Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, ברשותי פולו GTI חדשה, מנוע 1.8T 150 כ"ס.

חשבתי על התקנת צ'יפ ייעודי למנוע הזה, מה שמעניין אותי זה ההשלכות שיהיו על המכוניות. שאלות כמו:

1. בכמה יגדל הספק המנוע?

2. האם צריכת הדלק תעלה משמעותית?

3. מבחינת המנוע עצמו, האם הוא בנוי לתוספת כזו?

4. האם נכון לשים במכונית חדשה צ'יפ?

5. מה ההשלכות של צ'יפ במנוע של אוטו חדש?

6. בכלליות, מהם היתרונות והחסרונות?

7. האם יש צ'יפ שייעוד לסוג מנוע הזה?

בתודה,

אדם.

פורסם

כיוון שמדובר על אותו מנוע ואותו צ'יפ של הסיאט איביזה FR, אני מניח שתוכל לבדוק עם אנשים שיש להם איביזה FR את הנתונים האלה :)

בגדול לפי מה שידוע לי -

1. תלוי בצ'יפ ואם מדובר רק בצ'יפ או גם בעוד כמה דברים (פילטר, צנרת וכו')

2. תלוי בצ'יפ.

3. המנוע הזה מגיע עם 180 כ"ס באיביזה קופרה ועם 225 באודי TT הישנה (רק שמוחלפים שם עוד דברים פרט לצ'יפ) עונה על השאלה?

4. כמה חדשה המכונית? אם השבוע קיבלת אותה - אז לא מומלץ... תיסע קודם לפחות שנה בלי הצ'יפ תכיר את האוטו..

5. עלול לבטל את האחריות.

6. חסרון עיקרי זנ בלאי מוגדל.

7. יש כל מיני צ'יפים של כל מיני חברות. הכי מומלץ ללכת לגיא פירלינג בפתח-תקווה.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בתור התחלה הייתי מציע לך לקרוא את ה

אחת-עשרה הדיברות למשפר המתחיל

שכתב מוטי,

כי כידוע לך ברכב חדש התקנת צ'יפ או החלפת התוכנה של הצ'יפ שיש לך תגרום לביטול האחריות, אם זה לא מפריע לך אז בכיף כך שלי אין מה להוסיף יותר מעבר למה שכתב Discover .

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

אל תדאג מהאחריות ההתקנה נעשית ע"י כבל דיאגנוזה שמחובר למחשב ככה שצ'מפיון לא יכולה לדעת שנעשה שינוי..

כי אין שום שינוי פיזי שניתן לראות בעין.. מה שכן.. לפני טיפול או בעיה כלשהי מומלץ להחזיר את המצב לקדמותו.. ואז 100% שלא עולים עליך..

הצ'יפ יתן לך בסביבות ה195 כ"ס +- ללא שום צורך בשינוי בחלקי המנוע. לגבי הבלאי.. לדעתי לא צריך להיות בלאי מואץ משום שאותו מנוע מוציא הספק של 225 בTT הישנה..

האוטו יסע חזק הרבה הרבה יותר.. ואני ממליץ לך ללמוד את האוטו לפחות 7 8 חודשים..ורק אז להתקין צ'יפ..

פורסם
אל תדאג מהאחריות ההתקנה נעשית ע"י כבל דיאגנוזה שמחובר למחשב ככה שצ'מפיון לא יכולה לדעת שנעשה שינוי..

כי אין שום שינוי פיזי שניתן לראות בעין.. מה שכן.. לפני טיפול או בעיה כלשהי מומלץ להחזיר את המצב לקדמותו.. ואז 100% שלא עולים עליך..

הצ'יפ יתן לך בסביבות ה195 כ"ס +- ללא שום צורך בשינוי בחלקי המנוע. לגבי הבלאי.. לדעתי לא צריך להיות בלאי מואץ משום שאותו מנוע מוציא הספק של 225 בTT הישנה..

האוטו יסע חזק הרבה הרבה יותר.. ואני ממליץ לך ללמוד את האוטו לפחות 7 8 חודשים..ורק אז להתקין צ'יפ..

המנוע של ה TT הוא שונה לגמרי , שלא נדבר על הבוכנות שהרבה הרבה יותר חזקות שם , בוכנות של MAHLE

שיכולות לעמוד בהספקים פי 3 מההספק המקורי :twisted:

בכל מקרה, כמו שנאמר.. דרך השקע דיאגנוטסיקה בלבד, ולא צריבה על הצ'יפ על גבי המחשב!

