיה יותר אנשים ישקיעו. נכון שהיום קשה מאוד לשכנע שיהיה כך, רק הזמן יעשה את שלו. אבל בארץ אוהבים זבנג וגמרנו ולא מוכנים להסתכל קצת יותר קדימה ולראות את הרווחיות בעוד 5-10 שנים.

התיירות מבחוץ תגיע רק אחרי שהספורט יוכיח את עצמו ברמה מקצועית גבוהה.

גידי קרונין

פורסם

גידי

מסלול מרוצים "קטן" , מקומי, לא יביא תיירות בכלל - לא פנים ולא חוץ.

מי שיגיע למסלול מבחינת אנשים מקומיים הם אותם אנשים שמתענינים בספורט מלכתחילה ולא מוגדרים כתיירים .

הרעיון הוא לחפש אנשים שהם מחוץ לספורט או מחוץ למדינה והדרך לדבר כזה היא בניית מסלול בינ"ל ומסביבו פארק "שעשועים" כלשהו שיהווה מוקד משיכה נוסף.

רוקינגהאם באנגליה הוא הדוגמא הבולטת שעולה לי בראש כרגע .

מלבד המסלול, אובאלי אגב, שנבנה שם יש מספר אטרקציות מסביב ובנוסף המסלול מקיים קונצרטי-רוק שונים ופסטיבלים שאליהם מגיעים אנשים מכלל אירופה.

באם אנו מסתכלים על המדינה כמרוויחה החשיבה חייבת להיות בעלת אוינטציה בינ"ל.

אנחנו, אלו שיהיו מאחורי מסלול כזה, צריכים לחשוב מה הכיוון שלהם - רווח למדינה ותיירות או בניית מסלול כבסיס לפיתוח ספורט מוטורי מקומי.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

או להנות משני העולמות

מסלול מירוצים ונהיגה מתקדמת ביום, ומקום אירועים בערב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מצורף קישור של מסלול המירוצים של פורטלנד, שהיא עיר לא גדולה במונחים של ארה"ב. תראו כמה פוטנציאל להכנסה יש במסלול מירוצים ולא רק ממרוצים בינלאומיים. ימי מסלול, מרוצי קרטינג, מרוצי אופניים, מירוצי דראג, תערוכות ועוד, כולם על אותו מסלול.

http://www.portlandraceway.com/mission.asp.

• תוכן חדש...