Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי קריאה של המדריך גיליתי ש E-04

השגיאה שהמערכת מראה אחרי הכנסת הדיסק,

אומרת שאו שהדיסק הפוך או שהוא שרוט, או שהדיסק מלוכלך.

כנראה שהבעיה היא בצריבה ובדיסקים שאני צורב.

אנסה לצרוב ממקום אחר בדיסקים אחרים ולדווח מה קורה.

שוב, תודה.

פורסם

תנסה לצרוב במהירות שניה (X2).

לי היתה מערכת שבגלל שהיא היתה ישנה היא הייתה מסתבכת עם דיסקים שנצרבו במהירות גבוהה.

פורסם

זה באותה מידה יכול להיות שפשוט העין "חושבת" שהדיסק שרוט, אבל בעצם הבעיה היא בעין עצמה.

 

הפתרון עם האוויר נראה לי קצת כללי מדי - ובמקרים חריגים עלול אף ליצור נזק.

אם יש לך ידיים עדינות יחסית (שגם גודלות מהמקום הנכון :) ), אז הייתי מציע לך להוציא את כל הHU, לקחת אותו הביתה, לפרק את המכסה העליון שלו, ולטבול קיסם אוזניים באלכוהול (לא אצטון! שלא ימיס את הפלסטיק) ולעבור ממש בעדינות על העינית, ואחרי זה לעבור על המקום עם הצד היבש של הקיסם כדי להסיר שאריות של אלכוהול.

אחרי זה הכל אמור לעבוד כמו שצריך. אצלי זה פתר את הבעיה והיא לא חזרה יותר.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אני מסתבך עם הוצאת הבית של המערכת .

ניסיתי לצרוב במהירות נמוכה ללא הצלחה.

גם ממחשב אחר ועדיין לא הצליח לקרוא.

היא פשוט לא קוראת את הדיסקים שאני צורב.

אבל יש דיסק מסוים שלא משנה מתי אני מכניס אותו היא קוראת אותו.

אז מה יכולה להיות הבעיה? אם העין הייתה מלוכלכת היא לא היית קוראת את אותו דיסק, לא?

ואין אחריות על המערכת דרך אגב.

פשוט מערכת משוגעת.. !

פורסם
לי הייתה מערכת של קנווד כמעט 9 שנים והיא מעולם לא עשתה בעיות- אז מי שטען שמערכת בת שתיים היא קצת מיושנת (צורב עייף + מערכת ותיקה), נראה לי קישקוש.

 

לתגובתך,

 

1. אני חושב שיש מקום לכתוב את ההודעה שלך בלי המילים "קשקוש" כי זה מראה על זלזול. אינך יודע מול מי אתה יושב וגם אם נאמרו שטויות אזי יש דרך נעימה יותר לומר "אתה טועה" או "אני חושב שאתה טועה" ולנמק.

 

2. א. מערכת ותיקה ברכב שלבטח ידעה כמות בלתי מבוטלת של אבק עלולה לעבוד בצורה פחות טובה וראיה לכך ראיתי במספר HU ומערכות ביתיות שניקוי העין פתר הרבה בעיות של קפיצות או אי זיהוי דיסק.

ב. צורב עייף - גם כאן אני יכול לומר לא מעט דברים על שני צורבים שעברו אצלנו. הראשון בעסק, צורב בן שנתיים שעקב כמות אבק מטורפת החל לצרוב דיסקים באופן רע. זה התבטא באיכות הצליל, כמובן שגם למדיות היה חלק בזה. בסופו של עניין הוחלף צורב והכל בא על מקומו בשלום. הצורב השני, אצלי בבית שהחל לזייף לאחרונה (אומנם אחרי 4 שנים) עד שיום אחד פשוט הפסיק לצרוב. כנ"ל, הוחלף וזהו. לכן כתבתי ששוה בדיקה וניקוי.

 

3. זה שאצלך מערכת עבדה 9 שנים בלי בעיות לא מעיד על שום דבר. זה לא אומר שכל המערכות של קנווד יפעלו אותו משך זמן וזאת עקב שינויים באופי השימוש של המשתמש והשפעות סביבתיות אחרות, דגם שונה הנחשב נחות יותר וכו.