יש שלל צ'יפים , טיפ - או אפסולוט או ריבו .

Greddy Type S - טעם החיים 8)

פורסם

ל-DISCOVER

1. מדובר בהתקנת צ'יפ בלבד, בלי להוסיף שום דבר אחר. מה יהיה ההספק?

2.ממה שכתבת הבנתי, שזה אותו המנוע רק שהורידו את ההספק (כמובן שלצורך מיתוג וכו')- כלומר אין בעיה מכנית מיוחדת בהתקנת הצ'יפ, וגם הבלאי המוגבר אינו רציני בגלל שהמנוע מלכתחילה בנוי להספקים גדולים יותר. תקן אותי אם טעיתי. השאלה היא האם פולסוואגן שינו עוד דברים מלבד ההספק.

3. האוטו חדש, אצלי כבר 3 חודשים כמעט.

4. אמרת "בלאי מוגדל"- בתכלס מה זה אומר ?

5. האם לפני בדיקות וטיפולים זה פשוט להכניס ולהוציא אותו?

בתודה.

אדם.

פורסם

ROY - אני מבין שהפנית לתגובה שלי על צ'יפים ...

בכל מקרה, מנוע הפולו GTI הוא כמו של האיביזה, עם 150 כ"ס, ההבדל בינו לבין מנוע ה 180 הוא טורבו שונה (K03 ב150 K03-S ב 180) לגבי הTTQ עם 225 כ"ס, שם יש K04, יחס דחיסה נמוך יותר, מזרקים מוגדלים, ועוד ועוד.

כמו שהמליצו לך, סע שנה לפחות עם הרכב AS IS, אם הוא כמו האיביזה, אז החלק החלש שם הוא מערכת הבלימה המבישה, כך שסתם חיזוק הספק יכול להיות מסוכן, כמו כן, באם תעלה הספק ותעבוד עם צ'יפים אגרסיבים (מעל 1.1 באר) מומלץ להעיף את האינטרקולר המקורי הקטן והלא יעיל לטובת משהו טוב יותר, הרי לא תרצה שבגדישה חזקה, טמ"פ האוויר בכניסה למנוע תהיה 80-90 מעלות (במקום 30), קרא את הלינק ששמו ותבין מה הנזק שעלול לקרות.

בכל מקרה, יש המון מנועים ששופרו, באם העבודה נעשית כמו שצריך, ובאם שומרים על המנוע והרכב, כולל שמנים איכותיים בלבד, פלאגים כמו שצריך, התנעה וכיבוי BY THE BOOK, לא יאונה לו כל רע.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

לפי הסדר...

1.

150 ל- 195 כ"ס

21 ל-26 קג"מ

0.6-0.7 באר ל-1.1-1.2 באר

2.

חסכון של עד 5% במהירות שיוט, תודות למיפוי יעיל יותר של מחשב המנוע המקורי.

מנסיון, יש לך יותר כוח, אתה תלחץ יותר = צריכת הדלק תעלה בהתאם.

3.

המנוע בהחלט בנוי לזה, כמו שכבר הגיבו פה, אותו מנוע מופיע במספר דגמים שונים מקבוצת פולקסוואגן (פולקסוואגן, האודי, סיאט, סקודה) ובהספקים שונים, עם שינויים מינוריים. לגביי הבלאי, זה לא משהו שצריך להדאיג אותך בטווח הקרוב, סביר להניח שהרכב יעבור מספר ידיים עד שחלקים יתחילו "להתפורר" (דגש על המרכאות).

4.

מנסיון אין כל בעייה עם זה. לגביי נושא האחריות, צ'מפיון ימהרו להתנער מאחריות - זה נוח להם. מצד שני, היות והשינוי נעשה דרך שקע הדיאגנוסטיקה, אין כל דרך לגלות אותו. מצד שלישי, מוסך פרטי מורשה (עיין ערך "פליקס") לא ישלול אחריות במידה וחברת התוכנה (החברה שתעשה לך את ה"צ'יפ") מוכרת על-ידיו.

5. 6. 7. חזור על התשובות שכבר רשמתי. ;)

ליאור (4runner), הפולו והאיביזה, מעבר לעובדה ששתי המכוניות חולקות מנוע. הן גם חולקות שלדה זהה. בהתאמה, הפולו סובלת מאותם חסרונות של האיביזה - שעליהם, כותב ההודעה יכול לקרוא בשירשור המפורט שכבר העלנו.

מקווה שעזרתי,

חנן.

• תוכן חדש...