 

עכשיו, מערכת בת שנתיים אינה מיושנת אך בהחלט ותיקה וייתכנו בה לא מעט תקלות עקב בלאי שנוצר.

 

בברכה,

 

רענן.

 

HEZINGER

כנראה שעקב לכלוך על העינית במערכת קשה לה לקרוא דיסקים שאינם צרובים באיכות ממש טובה (שילוב של מדיה איכותית וצורב אמין) אני מאמין שניקוי העין יפתור את הבעיה אך ייתכן והבעיה תחזור שוב לאחר זמן קצר. (מנסיון עם מערכת בבית) שווה לנקות, אם חזרה הבעיה אז כבר שווה לחשוב על החלפת HU או תיקון (החלפת מערכת העינית). אני חושב שהייתי הולך על חדש במקרה כזה אלא אם ה-HU הינו מהסדרות הגבוהות, בו תיקון משתלם.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

רענן, תודה על תגובתך.

האם יש מקום שבו אוכל ללכת לראות מה הבעיה של המערכת ושם יוכלו לעשות ניקוי ?

כמה הדבר עולה בדרך כלל?

אם זה יקר אני מאמין ששוה להשקיע במערכת אחרת.

ו-HU כוונתך לבית של המערכת או לעינית?

תודה רבה על התגובה, שוב.

פורסם

אני אומר - תחליף סגנון מוסיקה.

יכול להיות שפשוט נמאס לה מהמוסיקה והיא מחפשת חומרים חדשים. ולכן היא לא מנגנת את הישנים. 8)

אופציה ב' זה לשלוח אותה להודו, שתסגר על עצמה ותחזור. הבעיה היא שלפעמים היא עלולה לחזור שרוטה, ואז בכלל היא לא תקרא דיסקים.

במצב הזה, נקרא לו רגע - אופציה ג', אתה יכול לצבוע אותה בכחול ולזרוק אותה לים, ממילא היא חושבת שהיא דולפין...8)8)

 

אגב, מסכים עם רענן.

 

חג שמח!!

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

מחיר ניקוי אינו ידוע לי אך לפני הרבה שנים (7) שלחתי מערכת ביתית לניקוי וזה עלה סביב ה-300 ש"ח. אם אתה שואל אותי, המחיר היה יקר עקב כך שהמוצר היה יקר יחסית ואז קומפקט דיסק היה לא זול ויכלו לשחוט אותי במחיר. אני מאמין שדבר כזה אמור לקחת סביב החצי שעת עבודה של טכנאי ויעלה בערך 150 ש"ח. במחיר כזה ייתכן ושווה להחליף כבר את כל החלק.

אני מציע לך לבדוק במקביל בשלושה מישורים: (בדוק בסדר הזה)

1. עלות HU חדש, באותה רמה . (HU = Head Unit מה שאתה קורא לו "הבית")

2. עלות החלפת החלק הפגום.

3. עלות ניקוי.

 

לאחר מכן עשה את השיקולים הכלכליים שלך מול אמינות המערכת המתוקנת לכאורה, וראה מה כדאי.

 

(במאמר מוסגר - במידה ואתה מתקן או מנקה דרוש אחריות על התיקון. במקרה של המערכת ששלחתי לניקוי בזמנו, הבעיה חזרה תוך שלושה חודשים דבר שהפך את עלות הניקוי לבזבוז כסף).

 

בהצלחה, אשמח אם תעדכן.

 

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

רענן תודה.

אני אשקול ואתייעץ עם גורמים נוספים ויעדכן בפורום לגבי שינוי במידה ויש.

תודה רבה לכל העוזרים וכל האנשים שהשקיעו מזמנם, יש לי כיוון עם המערכת זה בטוח עכשיו.

שבת שלום.

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר ניקוי של העינית של המערכת של קנווד, לא נעשה שום שינוי.

המערכת ממשיכה בשלה, מראה את אותה הודעה שגיאה , ולפעמים כשבא לה קוראת דיסק (וגם זה אחרי מאמצים רבים).

אין לי מושג מה הבעיה שלה.

×
×
  • תוכן חדש...